canon 550d

Βλασση, θα ηθελα να δω μερικα δειγματα.

Δεν υπαρχουν καποιες που να ειναι "ουδετερες", να μην φαινονται πολλες λεπτομερειες απο προσωπα, σωματα κτλ?

Δυστυχώς όχι, διότι επρόκειτο ακριβώς για την κάλυψη του be there... όμως από όσο ξέρω έγινε μια μικρή παραγγελία σε διπλανό τμήμα του πανεπιστημίου (δυο μηχανές 550d) άγνωστο με ποιό φακό. Αν έχουν παραληφθεί θα σου τραβήξω όσες πόζες θέλεις.

Βασικα το φακο ηθελα να δω και μετα τα 18ΜΡ του αισθητηρα. Για ενημερωτικους λογους και μονο, γιατι δεν υπαρχει αγορα στο προγραμμα...

Χρησιμοποιωντας τις 400 και 450 παρατηρησα μια κιτρινιλα γενικα στις φωτος ειδικα σε πορτρετα τα προσωπα κοκινιζαν ...

δεν ξερω αν ηταν απο τους φακους που χρησιμοποιησα ....

το κακο ειναι πως δεν εβγαλα προσωπα παρα μονο με τους 2 φακους κανον που ειχα ! αυτοι μου βγαλαν ολα τα πορτρετα κοκινιστα λιγακι ....

δεν εβγαλα προσωπα ομως με τους αλλους φακους που ειχα αφου δοκιμαζα σε δεντρα καγγελα και γενικα ασχετα αντικειμενα ..

βεβαια δεν μπορεσα να αλλαξω κατι με τις ρυθμισεις των μηχανων αλλα πιστευω οτι ηταν οι φακοι ....

αυτη η 550 απο χρωματα τι λεει ;;;;;

παντως αν παρω SLR ξανα η FUJI μου ΔΕΝ προκειτε να φευγει !!!

Mην τις δουλευεις ποτε στο αυτοματο... θελει επισης και manual white ballance.
Μονο ετσι θα πετυχεις αψογα χρωματα.
Επισης αν τραβας raw , με ενα πειραγμα στο photoshop ερχεται μονο του το χρωμα.

Βαγγέλη για το κοκκίνισμα στα πορτραίτα μάλλον φταίει το προφίλ "portrait" που χρησιμοποιούν οι Canon.
To ίδιο συμβαίνει και στα raw αρχεία αν ασπούμε επιλέξεις προφιλ portrait αντι για natural στο AdobeCameraRaw. Ακομα και το "faithfull" δίνει ανεβασμένο κοκκίνισμα.

Ειμαι κι εγω κατοχος της 550 εδω κα ιδυο εβδομαδες περιπου και νεος στον χωρο της dslr οποτε εχω καποιες ερωτησεις.

1) Η ρυθμιση 24p/25p στο βιντεο σε fullHD τι διαφορα εχουν? Αφορα τα PAL/NTSC format?
2) Καποια σκιαστρα που μπαινουν στους φακους σαν προεκταση σε τι ακριβως χρησιμευουν?
3) Κορδωνακι για να δενεται το καπακι του φακου πανω στο σωμα πουλανε καπου? Γιατι αργα η γρηγορα θα το χασω.

Last edited:
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Έχω δυο φακούς της Canon τον EF 28-105mm (3.5-4.5) και τον EF 70-210mm (3.5-4.5).
Αν προχωρήσω στην αγορά της eos 550D που έχει APS-C CMOS sensor σε τι εύρος θα κυμανθούν οι παραπάνω φακοί!!!
Ο lens kit EF-S IS 18-55 mm (3.5-5.6) μεταφράζεται σε 18x1,6=28,8mm o ευρυγώνιος και 55x1,6=88mm το zoom.

Έχω δυο φακούς της Canon τον EF 28-105mm (3.5-4.5) και τον EF 70-210mm (3.5-4.5).
Αν προχωρήσω στην αγορά της eos 550D που έχει APS-C CMOS sensor σε τι εύρος θα κυμανθούν οι παραπάνω φακοί!!!
Ο lens kit EF-S IS 18-55 mm (3.5-5.6) μεταφράζεται σε 18x1,6=28,8mm o ευρυγώνιος και 55x1,6=88mm το zoom.

28 x 1,6 = 44.8mm εως 105 x 1.6 = 168mm και 70 x 1.6 = 112mm εώς 1.6 x 210 = 336mm ....

Ειμαι κι εγω κατοχος της 550 εδω κα ιδυο εβδομαδες περιπου και νεος στον χωρο της dslr οποτε εχω καποιες ερωτησεις.

1) Η ρυθμιση 24p/25p στο βιντεο σε fullHD τι διαφορα εχουν? Αφορα τα PAL/NTSC format?

Τα 25p αναφέρονται στο PAL σύστημα, αυτό που έχουμε στην Ευρώπη. Τα 24p αναφέρονται στο σύστημα του κινηματογράφου (cine) και όχι στο NTSC το οποίο είναι στα 30 frames. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις τα 25p για τα projects σου ώστε να μπορείς να τα δεις σωστά σε κάθε TV εδώ στην Ελλάδα. Ορισμένες από τις TV εδώ ίσως να έχουν πρόβλημα με την αναπαραγωγή στα 24p (πιο παλιά μοντέλα).

2) Καποια σκιαστρα που μπαινουν στους φακους σαν προεκταση σε τι ακριβως χρησιμευουν?

Κάνουν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους. Κόβουν τις ακτίνες του φωτός που μπορούν να πέσουν απευθείας στον φακό από τα πλάγια.

3) Κορδωνακι για να δενεται το καπακι του φακου πανω στο σωμα πουλανε καπου? Γιατι αργα η γρηγορα θα το χασω.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα! :-)

Ας πω δυο πράγματα για τον 70-210 3.5-4.5 που τον είχα και τον χρησιμοποιούσα. Για να δουλέψει καλά και να πάρεις καλά αποτελέσματα πρέπει να τον δουλέψεις σε διάφραγματα 5.6 ή πιο κλειστό. Από το 3.5 μέχρι το 5.6 μάλλον είναι απογοητευτικός. Το AF του είναι γρήγορο, αλλά θα προσέχεις να μην κουνάς τη μηχανή, διότι χάνει εύκολα την εστίασή του.

Επίσης έχει μια τάση για ψυχρά χρώματα. Επομένως καλό θα ήταν ή να τραβάς σε raw και κατά την μετατροπή να αλλάζεις τη θερμοκρασία χρώματος σε κάτι πιο θερμό (π.χ. 5500κ) είτε να τραβάς Jpg αλλά με πιο θερμή θερμοκρασία χρώματος σε σχέση με τους συνηθισμένους κιτ φακούς της CANON.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα το πω να μου φύγει και μετά θα μπω στο ψητό.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΗΝ 550 ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

Το είπα, ηρέμησα, πάμε τώρα.
Υπάρχει τρόπος να παρακαμθεί το "κόψιμο" του βίντεο κάθε Χ λεπτά?
Ξέρω οτι υπάρχει περιορισμός στις φωτογραφικές, αλλά δεν ξέρω πότε και πως.
Χθες που τράβηξα βίντεο, μου το έκοβε σε άσχετες στιγμές.
Έχω βίντεο 5 λεπτών, έχω και κάποια των μερικών δευτερολέπτων επειδή έκοβε.
Τι μπορεί να γίνει?

Από τη στιγμή που στο έκοβε σε άσχετες στιγμές δεν έχει να κάνει με τον περιορισμό του βίντεο που υπάρχει στις φωτογραφικές μηχανές.

Στη θέση σου θα δοκίμαζα με μια άλλη κάρτα SD.

Αν αυτό δεν διορθώσει την κατάσταση μάλλον θα πήγαινα τη μηχανή για service.

12 λεπτά είναι το όριο στην 550D εξαιτίας του περιορισμού του FAT32 (4GB).

Πρόβλημα κάρτας κι εγώ θεωρώ πως είναι.

Μάλλον πρόβλημα κάρτας μου ακούγεται, δοκίμασε άλλη κάρτα και αν δεν διορθωθεί θέλει μάλλον service η μηχανή σου.

Re: Απάντηση: canon 550d

Τι μπορεί να γίνει?

χαμηλο class ή προβλημα καρτας,ή ακομα και ασυμβατοτητα καρτας Sd.

Τι μπορεί να γίνει?
Μήπως λογω υπερθέρμανσης;

Αν σας δείξω τι κάρτες χρησιμοποιώ.. αργότερα που θα είμαι σπίτι θα σας πω καθώς δεν θυμάμαι ακριβώς τον τύπο της κάρτας.

Μήπως λογω υπερθέρμανσης;

Χμμ.. το σκέφτηκα εκείνη την ώρα και καθώς δίπλα μου είχε κλιματιστικό δαπέδου δοκίμασα να την κρατάω εκεί που έβγαζε κρύο αέρα πράγμα που όμως δεν έκανε καμία διαφορά.

Λοιπόν μου συνέβη αυτό μια φορά στην 600D. Δεν ασχολήθηκα ποτέ παραπάνω διότι για διάφορους λόγους ποτέ δεν τη δοκίμασα σε βίντεο. Από γκουκλαρίσματα πάντως που έκανα εκείνη τη μία φορά που το είδα, έγραφαν για firmware update.

Στη θέση σου θα δοκίμαζα κατά σειρά:

1. Firmware update στο latest και
2. Διαφορετικές κάρτες

IMG_5184.jpg

Αυτές είναι οι κάρτες που χρησιμοποιώ. 2 είναι κι είναι πολύ καινούργιες.

Ιάσωνα, αν και η μνήμη μου δεν βοηθά, μπορεί και να μην έχω κάνει ποτέ update την μηχανή lol.
Θα το δοκιμάσω πάντως, δεν το είχα σκεφτεί.