Canon 5D MkII

Ακριβώς έτσι. Από την άλλη η ΝΙΚΟΝ έχει στείλει στην Ταιλάνδη όλα τα μοντέλα πλην του εκάστοτε κορυφαίου. Κι όμως δεν έχει τέτοια προβλήματα.... άρα και η CANON μπορεί να το καταφέρει στη Μαλαισία.

Κι όσο θυμάμαι ότι δεν έβαλε η CANON φλας το 2005 στην 5D διότι θα ήταν το επικίνδυνο σημείο για την υγρασία....

Οχι μονο η D3(x). Και η D700 που εχω made in Japan ειναι. Η D300 ειναι Ταιλανδεζα.

Βρε σεις εχω βαλει την καμερα απο χτες στην καταψυξη και ακομα δουλευει.

Περασε το τεστ?

Βλέπετε ότι έχω μια ευαισθησία στο θέμα. Αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους:

1. Ζω και κινούμαι σε μέρη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εξωτερικά και πολύ υψηλές εντός των σπιτιών. Π.χ. φέτος στη Βίγλα πάνω από το Πισοδέρι το θερμόμετρο έδειξε -23 νωρίς το πρωί. Στα σπίτια αχνίζεις...
2. Τυχαίνει κάποιες φορές να πρέπει (πρέπει) να φωτογραφίσω υπό βροχή. Και η canon 350d με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο, αλλά την πρόσεχα κι όλας.
3. με τη d700 έχω ξεσαλώσει. Θυμάστε που μου θάφτηκε μέσα στο χιόνι και τη βρήκα 10 λεπτά μετά ψαχουλεύοντας; Δεν τολμώ να φανταστώ ότι μια εντελώς καινούρια μηχανή των 2500 ευρώ θα πήγαινε για´πέταμα επειδή είχα ένα μικροατύχημα... και η intersys δεν μου μοιάζει για εταιρεία που θα μου έδινε νέο σώμα...

Ολοι εχουν το κουμπι τους Βλαση.

Μπορει η Intersys να μην ειναι τετοια εταιρεια αλλα οι νομοι ειναι νομοι.

φτου φτου στον κορφο μου βεβαια.....

Not marked as sealed, warranty will not help you. I have already asked Intersys.

Ακόμη χειρότερα, ούτε η ίδια η canon αναγνωρίζει ευθύνη. Η συζήτηση συνεχίζεται και στο forum του luminous-landscape.

το παρακάτω μήνυμα είναι από τον -γκαντέμη- που έχασ ε δυο κάμερες:

As you've probably heard there were a number of 5D mk II cameras that failed on the Antarctic trip (6 of the 26 on the trip or 23%). My wife and I accounted for 2 of those. Both failed within minutes of each other during a shore outing with light rain. Both were protected by Kata rain covers and both exhibited the same problem - the shutter release button appeared to be shorted out. When the camera was turned on it would immediately take a picture (or multiple if the camera was in continuous shooting mode). At least some of the other failures on the trip were similar.

When we got back to the ship we dried them out and they eventually (mostly) revived. My wife's acted up again as soon as it was even slightly humid and stopped working altogether in Buenos Aires at +35C, humid but sunny weather.

For a camera that is advertised as having "improved weather resistance" I can't say I'm impressed, and I'm even less so knowing that no other cameras had problems even though many of them were completely unprotected.

Both cameras were sent to Canon for repair and I received a call today saying there was corrosion at or near the shutter release and offering me the following options:

1) Have them fixed as best they could (free of charge) but without further warranty in case of internal failure
2) Trade them for new cameras at 50% off the retail price

I'm not convinced that this camera doesn't have serious problems with moisture compared to similar cameras from other manufacturers and I'm also not convinced I can trust the camera to work in anything other than warm dry air.

I like the camera otherwise and the images it produces are great, but if you can't rely on it, I don't know how useful it is. Make sure you carry a backup if there is any chance there could be moisture. I don't know if I'd buy it again given our experience.

Martin

για τη συνέχεια της συζήτησης δείτε http://luminous-landscape.com/forum/index.php?showtopic=31851

Στα Canon fora όπως αυτό γίνονται εκτενείς συζητήσεις, απο τις πλέον άσχετες έως τις πιο σημαντικές. Κάπου πρέπει να αναφέρεται και το θέμα αξιοπιστίας.

Τετοιες συζητησεις η ακομα χειροτερα φασαριες που δημοσιοποιουνται μονο καλο μπορουν να κανουν παντως.
Ετσι εγινε και με τις μαυρες κηλιδες (που ηταν θεμα firmware ομως...) οπου αναγκαστηκε εκ των πραγματων να βγει η μητρικη εταιρεια και να κανει δηλωσεις οτι θα λυσει το προβλημα.

Πιθανολογω οτι ετσι θα γινει αργα η γρηγορα και τωρα.

(Εκτος αν θελουν να αυτοκτονησουν.)

Δηλαδη να δηλωσει- αν συνεχιστει ο ντορος δημοσια- οτι θα αναλαβει τετοιου ειδους επισκευες ΚΑΙ με περαιτερω εγγυηση.
Για αντικατασταση αν μιλαμε για μεγαλης κλιμακας προβλημα το βλεπω δυσκολο στην οικονομικη συγκυρια που διανυουμε.

Πάντως στην λίμνη Στυμφαλία -μέσα στη λίμνη με βάρκα- η Νikon F3 δυσκολευόταν να προωθήσει το φιλμ στο επόμενο καρέ γιατί είχε παγώσει.........το φιλμ!

Μια φορα παντως μου ετυχε να την δουλεψω κατω υπο ασθενη εως μετρια βροχη και δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα.

Ιδωμεν.

Και κατι αλλο....

Εχουμε καλομαθει πιστευω σε ολα τα καλουδια και τις ευκολιες των ψηφιακων φωτογραφικων μηχανων.

Μηπως παραεχουμε απαιτησεις απο ενα πλαστικο -εν μερει- σωμα γεματο με ηλεκτρονικα κυκλωματα ?

Φτασαμε να εχουμε πια και θα γινει νομος στο μελλον HD video τωρα αρχισανε τα GPS δεν ειναι μακρυα ο καιρος που θα μπουνε κινητα τηλεφωνα και multimedia.....

Προσωπικα ακομα και τον καιρο των μηχανων φιλμ (σιχαινομαι τον ορο αναλογικες μηχανες ) οι μονες που ειχα εμπιστοσυνη ηταν κατι γαιδουρια τυπου OM1,OM3 απο την ολυμπους και οι FM,FM2 απο την Νικον.
Το μονο ηλεκτρονικο τους εξαρτημα ηταν το φωτομετρο....και αν το χρειαζοσουνα....

πειτε με παλιομοδιτη αλλα την φωτογραφικη μηχανη την σκεφτομαι σαν μεσο απεικονισης και οχι σαν μηχανημα επιβιωσης σε αντιξοες συνθηκες.

Για αυτες υπηρχαν παντα ειδικες μηχανες οπως οι Νικονος.

Ολα σε ενα δεν γινονται με τετοιο κοστος.

Άν ανατρέξουμε τα παλιά τεύχη του NG ειδικά απο τα τέλη της δεκαετίας του 70 και του 80 θα δούμε φωτογραφίες απίστευτης ποιότητας κρινόμενες με τα σημερινά αποστειρωμένα κριτήρια. Τότε που τον φωτογράφο ενδιέφερε η λήψη αυτη καθ αυτή και όχι το post processing. Αυτό το έκαναν άλλοι.
Οι αρμοδιότητες ήταν μοιρασμένες. Και το αποτέλεσμα σίγουρο.

Υ.Γ. Ξεφύγαμε λίγο μήπως?

Και κατι αλλο....

Εχουμε καλομαθει πιστευω σε ολα τα καλουδια και τις ευκολιες των ψηφιακων φωτογραφικων μηχανων.

Μηπως παραεχουμε απαιτησεις απο ενα πλαστικο -εν μερει- σωμα γεματο με ηλεκτρονικα κυκλωματα ?

Φτασαμε να εχουμε πια και θα γινει νομος στο μελλον HD video τωρα αρχισανε τα GPS δεν ειναι μακρυα ο καιρος που θα μπουνε κινητα τηλεφωνα και multimedia.....

Προσωπικα ακομα και τον καιρο των μηχανων φιλμ (σιχαινομαι τον ορο αναλογικες μηχανες ) οι μονες που ειχα εμπιστοσυνη ηταν κατι γαιδουρια τυπου OM1,OM3 απο την ολυμπους και οι FM,FM2 απο την Νικον.
Το μονο ηλεκτρονικο τους εξαρτημα ηταν το φωτομετρο....και αν το χρειαζοσουνα....

πειτε με παλιομοδιτη αλλα την φωτογραφικη μηχανη την σκεφτομαι σαν μεσο απεικονισης και οχι σαν μηχανημα επιβιωσης σε αντιξοες συνθηκες.

Για αυτες υπηρχαν παντα ειδικες μηχανες οπως οι Νικονος.

Ολα σε ενα δεν γινονται με τετοιο κοστος.

βέβαια το κόστος δεν είναι μικρό. Άλλο τα 400 ευρώ των μικρών και άλλο τα 2500-5000 ευρώ των ημιεπαγγελματικών σωμάτων.

Πάντως θα περίμενα από την CANON, μην ξεχνούμε ότι έχει το 70% του υλικού των φωτορεπόρτερς και το 60% των φωτογράφων που ασχολούνται με x-treme sports μια καλύτερη αντιμετώπιση στο πρόβλημα.

Και φυσικά άλλο τα μαύρα στίγματα (χαζομάρα κατ' εμέ, γι αυτό δεν με απασχόλησε καν), άλλο το front/back focus κι άλλο το άχρηστο σώμα, ή επισκευή δωρεάν αλλά χωρίς εγγύηση, ή 50% για να αγοράσεις το ίδιο σώμα με αυτό που αγόρασες προχθές.

Σκεφτείτε το ζευγάρι που είχε πληρώσει 32.000 δολάρια (έξοδα συμμετοχής) και 5000 για νέες μηχανές, και παραλίγο να μην είχε καν μηχανή για snapshots.

Μην βιαζεσαι να στεναχωρηθεις Δημητρη. Αλλωστε στατιστικα ειναι τα δειγματα δεν ειναι ο κανονας....

Παντως να πω κατι που περασε στα ψιλα....

Παρατηρω οτι ενω ολα τα φωτογραφικα πηραν μια αυξηση , τα σωματα εμειναν στις ιδιες τιμες .Το ιδιο και η μαρκ ΙΙ.
Αυτο κατ'αρχην ειναι ουσιαστικη μειωση της τιμης .

Το ERR99 δεν είναι τίποτα το τρομερό για Canon, συνήθως δηλώνει κάποιο πρόβλημα στην επικοινωνία με τον φακό. Συνηθέστερα, λερωμένες επαφές. Εγώ που χρησιμοποιώ φακούς με αντάπτορες οι οποίοι διαθέτουν τσιπάκι, το έπαιρνα πού και πού στην 350D, 2-3 φορές πρέπει να το πήρα και στην 40D. Έκλεισα τη μηχανή και την ξανάνοιξα.

Τώρα για το στατιστικό δείγμα των λοιπών... 2 Α900 υπήρχαν και έτυχε να δουλεύουν. Εάν τύχαινε η μία να χαλάσει, θα είχαν αστοχία σε ποσοστό 50%?
Γι' αυτό λοιπόν για τις 1D είμαι πολύ επιφυλακτικός σε αυτά που διαβάζω.

Αντιθέτως, για τη νέα 5D το είχα γράψει και παλιότερα. Το ότι από την ανακοίνωσή της καθυστέρησε τόσο να διατεθεί στην αγορά (όπως και το ότι δεν έχει προλάβει να βγει ακόμη ένα εκτενές review της μηχανής) δείχνουν ότι προφανώς η Canon έτρεχε να προλάβει. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει λέγαν οι παλιοί. Εάν κάνει τέτοιες βλακείες η Canon, και δεν την νοιάζει που χαλάει την εικόνα "σκυλιών" που έχουν οι μηχανές της, ας στείλει τα εμπορικά της μοντέλα (και η 5D τέτοιο είναι) να κατασκευάζονται στην Κίνα ή στη Μαλαισία, δεν υπάρχει λόγος να κρατήσει την κατασκευή στην Ιαπωνία. Το "made in Japan" δεν είναι ένα απλό στίκερ, έχει μεγάλο βάρος και κάνει πολλούς να εμπιστεύονται με κλειστά μάτια αυτό που αγοράζουν.

Εγώ μια φορά μάλλον θα πάρω την παλιά 5D. 13 mp μου φτάνουν μια χαρά. Να μην φοβάμαι και να κλείσω στο f/16.
Για μάκρο κλπ λήψεις έχω εξάλλου τη 40D.

Το ERR99 δεν ειναι αστειο θεμα ουτε ειναι μονο απο της επαφες και στην ορισμενη περιπτωση οταν σου ριξει καταμουτρα το ERR99 και χασεις καποιο σημαντικο καρε γιατι οπως γνωριζεις το κλικ που κανουμε μερικες φορες δεν ξαναγινεται υπαρχουν στιγμες μοναδικες βαση νομου φωτογραφισης .

Αν εμενα η D3 με τετοια νορμαλ θερμοκρασια μου παρουσιαζε τετοια προβληματα θα την γυρνουσα πισω στην νικον να την χαιρονται αυτοι εγω παντως θενξ δεν θα παρω που λενε .

H Canon ανταποκριθηκε και στελνει δωρεαν σε ολους τους κατοχους 5d mark II την λυση για το προβλημα weather shielding που εχει δημιουργηθει με το νεο της μοντελο.

φοριεται και στο κεφαλι ωστε να ειναι ελευθερα τα χερια.