Canon 5D MkII

Βασικά το ίδιο φιλμ είναι, αλλά στις φωτογραφικές τρέχει οριζόντια, και το πλάτος του ρολού είναι το ύψος του καρέ, ενώ στις κινηματογραφικές έχει άλλη διάτρηση, και στο πλάτος του ρολού βγαίνει και το πλάτος του καρέ (χονδρικά αυτά).
Είχα πάντοτε την απορία, πώς πήραν το κινηματογραφικό φίλμ και το στριμώξανε από όρθιο - ξαπλωτό... Να που - για άλλη μια φορά - επιβεβαιώθηκε ότι όσο ζείς μαθαίνεις!

Οι κινηματογραφικοί φακοί όμως έχουν το ίδιο FOV με τους φωτογραφικούς? Γιατί μου φαίνεται οτι έχουν πολύ πιο ευρύ πλάνο για την ίδια προοπτική. Τί παιζει ακριβώς εκεί?

Σιγα το νεο αν αληθευει. Αν ξερατε ποσα επαγγελματικα projects γυριζονται πλεον ελλειψει πορων με την καμερα αυτη θα τρελλαινοσαστε....

Οχι απαραιτητα και απο εμπειρους με το μεσο. Απλα να γινει χωρις κοστος....

Δειτε και ενα επικαιρο βιντεακι απο το ηφαιστειο Eyjafjallajökull στην Ισλανδια τραβηγμενο με την εν λογω μηχανη.
http://vimeo.com/11673745
Φανταστικο!

Και ενα αλλο
http://vimeo.com/3194530
εκπληκτικες σκηνες!
Ιδιαιτερα οι τελευταιες με την κινηση των αστεριων.
:SFGSFGSF:

Το καλό με την ιστορία canon eos 5d mk2 είναι οτι ...πολλά σενάρια βγήκαν απο τα συρτάρια ... και υπάρχει μεγάλη ώθηση στην δημιουργία απο μικρομηκαδες νεαρούς και όχι μόνο... χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα .

Για κάποιους λόγους θέλω να αγοράσω τη μηχανή αυτή φέτος . Την θέλω κατά βάση για την σχέση 1:1 με τους φακούς.

Υπάρχει κάποιος αντίλογος για το ποσό των περίπου 2Κ που κοστίζει.? Κάποια άλλη πρόταση.?

Ποια η γνώμη σας.?

Ποια επίσης η γνώμη σας για τον φακό Canon EF 17-40mm f/4.0L USM.

o 17-40 στην μαρκ 2 είναι απλά ένας συμπαθητικός και οικονομικός ευρυγώνιος φακός.

εγω θα την επαιρνα μονο μαζι με τα primes (25μμ/1.4, 50μμ/1.4 και 85μμ) αλλα ΠΟΛΛΑ λεφτα:)

Μια ακόμη καινούρια μηχανή βρίσκεται από χθες στα χέρια εκλεκτού μέλους της συντροφιάς μας. Ξέρετε αυτού με τους πολλούς φακούς.

Καλοδούλευτη!!!

Δωσε κανα στοιχειο ακομα.

Δηλαδη ποια μηχανη?

Edit:
Ακυρον, μολις ειδα σε ποιο θεμα ειμαι.

Δε λειπει κανενα στοιχειο...

Last edited: