Canon 5D MkII

Re: Απάντηση: Νέα Canon 5D.

Έχει κι άλλα δείγματα, και σε ακόμα υψηλότερο iso...

http://www.flickr.com/photos/erikfive/

Πάντως ο συγκεκριμένος φωτογράφος το παράκανε. 21mp και φωτογράφησε με f/1.4? Για να δείξει ο αισθητήρας (φαντάζομαι είχε τον 50/1.4) ήθελε να κλείσει τουλάχιστον στο f/4 και να έχει ταχύτητα πάνω από 1/125

Re: Νέα Canon 5D.

Ζόρι να την αξιοποιήσεις όμως τόση ανάλυση. Βλέπω τις φωτογραφίες με τον 16-35, στο κέντρο ο φακός λίγο κλειστός (f/5) είναι πολύ καλός, όμως στα άκρα φαίνονται ξεκάθαρα αδυναμίες. Σίγουρα παραπάνω πληροφορία από ό,τι θα μας έδιναν τα 12mp, αλλά πόση παραπάνω.

Βλέπω πολύ καλή έκθεση, και χωρίς διόρθωση ακόμη, και καλό δυναμικό εύρος. Πχ η φωτο με το γυάλινο κτήριο με την αντανάκλαση του ήλιου, το λεωφορείο με τα σκιερά πίσω. Και οι δύο είναι με 0.0EV

Re: Απάντηση: Νέα Canon 5D.

Στα επίπεδα των ff της Νίκον τα αποτελέσματα με διπλάσια ανάλυση

Δύσκολο να συγκριθούν ευθέως. Εάν η σύγκριση γίνει στο 100%, η Canon θα χάνει εμφανώς σε λεπτομέρεια. Εάν γίνει όμως σε σμίκρυνση, αλλάζει το πράγμα.
Ούτως ή άλλως η νέα Canon έχει για άμεσο αντίπαλο -στην αγορά εννοώ- τη Sony. Οι κάτοχοι Nikon απλώς δεν αλλάζουν σύστημα. 3 χρόνια υπήρχε η 5D χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι αντίστοιχο σε Nikon, κι όμως οι συντριπτικώς περισσότεροι παρέμειναν. I rest my case.

... διθύραμβοι από τον Vincent Laforet

http://blog.vincentlaforet.com/2008...-comingboth-to-this-blog-and-to-our-industry/

φαίνεται πως η Canon έβγαλε κάτι πραγματικά δυνατό.

Ειδικώς για το βίντεο, με την επιφύλαξη ενός πολύ καλού τριπόδου και κεφαλής, διαβάζω εξαιρετικά ενθουσιώδη σχόλια.

Τι να σε πω.... προσωπικώς δεν είμαι του βίντεο. Αλλά ήδη κάποιος είπε (αναφέρεται στο παραπάνω μπλογκ) πως η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό υπερβαίνει και μάλιστα κατά πολύ την RED. Τώρα τι συμπέρασμα βγάζεις, μου λες εσύ. Φυσικά άλλο αυτό και άλλο η ευχρησία της ως μηχανής λήψης κινούμενης εικόνας (λογικό, καθώς πρόκειται για δευτερεύουσα χρήση σε κάτι που έχει σχεδιαστεί πρωτίστως ως φωτογραφική μηχανή). Σίγουρα δεν είναι για κοινή χρήση ως camcorder, αλλά για τον παλαβό με το αποτέλεσμα, ίσως αποδειχθεί όντως "εργαλείο".

ειναι θεμα φωτοφραχτη.......θεωρω δυσκολο σε τετοιο εγχειρημα-κορυφαια DSLR- να εχουν εξελιξει ετσι το φωτοφραχτη ωστε στα κινουμενα πλανα να μην παρουσιαζει αυτο που πολυ απλα ονομαζουμε "καρεδιασμα".

Για την ευαισθησια δεν διαφωνω.....μπορει να την κανει κομματακια την RED. Αλλωστε η καμερα εκεινη στα 320 ASA που λειτουργει σταθερα ουτε καν πλησιαζει τις εξωπραγματικες δυνατοτητες του CMOS της 5D. Αλλα δεν φτιαχτηκε γι'αυτο .......ουτε για να τραβαει στα σκοτεινα αλλα για τελειως διαφορετικη χρηση.

Θα το δουμε ομως.

Αλλωστε πραγματικα ευχομαι να ειναι η καμερα "θηριο" σε ολες τις τις λειτουργιες γιατι εχω δηλωσει προ πολλου οτι ειναι η επομενη μου αγορα.

Το θέμα με τα κινούμενα πλάνα είναι τι γίνεται με την εστίαση.
Το κύριο σύστημα εστίασης της μηχανής το ξεχνάμε, η λήψη γίνεται πλέον σε κατάσταση live view. Με μόνο το contrastAF (ουσιαστικώς το σύστημα των κόμπακτ) και με δεδομένο τον τεράστιο αισθητήρα και το πολύ ρηχό βάθος πεδίου... να δούμε πώς θα λειτουργεί το σύστημα. Το ότι όταν το καταφέρει κανείς να λειτουργεί, τα πλάνα που θα πάρει μπορεί να είναι και απίστευτα, το πιστεύω κι εγώ.

βρε ποια εστιαση???? πες οτι τραβας με φακους χειροκινητης εστιασης και δεν αλλαζεις εστιαση στο πλανο....

Αν δεν μπορει να ανταπεξελθει ο φωτοφραχτης στην κινηση τοτε πολυ απλα θα τραβας μονο πλανα χωρις δραση....

δηλαδη την ξεχνας την λειτουργια video....