Στην 5D θα πας πια, μονο αν θες full frame (στην ουσια αν θες περισσοτερο ευρυγωνια καλυψη).
Δεν πρέπει να είναι και τόσο τρομερή η διαφορά Βλάση. Σίγουρα μικρότερη του 1 στοπ, στα ψηλά iso. Μην ξεχνάμε ότι η 7D έχει μια εξαιρετική επίδοση στον θόρυβο στα ψηλά, στα 1600 φαίνεται να ισοφαρίζει και από εκεί και πέρα να ξεπερνά καθαρά την επίδοση των D300/s
Aυτο που λες ισως ισχυει μονο σε 100% viewing και οχι πχ σε χαρτι Α4 ή σε μονιτορ - τηλεοραση (το εχω δοκιμασει στη δικια μου pioneer 428xd) .
Εκει δεν βλεπεις καμια διαφορα, και δε νομιζω οτι αξιζει να το ψαχνουμε παραπανω.
Ακόμη κι ένα δευτερεύον χαρακτηρισιτκό μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πλάξη. Π.χ. το MLU που δυστυχώς ακόμη η CANON το έχει θαμένο στα μενού και σχεδόν κανείς δεν το χρησιμοποιεί. Με το MLU κερδίζεις σχεδόν ένα ακόμα στοπ πριν αρχίσεις να έχεις κουνημένη φωτογραφία.
Τι ειναι MLU?
Προσπαθούσα να αποκρυπτογραφήσω τα μηνύματα που γράφουν.
Συγγνώμη, αλλά το έγραψα και στα ελληνικά ("κλειδωμένος καθρέπτης").
Το κλείδωμα καθρέπτη χρησιμεύει στις εκθέσεις μεταξύ 1/50 και 1s περίπου. Στις εκθέσεις αυτές οι μικροδονήσεις από τον καθρέπτη που μόλις έχει αστραπιαία σηκωθεί για να ανοίξει η οδός προς την φωτοευαίσθητη επιφάνεια, μειώνουν την οξύτητα του αποτελέσματος. Σε πιο μικρές εκθέσεις, δεν παίζει εμφανή ρόλο, όπως και σε πιο αργές, αλλά σε αυτό το εύρος, υπάρχει φανερή διαφορά με και χωρίς προηγούμενο κλείδωμα του καθρέπτη. Και όσο πιο μεγάλος ο καθρέπτης, τόσο εντονότερο το πρόβλημα.
Τάσο, σ´ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση...
Ελπίζω να μην το πήρες στραβά, πλάκα έκανα. Γράψτε εσείς κι ας είναι και κρυπτογραφημένα, θα τη βρούμε την άκρη. :smile:
Τουλάχιστον εμένα που είμαι ψιλιάσχετιος με βοηθάει πολύ, και το οτι έχουμε και την ίδια μηχανή ακόμα περισσότερο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.