Canon 5D MkII

το ονειρο... που γινεται πραγματικοτητα!
μπραβο, φοβερη επιλογη! καλοριζικη!

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Μετά από δύο μέρες χρήσης (όχι τόσο εντατικής) πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή της. Λιγότερος θόρυβος, ανύπαρκτος μέχρι τα 800, χρώματα υπέροχα (βέβαια και η 5D έχει εξίσου καλές επιδόσεις στον τομέα της ποιότητας εικόνας, αλλά η εμπειρία μου ως τώρα μου λέει πως η 5D MarkII δίνει ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα), το AF δεν μου έχει δημιουργήσει προβλήματα και είναι γρηγορότερο από της 5D. Δεν έχω δοκιμάσει καθόλου το βίντεο γιατί περιμένω μια μεγαλύτερη κάρτα 16GB UDMA. Πάντως έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την προσθήκη live view. Η εστίαση στα μάτια μου ήταν αψεγάδιαστη. Ο 24-105 f/4.0 είναι πέρα ως πέρα άψογος και προσφέρει πάρα πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας. Στην 5D MarkII παρατηρώ ελαφρύ βινιετάρισμα στα 24mm.
Ο 24-70 f/2.8 είναι πολύ καλύτερος φακός το μόνο που του λείπει είναι το IS.
Έως τώρα θεωρώ πως είναι μια άριστη αγορά.

Re: Απάντηση: Canon 5D MkII

Ο 24-105 f/4.0 είναι πέρα ως πέρα άψογος και προσφέρει πάρα πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας.
Ο 24-70 f/2.8 είναι πολύ καλύτερος φακός το μόνο που του λείπει είναι το IS.

Με την πρωτη ευκαιρια ανεβασε κανενα συγκριτικο δειγμα απο τους δυο φακους...

Re: Απάντηση: Canon 5D MkII

Κανε αν μπορείς μια σύγκριση με διαφράγματα f2.8, f4 kai f5.6, kai δώσε μας τις εντυπώσεις σου. Αν είναι να επιστρέψω τον f4 και να πάρω τον f2.8. Τον έχω παραγγείλει και τον περιμένω την Δευτέρα. Προλαβαίνω!!!

Σε τί τιμή την πήρες?
Σκέφτομαι να την χτυπήσω μετά το καλοκαίρι......ή κάπου εκεί....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon 5D MkII

Τον 24-70 f/2.8 τον έδωσα με την 5D.
Διαβάζω ότι η canon θα βγάλει καινούργιο 24-70 f/2.8 με IS.
Θα βολευτώ για λίγο καιρό με τον 24-105.

Χθες φωτογράφησα την γιορτή στο σχολείο της κόρης μου.
Χρησιμοποίησα τα φλάς 430EX , (και το 580 ΕΧ δανεισμένο από φίλο).
Δυστυχώς και με τα δύο η μηχανή δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο.
Δεν μπορούσα μέσα από το μενού της μηχανής να καθορίσω τις ρυθμίσεις λειτουργίας των φλάς. Αν είχα το 580 ΕΧ ΙΙ θα είχα τον έλεγχο αλλά σκέφτομαι ότι είναι πολλά τα 400 Euro που κοστίζει για τα λίγα παραπάνω που προσφέρει.
Γνωρίζει κάποιος αν η Canon θα παρουσιάσει σύντομα φλάς αντίστοιχο του SB-900 Nikon?

Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

το 580 δεν παρεχει λιγα παραπανω!!
ειναι απολυτο εργαλειο για canon!! και με ενα triger απο ebay με 30 ευρω γινεται και ασυρματο!! check this
http://cgi.ebay.co.uk/Strato-C8-Rem...14&_trkparms=72:1683|66:2|65:12|39:1|240:1318

http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=450131

Δεν γράφω ότι δεν είναι καλό φλας το 580 ΕΧ ΙΙ.
Γράφω ότι: Το SB-900 διαβάζω ότι είναι καλύτερο από το 580 ΕΧ ΙΙ.

"Αν είχα το 580 ΕΧ ΙΙ θα είχα τον έλεγχο αλλά σκέφτομαι ότι είναι πολλά τα 400 Euro που κοστίζει για τα λίγα παραπάνω που προσφέρει."

απαντησα με βαση αυτη σου την προταση.

παρεξηγηση μαλλον. αλλα δεν πειραζει γιατι με την ευκαιρια ποσταρα και ενα σετακι απο ebay για extra παιχνιδια στο φωτισμο!!

εκπληκτικο το παρακατω βιντεο. Μην το χασετε. Ο ανθρωπος εχει κανει φοβερη δουλεια (timelapse)και η μηχανη φαινεται να φυσαει.

Δειτε το, αξιζει.

http://www.vimeo.com/4038064