CANON 600D ...λιγη βοηθεια σε εναν απειρο :)

evilnanouk

New member
9 September 2013
15
Kαλησπεριζω την ομορφη παρεα σας. Ειμαι αρχαριος και αγοραζοντας προσφατα μια canon 600d ( δεν ξερω αν εκανα καλη εκλογη Tongue )αποφασισα και εγω να μπω δειλα δειλα στο χωρο της φωτογραφιας.

Εχω 2 αποριες σχετικα με τη μηχανη η το φακο της ( ? )

Η πρωτη ειναι οτι στην ληψη βιντεο το θεμα μου ειναι πολυ κοντα..κοινως πχ αν θελω να τραβηξω εμενα βιντεο για να με πιασει ολοκληρο ο φακοσ πρεπει να στησω την καμερα στα 10 μετρα.......ειναι καθαρα θεμα φακου η μηχανης ??

Σε σχεση με πολυ κοντινα focus...η μηχανη η ο φακος δυσκολευεαι να εστιασει σε αποστασεις μικροτρες των 25 εκατοστων περιπου...ειναι φυσιολογικο λογω του φακου η ειναι καποιο προβλημα της μηχανης ??

o φακος που χρησιμοποιω ειναι o φακος poy ειχε μεσα το πακετο αν δεν κανω λαθος:

18-55mm 3.5-5.6 III

Στην περιπτωση που και τα 2 θεματα μου εινια θεμα φακων..τι φακους θα με συμβουλευατε να αγορασω ??

Ευχαριστω

Καλησπέρα!
Και τα δυο είναι θεμα φακού. Στην πρώτη περίπτωση βέβαια μου φαίνεται περίεργο που στα 18μμ πρέπει να πας στα 10μ για να είσαι όλος μέσα. Μήπως έχεις ζουμάρει τέρμα?
Το δεύτερο είναι και αυτό θέμα της ελάχιστης απόστασης που μπορεί να εστιάσει ο φακός σου.

Αλλά πριν ξεκινήσεις να σκέφτεσαι να αλλάξεις φακό κλπ, πρέπει να διαβάσεις καλά το manual της μηχανής σου. Δεν είναι μόνο για να σου πεί τι κάνει το κάθε κουμπί (πράγμα που με την μια ή την άλλη θα το βρείς κ μόνος σου). Είναι για να καταλάβεις το τί σημαίνει το κάθε πράγμα που βλέπεις επάνω της.
Οι DSLR όπως η μηχανή σου, είναι πολύ δυνατά εργοστάσια παρασκευής εικόνων, αλλά όπως με όλα τα εργαλεία, πρέπει να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιείς. Θα σου πρότεινα να ρίξεις και μια ματιά και εδώ για να πάρεις μια ιδέα για τις πιό βασικές αρχές της φωτογραφίας.

Ακριβώς.

Το να χαλάσεις χρήματα (αρκετά) για macro ή ευρυγώνιο σε πρώτη φάση δεν ωφελεί.

Παίξε με φακό και ζούμ και θα τη βγάλεις την άκρη.

Συμφωνω με τον Αλεξη οτι πρωτα απ ολα πρεπει να μαθεις τη μηχανη σου καλα και τη δυνατοτητες που εχει.Απο εκει και περα κοιτας τι αναγκες εχεις και πραττεις αναλογα.
Για φακους πραγματι οι ευρυγωνιοι ειναι αρκετα ακριβοι αλλα για μακρο μιας και το εχω ψαξει λιγο περισσοτερο το θεμα μπορεις με ενα reverse ring(2-3 ευρω)να χρησιμοποιησεις τον φακο που εχεις.
Για αγορα μακρο φακου επισης το κοστος μπορει να ειναι μικρο, 50 με 100 Ε ειναι αρκετα για να παρεις ενα πολυ καλο φακουδακι.