Canon 800D & 77D DSLRs

Ευχαριστώ για τα σχόλια, έχεις δίκιο η δεύτερη έχει λάθος WB και η τρίτη είναι υπερκορεσμένη, μάλλον υπερέβαλα και ανέβασα πολύ τις μπάρες στην μηχανή για να έχω έντονο χρώμα.
Ναι βασικά την χαίρομαι την μηχανή, πράγμα που δεν το περίμενα, είναι εύκολη στην χρήση και όλα γίνονται ''φυσικά''....ίσως αυτό να είναι που με τραβάει περισσότερο στην μηχανή, όπως και το καλό Grip, είχα κουραστεί με τις ''μινιατούρες'' mirrorless και πλέον χαίρομαι να κρατάω μια μηχανή που κάθεται άψογα στο χέρι μου.

Υ.Γ. Επίσης να προσθέσω για άλλη μια φορά ότι ο κιτ φακός είναι εξαιρετικός, μαζί με έναν φωτεινό prime είναι ένα εξαιρετικό πακέτο για τον μέσο χρήστη.

Απάντηση: Re: Canon 800D & 77D DSLRs

Μερικές ακόμα φώτος κατευθείαν jpeg από την μηχανή. Και οι 3 με τον κιτ φακό 18-55.

38211339352_bf6461fdca_b.jpg
[/URL]IMG_2523 copy by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

38243524241_5f45ae58c7_b.jpg
[/URL]IMG_2528b by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

38243520881_acc14c0ff6_b.jpg
[/URL]IMG_2513a by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Πολύ ωραίες Νίκο, όντως ο κιτ φακός είναι εξαιρετικός....
Η δεύτερη μου αρέσει πολύ!

Η δεύτερη μου αρέσει περισσότερο κι εμένα. Μήπως το white balance είναι στο AWB με έμφαση στο λευκό;

Ευχαριστώ πολύ, ναι είναι στο AWB με έμφαση στο λευκό, ξέχασα να το αλλάξω και να το βάλω στο Deafult για αυτό βγήκε έτσι. Η έμφαση στο λευκό κάνει για κλειστούς χώρους και λάμπες, σε εξωτερικό χώρο δίνει αυτή την περίεργη, μπλε και ''λίγο άρρωστη'' απόχρωση που φαίνεται στην photo.

Re: Απάντηση: Re: Canon 800D & 77D DSLRs

Πολύ ωραίες Νίκο, όντως ο κιτ φακός είναι εξαιρετικός....
Η δεύτερη μου αρέσει πολύ!

Ευχαριστώ πολύ!
Το θέμα με τον κιτ φακό είναι ότι όταν πήρα την μηχανή και ακούγοντας από εδώ και από εκει το θάψιμο που έπεφτε στους κιτ φακούς των Canon/Nikon και τους εκθειασμούς για τους ''φοβερούς'' και ''τρομερούς'' φακούς κιτ των Mirrorless περίμενα να δω ένα ''έκτρωμα'' σε αυτόν τον πλαστικό φακό της Canon. Και η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική, όχι μόνο δεν είναι ''χάλια'' ο φακός άλλα σε οπτική απόδοση βάζει ''κάτω'' αρκετούς από τους νέους και ''φοβερούς'' φακούς των Mirrorless. Ενώ και η εστίασή του είναι εξαιρετική όπως και η σταθεροποιήσή του, για τα λεφτά που κάνει είναι απλά τσάμπα.

Ιδανική λειτουργία λοιπόν, όπως έχει ειπωθεί και πιο πάνω, μόνο για κλειστούς χώρους.

Ναι είναι ιδανική λειτουργία για κλειστούς χώρους μόνο να μην ξεχνιέσαι και το αφήνεις ανοιχτό και σε εξωτερικούς χώρους με φυσικό φωτισμό!!

3 δειγματάκια με τον Canon 50mmf1,8 stm τέρμα ανοιχτός (F1,8) κατευθείαν Jpeg από την μηχανή, είναι με το προφίλ Portrait, κατεβασμένο τέρμα το Contrast και ανεβασμένο στο Maximum το Lighting Oprimezer που βοηθάει στα Shadows. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που έκανα μαζί με κάποιες μικρές άλλες δίνουν ένα ψευδο HDR effect στις φώτος. Κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να βγάλει ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

38331657976_ec9e7d9298_b.jpg
[/URL]IMG_2798a by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

38386406911_76f9b2774a_b.jpg
[/URL]IMG_2812a by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

38386438771_86dfb08bd9_b.jpg
[/URL]IMG_2860a by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Last edited:
Ευχαριστώ Πολύ παιδιά!
@ Βασίλη πράγματι μου ''κάθεται'' καλά προς το παρών η Canon, όλες οι μηχανές σήμερα είναι αξιόλογες απλά κάποιες από αυτές μας ''τραβάνε'' πιο πολύ και ταιριάζουν πιο πολύ με την ιδιοσυγκρασία μας.
@ Γιάννη θα το κοιτάξω ίσως να είχα πειράξει το White balance ή κάτι άλλο, γενικά πειράζω τα πάντα πάνω στην μηχανή οπότε πολλές φορές δίνει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα, τι δεν σου φαίνεται σωστό στην φώτο για να το κοιτάξω?

Θα έλεγα ότι θυμίζει περισσότερο χρώματα nikon! Γενικά πάντως βλέπω ότι σε αυτή την κάμερα (ίσως και σε κάποιες άλλες) μπορεί κανείς να φτιάξει το jpg όπως θέλει.

Θα έλεγα ότι θυμίζει περισσότερο χρώματα nikon! Γενικά πάντως βλέπω ότι σε αυτή την κάμερα (ίσως και σε κάποιες άλλες) μπορεί κανείς να φτιάξει το jpg όπως θέλει.

Έχει μεγάλη παραμετροποίηση και μάλιστα περνώντας μέσα έτοιμα προφίλ επεκτείνει και άλλο αυτή την δυνατότητα. Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες σύγχρονες μηχανές μπορείς να πειράξεις σε μεγάλο βαθμό το Jpeg και να το φέρεις στα μέτρα σου και τα γούστα σου.

Βρήκα μια 77D και έτσι την έδωσα την 800D, επίσης έδωσα και 2 φακούς που τους είχα αντικαταστήσει με άλλους καλύτερους.....θα συνεχίσω με την Canon ελπίζω αρκετό καιρό.
Ταυτόχρονα βρήκα από γνωστό μου στην Αγγλία (που μου βρίσκει διάφορα) την Em1ΙΙ με τον 12-40f2,8 σε τιμή χώμα (1.400 ευρώ πακέτο) και είπα να την πάρω, και να την πουλήσω δεν θα χάσω σχεδόν τίποτα.
Μου έκατσε και μια φτηνή em1 πριν 2 μέρες και έδεσε το γλυκό!!!
Βασικά πάντα μου άρεσαν οι Olympus απλά δεν μπορώ πλέον χωρίς υβριδική εστίαση, και οι 2 μηχανές που πήρα έχουν υβριδική εστίαση και έτσι δεν θα χάσω κάτι συγκλονιστικό.
Επειδή τα πείρα όλα μαζί δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ και πολύ, άλλα την άλλη εβδομάδα έχει να πέσει πολύ σύγκριση ανάμεσα στις 2 Olympus και την Canon 77D....σαν πρώτη εντύπωση πάντως το IBis της em1II απλά δεν υπάρχει, άλλα και το Dual pixel της Canon απλά είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση ακόμα και με την em1II.

Μετά από.. 30 χρόνια, μου ήρθε να πιάσω κανονική φωτογραφική μηχανή, πήρα την 800D, κυρίως σαν αφορμή για να περπατάω περισσότερο και σαν χαλαρωτικό hobby.Μακαρι να κολλήσω, όπως έφηβος, που μια ζενίθ, δώρο του πατέρα μου την είχα λιώσει για αρκετά χρόνια.
Από φακούς εκτός του κιτ 18-55, περιμένω ένα 50mm 1.8 για Street photography και λέω να πάρω τον 55-250 κιτ, που ειναι φτηνός και όλο κάπου θα χρειαστεί.

Για street ίσως χρειάζεσαι μικρότερη εστιακή απόσταση, κάτι σε 24mm-35mm γιατί έχεις crop factor 1,6 οπότε ο 50mm αντιστοιχεί σε 80mm δλδ φακό πορτραίτου
Πάντως ο 50mm, ο STM, είναι πολύ καλός φακός!

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό, η χρήση θα δείξει, πάντως μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος με την μηχανουλα μιας και ειναι πολύ εύκολη στην χρήση και τα μενού έχουν και καθοδήγηση, που για κάποιον εμπειρο, μπορεί να είναι ίσως ενοχλητικό αλλά το βρίσκω βολικό.Το 1.6x να φανταστώ ισχύει για όλους τους φακούς π. Χ τον 10-18mm.