Canon digital SLR & χρήση εξωτερικού flash

Έχω ερωτήσεις...

Κατ αρχήν με την 20D και το metz πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω off - camera;

Κατά 2ον: έχω ένα θέμα - ας πούμε πρόσωπο - και ας πούμε πως είναι μέρα και θέλω να κάνω fill in με το φλάς... χωρίς να χαλάσω τελείως την υφή που έχει η έκθεση ως έχει... Μέχρι σήμερα απλά ενεργοποιώ το φλάς και τραβάω. Μπορείτε να μου εξηγήσετε (απλά) τι θα έπρεπε να κάνω για να φωτίσω ελαφρά το θέμα μου χωρίς υπερβολές που θα χαλάσουν τελικά το αποτέλεσμα;

Off camera μπορείς αν δεν έχεις άλλες φωτογραφικές στο χώρο να το βάλεις απλά σε optical slave mode. Οπότε όταν βλέπει το εξωτερικό τη φλασιά της μηχανής σου θα ανάβει κι εκείνο.

Για Fill in μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο high speed sync

Σε κάθε περίπτωση (και με κάθε καλή διάθεση) RTFM :)

Off camera μπορείς αν δεν έχεις άλλες φωτογραφικές στο χώρο να το βάλεις απλά σε optical slave mode. Οπότε όταν βλέπει το εξωτερικό τη φλασιά της μηχανής σου θα ανάβει κι εκείνο.

Για Fill in μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο high speed sync

Σε κάθε περίπτωση (και με κάθε καλή διάθεση) RTFM :)

RTFM μόνο σε περίοδο διακοπών, δυστυχώς... με τα παιδιά είναι αδύνατο...

Γι' αυτό και με βλέπεις σε quick-tip mode...:ernaehrung004:

...ήμουν πάντως τυχερός μιας και εντόπισα ένα πολύ καλό και σύντομο οδηγό χρήσης της 20D στο internet, και πολύ γρήγορα εντόπισα ένα σηματικό λάθος στα CF που καθόριζε τη λογική φωτομέτρησης με φλας... αν θυμάμαι σωστά ήταν το CF17.

Το άλλαξα εννοείται και τώρα θέλω να δω αν έκανα κάτι... σήμερα παίζουν κάτι γενέθλια οπότε έχει εξάσκηση...

γραψτο συνεχεια μεχρι να το εμπεδωσεις-bye-

'Use the shutter to control the ambient exposure.'

'Use the aperture to control the flash exposure.

Αυτός ο κανόνας αποδεικνύεται χρυσάφι...

Έχοντας διαβάσει αρκετά tutorials, σήμερα κατάλαβα τι εννοούσατε - το ανέφερε και ο Alex κάποια στιγμή...

Thanx Guyz!