canon eos 350d-βοηθεια

olympuse410

Established Member
15 May 2008
172
canon eos 350d(250 ευρω με φακο 18:55) θα ήθελα τα σχόλια σας για αυτην τη μηχανή.Αξιζει ή ειναι ενα ξεπερασμένο μοντέλο πλεον?

Φίλε μου, σαν μοντέλο είναι μια χαρά.
Λιγάκι ξεπερασμένο, αλλά σε αυτά τα χρήματα είναι πολύ καλή περίπτωση.

Να την πάρεις φίλε μου. Το μόνο που έχω να της προσάψω είναι η ελάχιστη λαβή της που δεν χωρούσε το χέρι μου.

Καλή ανάλυση, ποιότητα εικόνας σε χαμηλά και υψηλά iso και μηχανή αντοχής. Δεν άκουσα να πάθει κάποια μηχανή έστω κάτι...

Αλλά να πάρεις καλύτερο φακό. Αυτός που φορά, δεν...

Είναι μοντέλο 3ετίας. Βέβαια όταν είχε βγει θέρισε την κατηγορία λόγω επιδόσεων στον τομέα εικόνας, ειδικώς σε ψηλά iso (και το 1600 της μια χαρά είναι, όχι απλώς "αξιοποιήσιμο" όπως "ευγενικά" λέγεται). Ουσιαστικώς δεν βλέπω ιδιαίτερη βελτίωση αυτά τα 3 χρόνια πλην της αύξησης των mp. Όπου βέβαια θέλεις καλούς φακούς για να φανούν.
Μειονεκτήματα... άλλους τους ενοχλεί κυρίως το γκριπ της (όπως και το ίδιο των 400D/450D), εμένα όχι ιδιαίτερα, απλώς διότι δεν πολυδίνω σημασία σε τέτοια, βέβαια καμία σχέση με την επόμενη σειρά της Canon (20/30/40D)
Εμένα μου την έσπαγε το σκόπευτρο, μικρό και σκοτεινό. Πολύ μεγάλη διαφορά η 40D που μόλις παρέλαβα. Εύκολο interface, δεν θα σε δυσκολέψει.
Ό,τι έχω ανεβάσει στο φόρουμ (ή σχεδόν) είναι με αυτήν. Θα την κρατήσω ως 2ο σώμα, σιγά-σιγά να μάθει και ο μεγάλος.

250 ευρώ είναι μία πολύ καλή τιμή, εάν μιλάμε για αξιοπρεπή κατάσταση μηχανής.

ευχαριστω για την βοηθεια.ναι μιλαμε για καινουργια μηχανη στο κουτι της.
θα ρωτησω κατι που ισως ειναι χαζο αλλα σε σχεση με την olympus e 410 ποια θα επιλεγατε?ειμαι νεος σε αυτη την ιστορια οπως εχετε καταλαβει και προσπαθω να βοηθηθω οσο μπορω απο το φορουμ.

θελω αν ειναι ευκολο λιγες πληροφοριες για τα χαρακτηριστικα της canon για να μπορεσω να την συγκρινω με την olympus.

το dust reduction system και το live view ειναι μερικα απο τα υπερ της olympus αλλα ξερω πως ουσιαστικα δεν παιζουν τοσο μεγαλο ρόλο.

Κοίταξε, το Live View εάν τραβάς πολύ μάκρο ή στατικά με χειροκίνητης εστίασης φακούς (όπως εγώ!) μπορεί να λύσει τα χέρια. Το dust removal δεν ξέρω πόσο αποδοτικό είναι, πάντως στην 350D αλλάζω φακούς σαν τα πουκάμισα και συνήθως με ένα φύσημα με ένα μεγαλούτσικο πουάρ γίνεται η δουλειά (φυσικά ό,τι έχει κανείς καλό είναι).
Δοκιμή της Canon μπορείς να δεις εδώ

Εάν έχεις μεγάλα χέρια ίσως όντως η 350D να είναι πρόβλημα, το γκριπ είναι όντως λιγάκι στενάχωρο. Πάντως στα 250 ευρώ που τη βρήκες καινούργια είναι εξαιρετική τιμή (φαντάζομαι θέλεις κάτι το δυνατόν οικονομικότερο).

εξαιρετικά λεφτά.
μόνη ένσταση το μικρό πεδίο στο σκόπευτρο, αλλά στην κατηγορία αυτή όλες είναι λίγο πολύ έτσι.