Canon EOS 600D

Δουλεύει εκεί; Η σταθεροποίηση των φακών μετακινεί ολόκληρη ομάδα, το οποίο φαίνεται κανονικά στο σκόπευτρο -και ακούγεται. Ομολογώ πως είναι κάτι που δεν το γνωρίζω καθόλου, καθότι ακόμη και που το διαθέτει η μηχανή μου ως χαρακτηριστικό -και μάλιστα η πρώτη 1080 πρέπει να ήταν η μαρκΙΙ- δεν έχω κάνει ούτε μία λήψη.

Σνομπαρεις?

Για το πως δουλευει η σταθεροποιηση στο βιντεο, μαλλον το μεγαλυτερο ρολο τον παιζει το φοκους κατα τη ληψη. Αν ο φακος ξαναεστιαζει οταν πατας μισο το κουμπι, τοτε θα δουλευει η σταθεροποιηση.

Γενικως για βιντεο λενε οτι το σταθερο διαφραγμα ειναι μαστ. Αλλιως οταν κανεις ζουμ και μικραινει το διαφραγμα, θα πρεπει να αλλαζει η φωτομετρηση.

Για το Tamron 17-50 VC εχω διαβάσει οτι δουλευει σε βιντεο. Θα ξέρει καλύτερα o Γιάννης ο Σπύρου.

Οι αθόρυβοι φακοί είναι και αρκετά ακριβοί.

Αλλά καπως περιοριστικό είναι το 50 για βίντεο.

Σνομπαρεις?

Όχι ρε παιδιά ειλικρινά δεν σνομπάρω, αλλά φωτογραφική αγόρασα και ας έσκασα ένα κάρο λεφτά, δεν έχω καμία σχέση με βίντεο. Εάν έβγαζαν μια κουτσουρεμένη έκδοση της μαρκΙΙ δίχως βίντεο για 50 ευρώ φθηνότερα, ειλικρινά θα την προτιμούσα

Να σου πω και εγώ τη γνώμη μου. Πάρε κάτι να ξεκινήσεις(ένα εισαγωγικό σώμα ακόμα και πιο παλιό και ένα αντίστοιχο φακό πχ 18-55 is), ασχολήσου, δες με τι είδος φωτογραφίας θα ασχοληθείς περισσότερο και επένδυσε πρώτα σε φακούς και μετά σε σώματα.
Επίσης θα σου χρειαστεί και λοιπός εξοπλισμός, όπως τρίποδο ,φλας κλπ.
Αν θέλεις να κάνεις μια υπέρβαση απο τώρα πάρε ένα καλύτερο φακό, πχ tamron 17-50 όπως σου προτείνουν τα παιδιά .
Το σώμα εκτιμώ ότι σε 2 χρόνια θα είναι αρκετά πίσω , ο φακός πιο δύσκολα.

Δηλαδή Body 600 D +Tamron SP 17-50/2.8 DI II Canon αλλά σίγουρα θες και έναν Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS ο οποίος από ότι φαίνεται είναι μάλλον μέτριος. Εχει αποφασιστη το body θα ειναι 600D ή 60D.

Last edited:
Δηλαδή Body 600 D +Tamron SP 17-50/2.8 DI II Canon αλλά σίγουρα θες και έναν Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS ο οποίος από ότι φαίνεται είναι μάλλον μέτριος.

Εξαρτάται με τι συγκρίνεις και εξαρτάται με το τι θες να φωτογραφίζεις. Το "σίγουρα θες" το συζητάμε επίσης...

Βασικά η 600 είναι πιο καινούργιο μοντέλο όποτε θα έδινα τα 100 περισσότερα από την 550. Όσο για την Nikon πιστεύω πως η Canon έχει καλύτερο Video και επειδή θα χρησιμοποιηθεί και για λήψη Video προτιμάται η Canon. Τώρα είδα και ένα πακέτο την Canon EOS 60D Kit 17-85mm IS 1,299.00 μήπως συμφέρει ;;; γιατί είναι η 60 μάλλον καλύτερη από την 600 και ο φακός που προτείνεται 17-85 .
Λαθος μου τωρα το ειδα αυτος ειναι αλλος φακός δεν ειναι ο 15-85 και ειναι σκοτεινος.

Για μια μηχανή σαν την 60D ο 17-85 ειναι πιστεύω ανεπαρκής (το λέω ευγενικά...)

Last edited:
Αν στην 600D βάλω τον Tamron AF SP 17-50mm f/2.8 DI XR II LD όπως μου προτείνεται, συγχωρούμαι να αγοράσω και τον Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 DI II XR ή είναι πολύ κακός ;;;; ( Αχ αυτή η κρίση)

Γιατι δεν ξεκινας με εναν να αρχισεις να κανεις την δουλεια σου / χαιρεσαι / γουσταρεις και να μαθαινεις την μηχανη, ενω παραλληλα να καταληξεις τι φακο-ους χρειαζεσαι ?

Τι μηχανη εχεις τωρα ?

Είδα και αυτόν και δεν ξέρω πως σας φαίνετε AF 17-70mm f/ 2.8-4 OS DC HSM NEW στα 406 όποτε η μηχανή και αυτός μονός του είναι ένα καλό σύνολο.

Αν στην 600D βάλω τον Tamron AF SP 17-50mm f/2.8 DI XR II LD όπως μου προτείνεται, συγχωρούμαι να αγοράσω και τον Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 DI II XR ή είναι πολύ κακός ;;;; ( Αχ αυτή η κρίση)

O 18-200 θα ειναι κατωτερος οπτικα αλλα δεν αγοραζουμε φακο με τετοιο ευρος για την ποιοτητα του αλλα για την ευκολια που μας δινει.
Απο τηλεφακους νομιζω ειναι παρα πολυ καλη περιπτωση ο νεος Ταμρον 70-300 VC στα 399 ευρω ...δλδ με τον 17-50 και αυτον εχεις καλυψει σχεδον τα παντα και το μονο που ισως να θελεις μετα ειναι εναν φωτεινο f1.4-1.8 .

edit

Πολυ καλος και ο Sigma 17-70 αλλα θα προτιμουσα μαλλον τον Ταμρον.

Last edited:
Έχω μια Panasonic TZ 7 και μια Sony HDR-TG3 κάμερα.Ζάλισα τον κόσμο, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας θα κάτσω να σκεφτώ λιγάκι τώρα τι θα κάνω.

Last edited:
Έχω μια Panasonic TZ 7 και μια Sony HDR-TG3 κάμερα.

Μεγαλο αλμα. Πιστευω οτι θα ευχαριστηθεις την dslr. Εχεις και "δρομο" να την ανακαλυψεις.

Μην παρεις λαθος φακο ;-)

Το καλύτερο αξεσουάρ για λήψεις βίντεο είναι ένα μεσαίο τρίποδο με κεφαλή βίντεο. Οποιαδήποτε λήψη βίντεο στο χέρι με άριστη μηχανή και εξαιρετικό φακό θα έχει χειρότερο οπτικό αποτέλεσμα από μια λήψη με χειρότερη ή παλαιότερη μηχανή και τη μηχανή σε ένα τρίποδο που δεν κουνιέται.

First things first.

Για μηχανή μια CANON 600D είναι μια χαρά. Αν θέλεις ένα φακό για να ξεκινήσεις και να τον κρατήσεις χωρί να δώσεις πολλά χρήματα ο SIGMA 17-70 είναι μια χαρά. Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσεις να καταλάβεις γρήγορα τη διαφορά της 60D από την 600D. Άρα κάνε οικονομία από το σώμα.

Και τρίποδο απαραίτητα...

Τελικά αγοράστηκε σήμερα το πρωί Canon EOS 600D και Tamron Af 18-270 F3.5-6.3 Di ll VC. Έπαθα οι φωτογραφίες και το Video καμία σχέση με τις Compact που είχα .
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Σύντομα θα πάρω ένα από τους Sigma 17-70 ή Tamron 17-50.
Επειδή θα την χρησιμοποιεί πολύ και η κόρη, επέμενε και πήρα πρώτα τον 18-270 .

Με γειά... Καλές λήψεις και περιμένουμε φωτογραφίες..