Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Status
Not open for further replies.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί όταν επισκέπτομαι media stores ηλεκτρονικών καθώς και μαγαζιά που πουλάνε αποκλειστικά μηχανές ,οι Nikon είναι σε μέτρια προς κακή κατάσταση (σκόνη,σα χρησιμοποιημένες) ενώ οι Canon του κουτιού; Εννοώ μοντέλα από 1200D-D3300 ως 70D-D7100 και φωτογραφικές που μπορείς να χειριστείς εκεί ,επι τόπου.Έχει να κάνει με την κατασκευή; Δηλαδή ,αν κάποιος δεν έχει ιδέα από χαρακτηριστικά,είμαι πεπεισμένος ότι θα στρέψει την προσοχή του στις Canon ,οι οποίες δείχνουν πιο elegant σε σχέση με την πλαστικούρα των Nikon .

Είναι μάλλον θέμα άποψης, εγώ θα έλεγα το αντίθετο ότι οι Canon Μου φαίνονται πλαστικές και ότι οι Nikon ποιο στιβαρές....είχα για λίγο την Canon 70D και μου φαινόταν ψεύτικη σε σχέση με την Nikon D7100 που επίσης είχα, τα κουμπιά, οι ροδέλες μέχρι και το καπάκι της μπαταρίας φαινόταν (δεν ξέρω αν ητάν στην πραγματικότητα) ποιο ψεύτικο....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν σου πω τώρα ότι μπερδεύτηκα, δεν θα ήταν ψέμα κι εμένα με έχει απασχολήσει στο παρελθόν η επιλογή καλύτερου φακού από τους συγκεκριμένους για το ίδιο σώμα, όπως είπα αρχικά "τρώγομαι" για μια αλλαγή, τώρα εάν αυτή θα ακούει σε mirorless ή dslr, είχα ψιλο πεισθεί για mirorless αλλά ο ilias με "προσγείωσε" περίεργα ίσως εάν είχα την ευκαιρία να δω μια canon eos 750d και μια OM-D E-M10 Mark II, να έβλεπα τα υπέρ και τα κατά, θα κανονίσω μια βόλτα προς κέντρο το άλλο Σάββατο να δω από κοντά.
Α, κάτι που ξέχασα ποια δίνει καλύτερο φως σε σκοτεινές λήψεις; μη μου πείτε ότι είναι μόνο θέμα ρύθμισης και φακού;

Φίλε μου ουδε μια σχέση έχουν αυτές οι 2 μηχανές, πέρα από τον μεγαλύτερο αισθητήρα της 750d Που έχεις κέρδος 0,5stop σε iso και αν (σε dynamic range δεν θα έχεις κανένα κέρδος, καθώς εκει οι canon υστερούν, μάλλον καλύτερη είναι η em10 εδώ), δεν έχει τίποτα σχεδόν καλύτερο η 750D από την em10II. Η Olympus em10II έχει μεγαλύτερο και καλύτερο σκόπευτρο με 100% κάλυψη, πολύ ποιο γρήγορη εστίαση τόσο από την οθόνη όσο και από το σκόπευτρο, καλύτερη ποιότητα κατασκευής, σταθεροποίηση 5 αξόνων, πολύ καλύτερο Jpeg, περισσότερες ροδέλες και προγραμματιζόμενα πλήκτρα, ένα βουνό ευκολίες ρυθμίσεις που ούτε τις ονειρεύεται η Canon, από ηλεκτρονικό κλείστρο 1/16000, μέχρι slow motion, live bulbe, live composite 4k timelapse, βουνό φίλτρα και scene modes και όλα αυτά σε ένα ποιο μαζεμένο, ελαφρύτερο και πολύ ποιο όμορφο σώμα βάλε ότι ξεμπλέκεις μια και καλή με φαινόμενα Back/front focus....ο μοναδικός σοβαρός λόγος να πας στην Canon είναι μόνο άν έχεις φακούς Canon Και γενικότερα έχεις επενδύσει στο σύστημα οπότε είναι δύσκολο να αλλάξεις, κατά άλλα αν ασχοληθείς με Mirrorless είναι αδύνατο να ξαναγυρίσεις σε Dslr Και αυτό στο λέω εκ πείρας....

Y.G. Πήγαινε σε ένα κατάστημα να τις δεις και να τις παίξεις και θα με θυμηθείς!!!
Υ.Γ Η 750D από όσο θυμάμαι δεν έχει καν σοβαρή εστίαση σε βίντεο, μόνο η 760D έχει κανονική εστίαση.....ενώ το γενικότερο σύστημα εστίασής της είναι αρχαίο, δεν έχει το σύγχρονο σύστημα εστίασης της 70D, σύντομα από όσο ξέρω θα αντικτατασταθεί κιόλας...

Last edited:
Αν θέλεις οπωσδήποτε Dslr κοίτα κάποια Pentax (Κ50-KS2) Που είναι πολύ αξιόλογες, οικονομικές και με πολύ καλό εξοπλισμό, έχουν και Focus peaking, moter για εστίαση με φακούς που δεν έχουν δικό τους μοτέρ, ηλεκτρονικό αλφάδι, AF microadjustment, σταθεροποίηση μέσα στο σώμα, σκόπευτρο με κάλυψη 100%, αδιαβροχοποίηση, πολύ καλή εργονομία και πολλά κουμπάκια ροδέλες..πράγματα που σε Nikon/Canon ή δεν τα βρίσκεις καθόλου ή βρίσκεις κάποια από αυτά σε σώματα D7100 και 70D και πάνω....

Συμφωνω με τον karamela οτι η ολυμπους εχει πραματα και θαματα στο σωμα που οι κανον/νικον ουτε τα ονειρευονται... μικρη ενσταση εχω στο αν χρειαζονται ολα αυτα και ποσο "εργονομικα" ειναι στην τελικη...

Βαζω μερικες φωτογραφιες παρακατω, γιατι το "λαθος" που βλεπω εγω τοσο σε αυτους που ρωτανε "τι μηχανη να αγορασω" οσο και σε πολλους απο αυτους που απαντανε, ειναι οτι επικεντρωνονται στο σωμα... και αντε, μεχρι τωρα ειχαμε μονο το DXO να ασχολουμαστε λες και ολοι μπορουμε να ξεχωρισουμε τα 13 bit χρωματος απο τα 14 και αφου τα ξεχωρισουμε, ολη την υπολοιπη μερα πουσαρουμε τις φωτογραφιες μας στα +5 EV για να τη σπασουμε σε αυτους που δεν φτανουν πανω απο τα +3... :antlers:
Με την "επελαση" των μιρορλες, εχουμε και τα ηλεκτρονικα μπλιμπλικια να ασχολουμαστε επιπλεον.... -bye-

sony.JPG

canon.JPG

pentax.JPG

olympus.JPG

Εβαλα και τη σονυ -τιμης ενεκεν- γιατι παραξενευτηκα που δεν αναφερθηκε ακομη σε τετοιο νημα..... :BDGBGDB55:

Ηλία ξέχασες να αναφέρεις ότι η Olympus μπορεί να χρησιμοποιήσει και όλους τους φακούς της Panasonic που είναι άλλοι τόσοι από αυτούς που έβαλες για την Olympus...επίσης από την λίστα του Adorama λείπουν αρκετοί, γενικότερα το m4/3 έχει περίπου 60 φακούς Native από Olympus/panasonic με AF, εξαιρώ manual φακούς και φακούς από άλλους κατασκευαστές. Γενικά είναι πλήρες σύστημα και συνεχώς βγαίνουν και άλλοι φακοί, μόνο στην Photokina olympus και panasonic ανακοίνωσαν συνολικά άλλους 6 νέους φακούς. Στις Mirrorless είναι το ποιο πλήρες σύστημα με διαφορά ενώ με τον καιρό κλείνει την ψαλίδα με τις Nikon/Canon....αν εξαιρέσεις κάποιους πανάκριβους και ειδικούς φακούς στις Canon/Nikon δεν έχει να ζηλέψει τίποτα το σύστημα m4/3 από αυτές όσον αφορά τους φακούς...ειδικά με τους νέους 6 φακούς της Photokina έκλεισε τις όποιες τρύπες και δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος ότι λείπει κάτι....

Y.Γ. Τώρα αν όλα αυτά που έχουν π.χ. τα σώματα της Olympus τα χρειάζεται κάποιος είναι σχετικό και θα το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά, το μόνο που μπορώ να πω ότι είναι ότι σχεδόν όλα είναι λειτουργικά και χρηστικά.....έπιασα σε χτεσινή γιορτούλα που είχα πάει μια νέα Canon 80D, μου φάνηκε τόσο ''απαρχαιομένη'' και κυρίως τόσο τεράστια και βαριά.....γενικότερα αν κάποιος πιάσει και δουλέψει με Mirrorless (olympus, panasonic, fuji, sony) δύσκολα έως αδύνατον επιστρέφει σε Dslr....είναι μικρότερες, ελαφρύτερες και πλήρως εξοπλισμένες....
Υ.Γ. Επίσης η 750D που αναφέρθηκε δεν έχει καν Focus peaking για manual φακούς (καλή τύχη να εστιάσεις με manual φακούς από το σκόπευτρο!!!), δεν έχει ηλεκτρονικό αλφάδι (Must για μένα), έχει χαμηλότερο Burst rate από την em10II, μικρότερο Buffer, δεν μπορείς να πειράξεις τις καμπύλες shadows μέσα στην μηχανή, χειρότερο Bracketing, ακόμα και το Auto HDR είναι ποιο εκτενές και λειτουργικό στην em10II...βασικά ψάχνεις κυριολεκτικά με το δύκανο να βρεις κάτι να πιαστείς που να έχει καλύτερο η 750D, μέχρι και το προφανές πλεονέκτημα του μεγαλύτερου αισθητήρα δεν έχει να αντιπαραθέσει καθώς σύμφωνα με dxo ακόμα και εκει η Em10II με τον μικρότερο αισθητήρα είναι ισάξια έως και λίγο καλύτερη...απίστευτα πράγματα...

Δείτε εδώ παρακάτω πόσους φακούς έχει το m4/3. Και δεν περιλαμβάνονται και 3 νέοι εντυπωσιακοί φακοί της Panasonic/Leica που θα κυκλοφορήσουν με τον νέο έτος.12-60mm f/2.8-4.0, 8-18mm f/2.8-4.0, 50-200mm f/2.8-4.0.
http://www.four-thirds.org/en/microft/lense.html

Last edited:
Απάντηση: Re: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Παιδια μην το κανουμε το νημα αντιπαράθεση , προτεινα Fuji και OLYMPUS απλα και ΜΟΝΟ γιατι ο ΣΙΜΟΣ δουλευει αποκλειστικά σε JPEG, και δεν ειναι ο λογος μονο τα χρώματα των δυο εταιριών ότι είναι πιο πλούσια αλλά ότι συνολικά οι δυο εταιρίες έχουν επενδύσει εδώ και χρόνια στο JPEG με ειδικούς αλγόριθμους βελτιστοποίησης έτσι ωστε να αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα π.χ. Στην OLYMPUS ανάλογα τον φακό που χρησιμοποείς (κιτ ή pro) το σωμα δίνει την απαραίτητη οξυτητα στο αρχείο σε συνδιασμό με το noise filter που χρησιμοποιειται, οι γεωμετρικές διορθώσεις και οι χρωματικές εκτροπές διορθωνονται αυτόματα , η βινιέτα επίσης (κατεπιλογή του χρήστη) κλπ.

Επίσης να πω δυο λογια και για τα ηλεκτρονικά μπιμπιλικια , ναι Θεωρω ότι πολλοί δεν θα τα χρησιμοποιήσουν ποτέ, όχι όμως γιατί ειναι άχρηστα αλλά γιατί θα μπερδευτούν πιθανόν δεν θα δώσουν τον απαραίτητο χρόνο να τα μάθουν .
Μπορω να ζήσω και χωρις αυτα αλλά στο χέρι HDR βραδυνή με 1/4 ταχυτητα δυσκολα να πάρω με μηχανή άλλης εταιρίας, Livecomposite δηλ. να χτίζεται φωτογραφια μπροστα στα ματια μου σε έκθεση και να τη σταματώ εκει που την θέλω χλωμό το βλεπω όπου αλλού κοιτάξω, να προβλέπω την γεωμετρική παραμόρφωση (keystone) του υπερευρυγώνιου μου ωστε να μην κόψω μετα την κορυφή του κτιρίου ή να κουβαλήσω και να βάλω rail για μακρο φωτογραφηση αφου εχω focus bracketing ΔΕΝ το βλέπω να το ξανακάνω, να δοκιμάσω και να πάρω στην μηχανή χωρις Η/Υ αυτοματη συνθεση startrails no problem, χωρις μεγενθυνση και focus peaking να εστιάσω χειροκίνητα με την πρεσβυωπία που έχω αποκλείεται ... και παει λέγοντας εχω ξεχάσει και τα μισά και βάλε ...

όσο για τους φακούς του συστήματος είναι αστείο να αναφερόμαστε για τυχόν κενα, είναι μακράν το πιο πλήρες συστημα ακαθρεπτων και όχι μόνο, αν εχω ένσταση είναι μόνο στην υψηλή τιμή που έχουν οι καλοί φακοί αλλά και αυτο με τον καιρό θα εξομαλυνθεί οσο η παραγωγή αυξάνει (μην ξεχναμε ότι είναι νέο σύστημα Που δεν έχει κλείσει δεκαετία).

Last edited:
Παντως βλέπω ότι δεν υπάρχει θέμα που να ανοίγει για dslr και να μην απαξιώνεται από τους οπαδούς των ακαθρεφτων. Ακόμα κι όταν αυτός που ρωτά δεν θέλει καν βίντεο. Κανω λάθος? Αν αυτό αποτελεί αποδεκτή πολιτική θα ισχύσει για όλα τα θέματα?

Βαζω μερικες φωτογραφιες παρακατω, γιατι το "λαθος" που βλεπω εγω τοσο σε αυτους που ρωτανε "τι μηχανη να αγορασω" οσο και σε πολλους απο αυτους που απαντανε, ειναι οτι επικεντρωνονται στο σωμα... :

Δικος μου σκοπος παντως δεν ηταν να προτεινω τιποτε συγκεκριμενο... απλα να επιστησω την προσοχη σε κατι που -εγω- θεωρω σημαντικοτερο πριν επιλεξω σωμα/μαρκα μηχανης... :grandpa: (τουλαχιστον για αυτον που θελει να ασχοληθει εκτενεστερα με το σπορ και δεν ψαχνει απλα το best value for money της εποχης και θα μεινει με τους κιτ)...

Απάντηση: Re: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Παντως βλέπω ότι δεν υπάρχει θέμα που να ανοίγει για dslr και να μην απαξιώνεται από τους οπαδούς των ακαθρεφτων. Ακόμα κι όταν αυτός που ρωτά δεν θέλει καν βίντεο. Κανω λάθος? Αν αυτό αποτελεί αποδεκτή πολιτική θα ισχύσει για όλα τα θέματα?

δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό στο συγκεκριμένο νήμα τουλάχιστον στη δική μου τοποθέτηση, απλά και οι δύο εταιρίες που δίνουν έτοιμο καλό jpeg τυγχανει να είναι ακάθρεπτες ... τα υπόλοιπα που εύστοχα ή άστοχα ειπώθηκαν είναι εκ του περισσού και δεν νομίζω ότι θα βαρύνουν την γνώμη του αγοραστή ...

Δικος μου σκοπος παντως δεν ηταν να προτεινω τιποτε συγκεκριμενο... απλα να επιστησω την προσοχη σε κατι που -εγω- θεωρω σημαντικοτερο πριν επιλεξω σωμα/μαρκα μηχανης... :grandpa: (τουλαχιστον για αυτον που θελει να ασχοληθει εκτενεστερα με το σπορ και δεν ψαχνει απλα το best value for money της εποχης και θα μεινει με τους κιτ)...

και πολύ σωστά έπραξες , μα βλέπεις ότι εδώ ο συγκεκριμένος χρήστης έμεινε με τους φακούς κιτ απο την αρχική του αγορά εδώ και χρόνια .... και μας χαρίζει ακόμη και σήμερα πολύ ωραίες φωτογραφίες με τον εξοπλισμό αυτό !!!

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

μιλώ γενικά και δεν απευθύνομαι αποκλειστικά σε σένα Κώστα. Κι όχι μόνο γι αυτό το θέμα. Και να θυμίσω ότι ο Σίμος ζήτησε μηχανή για φωτογράφηση τοπίων και πορτρέτα, δεν μίλησε ούτε για μάκρο, ούτε για βίντεο, ούτε για τίποτε άλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Βλάσση μιας και εγώ ξεκίνησα και του προτεινα ακάθρεπτες (έστω και αν ο λόγος ήταν άλλος)_ να διευκρινήσω ότι δεν νομίζω πως στην πραξη υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα και οι χρήστες των ακάθρεπτων ηταν και κάποιοι είναι και τώρα (όπως εσύ) παράλληλα χρήστες και των 2 κόσμων, βλέπουν τα υπερ και κατά και τα περιγράφουν ο καθένας με τον δικό του ιδιατερο τρόπο πολλές φορές ξεχνώντας μάλιστα τελείως να αναφέρουν τα αδύναμα σημεία.

Για τον Σίμο όποιος έχει να του προτείνει μεσα στο budjet που όρισε και για την χρήση που θέλει σε DSLR που να πληρεί αυτά που ζητά και με καλό JPEG δεν έχει παρά να το γράψει χωρίς απαξιωτικά σχολια (έστω αν συνοδευονται απο -bye-) για μπιμπιλίκια, κιτρινίσματα, λίστες φακών , πούλημα νεφρών κλπ.,

Υ.Σ.1
θα γραψω και για τον Σιμο που ίσως να μην έχει πλήρη εικόνα των ακαθρεπτων 2-3 αδυνατα σημεία : μπαταρία (θελεις 2-3) , EVF (θελει συνήθεια ειδικά στα βραδυνά), εστίαση σε CAF (ξεχασε τη στα χαμηλου budjet συστηματα),
θα γραψω και 2-3 μειονεκτήματα των m43 -4/3 απο τις περισσότερες APSC ίδιας τεχνολογιας-γενιας, μειωμένο δυναμικό ευρος απο ISO 800-1600, αυξημενος θόρυβος από ISO 3200 και πάνω, μικρότερη διαχείρηση βάθους πεδίου, διαφορές που για καποιους σε αυτα που φωτογραφίζουν είναι σημαντικές και σε άλλους διαχειρίσημες ή αμελητέες .

Υ.Σ.2
να τονίσω όμως ότι οι διαφορές αυτές (αν υπάρχουν) μεγαλώνουν ή εμφανίζονται αν γίνει επεξεργασία των RAW αρχείων.

Last edited:
Βλάση καλησπέρα, ασφαλώς και το νήμα δεν ανοίχθηκε για αντιπαραθέσεις, ασφαλώς και αναζητώ κάτι εξαιρετικά πιο σύγχρονο ( εκτιμώ άλλωστε ότι ήρθε ο καιρός - ίσως και να άργησε ), το raw δεν με βόλεψε εξαρχής.
Ποιοτικότερο σώμα αναζητώ και ασφαλώς το βίντεο είναι μέσα στα εξαιρετικά και πιο σύγχρονα facilities που μπορεί να προσφέρει η αγορά. Όντως αυτό που αναζητώ ή καλύτερα αυτό που έχω "δουλέψει" περισσότερο είναι τοπία και λιγότερο πορτρέτα, ίσως διότι δεν είχα ποτέ την τύχη να πειραματιστώ με "πανάκριβους" φακούς αλλά με τους "ταπεινούς" κιτ φακούς του σώματος της Olympus E-520.

Προς θεού, δεν διεκδικώ σε καμία περίπτωση την φωτογραφική εμπειρία των μελών της κατηγορίας, για το λόγο αυτό ζήτησα την βοήθειά σας, προσπάθησα όμως και την προσπάθεια που έκανα σε κάποια θέματα την έβαλα.

Έχω σχεδόν αποφασίσει, ωστόσο το σχεδόν αφορά το γεγονός ότι θα ήθελα να έχω μια πρώτη επαφή με τις μηχανές, μέσα στον Οκτώβριο θα έχω πάρει την τελική μου απόφαση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Βλάσση μιας και εγώ ξεκίνησα και του προτεινα ακάθρεπτες (έστω και αν ο λόγος ήταν άλλος)_ να διευκρινήσω ότι δεν νομίζω πως στην πραξη υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα και οι χρήστες των ακάθρεπτων ηταν και κάποιοι είναι και τώρα (όπως εσύ) παράλληλα χρήστες και των 2 κόσμων, βλέπουν τα υπερ και κατά και τα περιγράφουν ο καθένας με τον δικό του ιδιατερο τρόπο πολλές φορές ξεχνώντας μάλιστα τελείως να αναφέρουν τα αδύναμα σημεία.

Για τον Σίμο όποιος έχει να του προτείνει μεσα στο budjet που όρισε και για την χρήση που θέλει σε DSLR που να πληρεί αυτά που ζητά και με καλό JPEG δεν έχει παρά να το γράψει χωρίς απαξιωτικά σχολια (έστω αν συνοδευονται απο -bye-) για μπιμπιλίκια, κιτρινίσματα, λίστες φακών , πούλημα νεφρών κλπ.,

Υ.Σ.1
θα γραψω και για τον Σιμο που ίσως να μην έχει πλήρη εικόνα των ακαθρεπτων 2-3 αδυνατα σημεία : μπαταρία (θελεις 2-3) , EVF (θελει συνήθεια ειδικά στα βραδυνά), εστίαση σε CAF (ξεχασε τη στα χαμηλου budjet συστηματα),
θα γραψω και 2-3 μειονεκτήματα των m43 -4/3 απο τις περισσότερες APSC ίδιας τεχνολογιας-γενιας, μειωμένο δυναμικό ευρος απο ISO 800-1600, αυξημενος θόρυβος από ISO 3200 και πάνω, μικρότερη διαχείρηση βάθους πεδίου, διαφορές που για καποιους σε αυτα που φωτογραφίζουν είναι σημαντικές και σε άλλους διαχειρίσημες ή αμελητέες .

Υ.Σ.2
να τονίσω όμως ότι οι διαφορές αυτές (αν υπάρχουν) μεγαλώνουν ή εμφανίζονται αν γίνει επεξεργασία των RAW αρχείων.

Κώστα μπορείς να μου πεις τα παρακάτω τί σχέση έχουν με αυτά που ζήτησε ο Σίμος; Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ό,τι νά ναι ή ότι αρέσει εμένα και θέλω να το βλέπω και σε άλλους. και γιατί δεν αναφέρει τα μειονεκτήματα των M4/3; Έχει κάποια λαβή για να την πιάσει κάποιος την ΕΜ10 ΙΙ και δεν το ξέρω; Υπάρχει σοβαρός τηλεφακός που μπορεί να κάτσει πάνω στο σώμα αυτό; Μα δεν ζήτησε ο Σίμος τηλεφακό θα απαντήσει. Φυσικά, αλλά ζήτησε βίντεο; Όπου γίνεται μάλιστα και σύγκριση μεταξύ 750 και 760; Και γιατί δεν ανέφερε κάτι για την ελλειπέστατη αυτονομία; Τί σχέση έχει αυτή η βλακεία που δίνει η Oly για φλας με τα εσωτερικά έστω φλας των canon/nikon που είναι πολύ πιο γρήγορα στην πυροδότηση; Μπορώ να συνεχίσω....

Είναι δυνατόν να μιλούμε σε κάποιον που δεν βολεύεται καν με το raw και θέλει άμεσο jpg για πείραγμα της καμπύλης των σκιών και για το αυτόματο αλφάδι; Εγώ το βλέπω ως άχρηστη παράθεση γνώσης για να μην πω κάτι χειρότερο.

Μπορούμε να δώσουμε κι εμείς πικρές καραμέλες και με το ζόρι ακόμα αν δεν τις θέλει. Αυτό άλλωστε επιμένει να κάνει σε κάθε περίπτωση. Κοινώς αν επιθυμούμε, όλοι μπορούμε να τα κάνουμε όλα τα θέματα μπάχαλο. Ξέρετε ταλιμπάν υπάρχουν σε όλες τις πλευρές. Ελπίζω να το κατανοείτε.

.έπιασα σε χτεσινή γιορτούλα που είχα πάει μια νέα Canon 80D, μου φάνηκε τόσο ''απαρχαιομένη'' και κυρίως τόσο τεράστια και βαριά.....γενικότερα αν κάποιος πιάσει και δουλέψει με Mirrorless (olympus, panasonic, fuji, sony) δύσκολα έως αδύνατον επιστρέφει σε Dslr....είναι μικρότερες, ελαφρύτερες και πλήρως εξοπλισμένες....
Υ.Γ. Επίσης η 750D που αναφέρθηκε δεν έχει καν Focus peaking για manual φακούς (καλή τύχη να εστιάσεις με manual φακούς από το σκόπευτρο!!!), δεν έχει ηλεκτρονικό αλφάδι (Must για μένα), έχει χαμηλότερο Burst rate από την em10II, μικρότερο Buffer, δεν μπορείς να πειράξεις τις καμπύλες shadows μέσα στην μηχανή, χειρότερο Bracketing, ακόμα και το Auto HDR είναι ποιο εκτενές και λειτουργικό στην em10II...βασικά ψάχνεις κυριολεκτικά με το δύκανο να βρεις κάτι να πιαστείς που να έχει καλύτερο η 750D, μέχρι και το προφανές πλεονέκτημα του μεγαλύτερου αισθητήρα δεν έχει να αντιπαραθέσει καθώς σύμφωνα με dxo ακόμα και εκει η Em10II με τον μικρότερο αισθητήρα είναι ισάξια έως και λίγο καλύτερη...απίστευτα πράγματα...

Υ.Γ Η 750D από όσο θυμάμαι δεν έχει καν σοβαρή εστίαση σε βίντεο, μόνο η 760D έχει κανονική εστίαση.....ενώ το γενικότερο σύστημα εστίασής της είναι αρχαίο, δεν έχει το σύγχρονο σύστημα εστίασης της 70D, σύντομα από όσο ξέρω θα αντικτατασταθεί κιόλας...

Επειδή, αυτή η κόντρα "καθρέφτη καθρεφτάκι μου" κρατάει πολύ καιρό, και δεν βγάζει πουθενά, παρά μόνο σε κλειδώματα και ... "βουτιες", ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να το σταματήσουμε ΑΠΌ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ.
Γνωρίζουμε όλοι όλους (πάνω κάτω) από την πορεία μας στο avclub.gr και δεν " κομιζουμε γλαυκα εις Αθηνας"...

Σας ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Επειδή, αυτή η κόντρα "καθρέφτη καθρεφτάκι μου" κρατάει πολύ καιρό, και δεν βγάζει πουθενά, παρά μόνο σε κλειδώματα και ... "βουτιες", ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να το σταματήσουμε ΑΠΌ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ.
Γνωρίζουμε όλοι όλους (πάνω κάτω) από την πορεία μας στο avclub.gr και δεν " κομιζουμε γλαυκα εις Αθηνας"...

Σας ευχαριστώ

όχι δεν είναι έτσι Ηλία, διότι θα το κλείσουμε εδώ αλλά στη συνέχεια και πάλι κάποιος θα πεταχθεί και θα προβάλλει τα δικά σου θέλω και πιστεύω για να τα προτείνει σε άλλους, ακόμη κι αν οι ανάγκες του άλλου είναι εντελώς διαφορετικές με τις δικές του. Το θέμα δεν είναι να σταματήσω, το θέμα είναι να διορθωθεί μια κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να θέλει κάποιος πορτρέτα και να ακούει ότι πάρε την άλλη μηχανή, διότι αυτή δεν είναι καλή στο βίντεο. Το πιο λογικό που θα άκουγα εδώ θα ήταν πώς η δουλειά που έκανε με την E520 θα γίνει το ίδιο καλά ή ακόμη καλύτερα (που με όλες τις μηχανές θα γίνει απείρως καλύτερα, αφού έχουν περάσει τόσα χρόνια) με τις επόμενες Olympus ή πώς θα χρησιμοποιήσει ή αν δεν αξίζει να χρησιμοποιήσει τους φακούς που ήδη έχει στο νέο σύστημα και να τους αφήσει στην άκρη.

Είδαμε κάτι τέτοιο;

Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, τότε μπορεί κάποιος, έστω εγώ κάθε φορά που μιλούμε για 4k βίντεο να πεταχθεί και να μιλά για AFC στον τηλεφακό. Η ίδια άσχετη πρόταση δεν είναι ή κάνω λάθος;

Θέλω να ζητήσω συγνώμη εάν έφερα σε δύσκολη θέση, φίλους εδώ μέσα, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
Ενώ ¨για κάποια στιγμή ήμουν σίγουρος τι ήθελα, θα προτιμήσω να πρώτα να τις δω.
Επειδή ειλικρινά έχω μπερδευτεί, θα προτιμήσω να " κάτσω στα αυγά μου" και να πειραματιστώ περισσότερο σε ότι έχω, αυτά από εμένα.

Σίμο η απόσταση από την Ε520 μέχρι την οποιαδήποτε σύγχρονη μηχανή είναι τεράστια. ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Άρα πάρε το όποιο σώμα θέλεις με σπαστή οθόνη αν τραβάς από περίεργες γωνίες (πάτωμα, πάνω από το κεφάλι) ή απλώς την πιο φθηνή dslr/mirrorless. Αν έχεις μεγάλα χέρια πάρε μηχανή με χοντρή λαβή, αν τα χέρια σου είναι λεπτά όπως των γυναικών, πάρε μια μηχανή χωρίς μεγάλο γκριπ. Πάρε έναν ζουμ με ευρυγώνιο στο αντίστοιχο 24 και έναν κοντό τηλεφακό καλής ποιότητας. Π.χ. 45 1.8 της Ολυμπους ή έναν 50 1.8 των άλλων εταιριών (CANON/NIKON/SONY/FUJI). Και τέλος....

Μην κοιτάς, μη διαβάζεις τίποτε από όσα θα σου πούμε. Πάρε ένα τέτοιο εξοπλισμό και άρχισε να τραβάς φωτογραφίες. Μην το πολυκουράζεις και μην το αναβάλεις.

Status
Not open for further replies.