Canon EOS 700D (Rebel T5i)

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Η Canon ανακοίνωσε την EOS 700D ή αλλιώς την αντικαταστάτρια της EOS 650D που κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Έρχεται επίσης με οθόνη αφής, 18MP αισθητήρα με hybrid autofocus, DIGIC 5 Image Processor με δυνατότητα λήψης 5fps, Full HD καταγραφή video και ISO 100-12.800.

H EOS 700D θα είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο στην τιμή των £619 (£749 μαζί με το kit φακών 18-55 STM).

Product specifications:

STM Lens Support for Quiet AF in Movies
18.0MP APS-C CMOS Sensor
DIGIC 5 Image Processor
3.0″ Vari-Angle Touch Screen LCD
ISO 100-12800, Expandable to 25600
Full HD 1080 Video with Continuous AF
5.0 fps Continuous Shooting
9-Point All Cross-Type AF System
Multi Shot Noise Reduction
Compatible with Canon EF and EF-S Lenses

Attachments

• canon_eos_rebel.jpg
    canon_eos_rebel.jpg
    113.6 KB · Views: 185
  • canon-eos-rebel-t5i.jpg
    canon-eos-rebel-t5i.jpg
    96.6 KB · Views: 185
  • canon-eos-t5i.jpg
    canon-eos-t5i.jpg
    89 KB · Views: 189
  • eos-t5i.jpg
    eos-t5i.jpg
    97 KB · Views: 188
  • rebel-t5i.jpg
    rebel-t5i.jpg
    140.4 KB · Views: 191
Νομιζω οτι όσο καλοπροαίρετος και να είναι καποιος θα δυσκολευτεί πολύ να βρεί σοβαρές διαφορές απο την 650D..

Κάθε πέρσυ και καλύτερα....

Απάντηση: Re: Canon EOS 700D (Rebel T5i)

'Η με την 600 και την 550. Απιστευτο, 4 μοντελα τον ιδιο κατ ουσιαν αισθητηρα. Οσφυοκαμπτες και υποτακτικοι του τμηματος μαρκετιγκ.

Πραγματικά κάτι παίζει με την Canon τώρα τελευταία. Έχει επαναπαυτεί επειδή είναι στην πρώτη θέση και αλλάζει ελάχιστα πράγματα κάθε χρόνο. Βέβαια τα χαρακτηριστικά της 700D είναι υπέραρκετα για entry level χρήση οπότε είναι μια χαρά για κάποιον που μπαίνει τώρα στον κόσμο της SLR. Βέβαια έτσι ευχαριστεί και εμάς που πήραμε την 550D πριν 3 χρόνια γιατί είναι φωτογραφική που ακόμα κρατιέται μια χαρά. Οπότε όλοι μένουν ευχαριστημένοι εν τέλει.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις 650D/700D και στις προκατόχους τους. Συγκεκριμένα δύο διαφορές. Η πρώτη είναι ο επεξεργαστής. Οι 550D/600D έχουν τον DIGIC4 ενώ οι δύο τελευταίες τον DIGIC5. Η δεύτερη διαφορά είναι το continuous Auto Focus στο video.

Ξέρει κανείς να μου πει αν στην 700D στο video υπάρχει το digital zoom που έχει η 600D (και δεν έχει η 650D και η 550D)?

Μα φυσικά Φώτη θα υπάρχουν κάποιες διαφορές. Όμως η αδιαμφισβήτητη "ψυχή" των μηχανών, ο αισθητήρας τους, είναι ο ίδιος: ο ίδιος ακριβώς που φορούσε η 550D η οποία ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 (3 χρόνια και 1 μήνα πριν), ακόμη και η περίφημη 7D (η οποία ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, δηλαδή 3 1/2 ολόκληρα χρόνια πριν!!!). Εάν αυτό το λέμε εξέλιξη, δεν ξέρω τι να πω. 3 1/2 χρόνια χωρίζουν την 400D από την 550D, των οποίων οι διαφορές είναι μεγάλες έως τεράστιες. Εδώ έχουμε πρακτικά στασιμότητα για 4η γενιά. Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως στο ίδιο διάστημα (3ετίας) η Νίκον πήγε από την 5000 στην 5200, των οποίων η διαφορά από άποψη αισθητήρα είναι τεράστια.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις 650D/700D και στις προκατόχους τους. Συγκεκριμένα δύο διαφορές. Η πρώτη είναι ο επεξεργαστής. Οι 550D/600D έχουν τον DIGIC4 ενώ οι δύο τελευταίες τον DIGIC5. Η δεύτερη διαφορά είναι το continuous Auto Focus στο video.

Ξέρει κανείς να μου πει αν στην 700D στο video υπάρχει το digital zoom που έχει η 600D (και δεν έχει η 650D και η 550D)?

Για το af στο video να συμφωνήσω αν και δεν υπάρχει ουσιαστική αλλαγή για κάποιον που τραβάει φώτος. Τώρα για τον επεξεργστή ναι είναι καινούριος και έδωσε 1-2 fps παραπάνω αλλά σε απόδοση του αισθητήρα δεν άλλαξαν πολλά. Για παράδειγμα:
Dpreview

Δεν βλέπω καμία διαφορά σε απόδοση και δεν νομίζω ότι με την 700d θα αλλάξει κάτι. Τώρα για το digital zoom αν το έβγαλαν από feature στην 650D τότε πιθανώς δεν θα το έχει και η 700D.

Tαχουμε πει αυτα, αυτην την εποχη αυτα μπορει να κανει η canon στους αισθητηρες αυτα κανει....
Θα αντεπιτεθει σε κανα δυο χρονια, μεχρι τοτε υπομονη....

Διαφωνώ, από αυτά που έχει παρουσιάσει φαίνεται να είναι πολύ μπροστά. Δλδ σε μεγαπίξελ, θεωρώ ότι χαλαρά θα μπορούσε να βγάλει αύριο στην αγορά APS με 30+mp, εάν ήθελε (μην ξεχνάμε πριν 3 χρόνια παρουσίασε αισθητήρα APS-H των 120mp). Αντί όμως να ακολουθεί τον δρόμο της τελειότητας, ακολουθεί τον δρόμο του μάρκετινγκ. Σου λέει, έχω μια χαρά πλατφόρμα, θα την ξεζουμίσω πρώτα και βλέπουμε. Δυστυχώς το μερίδιό της στην αγορά της το επιτρέπει. Αντιθέτως οι περιστάσεις της Νίκον, για παράδειγμα, την ωθούν να τα δίνει περίπου όλα. Ευτυχώς, γιατί αλλιώς η Canon δεν θα είχε αποφασίσει να βγάλει ούτε αυτά τα μοντέλα. Τα φέρνει ίσα βάρκα ίσα γυαλό ώστε να είναι περίπου στα επίπεδα που η ίδια θεωρεί πως είναι ο ανταγωνισμός, ε και εάν υπάρξει καμιά έκπληξη τραβάει τελευταία στιγμή πίσω το μοντέλο για κανένα τριμηνο και παρουσιάζει όπως-όπως κάτι καλύτερο (μην ξεχνάμε, αυτό ουσιαστικώς έγινε στην 5D2).

Last edited:
Σε αυτό έχεις δίκιο, όμως τελικώς είναι ενδεικτικά του επιπέδου εξέλιξης του αισθητήρα και των συνοδών ηλεκτρονικών. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αισθητήρας περισσότερων mp που να δίνει συνολικώς (προσοχή, όχι per pixel) υποδεέστερο αποτέλεσμα από τον προκάτοχό του imho.

μην το λές:
canon powershot G10 (sept2008) = 14.7megapixel
canon powershot G11 (august2009)= 10 megapixel
και όσα reviews έχω διαβάσει λένε ότι η g11 είναι πολύ καλύτερη.
τα πολλά pixel ανεβάζουν και το "θόρυβο"

Διαφωνώ, από αυτά που έχει παρουσιάσει φαίνεται να είναι πολύ μπροστά. Δλδ σε μεγαπίξελ, θεωρώ ότι χαλαρά θα μπορούσε να βγάλει αύριο στην αγορά APS με 30+mp, εάν ήθελε (μην ξεχνάμε πριν 3 χρόνια παρουσίασε αισθητήρα APS-H των 120mp). Αντί όμως να ακολουθεί τον δρόμο της τελειότητας, ακολουθεί τον δρόμο του μάρκετινγκ. Σου λέει, έχω μια χαρά πλατφόρμα, θα την ξεζουμίσω πρώτα και βλέπουμε. Δυστυχώς το μερίδιό της στην αγορά της το επιτρέπει. Αντιθέτως οι περιστάσεις της Νίκον, για παράδειγμα, την ωθούν να τα δίνει περίπου όλα. Ευτυχώς, γιατί αλλιώς η Canon δεν θα είχε αποφασίσει να βγάλει ούτε αυτά τα μοντέλα. Τα φέρνει ίσα βάρκα ίσα γυαλό ώστε να είναι περίπου στα επίπεδα που η ίδια θεωρεί πως είναι ο ανταγωνισμός, ε και εάν υπάρξει καμιά έκπληξη τραβάει τελευταία στιγμή πίσω το μοντέλο για κανένα τριμηνο και παρουσιάζει όπως-όπως κάτι καλύτερο (μην ξεχνάμε, αυτό ουσιαστικώς έγινε στην 5D2).

Αλλαξε 'ομαδα' οσο ειναι καιρος, ελα με τους 'κιτρινους' γιατι με τους αλλους χαιρι δεν εχει...:ADFAD2: :music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Canon EOS 700D (Rebel T5i)

μην το λές:
canon powershot G10 (sept2008) = 14.7megapixel
canon powershot G11 (august2009)= 10 megapixel
και όσα reviews έχω διαβάσει λένε ότι η g11 είναι πολύ καλύτερη.
τα πολλά pixel ανεβάζουν και το "θόρυβο"

Μιλάμε για τους μεγάλους αισθητήρες. Η κατηγορία των hiend κόμπακτ είναι πολύ ιδιαίτερη. Εξάλλου, μάλλον δεν έδωσες σημασία στο πόσο προσεκτικός ήμουν στην διατύπωση: μίλησα για αισθητήρα περισσότερων mp σε σχέση με προκάτοχό του (δλδ ομόσταυλο αισθητήρα). Άρα δεν ισχύει για τις G10/11, καθώς η πρώτη φοράει αισθητήρα της Canon, ενώ η δεύτερη άλλης τεχνολογίας αισθητήρα της Sony (απίστευτο ε; Κι όμως....)

Μιλάμε για τους μεγάλους αισθητήρες. Η κατηγορία των hiend κόμπακτ είναι πολύ ιδιαίτερη. Εξάλλου, μάλλον δεν έδωσες σημασία στο πόσο προσεκτικός ήμουν στην διατύπωση: μίλησα για αισθητήρα περισσότερων mp σε σχέση με προκάτοχό του (δλδ ομόσταυλο αισθητήρα). Άρα δεν ισχύει για τις G10/11, καθώς η πρώτη φοράει αισθητήρα της Canon, ενώ η δεύτερη άλλης τεχνολογίας αισθητήρα της Sony (απίστευτο ε; Κι όμως....)

Απίστευτο! Μα αν είναι έτσι ας βάλει και στα μεγάλα της μοντέλα αισθητήρες Sony να τελειώσει η ιστορία. Τι το παλεύει μόνη της? Ή τουλάχιστον ας βασιστεί σε αισθητήρες της SONY για το DR και ISO και ας κρατήσει την δικιά της χρωματική παλέτα.

Οχι... Nikon ήθελε να πει και έχει απόλυτο δίκιο.. Ενα τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ παραπάνω από τα ξερά specifications του αισθητήρα.

Το βλέπουμε στις Sony DSLR που αν και χρησιμοποιούν τους ίδιους αισθητήρες, δεν μπορούν να χτυπήσουν τις επιδόσεις των Nikon..