Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

Προφανώς και δεν ενδιαφέρουν όλα , όλους....γι αυτό είπα ότι η επιλογή του καθενός είναι σεβαστή.

Αλλά πρέπει να τα λέμε όλα εδώ, και μετά κάποιος ν αποφασίζει ανάλογα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα τέτοια πρεμούρα , όταν τόσα χρόνια όλοι αυτά ανέφεραν ...τα μειονεκτήματα δηλ. των καθρεπτών και τώρα πρέπει ν αλλάξουμε στάση, επειδή η ούγια γράφει Nikon και canon?

Είπαμε, όχι 2 μέτρα και 2 σταθμά...

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Όλα τα λεφτά το σχόλιο του Ken για την Υποστήριξη πελατών:

100% competent, 1-on-1 live USA support. Try them at (800) OK-CANON. Every time I call the first person to pick up the phone always knows the answer right off the top of their head. They're so good they were able to answer a question about my Nikon Z7 while Nikon's support line was closed!

Ποιά πρεμούρα Γιάννη; Είπα εγώ να αλλάξεις καμιά στάση; Γιατί σε όλα πρέπει να καταλήγουμε αξίζει ή δεν αξίζει; Δεν είναι vs. Εννοείται πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα υπάρχουν.

Χεχε ναι το σχόλιο είναι θεΙκό για την υποστήριξη σε.. Nikon από την Canon. Θεός ο Ken όπως πάντα, με διασκεδάζει.

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε.... Ουτε να χαλάσουμε τις καρδιές μας.

Οπως είπα, εχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα Ν ασχοληθουμε.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Όχι καμία πρόθεση.

Ενδιαφέρον το πινακάκι του ken να σχολιαστεί, είναι vs βέβαια και βαθμολογεί την Canon 1η αλλά εν πάσει περιπτώσει βλέπεις κάποια μαζεμένα χαρακτηριστικά για την Canon.

GM1 και GM5 ρίχνουν κουρτίνα κάποιες φορές αν βγαλεις τον φακό και τις κλείσεις, είναι οι μόνες ακάθρεπτες μηχανές που το έχω δει αλλά ίσως οφείλεται στον ιδιαίτερο μηχανισμό της κουρτίνας που έχουν (δεν έχουν μηχανικό κλείστρο).

Ίσως γιατί και ο φωτοφράκτης μηχανικά είναι ευαίσθητο εξάρτημα. Χρησιμότατο να είναι κάτω όταν αλλάξεις φακό, αλλά είναι ίσως πειρασμός να τον χρησιμοποιούν κάποιοι ως... mount cap μετά.

Προτιμότερο να έμενε κάτω πχ για 1 λεπτό και μετά πάλι μέσα.

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

Θα ήταν πάντως τρομερή προστασία για τυχόν σκόνη, θεωρώ όμως οτι κατασκευαστικά δεν μπορεί να γίνει σε όλες τις μοντουρες γιατί όταν ένας φακός κουμπώνει το πίσω οπτικό στοιχείο πλησιάζει στον αισθητήρα και η απόσταση αυτή δεν νομίζω να είναι ΦΙΞ για κάθε μοντουρα, αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι ανταπτορες τυπου speedbooster δεν κάνουν σε κάποιες μοντουρες (δες τε π.χ. την λίστα συμβατότητας των metabones για m43) αφού πλησιάζουν πολύ κοντά στον αισθητήρα.

Σε GH4/ 5 πρέπει να είναι ανοικτό για να μπεί ο metabones, και μετά μόνο με ηλεκτρονικό κλείστρο λειτουργεί.
Ίσως οι εταιρίες αφήνουν ακάλυπτο τον αισθητήρα για νατρέχουμε για καθαρισμούς πιο συχνά...

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

H Sigma βάζει dust protector μπροστά στον αισθητήρα στις μηχανές της που λειτουργεί ταυτόχρονα και ως infrared filter (ή το αντίστροφο). Είναι και οικονομικό ως ανταλλακτικό.
https://player.vimeo.com/video/219422231

Πιθανόν βέβαια να το εγκαταλείψει τώρα με το L-mount.

Πολύ καλό και χρήσιμο. Απορώ πώς και δεν έχουν βγεί αναάλογα για τια άλλες μοντούρες, έστω και απο τρίτους κατασκευαστές. Καλή ιδέα για υλοποίηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Να υποθέσω οτι στον φορέα του φίλτρου της Sigma μπορείς να κόψεις και να βάλεις συρταρωτά οποιοδήποτε φίλτρο gel τυπου Kodak Wratten ακόμη και ND.

Ο λόγος που πιθανόν δεν γίνεται σε άλλες υλοποιήσεις είναι οτι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ μοντουρας και αισθητήρα.

Εμ στο έχω πει πάρε μια παλιά Sigma να ξεμπερδευεις...

Στις dslr είναι ο καθρέπτης κάτω έτσι κι αλλιώς. όχι ότι κι αυτός καθαρίζει εύκολα. Χειρότερος είναι.

O μόνος τρόπος που πιστευω γίνεται universally ειναι (πάλι) όπως το έχει υλοποιήσει η Canon με το Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R που μπαίνει απο πάνω αλλά πίσω απο τους φακούς...

Εμ στο έχω πει πάρε μια παλιά Sigma να ξεμπερδευεις...

Στις dslr είναι ο καθρέπτης κάτω έτσι κι αλλιώς. όχι ότι κι αυτός καθαρίζει εύκολα. Χειρότερος είναι.

Δεν χρειάζεται να είναι παλιά η Sigma. Και τα τρέχοντα μοντέλα SD Quattro και SD Quattro H έχουν το φίλτρο.

Οι SD Quattro είναι mirrorless.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Να υποθέσω οτι στον φορέα του φίλτρου της Sigma μπορείς να κόψεις και να βάλεις συρταρωτά οποιοδήποτε φίλτρο gel τυπου Kodak Wratten ακόμη και ND.

Ο λόγος που πιθανόν δεν γίνεται σε άλλες υλοποιήσεις είναι οτι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ μοντουρας και αισθητήρα.

Δεν είναι φορέας για να μπορείς να αλλάξεις είδος φίλτρου.

Eξάλλου αν αφαιρεθεί το συγκεκριμένο, η μηχανή είναι μόνο για infrared.

Ναι, κι εγώ πιστεύω λόγω έλλειψης χώρου δεν θα ακολουθήσει η Sigma ίδια τακτική και στη μελλοντική L-mount μηχανή τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Δεν είναι φορέας για να μπορείς να αλλάξεις είδος φίλτρου.

Eξάλλου αν αφαιρεθεί το συγκεκριμένο, η μηχανή είναι μόνο για infrared.

Ναι, κι εγώ πιστεύω λόγω έλλειψης χώρου δεν θα ακολουθήσει η Sigma ίδια τακτική και στη μελλοντική L-mount μηχανή τους.

κριμα νομιζα ότι ήταν φορεας με λεπτη σχισμή για ζελατίνα φιλτρο, τετοιο φορεα είχα φορέσει στην μοντούρα του Πανυ 7-14/4 και τον πουλαγε η εταρία ως αξεσουαρ (υπαρχει ενσωματωμένος στο fisheye της 8/3.5) . Αρα σε ολες τις Sigma αν αφαιρέσεις το IR CUT φιλτρο μετατρέπονται αυτόματα σε full spectrum. Κρίμα που δεν έχω φακούς, θα την δοκίμαζα σε υπερυθρη φωτογραφία. Τέλος το off topic.

Η λογική της Canon με τη διπλή χρησιμότητα του αντάπτορα και ως φορέα φίλτων είναι p;ara πολυ καλή ιδέα, αυτα να τα βλεπουν και οι αλλες εταιρίες που μας σκιζουν στην τιμολόγηση για ενα απλό αλλά στιβαρό ανταπτορα με επαφές.