Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Απάντηση: Re: Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Δημήτρη σε ευχαριστούμε για τα δείγματα, όμως οι φωτό είναι αρκετες συμπιεσμένος (λόγω ιδιομορφίας του φόρουμ) και δεν μπορεί κανείς να βγαλει ασφαλή συμπεράσματα ούτε για την εστίαση (πρώτα δείγματα) ούτε για θόρυβο , χρωμα (επόμενα δείγματα). Αν θες ανέβασε κάπου φουλ δείγματα και γράψε και δυο λόγια από την εμπειρία σου με την μηχανή να τα συνοδευσεις.

Οι δεύτερες είναι κροπαρισμενες από τις πρώτες που έβαλα. Είναι με 3 ή 4 fps . Κατά την χρήση αυτή μέσω του σκοπευτρου ΔΕΝ έχεις 100% του ελέγχου του κάδρου σου λόγο χρονοκαθυστερησης (μικρής αλλά δυστυχώς υπαρκτής).
Το θέμα είναι όμως ότι μπορείς να βγάλεις αξιοπρεπεστατες φωτογραφίες σωστά εστιασμένες με λίγη προσπάθεια. Έχω και την 7d ii αλλά η EOS R με αφήνει πιο ικανοποιημενο από το αποτέλεσμα.
Η μηχανή αν είχε τα σημεία εστίασης τύπου σταυρού θα ήταν κορυφή στην εστίαση. Εξαιτίας αυτής της έλλειψης ο χρήστης σε κάποιες περίπτωσης θα συναντήσει αδυναμία στην εστίαση.

Ήταν γνωστό εξαρχής οτι η μηχανή δεν προοριζόταν για φωτό δράσης, θα βγει άλλο μοντέλο γιαυτο. Για να είναι ικανοποιητική η εστιαση σε φωτό δράσης θέλει συνδιασμό αρκετών παραμέτρων : και καλή ριπή (έστω μια ριπή 8-10fps) και γρήγορη εστίαση της μηχανής σε CAF και ακρίβεια στην εστίαση και γρήγορο EVF για να παρακολουθείς on time τον στόχο και μεγάλο buffer για να μην παγώνει η μηχανή όταν πέφτει η ριπή και γρήγορο καρτοδεκτη και ταχύτατο επεξεργαστή. Είναι αλυσίδα και άτι στην αλυσίδα υποφέρει χαλάει το συνολο εφοσον μιλάμε για απαιτητική φωτογράφηση πάντα. Και βέβαια τα παραπάνω πρέπει να δουλεύουν ρολόι οχι μόνο με καλό φως αλλά και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού (εκεί είναι τα ζόρια συνήθως γιατί πέφτει η απόδοση των EVF στις ακάθρεπτες και μαζί και η συνολική συμπεριφορά τους σε τέτοιο είδος φωτογραφησης )

G14A0026 1.jpg

Εos R & Sigma 40mm f1,4 ART 1/30s f2,8 iso 100

G14A0026 2.jpg

crop 100%

Δειγμα της R με τον πιο ποθητο 40αρη της αγορας τον Sigma 40mm f1,4 ART

Το κροπ τωρα που βαζω εδω πουναι αρχειο κατω απο 2mb μου μοιαζει 5 φορες λιγοτερο sharp απο οτι βλεπω στο raw αλλα παιρνετε μια ιδεα.

Nομιζω οτι αν επαιρνα εναν μονο Prime αυτον θα επαιρνα πλεον.

Με γειές Ναθ, δώσε μας και κανένα δείγμα με ανοιχτό φακό σε 1.4 , τα 40mm προσωπικά μου αρέσουν σαν εστιακή και τα έχω βολευτεί και εγώ και τα χρησιμοποιώ πιο πολύ από τα παραδοσιακά 35-50mm.

Δεν τον εχω πια τον φακο για μια ημερα τον δοκιμαζα. Θα επανερθω ομως μιλαμε για διαμαντι (κοστιζει τα διπλα λεφτα του 50αρη ομως ε ? !! )

Και πολυ βαρυς φακος ....ειναι απο την νεα γενια Primes της Sigma που νομιζουν οτι εχουμε βασταζους :damnyou:

Μια χαρά τον έχουν ζυγίσει, γραμμάριο και ευρώ , 1200γρ. με τιμή 1250 :flipout:

89775087_10215886135534843_8705435569783570432_o.jpg

Δεν εχω και Ipad.....ουτε καν ηξερα οτι φορτιζει και ετσι η μπαταρια της καμερας ( οχι θα το εκανα ποτε μου αλλα λεμε τωρα για αναγκη)

Canon releases $100 firmware update for professional stop-motion photography

Canon has introduced a new firmware option for EOS R owners interested in high-end stop motion photography. The firmware, which has to be installed at a Canon service center, adds a number of features to make shooting stop motion easier, particularly for those using the Dragonframe animation application. A new version of the EOS R has also been released that has the firmware already installed.

The main advantage of the new firmware for animators is the increased resolution of the live preview when the camera is tethered via USB. Without the new firmware, the camera outputs an image of 960x640 pixels, but this is increased to 1920x1280 pixels with the firmware installed. This resolution is higher than all other still cameras compatible with Dragonframe, and the extra detail makes checking the image details and focusing much easier. Output live view resolution from the Nikon Z7 and the Sony A7R IV is 1024x680 pixels, for example, while that from the Olympus OM-D E-M lll is 1280x960 pixels.

The downside of the update is that HDMI output is disabled, as are display performance options. Manual focus peaking becomes an option over USB but it will no longer work in the viewfinder or on the camera’s rear screen in a number of situations:

When an EF-S lens is used
When [Multiple exposure] is set
When [Cropping/aspect ratio] is set to an option other than [FULL]
When the shooting screen is magnified
When you keep holding down the shutter button after shooting

The new firmware costs $100 plus shipping to have installed on an existing EOS R camera, and the new version of the camera with the firmware pre-installed costs $1899 – about $100 more than the standard version.

Μου φαίνονται παραπάνω από γελοίες τέτοιες κινήσεις.
Θα μου πεις εδώ βγάζουν οι εταιρείες μηχανές νέες που οι διαφορές είναι μόνο στο software.
Και πάλι διαφωνώ με τέτοιες κινήσεις.

Αυτο που δεν καταλαβα ακομα ειναι αν στις νεες μηχανες εχεις επιλογη αν θα το παρεις με αυτο το firmware( και τα πλεονεκτηματα του και τους περιορισμους του) ή μπορεις να παρεις και το "νορμαλ".

Σε πρωτη αναγνωση και εγω αυτο σκεφθηκα.

Ομως προκειται για μια προσθηκη χρησιμη σε μια πολυ μικρη κατηγορια επαγγελματιων.

Το ιδιο δεν αφορα και την Eos RA ? Πολυ λιγοι ειναι αυτοι που τους αφορουν οι εκτεταμενες δυνατοτητες της RA.

Σαν κατι τετοιο πρεπει να αντιμετωπιζεται αυτη η κινηση. Δεν θα μου εκανε εντυπωση να βγουν κι αλλες τετοιες μικροαλλαγες που ομως ειναι απαιτουμενες σε διαφορους επαγγελματιες.

larger-live-view.jpeg

This is a comparison of the new Live View resolution of 1920x1280 (full screen) versus the original size of 960x640 (small inset). The large preview image makes it easier for the animators to have confidence in the shot and can improve the overall quality of the scene.

manual-focus-peaking.jpeg

Seeing Focus Peaking on the full screen allows the animator to precisely capture fine detail and adjust for desired depth of field.