Canon Eos R5 - R5 Mark II, R6 - R6 Mark II

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Part I: Canon EOS R5 Mark II Settings for Studio & Portrait Photography - Professional Guide
John Gress

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Part II: Canon EOS R5 Mark II Video Settings - Guide for Filmmakers & Professional Videographers​

EOS R6 Mark II Firmware Version 1.5.0
Information Release Date: September 26, 2024
Firmware Changes

This firmware includes the following improvements and fixes:
  • The new battery pack LP-E6P can now be used without functional limitations. You can shoot at the same continuous shooting speed as with the LP-E6NH. Additionally, you can charge the LP-E6P while it is inserted in the camera body.
  • It is now possible to adjust [Image Protect] and [Rating] settings during FTP transfers.
  • The peripheral illumination correction feature has been supported. When a compatible lens is attached, peripheral illumination correction will be performed (no menu setting is required).Note: "Peripheral illumination correction" is a feature that reduces distortion at the edges of the frame caused by camera shake, which is more likely to occur when using wide-angle lenses.
  • The following issues have been fixed:Fixed a phenomenon where Err70 could occur during continuous shooting with electronic shutter when high-frequency flicker-free shooting and OVF view assist were enabled.
    Fixed a phenomenon where Err70 could occur when the Wi-Fi connection was disconnected.
    Fixed a phenomenon where focusing issues could arise at certain ISO sensitivities when shooting in high-speed continuous mode with highlight priority enabled.

Canon EOS R5 Mark II “jerky” AF frame issue confirmed by Canon

Για αυτο πρεπει παντα να περιμενεις λιγους μηνες να βγει ενα προιον και να δοκιμαστει εκτενως σε καθημερινη χρηση πριν το αγορασεις (χωρις να αναφερω την περιπτωση να το παρεις σε λιγο καλυτερη τιμη αργοτερα)

Εχω αυτη τη στιγμη μια μηχανη που παντα ονειρευομουνα... Canon EOS R5

Full frame, σχετικα μικρη κι ελαφρια, με αριστη εργονομια, πολλα Mpixel , αξιοπιστη εστιαση σε φωτο και βιντεο, πολυ καλη ποιοτητα εικονας και στα 2 επισης, πολυ καλη οθονη και μεγαλο/καλο EVF, γρηγορη ριπη, και το πιο δυσκολο... RAW video εσωτερικα!

Ηρθε σε δυσκολη για μενα περιοδο, αλλα ηταν τοσο καλη η προσφορα που δεν ηθελα να τη χασω, εστω κι αν δε ξερω αν και ποσο θα τη κρατησω και θα την αξιοποιησω.

Εχουν περασει ΠΟΛΛΕΣ μηχανες απο τα χερια μου, αλλα αυτη πραγματικα ειναι το κατι αλλο.
Καθεται οπως πρεπει στο χερι μου , χαιρεσαι να τραβας μεσα απο το μεγαλο, γρηγορο και καλο EVF , εχει τις κλασσικες 3 ροδελες των παλιων καλων Canon 5D, εχει υπεροχο ηχο κλειστρου ... γενικα χαιρεσαι να τη κρατας και να τραβας μαζι της.

Aπο την αρχη που βγηκε την ειχα βαλει στο ματι, αλλα τοτε μπορεσα να παω στην R6 , πολυ καλη μηχανη επισης, αλλα αυτη ειναι αλλο επιπεδο.

Δυστυχως δεν εχω πολυ χρονο και φακους να τη δοκιμασω, οταν τα καταφερω , θα γραψω εντυπωσεις.

Εχουν λυθει ευτυχως πολλα θεματα που ειχε αρχικα, ειδικα με την υπερθερμανση, αυτο ειναι το καλο οταν παιρνεις κατι μετα απο καιρο.

Δεν ειναι τελεια φυσικα, καμια δεν ειναι, αλλα ειναι σιγουρα αυτη που εχει πλησιασει κοντα , οσο καμια αλλη για μενα.

IMG_20241115_220131.jpgIMG_20241115_220212.jpg

Εχω αυτη τη στιγμη μια μηχανη που παντα ονειρευομουνα... Canon EOS R5

το σημειωνω...."που παντα ονειρευομουνα" :p

Να ριζωσει να πω ? Δεν υπαρχει περιπτωση αντε λογω ονειρου να την κρατησεις κανα 3μηνο :sick:

Καλες ληψεις και προσοχη γιατι τα αρχεια 45mb ειναι μεγαλουτσικα.

υγ

τον φακο τον πηρες πακετο μτχ?

Δεν εξαρτάται μόνο από μένα πόσο θα τη κρατήσω.

Έχει σίγουρα όλα τα προαπαιτούμενα για μένα...αλλά τα καλά δε κρατάνε για πάντα !

Δεν έχω θέμα με τα αρχεία φωτο, έχω καλό μηχάνημα.
Στο βίντεο ζοριζεται λίγο, δυστυχώς δεν έχω πια Mac που υποστηρίζει hardware acceleration, αλλά τα καταφέρνει κι αυτό που έχω με λίγη προσπάθεια.

• Like
Reactions: vagmak
Εχουν λυθει ευτυχως πολλα θεματα που ειχε αρχικα, ειδικα με την υπερθερμανση, αυτο ειναι το καλο οταν παιρνεις κατι μετα απο καιρο.

κανε κανα τεστακι ποσο αντεχει στα 8k full quality και ποσο στα 4k γιατι εχω χασει την μπαλα

Δεν έχω τόσο μεγάλη κάρτα δυστυχώς.

Η cfxpress που έχω είναι μόλις 128GB και χωράει μετά βίας 6 λεπτα raw 8k!
Προφανώς δεν έχει θέμα , άντεχε τουλάχιστον 20 λεπτά έτσι κι αλλιώς.
Υποτίθεται με το νέο firmware , αν τη βάλεις να δουλεύει σε υψηλή θερμοκρασία αντέχει περισσότερο.

Έτσι κι αλλιώς εγώ δεν ενδιαφέρομαι για μεγάλα σε διάρκεια βίντεο, πάντα μικρά βίντεο τραβάω και κάνω edit/colour.

Tα δοκίμασα στο Davinci και είναι πολύ εύκολο να τα κάνεις grade , αλλάζεις ότι θες πχ iso ,colour temperature, κλπ

• Like
Reactions: evanfotis
Εδώ ένας πίνακας που έχει το μέγεθος των αρχείων...

cd06f675ba2fe69f397c50a55214c60b.jpg

Απο ότι θυμάμαι η "απλή" R5 γράφει με πολύ μεγαλύτερο bitrate σε 8k raw απο την Cinema.
Για κάρτα έχεις δοκιμάσει cfast to nvme adapter ή cfe housing nvme?