Canon FD σε φωτογραφική

Steliosfan

AVClub Enthusiast
13 August 2006
721
NeverLand
Καλησπέρα σε όλους/ες

Έχω τους κάτωθι φακούς, τους οποίους χρησιμοποιούσα παλιά σε μια Canon A1 (την οποία πλέον δεν θέλω κυρίως λόγω φιλμ αλλά και άλλων λόγων)

FD 50mm 1:1.2
FD 24mm 1:2.8
FD 35mm - 105mm 1:3.5
FD 70mm - 210mm 1:4
FD extender 2x-B

Υπάρχει κάποια φωτογραφική μηχανή (Mirrorless τις λένε??????) που να μπορώ να βάζω αυτούς τους φακούς και να είναι ψηφιακή?

Budget 200-250 το πολύ

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!!

Ναι, φυσικα και υπαρχει

πχ. η sony NEX.

To μονο πραγμα που θα χρειαστεις ειναι ενας ανταπτορας απο canon FD σε σονυ ΝΕΧ.

πχ.: http://www.ebay.com/sch/i.html?_trk...&_nkw=canon+fd+to+sony+NEX&_sacat=0&_from=R40

Yγ. Εαν η neverland ειναι στην Αθηνα κοντα, ευχαριστως να σου δωσω εναν δικο μου που εχω σχεδον αχρησιμοποιητο.
(Δωρεαν εννοειται)

Ενδοφορουμικως, μπορεις να τσεκαρεις το παρακατω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104161-Sony-Nex-5-%CE%A6%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-16mm-2-8?p=1056703182#post1056703182

Last edited:
Ντίνο σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την απάντηση και την προσφορά σου για τον αντάπτορα !!!!!!!

Επειδή είμαι ιδιαίτερα άσχετος με την ψηφιακή τεχνολογία (στις φωτογραφικές μόνο), θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις κάποιο μοντέλο να μου προτείνεις

(αθήνα είμαι :) )

Ντίνο σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την απάντηση και την προσφορά σου για τον αντάπτορα !!!!!!!

Επειδή είμαι ιδιαίτερα άσχετος με την ψηφιακή τεχνολογία (στις φωτογραφικές μόνο), θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις κάποιο μοντέλο να μου προτείνεις

(αθήνα είμαι :) )

Μηπως εγω ξερω απο την ψηφιακη τεχνολογια νομιζεις ? Ακομα στα μαθηματα ειμαι, και ολο μεταξεταστεο με αφηνουν εδω τα παιδια

Θα σε καθοδηγησουν σωστα οι συμφορουμιτες που γνωριζουν το αντικειμενο καλυτερα μολις δουν το νημα
Μια Νεχ5 στα περι 200-250 ευρω θα βρεις σχετικα ευκολα θεωρω.
Τι παραπανω/λιγοτερο για αυτο που την θες θα σου δωσει μια ΝΕΧ5n ή μια ΝΕΧ3, δεν γνωριζω...

Για το αν σου "κανει" και καποια αλλη μηχανη, δεν ξερω επισης, την ΝΕΧ την προτεινα επειδη ειχα κανει το ιδιο (με canon FD)

Στειλε μου πμ μολις καταληξεις και παρεις καποια ΝΕΧ να βρεθουμε για τον αναπτορα -bye-

Last edited:
Χαζεύοντας γενικά, νομίζω ότι η NEX5 είναι ότι πρέπει !!! Έστειλα μήνυμα και στον συμφορουμίτη για την αγγελία (thanks for that)

Θα σου στείλω PM. Και πάλι 1000 ευχαριστώ

Πριν καταληξεις, εχε υποψιν σου ομως πως η χρηση ενος canon FD (και οποιου αλλου μην φακου για ΝΕΧ) σε μια ΝΕΧ εχει καποιους περιορισμους, παραδειγματος χαριν, - μεταξυ αρκετων αλλων - δεν εχεις AF, ουτε καμποσες αλλες ρυθμισεις.

Ο Γιαννης ο Σπυρου (ο τυπος που με αφηνει μεταξεταστεο) το εχει "σπουδασει" το θεμα, στειλτου ενα πμ αν δεν τον δεις να εμφανιζεται στο παρον ;-)

Δεν ξέρω εάν εκτός από mirrorless μπορούν να μπουν σε μοντούρα 4/3 (Olympus, Panasonic). Κανονικά στην απόσταση μοντούρας-αισθητήρα δεν υπάρχει θέμα, μήπως υπάρχει κάτι μηχανικό δεν ξέρω.

Κοίτα, το auto focus δεν με απασχολεί. Θέλω κυρίως να έχω manual διαχείριση και βασικά βάθος πεδίου.

Kαλωςηρθες στο club !

Σιγουρα μια sony nex 5 - 5n κλπ ειναι η καλυτερη επιλογη.

Κυριως λογω πολυ καλου αισθητηρα, ευκολης εστιασης λογω focus peaking και σπαστης οθονης.

Ειδικα η 5n , αν τη βρεις μετ/νη ειναι αριστη επιλογη λογω της touch screen (βολευει αφανταστα για manual εστιαση)

Oi φακοι που εχεις θα παιξουν πολυ καλα στην sony.... ειδικα ο 50mm 1.2 μπορει να γινει ενας αριστος φακος πορτραιτου και low light.
Και ο 24mm θα γινει ενας πολυ ωραιος 35mm , ιδανικος για φωτογραφια δρομου και οχι μονο.

Προχωρα αφοβα!

Με καλύψατε απόλυτα !!! Ευχαριστώ όλους !!!

Γιάννη, μου άρεσε και το add value της απάντησης σου σχετικά με τον πιο φακό να χρησιμοποιώ.... κάτι που σκεφτόμουνα να ρωτήσω :) thanx

7856879344_c349df33a4_z.jpg

1032_lens_nex2_1.jpg

ωχ μαναμ :D

χεχεχε, αυτόν λέω να τον αφήσω στην θήκη του για λίγο καιρό :P Θα χρειάζομαι τρεϊλερ αλλιώς

Όπως είπαν και τα παιδιά, η Σονυ ΝΕΧ είναι μάλλον η πιο βολική επιλογή λόγω του Focus Peaking, αλλά εξίσου καλά μπορείς να τους βάλεις και σε Ολύμπους σώματα, ή Πανασόνικ.
Ένας αντάπτορας χρειάζεται μόνο.

το θέμα είναι τώρα ότι ψάχνω μια Nex-5 μεταχειρισμένη, που να είναι όμως από αξιόπιστη πηγή και έχω πελαγώσει .... έστειλα μήνυμα στον συμφορουμίτη και ελπίζω να μου απαντήσει ...

Η olympus ή/και Panasonic που αναφέρεις, είναι πιο οικονομικές, με παρόμοια αποτελέσματα?

Η τιμή είναι πάντα θέμα διαθεσιμότητας. Ευκαιρίες υπάρχουν πάντα σε όλα τα σώματα.
Απο αποτελέσματα, οι Olympus ίσως σου δίνουν καλύτερα Jpeg σε κάποιες λήψεις αλλά αν ασχοληθείς με RAW απο την Σονυ θα πάρεις καλύτερη ποιότητα.
Σημαντική διαφορά είναι το θέμα της εστίασης με το Focus Peaking που έχουν οι ΝΕΧ. Προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο ενδεικτικά, να ξέρω που είμαι. Την τελική εστίαση την κάνω πάντα με την μεγένθυση γιατί ανάλογα με τον φακό, το FP το χάνει καμια φορά.

to focus peaking (FP) ειναι σωτηριο για γρηγορες καταστασεις.
Υπαρχουν πολλα τιπ για σωστο FP.

Κατι που εκανα εγω συχνα, ειναι οτι γυρνουσα τη μηχανη σε B/W ασπρομαυρη φωτο , high contrast kai full sharpness.
Εβαζα το fp σε κιτρινο - κοκκινο χρωμα (εχει επιλογη) κι ετσι η εστιαση γινεται αστραπιαια.

Τραβας σε RAW φυσικα και εχεις το αρχειο σου απειραχτο ....!!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Υπόψη ότι οι φακοί fd θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με το hood πάντα πάνω στο φακό διότι αλλιώς θα δίνουν πολύ χαμηλό κοντράστ...

και αυτό ακριβώς θέλω να πετύχω.... δηλαδή διάνα 100%

και για βίντεο και για φώτο....

άντε να την βρώ τώρα και να την πάρω :)