Canon FD σε φωτογραφική

Γιάννη,

Αν κάποια στιγμή έχεις χρόνο, θα ήθελα να με βοηθήσεις να κατανοήσω καλύτερα την λογική των φακών, με απλά και λίγα λόγια

πχ

FD 50mm 1:1.2
Μου είπες ότι είναι ιδανικός για πορτραίτο και low light :) . Εδώ είμαστε οκ!

FD 24mm 1:2.8
Όπως είπες, ιδανικός για φωτογραφια δρομου (υποθέτω μέρα ε?)

FD 35mm - 105mm 1:3.5
?

FD 70mm - 210mm 1:4
?

FD extender 2x-B
?

Έτσι θα καταλάβω καλύτερα τι τραβάω με ποιόν φακό και γενικά ποιός θα ήταν ο "general use" φακός.

Ευχαριστώ για όλα

Φορ μι, τζενεραλ γιους απο τους παραπανω στην νεχ, ο FD 24mm 1:2.8

ο 35-105 (αν ξεπερναγα το θεμα του ογκου) θα τον ειχα επισης για γενικη χρηση...

70-210, για τις μαιμουδες στο αττικο παρκο και για κανα μπικινι στην παραλια, ΣΙΓΟΥΡΑ και για πορτραιτα

Τον 50αρη σιγουρα οταν εχει λιγο φως, εννοειται για πορτραιτα

Υγ. Επλιζω οχι παλι μεταξεταστεος, δεν θα το αντεξω :D

ο 24mm θα ειναι καλσσικος φακος δρομου, και με λιγοτερο φως (οχι σκοταδι φυσικα) , εκει θελεις περισσοτερο φως.

ο 35-105 μπορει (εκτος των αλλων) να γινει ενας πολυ καλος φακος για βιντεο.
Θα σου καλυψει αναγκες για τηλεφακο και μεσαια πλανα, κι επειδη εχει σταθερο διαφραγμα θα μπορεις και να ζοομαρεις χωρις να φοβασαι για αλλαγη φωτεινοτητας!
Ειναι και αρκετα φωτεινος.

Το ιδιο περιπου καιο 70-210 , ιδανικος τηλεφακος και με σταθερο διαφραγμα και ακομη μεγαλυτερο εστιακο μηκος (ζωα-φυση, πορταριτα κλπ)

Φυσικα, με τους 2 τηλεφακους , θα χρειαστεις και καποιο μονοποδο - τριποδο , γιατι σε τεοια εστιακα μηκη φωτο και ειδικα βιντεο , δυσκολα θα τραβηξεις.

ΥΓ... τωρα ειδα και το παραπανω ποστ.... καλα υο πας , προαγεσαι!!! :SFGSFGSF:

να προσθέσω για τον steliosfan οτι άν έχει προσβαση σε κάποιο γνωστό στην άλλη άκρη του ατλαντικού, με τα ίδια χρήματα βρίσκει refurb, δηλ. ελεγμένη μηχανή, πιο σίγουρη αγορά απο μεταχ. ίσως ακόμα κ απο καινούργια πολλές φορές...
Απλά τη στέλνει για παράδοση σε διευθυνση US.
Και μετά με ένα ωραίο πακετάκι USPS, έρχεται Ελλάντα, χωρις τελωνεία κλπ..
http://www.amazon.com/gp/offer-list...olp_refurbished?ie=UTF8&condition=refurbished

Απάντηση: Re: Canon FD σε φωτογραφική

κούμπωσα έναν canon FD 50mm 1.4 στην nex F3 (μόνο ο αντάπτορας δεν κάνει εστίαση στο άπειρο)

Attachments

• canon fd 50.14.jpg
    canon fd 50.14.jpg
    45 KB · Views: 102
είμαι πλέον κάτοχος της Nex-5 από τον φίλτατο Δημήτρη Δ. :) άψογη συναλλαγή, άψογος συνολικά

Τώρα πειραματίζομαι και μόλις πάρω τον αντάπτορα, θα επανέλθω με εντυπώσεις και ερωτήσεις (...) :) :)

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ !

είμαι πλέον κάτοχος της Nex-5 από τον φίλτατο Δημήτρη Δ. :) άψογη συναλλαγή, άψογος συνολικά

Τώρα πειραματίζομαι και μόλις πάρω τον αντάπτορα, θα επανέλθω με εντυπώσεις και ερωτήσεις (...) :) :)

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ !

Καλές λήψεις σου εύχομαι Στέλιο (συγνώμη κιόλας για το offtopic - αλλά στις αγγελίες τα μηνύματα εξαφανίζονται μυστηριωδώς) .

Σας "βολεψα" και τους δυο μου φαινεται....
Αυτα μου αρεσουν στο φορουμ :ernaehrung004:

Γιανάκα βλέπω σε μεγάλο μόνιτορ ότι το φόντο είναι νευρικό, δηλ. έχεις έντονες γραμμώσεις. Εχει πρόβλημα το δικό μου μόνιτορ ή έτσι τραβήχθηκε η λήψη; Γιατί δεν μου δίνει ένα κρεμώδες φόντο.

μάλλον επειδή ήταν πίσω ευθείες απο τους φοίνικες και τα κάγκελα.
Παραθέτω μία άλλη

Attachments

• canon fd 50.14 b.jpg
    canon fd 50.14 b.jpg
    38.7 KB · Views: 163
Απάντηση: Re: Canon FD σε φωτογραφική

αν ενδιαφερεται για βιντεο, τοτε ισως εχει προβλημα με τα 30p - 60ι που τραβανε οι Αμερικανικες .

Στην Ελλαδα , εχουμε 50 hertz ρευμα και θα εχει flickering σε τεχνητο φωτισμο.

Peripoy kati tetoio

http://www.youtube.com/watch?v=KuYNFMgfWtQ

Αυτό δεν λύνεται με ταχύτητα κλείστρου; Όπως όταν βιντεοσκοπούσαν CRT μόνιτορ κ έκανε σάρωση, άν ρυθμιζόταν είτε η κάμερα ή το μόνιτορ να έχουν ίδια συχνότητα δέ φαινόταν.

Να ευχαριστήσω δημόσια τον Ντίνο που τραβήχτηκε και αφιλοκερδώς μου έδωσε τον αντάπτορα για FD φακούς στην nex. To εκτιμώ ιδιαίτερα!

Ήδη πειραματίζομαι με όλους τους φακούς και θα επανέλθω με δείγματα :) Έχω την εντύπωση ότι για πιο γενικά παίζει ο FD 24mm 1:2.8 και όντως για κοντινά καθαρά σε σκοτεινό περιβάλλον ο 50άρης

Γενικά με χαροποιεί ιδιαίτερα που η μηχανή με τους FD δεν έχει 10.000 ρυθμίσεις :)

ερώτηση για τον αντάπτορα που έχεις, αν κάνει εστίαση στο άπειρο και ποιός είναι