Canon flash 580EX με πρόβλημα...

nassosxlvbros

New member
27 October 2012
18
Καλημέρα σε όλο το κόσμο!
Έπεσε στα χέρια μου το εν λόγω φλάς με βλάβη και ο φίλος που το έχει,έχει λαλήσει μιας και είναι επαγγελματίας και τού'χει κόψει τα χέρια...τον καθησύχασα να του ρίξω μια ματιά, αλλά δεν έβγαλα άκρη μιας και δεν είναι το αντικείμενό μου,και δεν θέλω να σκαλίζω αλλουνού χωράφια...
Το φλάς κάνει το εξής: Βάζεις μπαταρίες,ανοίγεις ΟΝ ακούγεται το χαρακτηριστικό σφύριγμα του πυκνωτή που φορτίζει το φλάς, και ξαφνικά ΜΠΑΦ! σκάει κάτω καμηλά στο πόδι και μάλιστα φαίνεται και μια λάμψη...Το πήγε σε κάποιον φωτογράφο της γειτονιάς και του είπε δε φτιάχνεται,έχει κάποιος καμιά ιδέα τι να φταίει ή κάποιον που να κάνει σέρβις στα φλας αυτά; Θα σας είμαι υπόχρεος!

Καλημέρα σε όλο το κόσμο!
Έπεσε στα χέρια μου το εν λόγω φλάς με βλάβη και ο φίλος που το έχει,έχει λαλήσει μιας και είναι επαγγελματίας και τού'χει κόψει τα χέρια...τον καθησύχασα να του ρίξω μια ματιά, αλλά δεν έβγαλα άκρη μιας και δεν είναι το αντικείμενό μου,και δεν θέλω να σκαλίζω αλλουνού χωράφια...
Το φλάς κάνει το εξής: Βάζεις μπαταρίες,ανοίγεις ΟΝ ακούγεται το χαρακτηριστικό σφύριγμα του πυκνωτή που φορτίζει το φλάς, και ξαφνικά ΜΠΑΦ! σκάει κάτω καμηλά στο πόδι και μάλιστα φαίνεται και μια λάμψη... εδώ χρειάζεται διευκρίνιση
Το πήγε σε κάποιον φωτογράφο της γειτονιάς
και του είπε δε φτιάχνεται,έχει κάποιος καμιά ιδέα τι να φταίει ή κάποιον που να κάνει σέρβις στα φλας αυτά; Θα σας είμαι υπόχρεος!

Είναι επαγγελματίας φωτογράφος και πήγε στον φωτογράφο της γειτονιάς για να του πεί ότι δεν φτιάχνεται;

Αντιπροσωπεία ή service απο εξουσιοδοτημένο κατάστημα μόνο

Καλησπέρα,και απαντώ και τους 2:
Η βλάβη είναι αυτή που μου είπε και διαπίστωσα.Βάζεις μπαταρίες το ανοίγεις ακούγεται το σφύριγμα και μετά παφ!Η ενδείξεις στην οθόνη λειτουργούν κανονικά απλά δεν δουλεύει...
-O επαγγελματίας φωτογράφος και φίλος έχει δεύτερο και τρίτο φλας για τη κακιά ώρα,και για να το αφήσει στο φωτογραφείο κάτι θα ήξερε πιστεύω...
-Η επίσημη αντιπροσωπεία όσες φορές του χρειάστηκε του πρότειναν καινούργιο προϊόν με τη γνωστή ατάκα "ασύμφορη επισκευή" και όλα καλά.
Προτού λοιπόν πάρτε ξανά από τα μούτρα κάποιον που προσπαθεί να βοηθήσει ένα φίλο του/εσάς πιθανόν στο μέλλον, ξανασκεφτείτε:
-Αυτός που ρωτάει πιθανόν να είναι χαζός και να μην ξέρει από αντιπροσωπείες,αλλά και να έχει φάει το κόσμο μπας και το φτιάξει χωρίς αποτέλεσμα, και είπε να ρωτήσει και εδώ....
-Ένα επαγγελματικό (οκ παλιό μοντέλο) φλας των 500 αντί να πάει ανακύκλωση δεν αξίζει να φτιαχτεί;
-Γιατί να αγοράσει καινούργιο όταν μπορεί να ρωτήσει σε μια κοινότητα κάποιους που πιθανόν να ξέρουν περισσότερα για αυτό; (το φλας).
και τέλος,
-Μήπως να βοηθούσατε (αν μπορείτε και αν θέλετε) περισσότερο και να "τα χώνατε" λιγότερο;Με το συμπάθειο κιόλας,δε σας ξέρω,αλλά να βοηθήσω προσπαθώ όχι να παίξω το μαστροχαλαστή.

Last edited:
δεν πιάνει κανείς κανένα από τα μούτρα.
Προσπαθούμε ενδεχομένως να σώσουμε κάποιου τα μούτρα άμα κάνει ΜΠΑΦ! την ώρα που το χαρχαλεύει.

Καλησπέρα,και απαντώ και τους 2:
Η βλάβη είναι αυτή που μου είπε και διαπίστωσα.Βάζεις μπαταρίες το ανοίγεις ακούγεται το σφύριγμα και μετά παφ!Η ενδείξεις στην οθόνη λειτουργούν κανονικά απλά δεν δουλεύει...
-O επαγγελματίας φωτογράφος και φίλος έχει δεύτερο και τρίτο φλας για τη κακιά ώρα,και για να το αφήσει στο φωτογραφείο κάτι θα ήξερε πιστεύω...
-Η επίσημη αντιπροσωπεία όσες φορές του χρειάστηκε του πρότειναν καινούργιο προϊόν με τη γνωστή ατάκα "ασύμφορη επισκευή" και όλα καλά.
Προτού λοιπόν πάρτε ξανά από τα μούτρα κάποιον που προσπαθεί να βοηθήσει ένα φίλο του/εσάς πιθανόν στο μέλλον, ξανασκεφτείτε:
-Αυτός που ρωτάει πιθανόν να είναι χαζός και να μην ξέρει από αντιπροσωπείες,αλλά και να έχει φάει το κόσμο μπας και το φτιάξει χωρίς αποτέλεσμα, και είπε να ρωτήσει και εδώ....
-Ένα επαγγελματικό (οκ παλιό μοντέλο) φλας των 500 αντί να πάει ανακύκλωση δεν αξίζει να φτιαχτεί;
-Γιατί να αγοράσει καινούργιο όταν μπορεί να ρωτήσει σε μια κοινότητα κάποιους που πιθανόν να ξέρουν περισσότερα για αυτό; (το φλας).
και τέλος,
-Μήπως να βοηθούσατε (αν μπορείτε και αν θέλετε) περισσότερο και να "τα χώνατε" λιγότερο;Με το συμπάθειο κιόλας,δε σας ξέρω,αλλά να βοηθήσω προσπαθώ όχι να παίξω το μαστροχαλαστή.

1) Δεν πιάνουμε κανένα από τα μούτρα, αλλά σε παραπέμπουμε
στην αντιπροσωπεία, όπως είναι και το αυτονόητο.

2)Το πήγατε στην επίσημη αντιπροσωπεία και είπε ότι δεν φτιάχνεται
ή είπαν ασύμφορη επισκευή και αποφασίσατε να το επισκευάσετε μόνοι σας?

3) Αν ο φίλος ''έχει φάει τον κόσμο" όπως γράφεις, για να βρεί κάποιον
να του το επισκευάσει, και όλοι του είπαν πως δεν φτιάχνεται, μάλλον ήρθε η ώρα να το πάρει
απόφαση πως πρέπει να αγοράσει καινούριο.

4) Μιας και είναι επαγγελματίας σίγουρα αξίζει η επένδυση σε καινούριο εξοπλισμό.

1) Δεν πιάνουμε κανένα από τα μούτρα, αλλά σε παραπέμπουμε
στην αντιπροσωπεία, όπως είναι και το αυτονόητο.

2)Το πήγατε στην επίσημη αντιπροσωπεία και είπε ότι δεν φτιάχνεται
ή είπαν ασύμφορη επισκευή και αποφασίσατε να το επισκευάσετε μόνοι σας?

3) Αν ο φίλος ''έχει φάει τον κόσμο" όπως γράφεις, για να βρεί κάποιον
να του το επισκευάσει, και όλοι του είπαν πως δεν φτιάχνεται, μάλλον ήρθε η ώρα να το πάρει
απόφαση πως πρέπει να αγοράσει καινούριο.

4) Μιας και είναι επαγγελματίας σίγουρα αξίζει η επένδυση σε καινούριο εξοπλισμό.

Ok ευχαριστώ για τις υποδείξεις αλλά το αυτονόητο για μένα μάλλον αρχίζει και διαμορφώνεται σε πώληση...και αρνούμαι αυτό το καθεστώς της συνεχούς αγοράς..
Και μιας και το είχε ξεγραμμένο το άνοιξα το παίδεψα λίγο,ε και τελικά το έφτιαξα....ο πυκνωτής φόρτισης ήταν...αλλάχτηκε και όλα οκ :)
Η αντιπροσωπεία είπε απλά "πλακέτα" και φυσικά για ασύμφορη επισκευή...μάλλον βαριέται να επισκευάζει και προτιμά να πουλάει...θα έχει περισσότερο κέρδος φαίνεται....δεν πειράζει..πληρώθηκε για τον έλεγχο (10-70 ) αλλά έχασε μια επισκευή αλλά και μια μελλοντική πώληση...

Ο φίλος που έφαγε το κόσμο μάλλον έπεφτε σε πωλητές όχι σε τεχνικούς.Απλά δεν το σκέφτηκε από την αρχή να μου το φέρει...(τώρα επισκευάζω ΚΑΙ φλας χαχαχα! :furious3:

Ο επαγγελματίας σίγουρα αξίζει να επενδύει σε εξοπλισμό...αλλά πρέπει να συνοδεύεται και από επαγγελματισμό σε after saelew υποστήριξη...όχι χάασε πάρε άλλο...πρέπει σαν επαγγελματίας να είναι μεν εξοπλισμένος αλλά να έχει και χαμηλό λειτουργικό κόστος...Και ο καινούργιος εξοπλισμός αγαπητέ αγοράζεται όταν οι δουλειές είναι πολλές...όταν στις μέρες μας με το ζόρι βγάζει μεροκάματο,τέτοιου είδους επενδύσεις αν γνωρίζετε παγώνουν.. :(

Τέλος πάντων τέλος καλό,όλα καλά!

Μπράβο ρε Νάσο !! Εφ εξής θα σ' έχω υπόψιν μου αν μου χαλάσει κάτι (χτύπα ξύλο...)....

Και επιβεβαιώνεις για άλλη μια φορά το "Συναντάς τον καλύτερο κόσμο πάνω σε μια Honda" :music-smiley-005: