canon g9 και απορίες..

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
έχω την G9 εδώ και 2 περίπου χρόνια.είμαι αρκετά ευχαριστημένος μαζί της μπορώ να πω.
επίσης είμαι σε φάση αναζήτησης dslr. (μάλλον 550d)

το ερώτημα είναι το εξής,

αξίζει τον κόπο-κόστος να πάρω φακούς για την g9 δεδομένου οτι ξέρω οτι την 550D(που έχω σκοπό να πάρω) θα είναι αδύνατον να την έχω συνέχεια μαζί μου παντού;

ή μήπως θα είναι λάθος κίνηση και πρέπει να ψάξω μια compact που να έχει μεγαλύτερο εύρος γενικότερα(αν υπάρχει φυσικά) και να μην μπλέκομαι με φακούς για την g9?

τι λέτε?

έχω την G9 εδώ και 2 περίπου χρόνια.είμαι αρκετά ευχαριστημένος μαζί της μπορώ να πω.
επίσης είμαι σε φάση αναζήτησης dslr. (μάλλον 550d)

το ερώτημα είναι το εξής,

αξίζει τον κόπο-κόστος να πάρω φακούς για την g9 δεδομένου οτι ξέρω οτι την 550D(που έχω σκοπό να πάρω) θα είναι αδύνατον να την έχω συνέχεια μαζί μου παντού;

ή μήπως θα είναι λάθος κίνηση και πρέπει να ψάξω μια compact που να έχει μεγαλύτερο εύρος γενικότερα(αν υπάρχει φυσικά) και να μην μπλέκομαι με φακούς για την g9?

τι λέτε?

όχι δεν αξίζει. Απόλυτα....

άρα πρέπει να πουλήσω την G9 και να ψαχτώ για άλλη compact (αν και το βλέπω δύσκολο να την αποχωρίζομαι..)

σας ευχαριστώ παιδιά.

Re: Απάντηση: canon g9 και απορίες..

άρα πρέπει να πουλήσω την G9 και να ψαχτώ για άλλη compact (αν και το βλέπω δύσκολο να την αποχωρίζομαι..)

σας ευχαριστώ παιδιά.

Αν δεν τραβάς με χαμηλό φωτισμό, μπορείς να πάρεις μια superzoom compact , ξεκινώντας από Panasonic TZ7 σε πολύ καλές τιμές πλέον και... τα υπόλοιπα εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53210&page=20

Αυτό που με προβληματίζει πάντως είναι αν η tz10 θα έχει εφάμιλλη ποιότητα φωτογραφίας με την G9, της οποίας οι φωτογραφίες μου αρέσουν πάρα πολύ.
Επίσης δεν ξέρω αν tz10 αφήνει στον χρήστη να έχει τον έλεγχο σε πολλές ρυθμίσεις της μηχανής..

Η ποιότητα φωτογραφίας της G9 είναι καλύτερη σε γενικές γραμμές , και η πρόσβαση στις χειροκίνητες ρυθμίσεις πιο άμεση. Το θέμα είναι για τι χρήση τις θέλεις, διότι για καθημερινή χρήση (και όχι μόνο) οι μικρές superzoom προσφέρουν ευελιξία και πολύ ικανοποιητική ποιότητα. Ο Βλάσης, ας πούμε , έχει ανεβάσει σε microstock agency φωτό από TZ6, εγώ από f31fd (και έχουν πουληθεί). Δεν τίθεται θέμα λοιπόν, απλά πρέπει να ξέρεις τα όρια: σε χαμηλές ευαισθησίες και οι δύο (G9,TZ7 μάλλον και η TZ10) είναι εντάξει, μετά αρχίζουν τα ζόρια...