Canon HF10, Sony SR12 - Εντυπώσεις

Μπάμπη

στείλε μου το email σου (κάπου το έχω.....) να σου στείλω φώτο από την SR11 (η οποία κοστίζει 850 ευρώ BTW.....).

όταν συγκρίνουμε κάτι, καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψιν μας και αυτό.

Επίσης τα bitrates δεν μου λένε τίποτα. Λογικά ούτε εσένα Γιάννη, καθώς ρόλο παίζει ο τρόπος που γίνεται encode κάτι και όχι το ύψος του συνολικού bitrate. Τέλος, στην SR12 υποθέτω ότι είχες απενεργοποιημένο τον μηχανισμό που φωτίζει την εικόνα σε σκοτεινά πλάνα... καθώς από μόνος του προσθέτει κόκο.

και ειδου το ερώτημά μου, θα δω μεγάλη διαφορά με την HF11 σε σχέση με την sony HC1 που έχω?
Σε σχέση με την ΗV30 δεν είδα μεγάλη διαφορά σε φως ημέρας.
Στο γάμο με έβγαλαν σε συνηιηκες χαμηλού φωτισμού μία HV30 και μία επαγγελματική και η HV30 είχε εξαιρετικά μεγάλο θόρυβο.

Μήπως να περιμένω την Scarlet? η ανάλυση 1080p στην 46άρα μου LCD μου φαίνεται θολούρα σε σχέση με την εικόνα κάποιων blue-ray ταινιών (ακόμα και στα 720p)

Επειδή έχω και την HC1 και την HV20 (υποθέτω οτι η HV30 αποκλείεται να είναι χειρότερη) στο φώς ημέρας υπάρχει διαφορά και μάλιστα σημαντική στα χρώματα. Η Canon είναι πολύ καλύτερη, πολύ πιό σωστή.

Τώρα για τον εξαιρετικά πολύ θόρυβο που λές οτι έβγαζε η HV30 αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Ο άνθρωπος που τράβαγε δεν τράβαγε σε cine mode αλλά σε κάποιο άλλο, προφανώς λάθος.

Σιγουρα η Canon δεν ειχε ρυθμιστει σωστα... και δεν ειναι πολυ ευκολο να γινει αυτο γιατι δεν εχει ευκολα ρυθμιστικα.
Για να μη δεις κοκο πρεπει να τη βαλεις σε 25p και spotlight programm (για να μην κανει gain up) ή να κανεις το γνωστο τρικ με τη καρτα Minisd.
http://www.youtube.com/watch?v=XIG24RD78Eg

Aν τη ρυθμισεις σωστα δεν υπαρχει περιπτωση να δεις κοκο.

Την εχω δοκιμασει σε δυσκολες συνθηκες και δεν ειχα ποτε προβλημα

Με πολύ χαρά βλέπω δυο-τρία μέλη ότι έχουν ξεζουμίσει τις κάμερες τις οποίες χρησιμοποιούν και ότι ακολουθούν διαφορετικό δρόμο στο Post processing.

Ας συνεχίσουμε και ας πει ο καθένας ποιά είναι η προτεινόμενη χρήση για κάθε βιντεοκάμερα, και για ποιά χρήση αντενδείκνυνται.

Επίσης μήπως θα ήταν εύκολο, να γίνει μια πρώτη παρουσίαση του sony vegas? Δηλ. πως θα χρησιμοποιήσει κανείς αυτό το πρόγραμμα για να κάνει την κοπτοραπτική του; (tutorial για αρχάριο;)

Ενδιαφέρομαι κι εγώ, προσωπικά, να πάρω μια βιντεοκάμερα για να τραβώ, όχι οικογενειακές στιγμές, αλλά λήψεις τουριστικές (που ευελπιστώ να έχω και το χρόνο να τις κάνω μοντάζ) και λήψεις συνηθισμένες ή πρωτότυπες που θα αποτελέσουν αυτόνομα clips προς πώληση σε micro stock agencies.