Canon μηχανη και μπαταρίες που αδειάζουν αμέσως

Μου είχαν δανείσει αυτή την μηχανή για ένα ταξίδι. Τις μπαταρίες τις ξεζουμίζει για πλάκα. Δεν φταίνε οι eneloop σου...

Καταλαβα...

Αν δεν αλλαξω συντομα μηχανη, επειδη βαρεθηκα να ειμαι και καλα με ενα φορτιστη στο χερι, και μονιμως 'κρεμασμενος' απο την υποτιθεμενη αυτονομια που επρεπε να εχω, λεω να βαζω σκετες αλκαλικες και να τελειωσω.
Γιατι τωρα εχω post it να φορτιζω τις μπαταριες, βρεξει-χιονισει, καθε 15μερο! Γιατι ειναι στανταρντ οτι θα χρειαστω καποια στιγμη να τραβηξω φωτο κι η canon δεν θα ανοιγει καν!

Παντως, αν εξαιρεσω αυτο το προβλημα, καθως και το ελληνικο service που το θεωρω αμφιλεγομενο, γενικα ειμαι ικανοποιημενος απο προιοντα canon, κι ειναι κριμα που ζω αυτη την ασχημη εμπειρια με προιον της.
Αραγε κι αλλες compact canon με μεγαλο zoom, να εχουν αυτο το προβλημα;

Παντως θα επρεπε τουλαχιστον να βγαλουν ενα firmware update να το λυσουν το θεμα. Ειμαστε πολλοι οπως φαινεται, αφου αυτες οι μηχανες, ακομη και σε μη-χρηση, αδειαζουν τις μπαταριες στο πι και φι.
Κριμα.

Φαινεται ομως οτι και η Cannon ειναι ενεργοβορα, αφου
με μια γρηγορη ματια στα specs βλεπω οτι
αναφερει minimum ρευμα μπαταριων 2300mha.
Αυτο σημαινει οφειλουμε να εχουμε πολυ μειωμενες προσδοκιες απο τη αυτονομια
της μηχανης για οποιαδηποτε μπαταρια 2500mha δεν ειναι φρεσκοφορτισμενη

Μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα με τις μπαταρίες και γι αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το παραπάνω σημαντικό σχόλιο. Κατα καιρούς χρησιμοποιούσα επαναφορτιζόμενες και μη. Αυτή τη φορά όμως η s5 iS παρέδωσε πνεύμα.. Αγόρασα 3 4άδες μπαταρίες, επώνυμες και από διαφορετικά σημεία. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, πότε μετά από 3-4 φωτογραφίες, πότε μετά από χρήση μισής μέρας, το μήνυμα αλλάξτε μπαταρίες μου έκοβε τα πόδια. Ομολογουμένως, αν περίμενα λίγα δευτερόλεπτα και την ξανανοιγα μπορούσα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες ακόμα. με αυτή τη μέθοδο έβγαλα γύρω στις 300 στην Αγ.Πετρούπολη αλλά φυσικά με απίστευτα νεύρα,πχ όταν δίνεις την μηχανή για να σε βγάλουν, σημαδεύει και μόλις πατάει το κουμπί για να βγάλει, νάσου ο φακός ντροπαλά πάλι μέσα. Ισως ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε μηχανή αλλά θα γίνει με πολύ βαριά καρδιά.. Έχει τραβήξει χιλιάδες η άτιμη! :)