Canon mirrorless EOS Μ....

Απάντηση: Re: Canon EOS M100

παιδια δεν ειναι τυχαιο οτι η Canon ειναι δευτερη πισω απο την Olympus σε πωλησεις ακάθρεπτων στην Ιαπωνία, εμεις απλά εδώ μέσα ψάχνουμε σε αλλα μηκη κυματος.

Τωρα για την συγκριση ΕΜ1 και J5 διπλα διπλα θα προτεινα να μπει μια GM1/5 διπλα με ενα 14/20 αρη ή τον 12-32 να δειτε πόσο κοντά ειναι τα σωματάκια.

Εγω πάντα ημουν και είμαι της λογικής μικρό και μεγάλο σώμα να μοιράζεται κάποιους φακούς εκτός και αν μιλάμε για τη δαπανηρή συντήρηση δυο πλήρων συστημάτων με δυνατότητες που αλληλοσυμπληρώνουν η μια την άλλη. Στη λογική αυτή και τσάμπα να επερνα τη μηχανούλα για δική μου χρήση αποκλειεται να την αφηνα με ενα κιτ φακό , ποιος ο λόγος να εχω ενα καλό αισθητήρα και να μην τον εκμεταλευτώ στο επακρο , αρα θα πρεπει να παρω και αλλους φακούς και εκεί αρχίζει το γαιτανάκι ...

Νίκο περιμένουμε δείγματα οσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά (ειδικα βραδυνα με τον κιτ ...)

Re: Canon EOS M100

Αν σε παίρνει πάρε τον επίσημο από την Canon και έχεις full AF κλπ. όπως με dslr.
https://www.eglobalcentral.eu/canon-ef-m-lens-adapter-kit-for-canon-ef-ef-s-lenses.html

Αν όχι υπάρχουν και άλλες πιο φτηνές λύσεις άλλα με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
π.χ. https://www.ebay.co.uk/itm/112963903933

Ευχαριστώ για την απάντηση!

λίγο off topic επειδή ψήνομαι μήπως δεν την προλάβω:

1) είναι μετατροπέας mount/αποστάτης με επαφές, δεν έχει κρύσταλλο, έτσι δεν είναι;
2) οι φακοί λειτουργούν ακριβώς όπως σε μια dslr;
3) (και αν δουλεύει δεν υπάρχει λόγος για τον original?)
4) στο ΜΜ δεν λέει για δώρο τη halfcase... είδα σωστά;

Δεν κατάλαβα τι εννοείς?

Στη λήψη video ακολουθεί εστιάζοντας συνεχώς μόνη της στο π.χ. ποδήλατο που κινείται; ή πρέπει εσύ να το κάνεις χειροκίνητα;
(η παλιά μου dslr δυστυχώς έτσι τραβάει video και επειδή είναι σχεδόν άχρηστο για μένα, με ενδιαφέρει απόλυτα το auto focus.
(μάλλον είναι δεδομένο πλέον το auto focus, απλά θέλω επιβεβαίωση).

Ευχαριστώ για την απάντηση!

λίγο off topic επειδή ψήνομαι μήπως δεν την προλάβω:

1) είναι μετατροπέας mount/αποστάτης με επαφές, δεν έχει κρύσταλλο, έτσι δεν είναι;
2) οι φακοί λειτουργούν ακριβώς όπως σε μια dslr;
3) (και αν δουλεύει δεν υπάρχει λόγος για τον original?)
4) στο ΜΜ δεν λέει για δώρο τη halfcase... είδα σωστά;

Ναι σε όλα!!! Οι φακοί συμπεριφέρονται σαν να τους είχες πάνω στην Dslr, δεν υπάρχει λόγος για τον original adapter αν δεν θέλεις, απλά ο original ίσως να έχει καλύτερη κατασκευή. Ναι στο MM έχει δώρο την Halfcase αξίας 40 ευρώ που είναι μάλλον και δερμάτινη ή τουλάχιστον δίνει αυτή την αίσθηση.

Στη λήψη video ακολουθεί εστιάζοντας συνεχώς μόνη της στο π.χ. ποδήλατο που κινείται; ή πρέπει εσύ να το κάνεις χειροκίνητα;
(η παλιά μου dslr δυστυχώς έτσι τραβάει video και επειδή είναι σχεδόν άχρηστο για μένα, με ενδιαφέρει απόλυτα το auto focus.
(μάλλον είναι δεδομένο πλέον το auto focus, απλά θέλω επιβεβαίωση).

Ναι εστιάζει μόνη της και ακολουθεί το θέμα σε βίντεο, έχει Face detection και αν δει πρόσωπο το ακολουθεί και εστιάζει συνεχώς εκει, αν θες βέβαια πατάς στην οθόνη εκει που θέλει να εστιάσεις στο βίντεο και συνεχώς ακολουθεί το αντικείμενο που επέλεξες. Είναι πολύ απλό και απόλυτα λειτουργικό!

και για το autofocus στο video, έτσι;
(ok. με πρόλαβες)
Ευχαριστώ πολύ!

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS M100

παιδια δεν ειναι τυχαιο οτι η Canon ειναι δευτερη πισω απο την Olympus σε πωλησεις ακάθρεπτων στην Ιαπωνία, εμεις απλά εδώ μέσα ψάχνουμε σε αλλα μηκη κυματος.

Τωρα για την συγκριση ΕΜ1 και J5 διπλα διπλα θα προτεινα να μπει μια GM1/5 διπλα με ενα 14/20 αρη ή τον 12-32 να δειτε πόσο κοντά ειναι τα σωματάκια.

Εγω πάντα ημουν και είμαι της λογικής μικρό και μεγάλο σώμα να μοιράζεται κάποιους φακούς εκτός και αν μιλάμε για τη δαπανηρή συντήρηση δυο πλήρων συστημάτων με δυνατότητες που αλληλοσυμπληρώνουν η μια την άλλη. Στη λογική αυτή και τσάμπα να επερνα τη μηχανούλα για δική μου χρήση αποκλειεται να την αφηνα με ενα κιτ φακό , ποιος ο λόγος να εχω ενα καλό αισθητήρα και να μην τον εκμεταλευτώ στο επακρο , αρα θα πρεπει να παρω και αλλους φακούς και εκεί αρχίζει το γαιτανάκι ...

Νίκο περιμένουμε δείγματα οσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά (ειδικα βραδυνα με τον κιτ ...)

Σωστά τα λες Κώστα, στην Canon θα κοιτάξω να πάρω φακούς που δεν έχω αντίστοιχους στο m4/3 ή θα δώσω κάποιους φακούς του m4/3 για να πάρω τους αντίστοιχους στην Canon που είναι ποιο φτηνοί. Π.χ. ο Canon 11-22 είναι αισθητά πιο φτηνός από τον Olympus 9-18 και ο canon 22mmf2 είναι αισθητά πιο φτηνός από τον Olympus 17mmf1,8.
Προσωπικά μου αρέσει να έχω 2 συστήματα γιατί κάτι που χάνω στο ένα το κερδίζω στο άλλο και αλληλοσυμπληρώνονται. Π.χ. εκει που χάνω σε βάθος πεδίου, iso κλπ. με το m4/3 έρχεται η Canon να το λύσει, και εκει που χρειάζομαι Ibis και αδιαβροχοποίηση έρχεται με την σειρά της η Olympus να βοηθήσει!! Και όλα αυτά χωρίς να δώσω μια περιουσία για εξωτικά σώματα ή φακούς.

Δείγματα από εβδομάδα για να μάθω και να δουλέψω σωστά την μηχανή μαζί με 2-3 φακούς που περιμένω άλλα και με τον κιτ.

και για το autofocus στο video, έτσι;
(ok. με πρόλαβες)
Ευχαριστώ πολύ!

Ναι απλά να θυμάσαι ότι αν θες να έχεις σωστή και αθόρυβη εστίαση σε βίντεο καλό είναι ο φακός να έχει stm μοτερ.

Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Μιλάς για μια μεταχειρισμένη μηχανή αγνώστου κατάστασης, χωρίς καμιά υποστήριξη και εγγύηση και από εταιρία που έκλεισε το τμήμα, χωρίς καμία δυνατότητα εξέλιξης με περιορισμένη γκάμα φακών που τα βρίσκεις μόνο μεταχειρισμένα σε ebay σε άγνωστη κατάσταση, με μια οθόνη oled με υπερκορεσμένα χρώματα που δεν βλέπεις τίποτα στο φως του ήλιου και την χειρότερη jpeg μηχανή της αγοράς....για αυτή την μηχανή μιλάς??

Παρόλαυτα σε προκαλώ, αν μου βρεις μια στα 300 ευρώ με τον κιτ 16-50 (με μεταφορικά και χωρίς τελωνεία και πατέντες για να έρθει Ελλάδα) σε άριστη κατάσταση σχεδόν καινούρια ειλικρινά θα την αγοράσω σήμερα και όλας.

Ναι, για μεταχειρισμένη χωρίς εγγύηση μιλάω. Μια χαρά είναι τα χρώματα της jpeg engine της NX500, όπως και τα skin tones. H δε οθόνη είναι χάρμα οφθαλμών.
Είχες ΝΧ500 ποτέ;

Με τον κιτ 16-50 βλέπω πρόσφατους πλειστηριασμούς να έχουν λήξει στα 330-350 ευρώ.
https://www.ebay.de/sch/i.html?_fro...50&_sacat=0&_udhi=400&LH_Sold=1&LH_Complete=1

Ναι απλά να θυμάσαι ότι αν θες να έχεις σωστή και αθόρυβη εστίαση σε βίντεο καλό είναι ο φακός να έχει stm μοτερ.

Ναι! Ευχαριστώ!
Αν γράφω χωρίς ήχο ξεπερνιέται αυτό το θέμα; (ή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; )

Σωστά μοιάζει, απλά η Canon M100 έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα, πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη φακών και κυρίως έχει μέλλον και δυνατότητα να εξελιχθεί ο χρήστης αγοράζοντας στο μέλλον κάτι καλύτερο σε σώμα με τους φακούς που έχει ήδη.
Αν και of topic το σύστημα 1 της Nikon ήταν ενδιαφέρον άλλα λίγο ο μικρός αισθητήρας, λίγο η όχι καλή υποστήριξη της Nikon οδήγησε στον τερματισμό του όλου συστήματος. κρίμα πάντως είχε όπως είπες τρομερή εστίαση και αν το πρόσεχε η Nikon θα ήταν ένα πολύ μικρό και ιδιαίτερο σύστημα.

Δεν εχω καταλαβει κατι...δέχεται κανονικα τους φακούς των DSLR APSC canon? η θελει adapter?

Εχει σιγουρα καλύτερο αισθητήρα απο την J5 (ο οποιος ηταν και ο καλύτερος 1" της σειρας, RIP, ακομα την λατρεύω αυτή την καμεριτσα)

Ναι, για μεταχειρισμένη χωρίς εγγύηση μιλάω. Μια χαρά είναι τα χρώματα της jpeg engine της NX500, όπως και τα skin tones. H δε οθόνη είναι χάρμα οφθαλμών.
Είχες ΝΧ500 ποτέ;

Με τον κιτ 16-50 βλέπω πρόσφατους πλειστηριασμούς να έχουν λήξει στα 330-350 ευρώ.
https://www.ebay.de/sch/i.html?_fro...50&_sacat=0&_udhi=400&LH_Sold=1&LH_Complete=1

Ναι TZO την είχα για αυτό μιλάω και όλας, είχα την Nx300 που ήταν απαράδεκτη και μετά είχα πάρει με ανταλλαγή κάποιας Nikon που είχα δώσει την nx500 με τον 15-45 και 2-3 prime φακούς δεν θυμάμαι ποιους και δεν μου άρεσε η οθόνη καθώς έδειχνε πιο έντονα τα χρώματα από ότι ήταν στα αρχεία, δεν έχει καλή θέαση κάτω από τον ήλιο (είχε χαμηλό φωτισμό όπως όλες σχεδόν οι οθόνες oled) και δεν μου άρεσαν (προσωπικό γούστο αυτό) τα jpeg της.
Και πάλι δεν ήταν συνολικά κακή μηχανή άλλα δεν ασχολούμαι πλέον με μεταχειρισμένα αγνώστου κατάστασης και ηλικίας και σε ένα σύστημα που έχει πεθάνει με ανύπαρκτη υποστήριξη.

Τέλοςπάντων γούστα είναι αυτά.

Δεν εχω καταλαβει κατι...δέχεται κανονικα τους φακούς των DSLR APSC canon? η θελει adapter?

Εχει σιγουρα καλύτερο αισθητήρα απο την J5 (ο οποιος ηταν και ο καλύτερος 1" της σειρας, RIP, ακομα την λατρεύω αυτή την καμεριτσα)

Με ένα adapter αξίας 30 ευρώ παίρνει όλους τους φακούς από το σύστημα dslr της canon με απόλυτη λειτουργία σαν να ήταν Native φακός του συστήματος. Π.Χ. έχω βάλει με αντάπτορα τον πάμφθηνο Canon 50mmf1,8 stm και λειτουργεί άψογα με συνολικό κόστος φακού/αντάπτορα 130 ευρώ!!

Ναι! Ευχαριστώ!
Αν γράφω χωρίς ήχο ξεπερνιέται αυτό το θέμα; (ή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα; )

Περιέργως για entry level μηχανή έχει ρύθμιση για απενεργοποίηση λήψης ήχου, όπως και manual ρυθμίσεις για ήχο (ένταση εγγραφής ήχου, επίπεδου θορύβου και διάφορα άλλα που δεν ξέρω τι κάνουν).

Με ένα adapter αξίας 30 ευρώ παίρνει όλους τους φακούς από το σύστημα dslr της canon με απόλυτη λειτουργία σαν να ήταν Native φακός του συστήματος. Π.Χ. έχω βάλει με αντάπτορα τον πάμφθηνο Canon 50mmf1,8 stm και λειτουργεί άψογα με συνολικό κόστος φακού/αντάπτορα 130 ευρώ!!

Μια χαρα τοτε, οτι πρέπει για Canonακια που εχει ηδη ενα σετακι φακων κτλ ! Με γειά σου! να δουμε και φωτος οσονούπω!

Πάντως εγώ αν μου τις είχαν δίπλα-δίπλα, τη μεταχειρισμένη NX500+16-50 θα διάλεγα.
Περισσότερα βλέπω να προσφέρει.
Σύγχρονο υποτίθεται σώμα η M100 και μόνο σύγχρονο δεν είναι.
Μόνο η τιμή της κάπως τη σώζει, αλλά δεν τη σώζει και τόσο ώστε να τρέξει κανείς να την πάρει.
Ο αισθητήρας που φοράει υποτίθεται είναι κορυφαίος; Δεν βλέπω κάτι κορυφαίο στα υψηλά iso.
Kαι στο χρώμα στο jpeg επίσης βλέπω την M100 να απέχει από τη λήψη αναφοράς:
https://www.dpreview.com/reviews/im...&x=-0.36253470803822996&y=0.20716575381743635

Μια χαρα τοτε, οτι πρέπει για Canonακια που εχει ηδη ενα σετακι φακων κτλ ! Με γειά σου! να δουμε και φωτος οσονούπω!

Ευχαριστώ!! ναι το ΣΚ θα την δουλέψω όσο μπορώ και θα ανεβάσω φώτος....λίγο αναμονή ακόμα!!!

Πάντως εγώ αν μου τις είχαν δίπλα-δίπλα, τη μεταχειρισμένη NX500+16-50 θα διάλεγα.
Περισσότερα βλέπω να προσφέρει.
Σύγχρονο υποτίθεται σώμα η M100 και μόνο σύγχρονο δεν είναι.
Μόνο η τιμή της κάπως τη σώζει, αλλά δεν τη σώζει και τόσο ώστε να τρέξει κανείς να την πάρει.
Ο αισθητήρας που φοράει υποτίθεται είναι κορυφαίος; Δεν βλέπω κάτι κορυφαίο στα υψηλά iso.
Kαι στο χρώμα στο jpeg επίσης βλέπω την M100 να απέχει από τη λήψη αναφοράς:
https://www.dpreview.com/reviews/im...&x=-0.36253470803822996&y=0.20716575381743635

TZO το ξαναγράφω την μηχανή ΤΗΝ είχα και ξέρω τι κάνει, μεταχειρισμένο σώμα αγνώστου κατάστασης, από πεθαμένη εταιρία στα φωτογραφικά χωρίς εγγύηση, χωρίς υποστήριξη και από πλειστηριασμούς αν σου κάτσει στο ebay κλπ. δεν το λες και σοβαρή πρόταση άλλα ok μην το κάνουμε VS το νήμα. Γούστα είναι αυτά και ας το αφήσουμε εδώ. Επιλογές υπάρχουν για όλους και ο καθένας επιλέγει αυτό που του αρέσει. Πάμε παρακάτω.

Για την Μ100 μιλάμε, την NX500 τη χρησιμοποίησα ως μέτρο σύγκρισης.

Τι προσφέρει η Μ100 δεν κατάλαβα που αξίζει να ασχοληθούμε μαζί της.
Συγκράτησα ότι έχει φωτεινή οθόνη. Από την άλλη όμως είναι μηχανή χωρίς σκόπευτρο, που για πολλούς είναι λόγος απόρριψης.

Τι άλλο ουσιαστικό προσφέρει;

Για την Μ100 μιλάμε, την NX500 τη χρησιμοποίησα ως μέτρο σύγκρισης.

Τι προσφέρει η Μ100 δεν κατάλαβα που αξίζει να ασχοληθούμε μαζί της.
Συγκράτησα ότι έχει φωτεινή οθόνη. Από την άλλη όμως είναι μηχανή χωρίς σκόπευτρο, που για πολλούς είναι λόγος απόρριψης.

Τι άλλο ουσιαστικό προσφέρει;

Κορυφαία εστίαση σε φώτος όσο και σε βίντεο, άριστο και εύκολο μενού, άριστη οθόνη touch πλήρης χρήσης, μικρό σώμα made in japan, εξαιρετική τιμή στα όρια ληστείας , πολύ καλό Jpeg, ΤΕΡΑΣΤΙΑ γκάμα φακών για όλα τα γούστα και πορτοφόλια.....και στην τελική το ανέφερα και στην αρχή, η μηχανή αυτή είναι συμπληρωματική, αν θες ξαναδιάβασε αυτά που έγραψα στην αρχή του νήματος, θα βρεις ότι πληροφορία χρειάζεσαι, αν δεν σου κάνει απλά πας παρακάτω, και εμένα π.χ. δεν μου κάνει η σειρά rx100 που εσύ τρελαίνεσαι άλλα είπαμε είναι θέμα γούστου τόσο απλά.