Canon mirrorless EOS Μ....

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Ο ανταπτορας απευθυνεται ιδιως σε εκεινους που εχουν ηδη συστημα eos, λχ εμενα. Απο το μηδεν και ef φακους... Χμ...

Ξεκινας με τον 22ρη, θα τον χαρεις. Ο απολυτος street.
11-22 μετα, 32ρης και 55-200 αν και κονσουμερ καλουτσικος για τελε. Και σε τι μεγεθος. Αλλιως βαλε εναν ταμρον 70-300 vc. Τον εχω βαλει στη Μ, δουλευει μια χαρα με τον (οριτζιναλ) ανταπτορα. Μεχρι και σε πουλια εν πτησει εστιασε, που για την οριτζιναλ Μ ειναι καυορθωμα.

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Προς το παρόν, είναι η μόνη μηχανή (και φακος) που έχω.
Έχω πουλήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και τρίποδο, και ξεκινάω απ την αρχή.
Άρα θέλω κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπες σε ποιότητα εικόνας, με γρήγορη εστίαση, μικρό και οικονομικο.
Γι αυτό κατέληξα στον μεγάλο αντίπαλο, μιας και η ...μαμά Nikon δεν έχει ακόμα κάτι στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω αυτό το διάστημα.
Δε θα ανοιχτώ πολύ, γιατί δεν ξέρω αν ...θα μείνω ή θα φύγω.

Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με τη μόνη διαφορά ότι έχω ακόμα αρκετούς φακούς EF L τους οποίους σκοπεύω να πουλήσω...

Re: Canon EOS M50-M100

Ο ανταπτορας απευθυνεται ιδιως σε εκεινους που εχουν ηδη συστημα eos, λχ εμενα. Απο το μηδεν και ef φακους... Χμ...

Ξεκινας με τον 22ρη, θα τον χαρεις. Ο απολυτος street.
11-22 μετα, 32ρης και 55-200 αν και κονσουμερ καλουτσικος για τελε. Και σε τι μεγεθος. Αλλιως βαλε εναν ταμρον 70-300 vc. Τον εχω βαλει στη Μ, δουλευει μια χαρα με τον (οριτζιναλ) ανταπτορα. Μεχρι και σε πουλια εν πτησει εστιασε, που για την οριτζιναλ Μ ειναι καυορθωμα.
Τα reviews που είδα, καθώς και το πλαστικό mount του 55-200 με απογοήτευσαν.
Απ' ότι είδα μόνο οι 22,32,11-22 EF M έχουν μεταλλικό mount.
Κυκλοφορούν EF S φακοί με συμπαθητικές επιδόσεις, που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω με τον αντάπτορα, σε ανταγωνιστικές των Μ τιμές.
Να μην τους προτιμήσω;

Ηλία ό 55-250 είναι εξαιρετικός φακός καί φθηνός,τόν είχα μέ τήν 550d καί είχα τήν καλύτερη οξύτητα καί τό καλύτερο αποτέλεσμα σέ πορτραίτα προτείνω νά τόν δοκιμάσης.Πολύ καλύτερος από τόν nikon 70- 300vr πού έχω τώρα καί στήν μισή τιμή.

Εγω περιμένω αντάπτορα για να της κουμπώσω τον sigma 18-35/1.8. Η κατανομή βάρους θα είναι τραγική, αλλά έχω μια κρυφή ελπίδα ότι θα γράφει πολύ καλά

Τα reviews που είδα, καθώς και το πλαστικό mount του 55-200 με απογοήτευσαν.
Απ' ότι είδα μόνο οι 22,32,11-22 EF M έχουν μεταλλικό mount.
Κυκλοφορούν EF S φακοί με συμπαθητικές επιδόσεις, που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω με τον αντάπτορα, σε ανταγωνιστικές των Μ τιμές.
Να μην τους προτιμήσω;

Ναι η αλήθεια είναι ότι ο 55-200 δεν είναι κάτι τρομερό σαν φακός και δυστυχώς δεν είναι τις ίδιας κλάσης με τον 55-250 που υπάρχει στις Dslr Canon. Το μεγάλο του πλεονέκτημα βέβαια είναι το μέγεθος. Δες παρακάτω την διαφορά σε μέγεθος ανάμεσα στον Native 55-200 και στον με αντάπτορα 55-250, η διαφορά είναι τεράστια και ουσιαστικά ακυρώνει την χρήση μικρού σώματος. Με μια Dslr (π.χ. Canon 200D βγαίνει μικρότερο σε μήκος το σετ!!).
Με λίγα λόγια κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις.
https://camerasize.com/compact/#776.427,776.389.2,715.389,ha,t

Υ.Γ. Ασχετο άλλα παίζει να είναι και η πρώτη φορά που έχουμε ένα τόσο ενεργό νήμα σε μηχανή Canon, συνήθως μόνο σε Sony, Fuji και Olympus βλέπεις κίνηση!!!

God bless Black Friday ...

Υ.Γ.: Τώρα που ψάχνω για φακούς είδα τον 55-250 και τον 10-18 να έχουν κι αυτοι πλαστική μοντουρα... Shhhhit...

Απο βίντεο τι λέει σε σχέση με την a6000? Η ακόμα και σε φωτογραφία?

Το έχω γράψει προσωπικά πολλές φορές, η m50 ΔΕΝ είναι αντικαταστάτης της m1/m2/m3 είναι χαμηλότερη κατηγορία μαζί με την m100 και προφανώς δεν έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής με τις παλιές m1/m2/m3, αν θέλει κάποιος αντίστοιχη ποιότητα κατασκευής πάει στις m6/m5 που έχουν καλή κατασκευή.
Απλά η Canon σε κάθε νέο μοντέλο ανεξάρτητα αν είναι μικρότερη σειρά η όχι το εξοπλίζει με ότι καλύτερο έχει σε αισθητήρα, επεξεργαστή, σύστημα εστίασης κλπ. και έτσι έχουμε το παράδοξο η m50 να μοιάζει και να έχει καλύτερα specs από τις ανώτερες m5/m6. Δυστυχώς όμως η m50 για να τα έχει όλα αυτά έχει θυσιάσει την καλή κατασκευή των m5/m6, την εξαιρετική τους εργονομία και ακόμα και στο θέμα μπαταρίας χρησιμοποιεί πιο μικρή και δεν έχει την ίδια διάρκεια με την ανώτερη μπαταρία των m5/m6.
Χοντρικά αν κάποιος θέλει καλύτερη κατασκευή και κορυφαία εργονομία (η m5 και m6 έχουν 5 ροδέλες πάνω στο σώμα, που δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη μηχανή στην αγορά με 5 ροδέλες σε κόστος κάτω από 1.000 ευρώ) πάει απλά στις m5/m6.
Στα grey market υπάρχουν και σε πολύ καλές τιμές
π.χ.
413 ευρώ η m6 με τον κιτ φακό.
https://www.eglobalcentral.eu/canon-eos-m6-mirrorless-digital-camera-with-ef-m-15-45mm-camera-kit-silver.html
και 607 ευρώ η m5 με τον κιτ φακό.
https://www.eglobalcentral.eu/canon-eos-m5-kit-with-ef-m-15-45mm-mirrorless-digital-camera-black.html

God bless Black Friday ...

Υ.Γ.: Τώρα που ψάχνω για φακούς είδα τον 55-250 και τον 10-18 να έχουν κι αυτοι πλαστική μοντουρα... Shhhhit...

Ηλία στήν τιμή πού έχει σήμερα ό 55-250stm 175e στό σκρουτζ νομίζω άξίζει μέ τό παραπάνω.

Nίκο ,έχεις δίκιο σε όσα γράφεις ,αλλά όταν ακουμπάς τα πλαστικά της αναρωτιέσαι πόσο θα κρατήσουν .Το κουμπί απελευθέρωσης του φακού έχει το ίδιο <πρόβλημα> σε όλους .

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Nίκο ,έχεις δίκιο σε όσα γράφεις ,αλλά όταν ακουμπάς τα πλαστικά της αναρωτιέσαι πόσο θα κρατήσουν .Το κουμπί απελευθέρωσης του φακού έχει το ίδιο <πρόβλημα> σε όλους .

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω την m50 και απλά την έχω δουλέψει κάποιες φορές μέσω καλού φίλου που την έχει, οπότε δεν γνωρίζω για το θέμα με το κουμπί απελευθέρωσης. Προσωπικά με m100 (που ίσως έχει και χειρότερη κατασκευή), την έχω εδώ και 5 μήνες, την έχω πάρει σε παραλίες, βόλτες, ταξίδια με σχεδόν καθημερινή χρήση και έχω βγάλει 4-5 χιλιάδες φώτος και κάμποσες ώρες βίντεο και δεν έχει βγάλει ούτε κιχ, δεν έχει ούτε γρατζουνιά πάνω το σώμα. Αυτό που θέλω να πω ότι επειδή ένα σώμα είναι πλαστικό δεν σημαίνει ότι δεν θα κρατήσει και όλας. Επίσης ο φίλος που έχει την m50 την χρησιμοποιεί επίσης εκτενώς εδώ και κοντά 1 χρόνο με χιλιάδες φώτος και δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Από εκει και πέρα συμφωνώ ότι θα θέλαμε μέταλλο, καλύτερη κατασκευή κλπ. άλλα με 500 ευρώ που έδιναν το σώμα με τον φακό πριν μέρες δεν ξέρω πόσα παραπάνω θα μπορούσαμε να ζητήσουμε, έτσι και αλλιώς όπως είπα και πριν αν κάποιος θέλει καλύτερη κατασκευή υπάρχει η Canon m5 με τρομερή εργονομία και οθονάρα 3,2 ιντσών με απίστευτη ανάλυση και φωτεινότητα.

Νίκο δεν διαφωνώ με την άποψη σου ,όσον αφορά την οθόνη είναι και αυτή μια <πονεμένη> ιστορία .
Οσον αφορά τις φωτό την θεωρώ καλύτερη της Μ3

Στο αποτέλεσμα είναι προφανώς καλύτερη. Μεγαλύτερη βελτίωση βέβαια φαίνεται να είναι η εστίαση. Που είναι πιο σημαντικό imho από το να ανεβούμε από τα 18 στα 24mp, και να πάρουμε και άλλο μισό στοπ σε απόδοση iso και 1 και κάτι στοπ σε δυναμικό εύρος. Νομίζω τη δουλειά μας την κάνουμε και με αυτά που έχουμε.

Ηλία στήν τιμή πού έχει σήμερα ό 55-250stm 175e στό σκρουτζ νομίζω άξίζει μέ τό παραπάνω.

Την είδα την τιμή.
Είναι από Adorama με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η αμέσως επόμενη είναι 319 ...
Επίσης, πλαστικό mount... Ξενέρωμα...
Ακόμα δεν έχω βγάλει πραγματική φωτο με την Μ50 γιατί είμαι πνιγμένος.

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Εγώ να ξαναρωτήσω... Σε σχέση με την a6000 η γνώμη σας?

Έχω γράψει μερικές σελίδες ποιο πίσω.
Πολύ μικρό και συμπαγές σώμα made in japan πολύ καλύτερο σε ποιότητα κατασκευής από την Α6000. Το grip είναι πολύ καλύτερο και προσφέρει καλό κράτημα…
Τα αρχεία της EOS Μ50 είναι καλύτερα από της sony Α6000,