Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon EOS M50-M100

Βασικά το μόνο που ίσως υπερέχει η A6000 σε σχέση με την m50 είναι ότι έχει μάλλον καλύτερη ποιότητα σε βίντεο με μεγαλύτερο Bitrate καθώς έχει καλύτερους codecs, άλλα ακόμα και στο βίντεο η m50 προσφέρει Digital ibis, slow motion και είσοδο μικροφώνου που δεν τα προσφέρει η Α6000. Σε όλα τα άλλα (εργονομία, ποιότητα κατασκευής, οθόνη touch, σκόπευτρο, εστίαση, Jpeg, ευκολίες κλπ.) είναι σαφώς καλύτερη η m50. Βέβαια το μεγάλο θετικό για μένα είναι ότι στην m50 μπορείς να βρεις και να βάλεις πάφτηνους φακούς από Canon Dslr ή τους τρομερούς και οικονομικούς Native όπως ο 22mmf2 και ο 11-22mm. Αυτό είναι για μένα το μεγάλου ατού της m50.

Canon,Sigma κ.α. φακούς φορά και η α6000, θα ήθελα να τεστάρω την εστίαση και τα αρχεία τους στις δυο αυτές κάμερες ....Νικόλα "udt71" περιμένω.

Canon,Sigma κ.α. φακούς φορά και η α6000, θα ήθελα να τεστάρω την εστίαση και τα αρχεία τους στις δυο αυτές κάμερες ....Νικόλα "udt71" περιμένω.

Ναι φοράνε άλλα με άγνωστη ταχύτητα εστίασης και πόσο κάνει ο αντάπτορας για να εστιάζουν? Στην Canon με έναν αντάπτορα των 20 ευρώ έχεις ίδια εστίαση με όλους του φακούς (crop και FF) για Dslr Canon σαν να ήταν Native φακός. Εχω βάλει πάνω στην Canon m100 τον λευκό γίγαντα Canon 70-200f2,8 και εστίαζε σφαίρα, μέχρι και sport φωτογράφηση θα μπορούσες να κάνεις!!!

Βασικά η ερώτηση μου ήταν m100 vs a6000.... Επειδή η τιμή της m100 είναι αρκετά καλή και τα Χριστούγεννα μπορεί να παίξει πάλι χαμηλά. Αυτό με κάνει να την σκέφτομαι. Η αλήθεια είναι ότι οπτικά δεν μου αρέσει καθόλου και η έλλειψη viewfinder είναι κάπως . Μου θυμίζει λίγο την nx300 σε ποιο άσχημη έκδοση 😁. Απο την a6000 ειμουν πολύ ευχαριστημένος σε όλα πλην τις τιμές των φακών. Έτσι αν η μικρή m100 μπορεί να συγκριθεί να την a6000 σε φωτογραφία και βίντεο και σε εστίαση τότε να κάνω το βήμα. Όταν μιλάμε για βίντεο στην a6000 έγραφα σε mp4. Δεν ασχολούμαι με επεξεργασία στο βίντεο, απλώς μου αρέσει το βάθος πεδίου και η καλή εστίαση. Η m100 είναι και λίγο πιο ευρύ γωνία σε σχέση με τον κιτ 16-50της Sony που είναι κάτι και αυτό.
Ευχαριστώ....

Κοίτα η m100 έχει πολύ όμορφη touch οθόνη, εξαιρετική εστίαση, μάλλον καλύτερη της A6000, πολύ όμορφα Jpeg και αυτά καλύτερα από της Α6000 και φυσικά βρίσκεις φτηνούς φακούς. Σε βίντεο το είπα και πριν μάλλον είναι καλύτερη η Α6000, αν και η m100 έχει και αυτή digital ibis που δεν έχει η Α6000. Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι η m100 είναι ένα μικρό σώμα χωρίς σκόπευτρο και χωρίς την εργονομία, το κράτημα και τον χειρισμό της Α6000. Σε σύγκριση m50 με την Α6000 προτιμάω με διαφορά την m50 άλλα σε σχέση με την m100 θέλει σκέψη αν η έλλειψη σκοπευτρού, και η μέτρια εργονομία και κράτημα είναι εμπόδια.
Χοντρικά η Α6000 είναι μια εξαιρετική μηχανή, ίσως η πιο επιτυχημένη Mirrorless ever, αλλά η ηλικία της αρχίζει πλέον να φαίνεται και βρίσκεις πλέον πιο φρέσκες λύσεις σε αυτά τα χρήματα, τόσο στην Canon όσο και αλλού π.χ. Fuji X-T100, panasonic gx80, Olympus em10II -ΙΙΙ κλπ.

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Η m100 είναι και λίγο πιο ευρύ γωνία σε σχέση με τον κιτ 16-50της Sony που είναι κάτι και αυτό.
Ευχαριστώ....

Εαν εννοεις τον 15-45, δεν ειναι. Λογω crop factor, 1,5x vs 1,6x (στην πραγματικοτητα καπου 1,55 και 1,62 αντιστοιχα). Αλλα νομιζω οτι εινσι γενικως καλυτερος ως φακος σε σχεση με τον 16-50

Sony a6000 με τον Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
..ίδωμεν όταν δοκιμάσω την Canon

life by Apollwnios, on Flickr

...Εχω βάλει πάνω στην Canon m100 τον λευκό γίγαντα Canon 70-200f2,8 και εστίαζε σφαίρα, μέχρι και sport φωτογράφηση θα μπορούσες να κάνεις!!!

Sony a6000 με τον Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary 015
..ίδωμεν όταν δοκιμάσω την Canon

life by Apollwnios, on Flickr

Το θέμα είναι πως εστιάζει, τι ταχύτητα έχει, sport φωτογράφιση κάνεις? εκει είναι το θέμα. Αν εστιάζει σαν αργοκίνητη βάρκα, δεν έχει και πολύ νόημα. Επίσης ο αντάπτορας πόσο κάνει?

Στο λινκ παρακάτω βλέπουμε φωτογραφίες από την α6000 τα λόγια είναι περιττά...όπως είπα περιμένω να πιάσω στο χέρι μου την Canon.

https://www.flickr.com/photos/apollwnios/albums/72157644198263177

Το θέμα είναι πως εστιάζει, τι ταχύτητα έχει, sport φωτογράφιση κάνεις? εκει είναι το θέμα. Αν εστιάζει σαν αργοκίνητη βάρκα, δεν έχει και πολύ νόημα. Επίσης ο αντάπτορας πόσο κάνει?

Στο λινκ παρακάτω βλέπουμε φωτογραφίες από την α6000 τα λόγια είναι περιττά...όπως είπα περιμένω να πιάσω στο χέρι μου την Canon.

https://www.flickr.com/photos/apollwnios/albums/72157644198263177

Χωρίς παρεξήγηση είσαι σε νήμα των Canon m οπότε δεν έχουν σχέση εδώ δείγματα της Sony A6000. Από εκει και πέρα τα δείγματα που έβαλες συγγνώμη δεν μου λένε τίποτα είναι τραβηγμένα τα περισσότερα με τον Sony 70-200 των 1.200+ ευρώ και επεξεργασμένα...οκ χαίρω πολύ αυτό έλειπε σε επεξεργασμένα δείγματα και με φακό τέτοιας αξίας να μην έβγαζε καλές φώτος.
Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια τα αρχεία Jpeg των Canon m είναι ανώτερα από της Sony A6000, επίσης ο φακός κιτ 16-50 είναι για τα πανηγύρια.
Θέλω να μου δείξεις δείγματα jpeg χωρίς επεξεργασία και με φακούς αξίας όχι πάνω από 200-300 ευρώ....εκει θέλω να δω τι κάνει. Μην ξεχνάς ότι είχα την Α6000 κοντά 1,5 χρόνο και σαφώς έβγαλα καλές φώτος άλλα όχι όπως βγάζω με την Canon και κυρίως οι τιμές των φακών της sony είναι φωτιά το λιγότερο.
Παρακάτω 2 δείγματα σημερινά πριν λίγες ώρες. Το πρώτο με τον 11-22mm και το δεύτερο με τον Canon 50mm. Jpeg από την μηχανή και κόστος φακών 200 κάτι ευρώ ο πρώτος και 100 ευρώ ο δεύτερος.

45409139154_0845c6b38c_b.jpg
[/URL]IMG_1746 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

46082939312_bf403c8479_b.jpg
[/URL]IMG_1710 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Ζητώ συγγνώμη για το σφάλμα μου.

..οι άνω φωτο συγγνώμη δε με καλύπτουν.

Κανένα σφάλμα, δεν παρεξηγιόμαστε!!!
Από εκει και πέρα οι άνω 2 φώτο είναι απλά δείγματα που δείχνει χοντρικά τι μπορείς να κάνεις με την μηχανή σε Jpeg με οικονομικούς φακούς. Προφανώς το σύστημα m της Canon δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες, απαιτητικούς χρήστες ή άτομα που ασχολούνται με φακούς που στοιχίζουν αρκετά χρήματα.
Είναι ένα μικρό συστηματάκι που ένας μέσος ερασιτέχνης χρήστης μπορείς να πάρει όμορφα έτοιμα Jpeg με γρήγορη εστίαση για κάθε χρήση, εύκολη/ευχάριστη λειτουργία και μενού, και κυρίως με μερικούς οικονομικότατους φακούς για να παίξει/φωτογραφήσει κάποιος. Επιπλέον είναι μια χαρά λύση για κάποιους που έχουν Canon Dslr και θέλουν ένα μικρότερο σώμα ή για Backup χρησιμοποιώντας τους φακούς που έχουν ήδη.
Για σένα που έχεις ήδη επενδύσει στην Sony με πανάκριβους φακούς και ίσως ακριβά σώματα προφανώς το σύστημα m της Canon δεν σου λέει τίποτα και μεταξύ μας και εγώ στην θέση σου ούτε ματιά δεν του έριχνα!! Για έναν χρήστη όμως που ξεκινάει τώρα και δεν έχει πολλά χρήματα ενώ παράλληλα δεν θέλει να καταπιαστεί με Raw αρχεία, συγγνώμη η m50 είναι πολύ καλύτερη πρόταση από όποια πλευρά και αν το πιάσεις σε σχέση με την Sony A6000.

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Kαλό μήνα και ηρεμία φίλοι μου!

Νίκοοοο ...είναι blurred ο μικρούλης σου!!

μμμ τώρα που το λές ναι δεν είναι super sharp, να πω την αλήθεια δεν την κοίταξα και πολύ, απλά πρόχειρα μου άρεσε από τις σημερινές φώτος που έβγαλα και την ανέβασα χωρίς περαιτέρω ανάλυση...!!!

o 50mm έχει πάρα πολύ purple fringing σε όσες pics έχω δει ,εξ ου και η φθηνή τιμή.Σε κοντινά πορτραίτα ίσως κάνει περισσότερο μπαμ,αλλά στα 125( ; )ευρώ συγχωρείται. Τα παραπάνω jpeg είναι με φίλτρα;

Για έναν χρήστη όμως που ξεκινάει τώρα και δεν έχει πολλά χρήματα ενώ παράλληλα δεν θέλει να καταπιαστεί με Raw αρχεία, συγγνώμη η m50 είναι πολύ καλύτερη πρόταση από όποια πλευρά και αν το πιάσεις σε σχέση με την Sony A6000.
να προσθέσω ότι είναι καλή μηχανούλα και για κάποιον που δεν έχει χρόνο ή κέφι να κάνει πολλές ρυθμίσεις, μιας και σου δίνει έτοιμες τις φωτογραφίες όπως οι περισσότερες Canon. Σε παιδικό πάρτυ που τη δοκίμασα στα γρήγορα, είχε πολύ σωστά χρώματα από θέμα WB και skin tones, σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Κι αυτά με τον σκοτεινό κιτ φακό. Με έναν φωτεινό φακό θα κάνει παπάδες. Ο κιτ είναι αξιοπρεπής πάντως για γενική χρήση.

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Τραβηγμένες πριν λίγο χωρίς καμμιά επεξεργασία πλήν της περικοπής

Η πρώτη τραβήχτηκε με τη αυτόματη επιλογή[iso 6400,33mm,f5,1/30 ],η δεύτερη iso 8000,30mm, f9,1/10 και η τρίτη iso 12800,30mm,f9,1/10

Attachments

• fullsizeoutput_13f1.jpg
    fullsizeoutput_13f1.jpg
    201.4 KB · Views: 192
  • fullsizeoutput_13f0.jpg
    fullsizeoutput_13f0.jpg
    246.8 KB · Views: 192
  • fullsizeoutput_13ef.jpg
    fullsizeoutput_13ef.jpg
    276.2 KB · Views: 192

o 50mm έχει πάρα πολύ purple fringing σε όσες pics έχω δει ,εξ ου και η φθηνή τιμή.Σε κοντινά πορτραίτα ίσως κάνει περισσότερο μπαμ,αλλά στα 125( ; )ευρώ συγχωρείται. Τα παραπάνω jpeg είναι με φίλτρα;

Εχεις δίκιο έχει purple fringing ειδικά αν έχει και πολύ φως, προσωπικά τον πήρα 90 ευρώ καινούριο σφραγισμένο και σε αυτή την τιμή προφανώς δεν έχω παράπονα!!! Συνολικά πάντως είναι εξαιρετική λύση για πορτρέτα για κάποιον που δεν έχει ή δεν θέλει να επενδύσει αρκετά σε ένα τέτοιο φακό. Προφανώς υπάρχουν καλύτερες λύσεις ακόμα και από την Canon στα 50mm όπως ο αρκετά καλός 50mmf1,4 άλλα με κόστος που ξεπερνάει τα 220 ευρώ ακόμα και σε Grey market.
Οι 2 φώτο που έβαλα είναι χωρίς φίλτρα, η πρώτη με το προφίλ Autumn Hues άλλα με τέρμα την ρύθμιση για τα Shadows, δίνει υπερκορεσμένα χρώματα και κρατάει τα Shadows και η δεύτερη με ένα έτοιμο προφίλ που δεν θυμάμαι πιο.

@ Petronik, μέχρι τα iso 6400 είναι σχετικά οκ ίσως και με λίγο αποθορυβοποίηση στον υπολογιστή μετά, από εκει και πάνω προσωπικά πηγαίνω πολύ σπάνια καθώς το αρχείο γίνεται σούπα.

Μια ερώτηση. Έχω την m100. Τώρα Δεκέμβριο, θα πάω σε σχολική γιορτή. Κλειστός χώρος όπως φαντάζεστε με νορμάλ φωτισμό.
Και επειδή λογικά δεν θα έχω πολύ χρόνο για δοκιμές iso κτλ. , ποια θεωρείται ότι είναι καλύτερη επιλογή για να τραβήξω φωτογραφία? Το αυτόματο "Α" που έχει επιλογή από πάνω το σώμα της μηχανής? Ή να μπω σε καποιο μενού με έτοιμη σκηνή?
Ή ακόμα και η επιλογή AV ώστε να παίζω μόνο με το διάφραγμα?
Για κάποιον τελείως αρχάριο , σαν εμένα , που μόνο με κινητό τραβούσα τόσο καιρό ποια θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να βγάλω αξιοπρεπείς φωτογραφίες?
Για αρχή... μην χαλάσω και τη γιορτή της μικρής με δοκιμαστικές φωτό!