Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon EOS M50-M100

Όπως επίσης και στο βίντεο. Ποια είναι η καλύτερη ρύθμιση πιστεύετε?

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Κοίτα η m100 έχει πολύ όμορφη touch οθόνη, εξαιρετική εστίαση, μάλλον καλύτερη της A6000, πολύ όμορφα Jpeg και αυτά καλύτερα από της Α6000 και φυσικά βρίσκεις φτηνούς φακούς. Σε βίντεο το είπα και πριν μάλλον είναι καλύτερη η Α6000, αν και η m100 έχει και αυτή digital ibis που δεν έχει η Α6000. Από την άλλη μην ξεχνάμε ότι η m100 είναι ένα μικρό σώμα χωρίς σκόπευτρο και χωρίς την εργονομία, το κράτημα και τον χειρισμό της Α6000. Σε σύγκριση m50 με την Α6000 προτιμάω με διαφορά την m50 άλλα σε σχέση με την m100 θέλει σκέψη αν η έλλειψη σκοπευτρού, και η μέτρια εργονομία και κράτημα είναι εμπόδια.
Χοντρικά η Α6000 είναι μια εξαιρετική μηχανή, ίσως η πιο επιτυχημένη Mirrorless ever, αλλά η ηλικία της αρχίζει πλέον να φαίνεται και βρίσκεις πλέον πιο φρέσκες λύσεις σε αυτά τα χρήματα, τόσο στην Canon όσο και αλλού π.χ. Fuji X-T100, panasonic gx80, Olympus em10II -ΙΙΙ κλπ.

Τις ειδα και τις δυο εχθες στην εκδήλωση του ΣΕΚΑΦ και τις περιεργαστηκα απο κοντά μαζι με τον cacau. Θεωρώ ότι η μικρή M100 ειναι πιο ενδιαφέρουσα και θα γίνει best seller στις χαμηλές τιμές που βγαινει σε προσφορά ειδικά στην χαμηλή consumer κατηγορία χρηστών που απευθυνεται ως μικρη μηχανή για κάτι παραπάνω απο ένα κινητό τηλέφωνο. Ειναι όμορφη και αρκετά μικρή για το γυναικείο φύλλο, με οθόνη selfie. Δεν εχει καλή εργονομία και βασίζεται σχεδον σε ολα στην χρήση της οθόνης για τις επιλογες σε soft touch keys, αυτο ειναι λογικότατο για το μεγεθος της μηχανής απο το να βάλει ψείρες κουμπιά και αρκετα χρηστικό και σύνηθες για τον αδαη χρηστη που ερχεται απο κινητό τηλεφωνο. Μεσα σε ελαχιστα λεπτα την ειχα ρυθμισει όπως ήθελα. Εβαλα επάνω και τον 15-45 αλλά και τον μικρο pancake 22mm και ειχα ενα πολυ μικρο φορητο σετάκι που κρυβεται και σε γυναικεία τσάντα.

Η Μ50 με απογοητευσε με το που την έπιασα και με αποθάρυνε να την ψάξω πολύ περισσότερο. Ναι έχει σκόπευτρο και περισσότερα κουμπιά και γκριπ κλπ. αλλά ρε παιδια ποιος θα κρατήσει αυτή τη μηχανή στα χέρια και θα ευχαριστηθεί φωτογράφηση ( σορυ Ηλία αλλά είσαι μαζόχα φίλε :worshippy:)? Οκ μπορει να είναι ο μεταμορφωμένος πριγκηπας σε όψη βατράχου σε επιδόσεις (δεν το ξέρω) αλλά θυμίζει τις πλαστικά παιχνίδια στους παιδότοπους, σε καμία περίπτωση προσωπικά δεν θα την αγόραζα εκτός και αν ήταν WR μοντέλο που θα δικαιολογούσε εως ένα βαθμό τέτοια κατασκευή. Η εστίαση τους ικανοποιητική (σε λίγες δοκιμές εσωτερικού χωρου), χωρίς να προβληματίζει, φυσικά δεν ειναι η καλύτερη της κατηγορίας αν και αυτό δεν θα το καταλαβει σχεδόν κανεις που δεν εχει δουλεψει με αλλο εξοπλισμό.

Και στις δύο ο ήχος του κλείστρου με απογοήτευσε αλλά σε σχέση με την μεγάλη R ήταν πιο ευχάριστος (ε ρε κολλήματα που έχουμε κάποιοι:slapface:)

Χεχεχε... Τα είπε όλα ο Κώστας, να προσθέσω ότι ακριβώς αυτή η αίσθηση "toy camera" της m100 δείχνει να είναι ιδιαίτερα τραβηχτική για νέους και κυρίως νέες, ξέρει καλά την δουλειά η Canon. Σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα εικόνας που δίνει χωρίς πολλά -πολλά την σκέφτομαι για την γυναίκα μου - μήπως "ψηθεί" και γκρινιάζει λιγότερο στις βόλτες μας!

Η m50 είναι μια από τα ίδια με EVF και μερικά κουμπιά παραπάνω, αλλά το "piano white" χρώμα που την είδαμε φωνάζει "γρατζούναμε - βρώμισέ με", ενώ από δίπλα η m5 ήταν άλλο επίπεδο - νορμαλ δηλαδή, μην φαντασθείτε καμιά super dupper κατασκευή.

Το κακό με όλες τις νέες μηχανές (ανεξαρτήτως μάρκας) είναι ότι δείχνουν απαράδεκτα ακριβές με την τιμή λανσαρίσματος, πρέπει κανείς να περιμένει κάποια προσφορά για να δικαιολογήσει κάπως τα χρήματα του..

Δεν διαφωνώ σχεδόν σε τίποτα σε όσα λέτε και συμφωνώ με τον Δημήτρη ότι σχεδόν όλες οι νέες μηχανές έχουν ψιλοαστείες αρχικές τιμές και πρέπει να περιμένεις να πέσουν σε Normal επίπεδα. Η m100 με τον κιτ φακό αξίζει γύρω στα 300-330 ευρώ ταβάνι και η m50 με τον κιτ φακό γύρω στα 480-500. Αυτές είναι τιμές που ανταποκρίνονται στο τι προσφέρουν. Από εκει και πάνω πληρώνεις υπεραξία. Να το ξαναπώ πάλι όμως ότι το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των μηχανών είναι ότι βρίσκεις φτηνούς φακούς, π.χ. τον 22mmf2 τον βρίσκεις ειδικά σε Grey market ίσως και στα 110 ευρώ!! Ένας τέτοιος φακός σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα χτυπάει πάνω από 250-300 ευρώ.
Πάντως χωρίς να λέει κάτι τρομερό το Dpereview έβγαλε την m50 ''entry level camera of the year''.
https://www.dpreview.com/articles/6476469986/dpreview-products-of-the-year-2018?slide=19

Υ.Γ. Κώστα το τι ευχαριστεί τον καθένα να κρατάει και να φωτογραφίζει είναι μεγάλη ιστορία...όλοι μας έχουμε διαφορετικά γούστα, σκέψου ότι αρκετοί κάτοχοι FF Dslr με το που πιάνουν mirrorless γελάνε και δεν ξέρουν πως να την πιάσουν, έχω δώσει την em1 και την em1II παλιότερα σε επαγγελματίες φωτογράφους και δεν μπορούσαν να την κρατήσουν και τους φαινόταν πολύ μικρή και πολύ άβολη!!!! Που να πιάσουν και μικρές mirrorless!!! χαχα

Υ.Γ. Να προσθέσω επίσης ότι και εμένα μου αρέσει η καλύτερη ποιότητα κατασκευής άλλα την πληρώνω μέχρι ενός σημείου, αν δείτε τιμές καινούριων μοντέλων μεταλλικών οι περισσότερες έχουν εξωφρενικές τιμές...π.χ. η Olympus pl9 χωρίς σκόπευτρο ξεπερνάει τα 700 ευρώ το κιτ, ενώ π.χ. η Fuji X-e3 κ κάνει μόνο το σώμα 900 ευρώ, και καμία από αυτές δεν έχει αδιαβροχοποίηση..Οι μόνες μηχανές της αγοράς στην Ελλάδα με καλή κατασκευή και σχετικά χαμηλή τιμή είναι η Olympus em10II και η Panasonic gx80, άλλα με μικρότερο αισθητήρα, απουσία υβριδικής εστίασης κλπ. κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις. Προφανώς δεν είναι όλες οι μηχανές για όλους μας, ευτυχώς υπάρχουν λύσεις για όλους εμάς και ο καθένας αγοράζει το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Νίκο ,ήταν η πρώτη δοκιμή ,μην ξεχνάτε ότι δεν έχω εμπειρίες , οπότε θα χρειαστώ βοήθεια .
Και να ρωτήσω αν αυτός ο αντάπτορας είναι ο.k

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00YES32HM/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A2LCWTDL7YS0RD&psc=1

Ναι μια χαρά κάνει αυτός, τον ίδιο έχω και λειτουργεί μια χαρά!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Ναι μια χαρά κάνει αυτός, τον ίδιο έχω και λειτουργεί μια χαρά!!

Ευχαριστώ πολύ Νίκο .
Η τιμή της 50 έχει αυξηθεί πλέον στα 700-750 ευρώ με τον κιτ φακό .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Ευχαριστώ πολύ Νίκο .
Η τιμή της 50 έχει αυξηθεί πλέον στα 700-750 ευρώ με τον κιτ φακό .

Στα 700-750 ευρώ απλά κοιτάει κάποιος κάτι άλλο, δεν αξίζει ξεκάθαρα αυτά τα χρήματα.

Η Μ50 με απογοητευσε με το που την έπιασα και με αποθάρυνε να την ψάξω πολύ περισσότερο. Ναι έχει σκόπευτρο και περισσότερα κουμπιά και γκριπ κλπ. αλλά ρε παιδια ποιος θα κρατήσει αυτή τη μηχανή στα χέρια και θα ευχαριστηθεί φωτογράφηση ( σορυ Ηλία αλλά είσαι μαζόχα φίλε :worshippy:)? Οκ μπορει να είναι ο μεταμορφωμένος πριγκηπας σε όψη βατράχου σε επιδόσεις (δεν το ξέρω) αλλά θυμίζει τις πλαστικά παιχνίδια στους παιδότοπους, σε καμία περίπτωση προσωπικά δεν θα την αγόραζα εκτός και αν ήταν WR μοντέλο που θα δικαιολογούσε εως ένα βαθμό τέτοια κατασκευή. Η εστίαση τους ικανοποιητική (σε λίγες δοκιμές εσωτερικού χωρου), χωρίς να προβληματίζει, φυσικά δεν ειναι η καλύτερη της κατηγορίας αν και αυτό δεν θα το καταλαβει σχεδόν κανεις που δεν εχει δουλεψει με αλλο εξοπλισμό.

Και στις δύο ο ήχος του κλείστρου με απογοήτευσε αλλά σε σχέση με την μεγάλη R ήταν πιο ευχάριστος (ε ρε κολλήματα που έχουμε κάποιοι:slapface:)

Την ανάγκη φιλοτιμία ποιών, μέχρι να ωριμάσει η σειρά της Nikon, παίζω μ' αυτήν.
Στα 500 (με το cashback ) με ΦΠΑ , είναι ότι καλύτερο βρήκα για να πνίγω τον πόνο... :flipout:

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

είναι ότι καλύτερο βρήκα για να πνίγω τον πόνο... :flipout:

ειπα εξαιρουνται οι μαζόχες -bye- ελπιζω στη μαυρη να μην δειχνει τοσο ασχημο το πλαστικό :smash:

Δεν είναι χειρότερη σε αίσθηση του πλαστικού από τις G5/6 που είχα.
Anyway θα τη φάω και θα σκάσω... :flipout:

Και η G6 (όπως λες) που είχα πριν καιρό πλαστικούρα από τις λίγες, δεν ξέρω καν αν είχε ίχνος μετάλλου πάνω η μηχανή, κάπως έτσι άλλα λίγο καλύτερη είναι η Canon m50.

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Καλά θα αστειεύεστε. Είπα κι εγώ τη βρήκα πλαστική, αλλά σε σύγκριση με την ορίτζιναλ Μ. Σε σύγκριση με τη φρικτή Σόνυ που είχε παραδίπλα, τη βρήκα κλάσεις ανώτερη. Σίγουρα κάτω από τον προσωπικό μου πήχη, ωστόσο.

Μόλις παρέλαβα κ εγώ την μικρή. Μ100....αλλά δυστυχώς δεν είχε μέσα φορτιστή και η μπαταρία αφορτιστη....

Μήπως έχει κανένας κάποιον φορτιστή για πούλημα?

Το ίδιο και για μπαταρία....μέχρι να παραγγείλω τώρα από eBay, πανε οι γιορτές!

πολις πηρα ενα φορτιστη και περιμενω...

Νικο, με τον canon 22mm f2 μπορεις να εχεις καποια ηλεκτρονικη σταθεροποιηση (σε φωτο ή βιντεο) ? Ψαχνω αλλα δεν το βρισκω πουθενα....

πολις πηρα ενα φορτιστη και περιμενω...

Νικο, με τον canon 22mm f2 μπορεις να εχεις καποια ηλεκτρονικη σταθεροποιηση (σε φωτο ή βιντεο) ? Ψαχνω αλλα δεν το βρισκω πουθενα....

Καταρχάς καλορίζικη!!!

Δεν την έχω την μηχανή πλέον καθώς πήρα την m6 που έχει κάπως διαφορετικό μενού, άλλα δες παρακάτω στο manual. Το digital ibis δουλεύει μόνο στο βίντεο με ένα μικρό crop.22mm.jpg