Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon EOS M50-M100

Αν είχε το 1080 της Fuji, τότε ίσως κάτι γινόταν...αλλά με τέτοια θολούρα , αν κανεις και crop λόγω software....αστα να πάνε!
Η canon τόσα χρόνια έχει μείνει στάσιμη στο βίντεο...εντελώς.

Η canon τόσα χρόνια έχει μείνει στάσιμη στο βίντεο...εντελώς.

πάντως παλιά ήταν κορυφή. Βλέπω κάτι βιντεάκια που είχα τραβήξει με 5dII και 35/1.4 και μου φαίνονται ακόμα απίστευτα

Canon EOS M50-M100

Ήταν όταν δεν υπήρχε ανταγωνισμός....τώρα είναι στο πάτο!
Δεν με νοιάζει τόσο το 4κ, αν είχε καλό 1080 θα ήμουν ικανοποιημένος.
Αλλά είναι τόσο θολό, που νομίζεις ότι είναι 720 upscaled.

Πάλι καλά που έχω κινητό με καλό βίντεο! :p

Canon EOS M50-M100

Δεν τη πήρα φυσικά για το βίντεο, αλλά κυρίως για να έχω μια καλή φωτογραφική πάντα μαζί μου, με μεγαλο αισθητήρα,μικρή και ελαφριά.

Κυρίως μαζί με τον22mm θα την έχω και αξίζει μόνο γι αυτό!

Απλά θα ήταν ιδανικό αν είχε βίντεο της προκοπής, μιας και αναγκαστικά πρέπει να δώσω την xt2.

Μ100+22 πιο ποιοτική και πρακτική λύση από Ricoh GR για μηχανή “πάντα μαζί”;
Αμφιβάλλω.

Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, για μένα κλάσεις καλύτερος ο συνδιασμός m100 με τον 22mm. Καταρχάς είναι φτηνότερο το πακέτο, με σπαστή οθόνη touch, Πολύ καλύτερη εστίαση, φωτεινότερο φακό και στα 35mm που είναι προτιμότερο για μένα τουλάχιστον, δυνατότητα να αλλάξεις φακούς, καλύτερη μηχανή Jpeg, αξιοπρεπές βίντεο με σωστή εστίαση και για μένα τουλάχιστον πιο όμορφη. H ricoh GR για μένα είναι κακάσχημη. Πέρα ότι έχει καλύτερη εργονομία πραγματικά δεν βρίσκω κάτι να υπερέχει της m100 με τον 22mm.
Γούστα θα μου πεις είναι αυτά, άλλα η Ricoh GR παίζει να είναι η μόνη μηχανή στην αγορά που δεν θα την αγόραζα ποτέ, σε αυτή την κατηγορία προτιμώ κάποια fuji με compact.

το θεμα ειναι οτι πρεπει πια να εχω μονο μια μηχανη... και οικονομικη.

Αρα αν και η ricoh θα ηταν η πρωτη μου επιλογη, δεν γινεται να ειναι η μονη μηχανη για προφανης λογους!
Θελω μια μηχανη που να εχει εναλλαξιμους φακους, για τις οποιες περιστασεις (εκδηλωσεις , ταξιδια, κλπ)

Το ξερω οτι αυτα δε συμβιβαζονται, γι αυτο αλλωστε ειχα παντα 2-3 σωματα...αλλα τωρα (για μενα) αλλαξαν τα πραγματα, οποτε πρεπει να συμβιβαστω.

Τελος, θελω να κανω και μια δοκιμη με μια canon, ετσι για να θυμηθω τα παλια.

στο στοχαστρο μου ηταν και η sony a5100 που ειχα και στο παρελθον, και η panasonic gx800... τις εβρισκα σε παρομοιες τιμες.

Διαλεξα τη canon για να δω οπως ειπα παλι σε τι κατασταση ειναι η canon , και απέρριψα την pany για το πιο μικρο αισθητηρα.

Mεχρι στιγμης, απο τα λιγα που ειδα, φωτογραφικα στεκεται επαξια, οπως τα θυμομουν.
Καλο χρωμα και σχετικα καλο Jpg, γρηγορη και ακριβης εστιαση (και στρο βιντεο) , ευκολος χειρισμος.
Ενα κλικ κατω απο sony και fuji, αλλα αν τραβας raw οι διαφορες ειναι ανυπαρκτες (σε νορμαλ καταστασεις).

Εκει που μου τα χαλασε ειναιστο βιντεο....και ειναι κι ενας λογος που απεριψα την ricoh...στην ουσια ανυπαρκτο βιντεο.

Δεν ειναι πρωταρχικος λογος αγορας ή αποριψης, αλλα πολυ θα ηθελα να τα εχω και τα 2.

Ας ειναι καλα το κινητο μου, που εχει κλο 4κ....και 2 καμερες με διαφορετικες εστιακες .

Ήταν όταν δεν υπήρχε ανταγωνισμός....τώρα είναι στο πάτο!
Δεν με νοιάζει τόσο το 4κ, αν είχε καλό 1080 θα ήμουν ικανοποιημένος.
Αλλά είναι τόσο θολό, που νομίζεις ότι είναι 720 upscaled.

Πάλι καλά που έχω κινητό με καλό βίντεο! :p

Τι να σου πω, εγώ δεν το βρίσκω τόσο κακό και για να πω την αλήθεια δεν τρελάθηκα και με το βίντεο των Χ-Ε3, Χ-Τ20, κάνουν line skipping Και οι 2 και το 4Κ βίντεό τους πιο πολύ σαν upscaled 1080p είναι παρά 4Κ. Καμία σχέση με το βίντεο της X-T2 που έχεις που είναι super. Επίσης δεν το θεωρώ χειρότερο από των Sony A6000 και διαφόρων Olympus που έχω δοκιμάσει. Καλά γούστα είναι αυτά άλλα προσωπικά ξέρω αρκετούς επαγγελματίες που λένε πολύ καλά λόγια για το βίντεο της Canon. Συνολικά στην τιμή που πουλιόταν η m100 δύσκολα θα βρεις μηχανή με καλύτερο βίντεο και κυρίως καλύτερη εστίαση σε βίντεο.

Υ.Γ. Άσχετο έχεις δει βίντεο από την Fuji X-T100?? δες εκει και θα κλάψεις, ούτε καν μπορεί να εστιάσει σωστά.

το ξερω οτι δεν υπαρχει λυση σ αυτα τα λεφτα.... αλλα το θεμα ειναι οτι και με ακριβες canon , το ιδιο χαλια ειναι.
Εχω δει και απο 80D και τα ιδια ειναι, αλλωστε ιδιο αισθητηρα εχουν και επεξεργαστη.

Ουτε με παραπανω χρηματα βρισκεις κατι καλο σε Canon , στο βιντεο.

Απλα, για μενα το επαναλαμβανω, ειναι πια αναγκαστικο να εχω μονο μια μηχανη , μικρη , οικονομικη που να τα συνδιαζει ολα (πραγμα που δε γινεται φυσικα).
Αρα πρεπει σ αυτη τη φαση να συμβιβαστω.

στο στοχαστρο μου ηταν και η sony a5100 που ειχα και στο παρελθον, και η panasonic gx800... τις εβρισκα σε παρομοιες τιμες.

Διαλεξα τη canon για να δω οπως ειπα παλι σε τι κατασταση ειναι η canon , και απέρριψα την pany για το πιο μικρο αισθητηρα.

Mεχρι στιγμης, απο τα λιγα που ειδα, φωτογραφικα στεκεται επαξια, οπως τα θυμομουν.
Καλο χρωμα και σχετικα καλο Jpg, γρηγορη και ακριβης εστιαση (και στρο βιντεο) , ευκολος χειρισμος.
Ενα κλικ κατω απο sony και fuji, αλλα αν τραβας raw οι διαφορες ειναι ανυπαρκτες (σε νορμαλ καταστασεις).

Εκει που μου τα χαλασε ειναιστο βιντεο....και ειναι κι ενας λογος που απεριψα την ricoh...στην ουσια ανυπαρκτο βιντεο.

Δεν ειναι πρωταρχικος λογος αγορας ή αποριψης, αλλα πολυ θα ηθελα να τα εχω και τα 2.

Ας ειναι καλα το κινητο μου, που εχει κλο 4κ....και 2 καμερες με διαφορετικες εστιακες .

H Sony A5100 πιθανότατα να είναι καλύτερη σαν μηχανή από την m100 (την είχα παλιότερα την 5100), το θέμα όμως είναι με τους φακούς της, με τον αστείο 16-50 που έχει και για να πάρεις καλό prime φακό θες ένα σκασμό λεφτά, ενώ δεν έχει καν φτηνή λύση σε υπερευρυγώνιο που είναι για μένα Must φακός. Προσωπικά πολύ δύσκολα θα ξαναγόραζα crop μηχανή Sony.

Υ.Γ Την gx800, ούτε για αστείο, πέρα από τον μικρό αισθητήρα, με το ανέκδοτο DFD που έχει για εστίαση απλά δεν πας πουθενά, δεν ξέρω πραγματικά τι σκέφτεται η Panasonic.

το ξερω οτι δεν υπαρχει λυση σ αυτα τα λεφτα.... αλλα το θεμα ειναι οτι και με ακριβες canon , το ιδιο χαλια ειναι.
Εχω δει και απο 80D και τα ιδια ειναι, αλλωστε ιδιο αισθητηρα εχουν και επεξεργαστη.

Ουτε με παραπανω χρηματα βρισκεις κατι καλο σε Canon , στο βιντεο.

Απλα, για μενα το επαναλαμβανω, ειναι πια αναγκαστικο να εχω μονο μια μηχανη , μικρη , οικονομικη που να τα συνδιαζει ολα (πραγμα που δε γινεται φυσικα).
Αρα πρεπει σ αυτη τη φαση να συμβιβαστω.

Σε αυτό έχεις δίκιο, πράγματι δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο σε canon σε βίντεο στις μεγάλες κατηγορίες όπως βρίσκεις στον ανταγωνισμό. Προσωπικά βέβαια μίλησα μόνο για την m100, που εκει απλά δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο σε βίντεο σε αυτά τα χρήματα. Μακάρι να υπήρχε κάτι πλήρες, μικρό και φτηνό άλλα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, πως θα πούλαγαν τα ακριβότερα μοντέλα οι εταιρίες??χαχα

ο καθενας εχει τις δικιες του αναγκες.... με τη sony εχεις πολυ περισσοτερες επιλογες.
Εχει μπει στο παιχνιδι και η sigma που βγαζει καλους και οικονομικους φακους.

Εχει επισης ζοομ με σταθερο διαφραγμα που δεν εχει η canon ...τεσπα, ειπα απλα να δω κατι αλλο , πριν καταληξω.

ΥΓ... αν ειχε καθαρο 1080 η canon , θα το σκεφτομουνα (αυτη τη περιοδο) να μεινω μονο μ αυτην.

ΥΓ2... πως και δινεις τον canon τον 11-22 ? Με τι θα τον αντικαταστησεις?

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

ισως η m6 να εχει περισσοτερες δυνατοτητες...

ΥΓ... ψαχνω για firmware να δω αν εχει κανενα update (μηπως ευθυνεται αυτο) , αλλα δε βρισκω! Δεν εκανε ποτε update ?

το υπάρχον είναι το 1.0.1

ο καθενας εχει τις δικιες του αναγκες.... με τη sony εχεις πολυ περισσοτερες επιλογες.
Εχει μπει στο παιχνιδι και η sigma που βγαζει καλους και οικονομικους φακους.

Εχει επισης ζοομ με σταθερο διαφραγμα που δεν εχει η canon ...τεσπα, ειπα απλα να δω κατι αλλο , πριν καταληξω.

ΥΓ... αν ειχε καθαρο 1080 η canon , θα το σκεφτομουνα (αυτη τη περιοδο) να μεινω μονο μ αυτην.

Καλά σίγουρα είναι θέμα γούστου, τώρα οι sigma να πω την αλήθεια δεν μου φαίνονται και τόσο φτηνοί, 300+ ευρώ κάνει ο καθένας τους, είναι μοσχάρια, δεν έχουν αδιαβροχοποίηση και σταθεροποίηση, πλαστικούρες και πρόσφατα που είδα τον 16mm σε Α6300 δεν με τρέλανε και σε ποιότητα εικόνας (πέρα ότι ήταν τεράστιος σε σημείο που ακυρώνει το μικρό σώμα). Για τους ζουμ σταθερούς επίσης σε ποιότητα εικόνας είναι εντελώς μέτριοι ειδικά ο 18-105, 2 φορές των είχα πάρει και τις 2 τον έδωσα λόγω τεράστιου όγκου, έλλειψη αδιαβροχοποίησης και λόγω μέτριας εικόνας. .....τέλος πάντων ότι αρέσει στον καθένα.

Υ.Γ. Εχω και άλλον 11-22!!! οπότε δίνω τον έναν.

oi sigma ειναι οτι καλυτερο...τους ειδα απο κοντα και τα αρχεια τους ειναι εκπληκτικα!
Μαζι με τον zeiss 24mm 1.8 οτι καλυτερο.

Για 1.4 ειναι ΠΟΛΥ φτηνοι.... δες τι γινεται σε fuji , αλλα και σε canon. Ο νεος canon 32mm 1.4 ξεπερναει τα 500 ευρω, οταν ο sigma εχει λιγοτερα.

Oi 2 sony zoom f4 μπορει να μην ειναι κορυφαιοι, υπαρχουν ομως και κανουν καλα τη δουλεια τους.
Σε fuji και canon απλα δεν υπαρχουν (σε αντιστοιχα εστιακα μηκη).

για μενα το σταθερο διαφραγμα ειναι Must ...αλλα οπως ειπες , αυτα ειναι προσωπικα θεματα.

Προς το παρον θα "βολευτω" με τη φτηνη M100 και βλεπουμε.

ΥΓ... εχεις πμ

Ισχύουν αυτά που λες Γιάννη, άλλα δεν είναι ίδια η κατασκευή τους με τους αντίστοιχους fuji ή Canon. Ο fuji 23mm που έχω τώρα έχει άριστη πλήρως μεταλλική κατασκευή, αδιάβροχος, μαζεμένος και με δαχτυλίδι διαφράγματος καμία σχέση με τους sigma, ενώ ο canon 32mm που αναφέρεις είναι επίσης μαζεμένος και πιο ελαφρύς από τον sigma 30mmf1,4 και σε ποιότητα εικόνας από όσα λένε (δεν τον έχω δοκιμάσει) είναι κορυφαίος με ποιότητα L φακού. Οτι αρέσει στον καθένα, είναι σίγουρα τίμιοι οι sigma φακοί άλλα για μένα δεν αξίζουν και παραπάνω από τα 300-350 που κάνει ο καθένας από αυτούς.

Υ.Γ. Το έγραψα και πριν ο 16αρης sigma μου φάνηκε λίγο soft ειδικά στα άκρα.

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

οι 2 τελευταίοι Sigma (16/1.4 και 56/1.4) ειναι dust- and splash-proof πάντως για να μην γραφονται ανακρίβειες , όσο για τον 16αρη τεινω να συμφωνησω με τον Γιαννη στα λίγα δειγματα που πηραμε με τον Δημητρη ειδα πολυ καλή απόδοση ακόμη και ανοιχτός όπως και σχεδόν σε όλα τα review. Καλό είναι να γράφουμε με βεβαιότητα για κάτι όταν έχουμε περάσει κόσκινο ένα φακό, όχι με δείγματα που πήραμε στο πόδι όπως εμείς , επίσης συγκρίσεις μεταξύ των φακών γίνονται με τους φακους διπλα δίπλα και όχι εκ μνήμης και όχι σε διαφορετικά σώματα και με απολυτο γνώση και έλεγχο περίεργων ρυθμίσεων των μηχανών, ένα απλό παράδειγμα, έχω παρατηρήσει ότι η διόρθωση βινιετας που υπάρχει στο μενου σε m43 σώματα επηρεάζει την απόδοση του φακού στα άκρα.

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

οι 2 τελευταίοι Sigma (16/1.4 και 56/1.4) ειναι dust- and splash-proof πάντως για να μην γραφονται ανακρίβειες , όσο για τον 16αρη τεινω να συμφωνησω με τον Γιαννη στα λίγα δειγματα που πηραμε με τον Δημητρη ειδα πολυ καλή απόδοση ακόμη και ανοιχτός όπως και σχεδόν σε όλα τα review. Καλό είναι να γράφουμε με βεβαιότητα για κάτι όταν έχουμε περάσει κόσκινο ένα φακό, όχι με δείγματα που πήραμε στο πόδι όπως εμείς , επίσης συγκρίσεις μεταξύ των φακών γίνονται με τους φακους διπλα δίπλα και όχι εκ μνήμης και όχι σε διαφορετικά σώματα και με απολυτο γνώση και έλεγχο περίεργων ρυθμίσεων των μηχανών, ένα απλό παράδειγμα, έχω παρατηρήσει ότι η διόρθωση βινιετας που υπάρχει στο μενου σε m43 σώματα επηρεάζει την απόδοση του φακού στα άκρα.

Ίσως να είναι έτσι Κώστα άλλα μην ξεχνάς ότι δοκίμασες τον φακό σε m4/3 που δεν χρησιμοποιεί όλο το γυαλί του φακού, προσωπικά τον είδα σε sony A6300 Και δεν τον λέω για να τον θάψω άλλα πράγματι ήταν κάπως soft ανοιχτός στα άκρα και μου το επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης του φακού. Από εκει και πέρα ότι αρέσει στον καθένα προσωπικά το τεράστιο μέγεθός τους, η μέτρα κατασκευή του και η εικόνα του που δεν με ενθουσίασε με έκαναν να έχω ανάμεικτες απόψεις για αυτόν. Είναι σίγουρα καλός φακός άλλα δεν ξέρω αν αξίζει και παραπάνω από τα 360 ευρώ που πουλιέται.

Υ.Γ. Για το αδιάβροχο δεν το ήξερα είχα μείνει στον 30mmf1,4 που δεν είναι. Θετικό λοιπόν αυτό.