Canon Pixma Pro-1 ή Epson Stylus Pro R3000 ή τιποτα ;-)

Beavis

AVClub Addicted Member
25 August 2006
2,256
AΘΗΝΑ
Σκεφτομαι να μου κανω ενα δωρο τα χριστουγεννα
Εχει κανεις δουλεψει τον canon η τον epson?
Η μηπως συμφερει εκτυπωσει εξω?
Υπερ και κατα?

Τον epson δεν τον ξερω.

Τον canon ομως τον τσεκαρα κι εγω μιας και πριν χαλβαδιαζα τους 9000, 9500 mkII κλπ.....

Ρε συ ξερεις τι σημαινει 12 και 10 μελανια ? ΜΙλαμε για τρελλο κοστος.....

Για πες τις εκτυπωσεις θες να κανεις να σου πω ......

(εγω πχ τοσα χρονια βασιζομουν σε εναν θερμικο olympus Α4 και για μικροτερες εκτυπωσεις σε 5μελανους inkjet)

Tωρα που πεταξα και τους 3 !!! που ειχα θα στραφω παλι σε εναν 5μελανο inkjet.

Κυριως εγχρωμες,
αλλα μπορει να κλειδωσει εδω το θεμα γιατι μολις ειδα οτι ενα γεμισμα του κανον στοιχιζει περιπου £360 :flipout:

Εμ ειδες τι σε ειπα ?

Αρα δεν χρειαζεται να κλειδωσει απλα να αλλαξει τιτλο ;)

Τσεκαρε τον φτηνοτερο της σειρας pro της canon τον pro100 που παιρνει 8 μελανια αντι για 10 και 12 που παιρνουν οι pro10 και pro1 αντιστοιχα.
Εγω παντως προσανατολιζομαι σε ενα ποταπο ip 7250

θενκς θα το ψαξω
πωπω εχει πολυ διαβασμα,γιατι ειμαι ασχετος απο εκτυπωτες
το θεμα ειναι να αξιζει η εκτυπωση,αλλιως και να την πληρωσεις ακριβα και να μην ειναι καλη δεν λεει ,μονο και μονο για την ευκολια του να τυπωνεις σπιτι

Επειδή το είχα ψάξει κι εγω, είναι μακράν ασύμφορη τέτοια αγορά.

Εκτός αν πουλάς εκτυπωσεις πολλές και σε καλή τιμή. Συμφέρει να τύπωνεις σε καλο εργαστήριο, σε ο,τι χαρτί θέλεις και να πληρώνεις όσο σου πουν. Δες για κάτι άλλο εκτός απο εκτυπωτη.

Προφανώς δε θα υπάρχει σχέση στην ποιότητα, αλλά με έναν Canon ip4850 που έχω εδώ και 2 (? ) χρόνια, παίρνω μια χαρά ικανοποιητικές εκτυπώσεις μέχρι Α4. Προφανώς δεν είναι σε museum standards, αλλά έχω τυπώσει κι έχω βάλει στο σαλόνι, και δείχνουν άψογες.

Σε Α4 και Α3 δεν συμφέρει με τίποτα.
Μπορεί να τυπώνουν πολύ καλά, ειδικά σε εξειδικευμένα χαρτιά πχ Ilford Gallerie, Hahnemuelle, αλλά οι τιμές ειναι απαγορευτικές.
Μόνο οι large format printers είναι συμφέρουσες αγορές απο παραγωγικής απόψεως..

Βρές ένα καλό εργαστήριο να σου κάνει τη δουλειά, οι εταιρείες πλουτίζουν με τα μπουκαλάκια των 12ml μελάνης που το χρεώνουν αστακό...

Με χυμα μελανια εχει ασχοληθει ποτε κανεις ?

Οχι τα ετοιμα cartridges που πωλουνται ως συμβατα μελανια . Αλλα με μελανια που αναγομωνεις μονος σου για να μπορεις να ελεγξεις την ποιοτητα.

Υπαρχουν οντως ποιοτητες στα μελανια ? Η ειναι παραμυθι ?

αυτο σκεφτομουν και γω
τοσα τεστ γινονται,ενα συγκριτικο με γνησια και 'χυμα' μελανια να υπαρχει πουθενα αραγε?

Ναθ νομίζω πως τα χύμα μελάνια είναι κοινά (έχουν κοινή χημική σύσταση δηλαδή) για όλους τους εκτυπωτές.
Αρα ο Epson πχ που παίρνει κανονικά pigment θα αντιδρά διαφορετικά με ένα all purpose μελάνι.
Οι μεγάλου φορμά όπως ο ΗP130 που έχω χρησιμοποιεί μελάνια με γλυκόλη για να μην φράζουν ποτέ τα ακροφύσια (μυρίζει ποπ κόρν όταν τυπώνει :flipout: )

Με λίγα λόγια πιστεύω πως θα αποδίδουν με μειωμένη ποιότητα, εκτός αν έχω χάσει επεισόδια...

Re: Απάντηση: Canon Pixma Pro-1 ή Epson Stylus Pro R3000 ή τιποτα ;-)

Ειναι ακριβο σπορ,αλλα ωραιο.
Εχω τον pro 9500 mk II,χρειαζεται εξασκηση και μερακι η σωστη-καλη εκτυπωση.Δεν συγκρινεται το αποτελεσμα με το φωτογραφειο,καμια σχεση.Πρεπει να πετυχεις καποιον που να θελει να ασχοληθει με τις φωτογραφιες σου για να παρεις καλο αποτελεσμα.
Οταν εκτυπωσα για πρωτη φορα αρχειο της 5d mk II σε χαρτι Α4 ilford gold fibre silk δεν πιστευα στα ματια μου.Ενα απ'τα καλυτερα χαρτια.
Κοιτουσα το αλμπουμ του γαμου μου αλλα τετοια εκτυπωση δεν την ειχα ξαναδει.
Ξεκινησα με τον pixma 5000 (5 μελανια) στη συνεχεια με τον 8500 (8 μελανια) και τωρα τον 9500 (10 μελανια),δεν συγκρινονται τα εξτρα μελανια.

Last edited:
A για κατσε τωρα που σε βρηκαμε εσενα.

Παντα αυθεντικα μελανια φανταζομαι οτι βαζεις ? Πολλα βρε παιδι μου....

Τον 5000 τον ειχα και εγω......απο τα καλυτερα 5μελανα μοντελα με καταπληκτικο μαυρο, οτι βγηκε μετα απο αυτον σε 5μελανο ηταν για τα μπαζα....αλλα εκανε τοτε τα διπλασια απο τους αντικαταστατες του.

Ναι,αυθεντικα.Οπως ειπα ειναι ακριβο σπορ.
Αλλα οταν σκεφτομαι ολους αυτους που σκεφτονται πως θα παρουν την καλυτερη μηχανη τον καλυτερο φακο και στη συνεχεια πανε και εκτυπωνουν σε ενα μηχανημα της σειρας με σκοπο τη φθηνη εκτυπωση απορω.
Δεν ξερουν ποσο χανουν στο τελικο αποτελεσμα.
Υπαρχει διαφορα και φαινετα με την πρωτη ματια το αποτελεσμα του φωτογραφειου με το αποτελεσμα του 9500.

Με την αντοχή στο χρόνο τι παίζει nios; Θα με ενδιέφερε ένας εκτυπωτής σαν μελλοντική αγορά..

Μακαρι να ξερα.Απο τον πρωτο που εχω φωτογραφιες σε αλπουμ (7 χρονια) δεν παρατηρησα κατι προς το παρον.Παιζει ρολο και το χαρτι,υπαρχουν χαρτια που τα βαζεις κατω απ'τη βρυση και δεν φευγει το χρωμα και αλλα που φευγει με το παραμικρο(τα αποφευγω).
O 9500 εχει pigmet μελανια που υποτιθετε οτι αντεχουν περισοτερο,θα δειξει το μελλον.Τον εχω 3 χρονια.Σε ποιοτητα κατασκευης διαφερει απο τους φθηνους και στις εκτυπωσεις μπορει και διαχειριζεται πολυ καλυτερα τους τονους του ασπρου-μαυρου.
Ο 8500 που ειχα με τα 8 μελανια δεν τα καταφερνε τοσο καλα σ'αυτο το σημειο.
Ο πρωτος βουλωσε η κεφαλη στον πρωτο χρονο(χρησιμοποιησα ημητασιον μελανια) και αγορασα τον 8500 και αυτος δυστυχως με γνησια μελανια παρουσιασε το ιδιο προβλημα(απογοητευση),αλλαξα κεφαλι την πρωτη φορα,την δευτερη(αρε canon) αγορασα τον 9500 που μεχρι στιγμης δεν βουλωσε.

Last edited:
Ναι,αυθεντικα.Οπως ειπα ειναι ακριβο σπορ.
Αλλα οταν σκεφτομαι ολους αυτους που σκεφτονται πως θα παρουν την καλυτερη μηχανη τον καλυτερο φακο και στη συνεχεια πανε και εκτυπωνουν σε ενα μηχανημα της σειρας με σκοπο τη φθηνη εκτυπωση απορω.
Δεν ξερουν ποσο χανουν στο τελικο αποτελεσμα.
Υπαρχει διαφορα και φαινετα με την πρωτη ματια το αποτελεσμα του φωτογραφειου με το αποτελεσμα του 9500.

Εννοείται οτι είναι πολυ καλή η εκτύπωση που κάνει και οτι δεν συγκρίνεται με ενα τυχαίο μινιλαμπ. Επίσης δεν συγκρίνεται το καλο fine art χαρτί με το φωτογραφικό. Αλλα με τέτοιο κόστος θα πρέπει κάποιος να κάνει πολλές εκτυπωσεις για να συμφέρει. Σε άλλη περίπτωση βρίσκεις ενα καλο εργαστήριο, με ινκτζετ και κανείς τα καλά τυπωματα εκεί, σε ο,τι χαρτί θέλεις.

Η εκτύπωση σε lamda υστερεί;

Έχει πειραματιστεί κάποιος με μελάνια τυπογραφείου; Δεν μιλώ γι ατα στερεά που τα απλώνει κάποιος με τη σπάτουλα στα τύμπανα, αλλά με τα υγρά μελάνια των πλοτερς. Από όσο γνωρίζω αυτά κυκλοφορούν σε μεγάλες συσκευασίες οι οποίες μένουν έξω από τον πρίντερ και με σωληνάκια τροφοδοτούν την κεφαλή.

'Αλλα μελάνια αυτά Βλάση.
Περιέχουν γλυκόλη και έχουν διαφορετικό ιξώδες, θεωρώ πως είναι ακατάλληλα για τους οικιακούς εκτυπωτές