Canon PowerShot G15 πρόβλημα στο focus

nikos313

New member
7 September 2012
97
Έχω πάρει την Canon PowerShot G15 πρίν μερικές μέρες.
Έχω διαπιστώσει ότι ίσως έχει ένα πρόβλημα στο focus. Στην οθόνη της φαίνεται εστιασμένο το θέμα τέλεια αλλά το
αποθηκευμένο αρχείο το δείχνει ελάχιστο θολό αν το κάνω μεγέθυνση στο PC.
Σαν να έχει πολύ sharpen(με το photoshop διορθώνεται σχεδόν τελείως).
Πως μπορώ να το διορθώσω αυτό από τις ρυθμίσεις εάν γίνεται;

Μπές στις ρυθμίσεις και κατέβασε λίγο το sharpen. Αν μιλάς για jpeg, έχε υπόψη σου ότι στην S95 έβλεπα κάτι παρόμοιο το οποίο κατά την γνώμη μου προερχόταν από υπερβολική συμπίεση - τα αρχεία ήταν ιδιαίτερα μικρά σε όγκο. Το ξεπέρασα τραβώντας raw...

Απάντηση: Re: Canon PowerShot G15 πρόβλημα στο focus

Μπές στις ρυθμίσεις και κατέβασε λίγο το sharpen. Αν μιλάς για jpeg, έχε υπόψη σου ότι στην S95 έβλεπα κάτι παρόμοιο το οποίο κατά την γνώμη μου προερχόταν από υπερβολική συμπίεση - τα αρχεία ήταν ιδιαίτερα μικρά σε όγκο. Το ξεπέρασα τραβώντας raw...
Απ'ότι είδα δεν πρέπει να έχει ρύθμιση για το sharpen. Σε raw είναι λίγο καλύτερα.
Ξέρεις πόσο σπαστικό είναι στην οθόνη να βλέπεις την εικόνα τέλεια και στην αποθηκευμένη εικόνα να υπάρχει πολύ sharpen. Αν την δεί κάποιος "άσχετος" θα νομίζει ότι είναι μη εστιασμένη η φωτογραφία.

Δες κι αυτό

S95Manual.jpg

αυτό είναι από την S95, πρέπει να έχει παρόμοια ρύθμιση και η G15 σε ότι αφορά την συμπίεση, ίσως με διαφορετικά κουμπιά αλλά θα έχει δεν μπορεί...

Το recording pixel είναι στο L και το compression ratio το δοκίμασα και στις δυο επιλογές χωρίς αποτέλεσμα.

Επίσης παρατήρησα ότι όταν βγάζω πολύ κοντινές φωτογραφίες με το ζουμ στο χ1, είναι πολύ πιο καθαρές.
Από τι ταχύτητα και πάνω ελαχιστοποιείται το κούνημα;

Πολύς θόρυβος, με τι iso είναι τραβηγμένες οι πρώτες? Την τελευταία καλή την βλέπω...

Για ξαναδοκίμασε με καλό φως, iso 80 άντε 100 και χρόνο τουλάχιστον 1/125, ακόμα καλύτερα 1/250... Γιατί εγώ δεν βλέπω πρόβλημα εστίασης αλλά θόρυβο - και είναι λογικό, μην περιμένεις καλά αποτελέσματα σε επίπεδο pixel με iso πάνω από 200, το πολύ 400.

Θα δοκιμάσω εξωτερικές με ήλιο(όταν βγεί) και θα τις ανεβάσω.
Δηλαδή αυτή η θολούρα που έχουν είναι θόρυβος;
Σε ευχαριστώ.

Για ξαναδοκίμασε με καλό φως, iso 80 άντε 100 και χρόνο τουλάχιστον 1/125, ακόμα καλύτερα 1/250... Γιατί εγώ δεν βλέπω πρόβλημα εστίασης αλλά θόρυβο - και είναι λογικό, μην περιμένεις καλά αποτελέσματα σε επίπεδο pixel με iso πάνω από 200, το πολύ 400.
Σε ποιό iso η ενίσχυση είναι χ1;
Ένα πράγμα που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν έχει διάφραγμα πάνω από το f/8.

Είναι σχεδόν σίγουρα θόρυβος αφού τραβάς με iso 1600-3200. Τι εννοείς ενίσχυση?

Είναι σχεδόν σίγουρα θόρυβος αφού τραβάς με iso 1600-3200. Τι εννοείς ενίσχυση?
Απ'ότι έχω διαβάσει το iso όσο ανεβαίνει, ενισχύεται το ηλεκτρικό σήμα του αισθητήρα με συνέπεια στα σκοτεινά σημεία να υπάρχει πολύς κόκκος.
Σε ποιό iso δεν ενισχύεται καθόλου το σήμα του αισθητήρα.

Ιδανικά στο... 0, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα! Οπότε ο κανόνας είναι απλός: τραβάμε με όσο πιο χαμηλή ευαισθησία μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Οι compact γενικώς πάνω από 400 πάσχουν - οι "καλές", οι άλλες σε οτιδήποτε πάνω από την βασική...

Για ξαναδοκίμασε με καλό φως, iso 80 άντε 100 και χρόνο τουλάχιστον 1/125, ακόμα καλύτερα 1/250...
Έβγαλα 3 φωτογραφίες τώρα με συννεφιά.
Και οι 3 είναι με iso 100 και χρόνο 320.
http://www.flickr.com/photos/91907494@N04/8353612440/in/photostream
http://www.flickr.com/photos/91907494@N04/8352546193/in/photostream
http://www.flickr.com/photos/91907494@N04/8353610838/in/photostream

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, αλλά ούτε και πριν έβλεπα στο γενικό πλάνο. Βγες στο μπαλκόνι και τράβα κάποιο ύφασμα από κοντά, να δεις πως βγαίνει η υφή. Υπόψη ότι θα μεταφέρω το νήμα στα τεχνικά ζητήματα, οπότε το αναζητάς εκεί.