Σε όλα βρίσκει εφαρμογή ο κανόνας.
Δεν μπορούμε μεν να συγκρίνουμε αισθητήρες με διαφορά 6-7 ετών (παρεμπιπτόνως, η Canon EOS 1D του 2001 στην οποία προφανώς αναφέρεσαι, δεν ήταν full frame, ούτε φυσικά το iso400 της ήταν κατώτερο από το 3200 της σημερινής ναυαρχίδας της Canon, δεν ήταν δηλαδή και τόσο χάλια!), μπορούμε όμως να συγκρίνουμε τους φετεινούς με τους περσινούς, μια και ουσιαστικώς δεν έχει αλλάξει η τεχνολογία τους. Σε τι διαφέρει λοιπόν η φετεινή G9 από την περσινή G7? Ακόμη και ο επεξεργαστής που φορούν είναι ίδιος. Μόνο στα 2 επιπλέον mp. Επομένως παντού επηρεάζει το θέμα με την αύξηση των mp. Απλώς οι εταιρίες είναι αναίσχυντοι μαρκετίστες, αυτό πρέπει να καταλάβουμε.
Έτσι είναι. Η Fuji F50fd για παράδειγμα, ζυγίζει το μισό και έχει το μισό πάχος (μόλις 2,3 εκατοστά, άρα χωράει άνετα σε οποιαδήποτε τσέπη) από τη G9. Και κοστίζει σχεδόν τα μισά. Εάν έχω ήδη ένα σύστημα slr, γιατί να προτιμήσω τη G9?
Κοίταξε, η φιλοσοφία όσων χρησιμοποιούμε κατά βάση slr με ολόκληρο σύστημα φακών, όταν κοιτάξουμε κατά τη μεριά των κόμπακτ, είναι ακριβώς αυτό. Να είναι compact. Ο κύριος λόγος που θα ψάξει για κόμπακτ όποιος εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία, πιστεύω πως είναι το ότι θέλει κάτι για να βρίσκεται διαρκώς μαζί του. Δηλαδή ως λύση στο "μα, να μην έχω τώρα τη μηχανή μου..." που όλοι φαντάζομαι έχουμε μονολογήσει.
Ε λοιπόν, εάν έπαιρνα μία G9, λόγω του όγκου της δεν θα μου κάλυπτε αυτή την ανάγκη. Δεν θα την είχα μονίμως μαζί μου. Όπου δεν υπάρχει ο περιορισμός της τσέπης, καλύπτομαι και από την dslr με έναν ζουμ άντε και έναν μικρό σταθερό μαζί.
Εγώ νομίζω ότι είναι ιδανική γιά κάποιον που θέλει να ξεφύγει από το κόμπακτ και να έχει πλήρη έλεγχο.
Φυσικά το θέμα του θορύβου ισχύει και φυσικά μπορεί να κάνει παπάδες σε σχέση με κάποια κόμπακτ που "λέει" ότι έχει και manual mode.
Αν ξέρεις τι παίρνεις είναι ΟΚ.
Overpriced ναι...
Σε σχέση με την G5 που ακόμα δε μου κανει καρδιά να δώσω, δεν βλέπω σημαντικές αλλαγές, θεωρώ ότι τα 12 mp είναι δώρο άδωρο.
Αλλά ώρες ώρες είναι πολύ χρήσιμη και χωράει και στην τσέπη.
Πολλές φορές σκέφτηκα και σε διακοπές ότι καλύτερα η dslr να έμενε σπίτι...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.