CANON POWERSHOT G9 !!

Βλάση συμφωνώ, αν και δεν είμαι και τόσο σχετικός.

Οι ερωτήσεις μου είχαν βάση το γεγονός οτι νόμιζα οτι υπάρχουν και στις compact μηχανές, κάποιες που είναι entry level όπως η D400 στις dslr με πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας(γιατί αυτό είναι που μετράει τελικά!;))

Να σημειώσω και εγώ, αν ΔΕΝ είχα dslr σήμερα μπορεί να μην αγόραζα G9...
αλλά και με βάση την εμπειρία της 5 ίσως και πάλι ναι...

φυσικά το θέμα κόμπακτ ήδη αρχίζει να λύνεται από τα κινητά μας...

Απάντηση: Re: CANON POWERSHOT G9 !!

Να σημειώσω και εγώ, αν ΔΕΝ είχα dslr σήμερα μπορεί να μην αγόραζα G9...
αλλά και με βάση την εμπειρία της 5 ίσως και πάλι ναι...

φυσικά το θέμα κόμπακτ ήδη αρχίζει να λύνεται από τα κινητά μας...

αν δεν είχατε λοιπόν dslr και δεν είχατε και την εμπειρία της G5, τότε τι ?

το θέμα των 5 εκ. ερωτήσεων το έχω κάνει πανάθεμα με...:slapface:

Re: Απάντηση: Re: CANON POWERSHOT G9 !!

αν δεν είχατε λοιπόν dslr και δεν είχατε και την εμπειρία της G5, τότε τι ?

το θέμα των 5 εκ. ερωτήσεων το έχω κάνει πανάθεμα με...:slapface:

νομίζω ότι γνώση βγαίνει, παρά την εκτροπή...

τότε ίσως μιά της σειράς S, ή μιά ixus.
καθώς ακόμα έχω κινητό με vga και η σύντομη εμπειρία μου με των 3mp Κ800, πριν μου το πάρει η σύζυξ, ηταν ενθαρυντική...

Re: Απάντηση: Re: CANON POWERSHOT G9 !!

νομίζω ότι γνώση βγαίνει, παρά την εκτροπή...

τότε ίσως μιά της σειράς S, ή μιά ixus.
καθώς ακόμα έχω κινητό με vga και η σύντομη εμπειρία μου με των 3mp Κ800, πριν μου το πάρει η σύζυξ, ηταν ενθαρυντική...

Δύσκολο να ικανοποιηθεί η ανάγκη για πασπαρτού φωτογραφική μηχανή από το κινητό μας... ως λύση ανάγκης, ναι, να το δεχθώ.
Έχω το Nokia Ν73 το οποίο διαθέτει ίσως τον καλύτερο φακό αυτή τη στιγμή μεταξύ των κινητών (μία υλοποίηση του παλιού Zeiss Tessar) και αισθητήρα 3mp... υπό βέλτιστες συνθήκες, ιδίως καλό φωτισμό και θέμα περιορισμένο σε δυναμικό εύρος, μπορεί να δώσει μία καλή εκτύπωση 10x15... μετά χλωμό

ναι πράγματι τα κινητά ζορίζονται να βγάλουν καλό αποτέλεσμα...δεν μπορούν όσο κι αν προσπαθούν να αποτελέσουν αξιόπιστες λύσεις αντικαθιστώντας έστω και φθηνές compact μηχανές....

ειδικά αν οι φωτογραφίες πρόκειται να πέσουν στα μάτια των send και Βλάση ..... τότε μην τις δείχνεις καλύτερα! :BDGBGDB55:

-bye-

βρε σείς, ψοφάτε γιά παρεξήγηση....:fahne90:

είπαμε:
ένα κινητό είναι πάντα στην τσέπη.
αμα μου βγάλει φωτογραφία τζάμι μέχρι 10Χ15 τι να κουβαλάω και πχ μιά IXUS και να θέλω να έχω το νού μου να φορτίζω...

αύριο όλοι θα έχουν ένα κινητό
θα παίζει μουσική, θα βγάζει φωτό, θα κάνει spreadsheets, θα παίζει παιχνίδια, θα είναι σημειωματάριο, θα έχει ατζέντα, θα βγάζει βίντεο και...άντε θα παίρνει και τηλέφωνο...

Την G7 την έχει ένας φίλος μου και την έχω ξεψαχνίσει. Πολύ καλή μηχανή. Προφανώς και η G9 που είναι η ίδια θα είναι εξίσου καλή.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΙΝΕΚΤΗΜΑ για το οποίο δεν θα την έπαιρνα είναι ότι θέλει την δικιά της μπαταρία.
Σε αντίθεση με αυτήν
http://www.canon-europe.com/For_Hom...al_Camera/PowerShot/PowerShot_S5_IS/index.asp
που λειτουργεί με 4 ΑΑ αλκαλικές ή NiMH μπαταρίες.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα είναι σημαντικότατο κριτήριο για μία μηχανή να λειτουργεί με ΑΑ μπαταρίες. Ολες οι μηχανές που έχω αγοράσει: Olympus C40, Fuji E-900, Fuji FinePix 9600 λειτουργούν με ΑΑ μπαταρίες. Ετσι με ελάχιστο κόστος δεν ξεμένω ποτέ. Πάντα έχω καβάντζα στην τσέπη μου άλλες 2 ή 4 φορτισμένες NiMH μπαταρίες. Αλλά ακόμα και να μην έχω κάπου θα βρεθεί εκεί τρυγύρω ένα περίπτερο να αγοράσω αλκαλικές.

by the way... μιας και αναφέρθηκε στο θέμα μπαταρίας ο φίλος komhst,

οι compact μηχανές έχουν την τάση να ξελιγώνουν τις μπαταρίες σε χρόνο dt, ή μήπως η δική μου μούφα(olympus c500zoom) έχει φάει κόλημα και γιαυτό τις τελειώνει σε ελάχιστο χρόνο??

γενικώς τις ξελιγώνουν, και μάλιστα ταχύτερα σε σχέση με παλιότερα, γιατί πρώτον έχουν οθόνες μέχρι και 4πλάσιας επιφάνειας (από τη 1,5 ίντσα πήγαμε αισίως στις 3) και δεύτερο, δεν διαθέτουν οπτικό οφθαλμοσκόπιο, καθώς το καδράρισμα γίνεται πια με την παραπάνω οθόνη, με αποτέλεσμα να δουλεύει διαρκώς και ο αισθητήρας τους. Και φυσικά μια και τα μεγέθη διαρκώς μικραίνουν, όλα αυτά τροφοδοτούνται με ολοένα μικρότερες μπαταρίες. Τουλάχιστον με τις επαναφορτιζόμενες, παίρνεις μία εφεδρική 4δα και είσαι εντάξει.

Γι αυτό καλό είναι όταν παίρνεις μια κομπακτ να παίρνεις και μία έξτρα μπαταρία γιατί είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα σου χρειαστεί. Όμως δε χρειάζεται να πάρεις την αυθεντική, υπάρχουν καλές απομιμήσεις στη μισή τιμή και πιο κάτω.

Η δική μου πρόταση για κομπακτ είναι μια IXUS IS. Έχω την 850 η οποία έχει και ευρυγώνιο φακό και είναι από τις καλύτερες κομπακτ που έχω δοκιμάσει. Επίσης το Image Stabilizer δουλεύει ικανοποιητικά, το ίδιο και το φλας της.

για ρίξε μια ματιά και στις καινούργιες που ανακοινώθηκαν ενόψει της PMA... σε λίγο καιρό έρχονται και εδώ