Canon R6 Mark III

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

1765219631005.png

To review που περιμενα περισσοτερο απο ολα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Canon EOS R6 Mark III Review | The Perfect Midlevel Camera?​

Dustin Abbott

Strengths:

• Outstanding autofocus system with deep-learning subject detection, people-priority registration, and near-perfect eye/animal tracking
  • Dramatically improved buffer depth (150+ full RAW at 40FPS) thanks to CFexpress and faster processing—turns it into a legitimate action/sports camera
  • Excellent hybrid video specs: 7K 60p RAW, oversampled 4K 120p, Open Gate, no arbitrary record limits, and useful tools like pre-recording and in-camera LUTs
  • Superb ergonomics—best-in-class grip depth, intuitive controls, and a body that feels noticeably more comfortable than Sony/Nikon equivalents
  • Very strong image stabilization (up to 8.5 stops) and low-light performance that remains competitive despite the resolution jump
  • High-resolution 33MP sensor with clean shadows, good dynamic range, and efficient C-RAW files
  • Real-world upgrades listeners care about: full-size HDMI, faster card slot, pre-continuous shooting
Weaknesses:

• EVF and rear LCD are unchanged from the Mark II and now lag behind competitors (e.g., Nikon Z6III’s brighter/higher-res EVF)
  • Port doors still use annoying rubber flaps instead of proper hinged doors APS-C crop drops to only 12.4MP (worse than Sony’s 33MP bodies) due to Canon’s 1.6× factor
  • No stacked sensor means some residual rolling shutter with electronic shutter and no flash/anti-flicker support at 40FPS
  • Continued reliance on older LP-E6-series batteries and slightly lower official battery life rating
  • Canon’s ongoing restriction of third-party RF autofocus lenses remains a major ecosystem drawback
  • Picture Styles library feels dated compared to Nikon and especially Fujifilm offerings

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Key Features​

• 32.5MP Full-Frame CMOS Sensor
  • 7K 60p 12-Bit Internal RAW Light Video
  • Open Gate 7K 30p, High-Speed 4K 120p
  • Dual Pixel CMOS AF II & Movie Servo AF
  • Up to 40 fps & Pre-Continuous Shoot Mode
  • 8.5-Stop 5-Axis Image Stabilization
  • 3.69m-Dot OLED EVF with OVF View Assist
  • 3″ 1.62m-Dot Vari-Angle Touchscreen LCD
  • CFexpress & SD UHS-II Memory Card Slots
  • Multi-Function Shoe, Wi-Fi and Bluetooth

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pros:​

• Great new sensor
  • Great ergonomics – easy to learn, easy to love
  • Canon’s IBIS system is excellent
  • Fabulous focus system that makes tracking or portraits effortless
  • Great eye tracking for humans, animals, birds, and cars
  • Auto tracking detection mode works extremely well
  • Impeccable focus on people during event settings
  • Articulating touchscreen has good resolution and is highly responsive
  • Blazing burst rates in electronic shutter mode
  • Improved buffer depth makes this a real sports camera
  • Incredible amount of video options and resolutions
  • Full size HDMI port
  • Excellent ISO performance and dynamic range
  • Very usable amount of resolution

Cons:​

• No autofocusing full-frame third-party lenses diminishes the appeal of the Canon mirrorless ecosystem
  • $300 price increase from previous generation

Last edited by a moderator:

R6 Mark III: The Settings I TRUST For EVERY Shoot!​

Jan Wegener

Canon R6III hands on impressions​

Jason Morris

Αν δεν είχα ξοδέψει πρόσφατα ένα σεβαστό κεφάλαιο στο θέμα ήχος θα είχα προχωρήσει σε αγορά της.
Όχι ότι μου λείπει κάτι από την eos r σε ποιότητα εκτός από σταθεροποίηση καθώς πλέον τραβάω με πενταξ Κ φακούς και με τον tamron 35 1.4 και canon 135 f2 καθώς και το καλύτερο autofocus για τα ανίψια.

• Like
Reactions: Kosh
Εγω παλι δεν ξερω αν πρεπει να παω στην r5ii ή σε αυτην.

Η λογικη λεει σε αυτην οσον αφορα το τι κανει καθε καμερα και αν λαβουμε υποψιν το vfm.

Ετσι κι αλλιως ποτε δεν παω με το που βγαινει καθε καμερα αμεσα να την χτυπησω μιας και παντα πληρωνεις υπεραξια , τελος του 26 λογικα θα φανει εκτος αν προκυψει κατι αναγκαιο στο μεταξυ.

Οι διαφορες της R με την R6III στο AF ειναι χαοτικες παντως ( στο λεω γιατι ειναι χαοτικες και με την R6II που εχω)

Μου λειπουν λιγο τα mp της R , η εικονα και η ποιοτητα ειναι σταθερα ιδια ευτυχως, ομως η διαφορα στην αποδοση του AF ειναι κρισιμος παραγοντας για εμενα πλεον .

Ειναι ομως πληρης καμερα αν ηταν και stacked sensor δεν θα υπηρχε κανενα διλλημα για το ποια ειναι καλυτερη αυτη ή η r5ii.

Πιθανον να κρατησω παντως την R6II οποια απο τις δυο και να παρω στο μελλον (Εκτος αν βρεθει καμια χωμα R3 ξερω εγω) μιας και η ικανοτητα της ριπης της, το high iso και τα μικροτερα αρχεια ειναι εξαιρετικος συνδυασμος που δυσκολα αντικαθισταται.

Έχω δοκιμάσει από φίλο επαγγελματία, τόσο την i όσο και την r6ii και είδα την διαφορά. όχι βέβαια σε λαίβ ή πιο απαιτητικά σενάρια.

Ελπίζω να πάρει και την III.

Αν ξαναπάω σε κανένα λάιβ ίσως την νοικιάσω, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Αλλά για τις ανάγκες μου (και με τον οικονομικό παράγοντα) δεν θεώρησα επιτακτική την αναβάθμιση.

Επίσης, συνήθως κροπάρω square ή wide και ήθελα τα λίγο παραπάνω mp της eos r.

Περίμενα τέλος και για καμία υβριδική οθόνη. Δεν της έχω συνηθίσει ακόμη τις σπαστές που ανοίγουν στο πλάι.

Για την eos r ακόμη αναρωτιέμαι τι σκέφτηκαν τότε και έβαλαν εκείνη την touch bar (και το γενικότερο layout) θυσιάζοντας χώρο και έχοντας μια κάρτα μόνο.

Φαίνεται η iii να διορθώνει για εμένα αρκετά πράγματα (τα οποία είχαν βελτιώσει ήδη και οι mkI & II)

Τέλος, με τα 45 mp επιβαρυνόταν και η επεξεργασία. όχι ότι έχω όγκο αλλά επιβραδυνόταν η διαδικασία με το dxo photolab 6 που έχω ξεμείνει και αποθορυβοποίηση deep prime xd.

Καθώς πολλές οικογενειακές φωτογραφίες πλέον είναι σε εσωτερικό χώρο χωρίς φλας και το iso πάει ψηλά.

Προφανώς και εγώ το κοιτάω για τέλος 26 και σε καμιά προσφορά καιν αν δεν πάνε σε audio εξοπλισμό.

Ή αν πεθάνει η υποδοχή της κάρτας στην eos r και δεν βρεθεί πατέντα επιδιόρθωσης. 400 ευρώ για ένα ελατήριο που ζητάνε για επισκευή/ αντικατάσταση δεν δίνω.

Για την eos r ακόμη αναρωτιέμαι τι σκέφτηκαν τότε και έβαλαν εκείνη την touch bar (και το γενικότερο layout) θυσιάζοντας χώρο και έχοντας μια κάρτα μόνο.

Eλα ντε ....Θελησαν να κανουν το βημα παραπανω αλλα δεν τους βγηκε.

Σαν ιδεα δεν ηταν κακη αλλα το κοινο ηθελε ροδελα και ευκολια.

Παντως η μεγαλη αλλαγη για εμενα απο την R και ο λογος που την εδωσα ηταν βασικα το περασμα του διακοπτη onoff απο αριστερα στα δεξια . Ειναι απιστευτη ευκολια να εχεις με ενα χερι την καμερα κρατωντας την στο γκριπ (ειδικα αν εισαι δεξιοχειρας) και με τον αντιχειρα του δεξιου χεριου να ανοιγοκλεινεις την καμερα και να μην πηγαινει το χερι αριστερα οπως στην R ψαχνοντας τον μοχλο.

Το να εχεις και την R και μια απο τις νεωτερες καμερες μαζι ηταν ακρως μπερδευτικο.

Την είδα και περιεργάστηκα σύντομα σε κεντρικό μαγαζί στη Στοκχόλμη.
Δυστυχώς την είχαν με τον άθλιο 24-105 fκάτι -7.1 και το AF ήταν λιαν χλιαρό έως εντελώς προβληματικό.
Με το ζόρι λόκαρε και έκανε τρακ φάτσα από τα 5μ.
Ο εν λόγω φακός είναι μαύρο χάλι και χαντάκωσαν τέτοια κάμερα.

Εντυπωσιακό σώμα με εξαιρετική εργονομία, αν και θεωρώ ότι είναι μεγάλο για αυτό που προσφέρει.
Στα χέρια μου ήταν μάλλον άβολη, η Ζ8 καταφέρνει να είναι μεγάλη με σωστότερο σχήμα. Αλλά αυτό είναι μάλλον πταίσμα.
Το τεράστιο μείον είναι ότι δίπλα είχαν τη R5II με το απίστευτο EVF, έτσι το μέτριο της R6III έδειχνε ακόμη πιο νιανια.
Μεγάλο βήμα πίσω και η Κάνον έριξε τα κλασσικό τσεκούρι στο "φτηνότερο" μοδέλο.

Κατά τα άλλα, θέλει σωστό φακό για να τη δεις σωστά.
Ίσως στο μέλλον ξαναπεράσω για άλλη μια δοκιμή εάν αλλάξουν το φακό που έχουν στο ντέμο σώμα.

Ε δεν την χαντακωσαν την καμερα απλα θα την ειχαν με κανα "κιτ" φακο στην βιτρινα.

Επειδη ξερω ακριβως πως λοκαρει η mark II με τους κανονικους φακους θεωρω απιθανο αυτη να μην ειναι 30% ακομα καλυτερη στο θεμα αυτο.

Συγκριτικα με την R5II αστο.....και εγω αυτην θα επαιρνα μαλλον αν ειχα να διαλεξω αλλα οι ικανοτητες της R6 III ειναι αλλου συγκριτικα με την R5II ενα evf δεν μπορει να κανει την διαφορα .

Πρακτικα αν καποιος ηθελε σημερα να παρει ντε και καλα μια canon καμερα εγω αυτην θα τον συμβουλευα να παρει.

Ε δεν την χαντακωσαν την καμερα απλα θα την ειχαν με κανα "κιτ" φακο στην βιτρινα.

Επειδη ξερω ακριβως πως λοκαρει η mark II με τους κανονικους φακους θεωρω απιθανο αυτη να μην ειναι 30% ακομα καλυτερη στο θεμα αυτο.
Έχει δοκιμάσει τη R6II με τον άθλιο 24-105f7.1 και είδες ότι δεν έχεις διαφορά με έναν νορμάλ πόσο μάλλον L φακό;
Αυτό λέω, έβαλαν τη R6III του τριχίλιαρου+ με τόσο μάκα φακό, αντί να βάλουν τον 24-105f4 που είχαν πάνω στη R8 παραδίπλα στο τραπέζι, η οποία θεωρητικά είναι η entry FF και ο πιθανός πελάτης θα έπαιρνε το εν λόγω κιτ.
Φυσικά και θα έχεις χειρότερη απόδοση AF μιας μηχανής με τέτοιο κιτ φακό.
Σαν ντέμο πρέπει να δείξεις τι μπορεί να καταφέρει η κάμερα, όχι να τη χαντακώνεις.

Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ρίξουν τόσο πολύ το EVF, παρά του να "αναγκάσουν" το πιθανό πελάτη να πάει προς τα πάνω.
Παλιά και δυστυχώς συχνή τακτική της Κάνον, που ρίχνει το τσεκούρι στα φτηνότερα μοντέλα να σπρώξει τα flagship.

Ρε συ εγω αυτους τους φακους τους λεω ολους "καπακια"

Και να μου τους χαρισουν δεν τους κανω την χαρη να περασει φως απο μεσα τους . :p

Οσον αφορα το EVF δεν το εριξαν κακως το συγκρινεις με της R5II

Ειναι ακριβως το ιδιο με της R6II , μα ακριβως.