CANON SX200 IS η Panasonic DMC-TZ7?

george_athens98

New member
27 September 2008
42
Θα ηθελα την γνωμη σας για αυτα τα 2 μοντελα.Εχω καταληξει μαλλον στην canon αλλα θελω και την γνωμη σας αν γνωριζετε κατι παραπανω.
Ειχα ακουσει οτι η canon στο βιντεο δεν τραβαει με το 12x οπτικο ζουμ αλλα με το ψηφιακο.Σε μεγαλο πολυκαταστημα που ηταν ανοιχτη ομως,ειδα οτι το οπτικο ζουμ δουλευει κανονικα στο βιντεο,ειναι μηπως λαθος πληροφοριση;
Επισης αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε compact εκτος απο αυτες τις 2 πειτε μου,ευχαριστω!

Θα ηθελα την γνωμη σας για αυτα τα 2 μοντελα.Εχω καταληξει μαλλον στην canon αλλα θελω και την γνωμη σας αν γνωριζετε κατι παραπανω.
Ειχα ακουσει οτι η canon στο βιντεο δεν τραβαει με το 12x οπτικο ζουμ αλλα με το ψηφιακο.Σε μεγαλο πολυκαταστημα που ηταν ανοιχτη ομως,ειδα οτι το οπτικο ζουμ δουλευει κανονικα στο βιντεο,ειναι μηπως λαθος πληροφοριση;
Επισης αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε compact εκτος απο αυτες τις 2 πειτε μου,ευχαριστω!

Κανεις δεν γνωριζει για αυτες τις δυο φωτογραφικες;

Ρίξε μια ματιά και στο http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/pocket.shtml. Ο Reichmann είναι canonian δηλ. φωτογραφίζει κυρίως με canon και με άλλες μηχανές που κοστίζουν 40.000 δολλάρια. Δυστυχώς εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την ποιότητα των φωτογραφιών της CANON απέναντι στην TZ.

Για τι χρήση θέλεις να την έχεις?

Χρήματα που θα διαθέσεις?

Σκοπευω να διαθεσω περιπου 350 euro.Η χρηση για την οποια την θελω δεν ειναι επαγγελματικη,αλλα ερασιτεχνικη,για διακοπες,τοπια κτλπ.
Απλα δεν ξερω σαν ποιοτητα εικονας πια ειναι καλυτερη,συν οτι η canon sx200
εχει μεγαλυτερο οπτικο zoom και HD video,ενω η panasonic οχι.
Δεν ξερω τι να κανω....(υποθετω οτι οταν το ψαχνεις και πολυ στο τελος μπερδευεσαι και δεν ξερεις τι να παρεις...)

H CANON δεν έχει μεγαλύτερο ζούμ, απλώς ο φακός της PANASONIC ξεκινά από πιο ευρυγώνια θέση (25) ενώ η CANON απο το 28. Ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να καταλάβει ότι η μετάβαση από το 24 στο 28 του φακού είναι πολύ πιο έντονη σε σχέση με τη μετάβαση από το 250 στο 300, και μικραίνει ακόμη πιο πολύ στο πιο τηλέ.

Και η PANASONIC έχει HD (η TZ7). H TZ6 δεν έχει.

H CANON δεν έχει μεγαλύτερο ζούμ, απλώς ο φακός της PANASONIC ξεκινά από πιο ευρυγώνια θέση (25) ενώ η CANON απο το 28. Ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να καταλάβει ότι η μετάβαση από το 24 στο 28 του φακού είναι πολύ πιο έντονη σε σχέση με τη μετάβαση από το 250 στο 300, και μικραίνει ακόμη πιο πολύ στο πιο τηλέ.

Και η PANASONIC έχει HD (η TZ7). H TZ6 δεν έχει.

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου!Τελικα σαν πιο εμπειρος που σιγουρα εισαι εχεις να μου προτεινεις καποια απο τις αυτες δυο;Η ισως καποια αλλη σε αυτη την τιμη περιπου (300-350 euro)H γνωμη σου σιγουρα μετραει,σε ευχαριστω εκ των προτερων..

δεν τις έχω δουλέψει μαζί. Λίγες λήψεις τράβηξα, το πολύ 70. Τα AF είναι καλά και στις δυο μηχανές. Σχεδιαστικά είναι παρόμοιες. Το ζουμ παρόμοιο, αλλά εγώ είμαι οπαδός του ευρυγώνιου, κι όχι του πολύ τηλέ. Άλλωστε ο πιο μακρύς φακός φθάνει στα 200 όχι παραπάνω, αλλά στο ευρυγώνιο φθάνω στο 17 και το δουλεύω κι όλας. Για μένα οι χρωματικές εκτροπές της CANON είναι σοβαρό ζήτημα κι όχι εύκολα αντιμετωπίσιμο.

Παρέθεσα όμως ένα λίνκ από κάποιον που τις δοκίμασε και που ταιριάζει με τη φιλοσοφία μου.

δεν τις έχω δουλέψει μαζί. Λίγες λήψεις τράβηξα, το πολύ 70. Τα AF είναι καλά και στις δυο μηχανές. Σχεδιαστικά είναι παρόμοιες. Το ζουμ παρόμοιο, αλλά εγώ είμαι οπαδός του ευρυγώνιου, κι όχι του πολύ τηλέ. Άλλωστε ο πιο μακρύς φακός φθάνει στα 200 όχι παραπάνω, αλλά στο ευρυγώνιο φθάνω στο 17 και το δουλεύω κι όλας. Για μένα οι χρωματικές εκτροπές της CANON είναι σοβαρό ζήτημα κι όχι εύκολα αντιμετωπίσιμο.

Παρέθεσα όμως ένα λίνκ από κάποιον που τις δοκίμασε και που ταιριάζει με τη φιλοσοφία μου.

Kαι οι δυο εχουν ευρυγωνιους φακους σωστα;Το χρωμα το προσεξα και εγω,εχεις δικιο.Ισως τελικα η panasonic ειναι καλυτερη στα χρωματα,απο την αλλη η canon ειναι στα 12 Megapixel και οχι στα 10.
Οι φακοι της Leica που χρησιμοποιει η panasonic πιστευεις οτι υπερτερουν απεναντι σε αυτους της CANON;
Επισης ειναι και το θεμα της τιμης,η canon στα 304 euro,και η panasonic 349 euro.

φίλε ακριβώς αυτά τα 2 μοντέλα με απασχολούν κι εμένα για αγορά, πηγαίνοντας για την κορυφή στις digital compact και εξαιρουμένης της βαριάς G10...
βέβαια υπάρχει και παρόμοιo μοντέλο της panasonic η LX3!

Τα megapixel μην τα κοιτάς είναι επουσιώδη διότι δεν θα τυπωσεις αφίσες αλλά το πολυ Α3 σελίδες, άρα δεν θα δεις διαφορά...
επίσης είναι γενικώς παραδεκτό ότι όσο ανεβαίνουν τα MP στις compact που έχουν πολύ μικρή επιφάνεια αισθητήρα CCD, εμφανίζονται παραμορφώσεις και αλλοιώσεις...
για να καταλάβεις στα 10 ΜΡ υπάρχει μηχανή με 99 και με 500+ ... άρα δεν κάνουν αυτά και μόνο το τελικό αποτέλεσμα...
τέλος με βάση τις εδώ εντυπώσεις έκλινα προς panasonic μεριά
και αυτή είναι η οριστική μου άποψη μετά από δοκιμές που έκανα με τις μηχανές εντός του mediamarkt χτες και του Πλαισίου σήμερα...