Canon SX50

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα .

Είμαι κάτοχος μιας canon sx10 http://www.imaging-resource.com/PRODS/SX10IS/SX10ISA.HTM απο το καλοκαίρι του 2009 ενώ στην αποθηκη μου ξεκουράζεται χρόνια τώρα μια αναλογική canon eos 300 . Την sx10 την έχω καταχαρεί αν και πάντα στο auto . Πρόσφατα παρουσιαστήκε η ανάγκη για μία δευτερη μηχανή καθώς η γυναίκα μου μένει αθηνα και θελει την 10 για οικογενειακές περιστάσεις ενω εγω δουλευω και πηγαινοέρχομαι μύκονο και θέλω μια μηχανή συνέχεια διαθέσιμη . Ετσι σκέφτομαι για αναβάθμιση . Επισης επειδη τραβάω αρκετά οικογενειακά βίντεο το 640X480 είναι πολύ λίγο πλέον , ενώ η 10 δεν εχει raw . Τέλος εισαγωγικά αν πρεπει να με αξιολογήσω φωτογραφικά απο αποψη γνώσεων και εμπειρίας είμαι στο 2/10 με σκόπο σιγά σιγά να ασχολήθω περισσότερο .
Το δυνατό χαρτί της 50 http://www.dpreview.com/reviews/canon-powershot-sx50-hs (εδώ υπάρχει και αναλυτικό review : http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SX50_HS/index.shtml ) υποτιθεται ότι ειναι το οπτικό 50Χ. Επίσης τραβάει βίντεο HD με αρκετές δυνατότητες για τον μέσο χρήστη ,τραβάει raw , έχει πτυσσόμενο lcd , καλό σκόπευτρο ( το προτιμώ απο την lcd) και ένα σωρό αλλά καλούδια που τα περισσότερα δεν ξερω καν τι είναι .Επίσης απο τα review βλέπω πως το μενου και τα χειριστήρια ειναι εξέλιξη της 10 οπότε και θα μου είναι σχετικά γνώριμα Τι δεν μου αρέσει ? Το διάφραγμα ίσως , ξεκίνάει απο 3.4 όταν η 10 ξεκινάει απο 2.8 . Θα μου πεις απο 50αρι φακό τι περιμένεις ? Η χρήση που σκοπευω να κάνω είναι 65 φωτό - 35 βίντεο , 80 μέρα - 20 νύχτα , κυρίως χρήση σε οικογενειακά γεγονότα και τουρισμό . Και ολα αυτά με 410 εβρά συν το όποιο κόστος για μια κάρτα 16 GB άντε και μία 2η μπαταρία .
Από εσάς θα ήθελα καποιες απαντήσεις στα παρακάτω :
1. Υπάρχει κάτι το σοβαρά αρνητικό σε αυτη την μηχανή για το οποίο κάποιος απο εσας σε καμια περίπτωση δεν θα την αγόραζε
2. Απο τα section resulotion and noise και sample images του cameralab αντιλαμβάνομαι πως για μία all around μέση χρήση που θα κάνω είναι ικανοποιητική . Νύχτα όμως δεν βλέπω δείγματα , να φανταστώ το λόγο ??
3. Τι μπορεί να προταθεί σε dslr , κατα προτιμήση canon ,μοντέλο το πολύ διετίας , στα 500- 600 , που να υπερτερεί ξεκάθαρα της sx 50 σε φωτογραφικές ικανότητες και βίντεο που να δικαιολογεί αυτότο εξτρα 200αρι ? Προφανώς μιλάω για κιτ με κάποιο βασικό φακό που θα μείνει όμως για τη χρήση που προαναφέρα . Μόνο την 600 D βρήκα με ενα σύντομο ψάξιμο.

Και όποιες άλλες παρατηρήσεις δεκτές .
Ευχαριστώ

Καλησπέρα .

Είμαι κάτοχος μιας canon sx10 http://www.imaging-resource.com/PRODS/SX10IS/SX10ISA.HTM απο το καλοκαίρι του 2009 ενώ στην αποθηκη μου ξεκουράζεται χρόνια τώρα μια αναλογική canon eos 300 . Την sx10 την έχω καταχαρεί αν και πάντα στο auto . Πρόσφατα παρουσιαστήκε η ανάγκη για μία δευτερη μηχανή καθώς η γυναίκα μου μένει αθηνα και θελει την 10 για οικογενειακές περιστάσεις ενω εγω δουλευω και πηγαινοέρχομαι μύκονο και θέλω μια μηχανή συνέχεια διαθέσιμη . Ετσι σκέφτομαι για αναβάθμιση . Επισης επειδη τραβάω αρκετά οικογενειακά βίντεο το 640X480 είναι πολύ λίγο πλέον , ενώ η 10 δεν εχει raw . Τέλος εισαγωγικά αν πρεπει να με αξιολογήσω φωτογραφικά απο αποψη γνώσεων και εμπειρίας είμαι στο 2/10 με σκόπο σιγά σιγά να ασχολήθω περισσότερο .
Το δυνατό χαρτί της 50 http://www.dpreview.com/reviews/canon-powershot-sx50-hs (εδώ υπάρχει και αναλυτικό review : http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SX50_HS/index.shtml ) υποτιθεται ότι ειναι το οπτικό 50Χ. Επίσης τραβάει βίντεο HD με αρκετές δυνατότητες για τον μέσο χρήστη ,τραβάει raw , έχει πτυσσόμενο lcd , καλό σκόπευτρο ( το προτιμώ απο την lcd) και ένα σωρό αλλά καλούδια που τα περισσότερα δεν ξερω καν τι είναι .Επίσης απο τα review βλέπω πως το μενου και τα χειριστήρια ειναι εξέλιξη της 10 οπότε και θα μου είναι σχετικά γνώριμα Τι δεν μου αρέσει ? Το διάφραγμα ίσως , ξεκίνάει απο 3.4 όταν η 10 ξεκινάει απο 2.8 . Θα μου πεις απο 50αρι φακό τι περιμένεις ? Η χρήση που σκοπευω να κάνω είναι 65 φωτό - 35 βίντεο , 80 μέρα - 20 νύχτα , κυρίως χρήση σε οικογενειακά γεγονότα και τουρισμό . Και ολα αυτά με 410 εβρά συν το όποιο κόστος για μια κάρτα 16 GB άντε και μία 2η μπαταρία .
Από εσάς θα ήθελα καποιες απαντήσεις στα παρακάτω :
1. Υπάρχει κάτι το σοβαρά αρνητικό σε αυτη την μηχανή για το οποίο κάποιος απο εσας σε καμια περίπτωση δεν θα την αγόραζε
2. Απο τα section resulotion and noise και sample images του cameralab αντιλαμβάνομαι πως για μία all around μέση χρήση που θα κάνω είναι ικανοποιητική . Νύχτα όμως δεν βλέπω δείγματα , να φανταστώ το λόγο ??
3. Τι μπορεί να προταθεί σε dslr , κατα προτιμήση canon ,μοντέλο το πολύ διετίας , στα 500- 600 , που να υπερτερεί ξεκάθαρα της sx 50 σε φωτογραφικές ικανότητες και βίντεο που να δικαιολογεί αυτότο εξτρα 200αρι ? Προφανώς μιλάω για κιτ με κάποιο βασικό φακό που θα μείνει όμως για τη χρήση που προαναφέρα . Μόνο την 600 D βρήκα με ενα σύντομο ψάξιμο.

Και όποιες άλλες παρατηρήσεις δεκτές .
Ευχαριστώ

H 600d είναι μια χαρά μηχανή. Με το βασικό φακό 18-55 βγαίνει στα 450 από το amazon γερμανίας και με τον 18-135 (για να έχεις και καλό ζουμ) στα 700 και κάτι. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις στις άλλες μάρκες.

http://www.amazon.de/Canon-SLR-Digi...TF8&qid=1378901264&sr=8-6&keywords=canon+600d
http://www.amazon.de/Canon-SLR-Digi...TF8&qid=1378901264&sr=8-1&keywords=canon+600d

H 600d είναι μια χαρά μηχανή. Με το βασικό φακό 18-55 βγαίνει στα 450 από το amazon γερμανίας και με τον 18-135 (για να έχεις και καλό ζουμ) στα 700 και κάτι. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις στις άλλες μάρκες.

http://www.amazon.de/Canon-SLR-Digi...TF8&qid=1378901264&sr=8-6&keywords=canon+600d
http://www.amazon.de/Canon-SLR-Digi...UTF8qid=1378901264&sr=8-1&keywords=canon+600d

Χμμμ , τελικά βλακείες γράφω . Το πακέτο EOS 600D + EF-S 18-55mm IS παίζει στο αντοράμα στα 534 ενώ μόλις έλαβα ενημερωτικό email απο γνωστό κατάστημα ότι το έβγαλε στο σφυρί στα 475.00 . Δηλαδή και μια κάρτα μνήμης δώρο . Τώρα βέβαια σαν κλασσικός Ελληνας μπαίνω σε διλήμματα . Ξεστοκάρούνε ? Περιμένουνε καινούριο εμπόρευμα ? Να σπεύσω ταχέως η να περιμένω ? Το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει καιρό ? Αναμένεται αντικαταστάτης ? Να περιμένω μήπως βγει στο σφυρί και το κιτ με τον 2ο ζουμ ή όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα ? Επίσης μια τελευταία ερώτηση αν και ξεφύγαμε απο το θέμα , ποικιλία φακών για το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει ?

Ευχαριστώ ...

Χμμμ , τελικά βλακείες γράφω . Το πακέτο EOS 600D + EF-S 18-55mm IS παίζει στο αντοράμα στα 534 ενώ μόλις έλαβα ενημερωτικό email απο γνωστό κατάστημα ότι το έβγαλε στο σφυρί στα 475.00 . Δηλαδή και μια κάρτα μνήμης δώρο . Τώρα βέβαια σαν κλασσικός Ελληνας μπαίνω σε διλήμματα . Ξεστοκάρούνε ? Περιμένουνε καινούριο εμπόρευμα ? Να σπεύσω ταχέως η να περιμένω ? Το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει καιρό ? Αναμένεται αντικαταστάτης ? Να περιμένω μήπως βγει στο σφυρί και το κιτ με τον 2ο ζουμ ή όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα ? Επίσης μια τελευταία ερώτηση αν και ξεφύγαμε απο το θέμα , ποικιλία φακών για το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει ?

Ευχαριστώ ...

Ποικιλία φακών; Η μεγαλύτερη παγκοσμίως.... δεν υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα φακών από εκείνη της canon και των συμβατών με αυτήν εταιριών sigma/tamron/tokina/samyang.
Υπάρχει πλέον και 650d περίπου η ίδια αλλά με σπαστή πίσω οθόνη. Και φυσικά θα βγει καινούριο μοντέλο... ε και; από τη στιγμή που λες ότι είσαι πολύ χαμηλά στη γκάμα της φωτογραφικής τέχνης ό,τι και να πάρεις δεν θα μπορέσεις να εξαντλήσεις τις δυνατότητές του. Η 600d είναι μια χαρά μηχανή όχι μόνο για τώρα αλλά και για 3-4 χρόνια από τώρα.

Την ακούω καλή περίπτωση, απλά κάνε μια βόλτα σε ένα μαγαζί να την δεις από κοντά αν δεν έχεις ξαναπιάσει στα χέρια σου κάτι ανάλογο. Μην σε ξενίσει ο "σκοτεινός" σχετικά φακός του κιτ, όλοι έτσι είναι αλλά θα κερδίσεις από μέγεθος - ποιότητα αισθητήρα και βέβαια την ταχύτητα χειρισμών...

Φίλε Βλασίδη να σε ευχαριστήσω για τα φώτα σου . Δηλώνω υπερήφανα αρχάριος με την μόνη διαφορά πως τα ευρώ τα δικά μου με τα δικά σου έχουνε την ίδια αξία και ας εισαι advanced χρήστης . Θέλω να πω πως εκτός από το να κάνω την δουλειά μου απλά με ενδιαφέρει η αγορά να έχει και ένα καλό VFM . H 650 D στοιχίσει 635 βλέπω με δώρο τσάντα η τρίποδο και τα μεταφορικά δωρεάν ενώ η 600 απο την προσφορά με τα μεταφορικά θα μου έρθει περίπου στα 500 .
Τι παραπάνω παίρνω ??? Αρκετά .
1. Βασικότερο επόμενης γενιάς επεξεργαστη , απο το wiki " The DIGIC 5 processor, used for the first time in a consumer-level Canon DSLR,[12] allows for a significant increase in continuous shooting from the 600D of 5.0 frames per second, up from 3.7 frames per second. The 650D is also the first Canon DSLR to support the UHS-I speed class.[8] The 650D's autofocus during live view mode is approximately two times faster than the 600D. "
2. Συνεχόμενο AF στο βίντεο
3.Touch LCD . Αναγκαίο ? Οχι . Επιθυμητό ? Ναι
4. Σε πολλά πράγματα βελτιωμένη . Εδώ τα λέει ξεκάθαρα : http://www.ephotozine.com/article/canon-eos-600d-vs-650d-dslr-comparison-19379
5 . Ο φακός είναι ακριβώς ο ίδιος
6. Η 650 γράφει stereo !!!
7. Η 600 ειναι release 2/11 ενώ η 650 6/12
8. Πάει πιο πολυ το ISO (όχι ότι θα φτάσω ποτέ εκει πάνω)
Αρνητικά , χμμμ , και οι δύο λενε image stabilisitation NO . Είχα την εντύπωση πως αυτό το IS που λένε στο κίτ "EOS 650D + EF-S 18-55mm IS" . Νομίζω πως μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό . Και το aperture 3,5 μόνο ? Αυτό με στεναχωρεί κάπως

Μετά από όλα αυτά αν είχες 635 διαθέσιμα τι θα έκανες ? Θα χτύπαγες την 600 στα 500 και τα ρέστα αξεσουάρ , την 650 σκέτη ,ή θα περίμενες τα Χριστούγεννα μήπως και βγει στο σφυρί η 650 ?? Εδώ σε θέλω . Νομίζω πως αν το χρηματικό δεν αποτελεί πρόβλημα η επιλογή είναι μονόδρομος .

Και φυσικά εδώ μπαίνει και το άλλο φιλοσοφικό ερώτημα , να πάρω μόνο το σώμα στα 570 και να βγω στην γύρα για μτχ φακό λίγο πιο φωτεινό ? Το ζουμ μπορεί να περιμένει ? Και πόσο να παίζουνε αυτοί ?

Το ξέρω ότι ξεφεύγω υπέρμετρα από το αρχικό project αλλά ίσως βοηθήσει τον μελλοντικό αναγνώστη.
Ευχαριστώ

First things first...

Διαθέτω μια μηχανή κάποτε κορυφαίας τεχνολογίας (ήδη μετρά 5 χρόνια) και καλούς φακούς (του χιλιάρικου και βάλε ο καθένας). Αλλά διαθέτω και μια μηχανή σαν αυτή που σου προτείνουμε (NIKON D5100) την οποία σετάρω είτε με τους καλούς φακούς, είτε με τους δικούς της φακούς του κιτ. Φωτογραφίζω και με τα δυο σετ, ανάλογα με τις ανάγκες μου.

Ενώ έχω δουλέψει με άλλες μηχανές, κορυφαίας τεχνολογίας (π.χ. ΝΙΚΟΝ d800e) ωστόσο δεν με τρώει η τσέπη μου σώνει και καλά να πάρω καλύτερη μηχανή. Μπορώ και να κάνω μεσαία ταξίδια βασιζόμενος για φωτογραφία σε μηχανή και φακούς σαν κι αυτούς που σου προτείνουμε.

Ποιά είναι τα σημαντικά για τη φωτογραφία;

1. Καλό σώμα, αλλά καλύτερος φακός. Αυτός δίνει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το έχεις υπόψη σου.
2. Ευκολία χειρισμών της μηχανής. Οι μηχανές που αναφέρεις έχουν την ίδια ακριβώς εργονομία, άρα και το ίδιο εύκολο ή λιγότερο έυκολο αποτέλεσμα.
3. Σύστημα εστίασης. Οι CANON ειδικά η βασική σειρά έχει το πιο γρήγορο σύστημα εστίασης, αλλά είναι επιρρεπές στα λάθη. Δεν θα καταλάβεις διαφορά στις δυο μηχανές. Αν όμως χρησιμοποιήσεις Live View ναι η 650 θα είναι ταχύτερη. Λάβε υπόψη όμως ότι το Live View το χρησιμοποιούμε σε λήψεις σε τρίποδο κυρίως.
4. Drive. δηλ. πόσα καρέ το δευτ. Τα 5 είναι σημαντικά πιο γρήγορα από τα 3,7. Όμως αυτό αφορά κινούμενα θέματα κυρίως σπορ (δηλ. ποδόσφαιρο, τέννις, βόλλει, κλπ.) κι όχι με τους βασικούς φακούς. Σε οικογενειακές στιγμές δεν θα καταλάβεις διαφορά, ούτε και σε κινούμενα πιτσιρίκια. Αν θέλεις να καλύψεις σπορ ναι, η 650 θα είναι καλύτερη , αλλά θα χρειαστείς καλύτερους φακούς (του χιλιάρικου και βάλε) και αν έχεις μεγάλα δάχτυλα και καλύτερο πιάσιμο στη μηχανή.
5. Ποιότητα λήψης τη νύχτα ή σε δύσκολες φωτιστικά συνθήκες. ναι η 650 είναι ελαφρώς καλύτερη, αλλά αυτό είναι και θέμα επεξεργασίας.
6. Ποιότητα λήψης φωτογραφιών. Οι δυο μηχανές είναι λίγο πολύ ισοδύναμες στις ίδιες συνθήκες. Λάβε σοβαρά υπόχη σου ότι η μηχανή τραβά σε Jpg (έτοιμες φωτο ( και αρχεία raw (cr2) τα οποία χρειάζονται επεξεργασία στον ΗΥ. Η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα είναι μεγάλη και γίνεται μεγαλύτερη όσο πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες που τράβηξες τη φωτογραφία και όσο περισσότερα ή μεγαλύτερα λάθη έκανες κατά τη λήψη. Πόσο μεγάλη; Θα έλεγα ξεκινούμε από 25% και ανεβαίνουμε... Άρα αν θέλεις καλές φωτογραφίες δεν ξεκινάς να αγοράσεις καλύτερη μηχανή μεταξύ 2 dslr αλλά να επεξεργάζεσαι όλες τις λήψεις σου στον ΗΥ.

και τέλος 7. Ο φωτογράφος. Για να γίνεις καλός φωτογράφος πρέπει να μάθεις άριστα τον εξοπλισμό σου και να αποκτήσεις εμπειρία, Οι περισσότεροι που αγοράζουν καλό εξοπλισμό (π.χ. 8/10) δεν προχωρούν πέρα από το στάδιο της αγοράς και μετά τεμπελιάζουν. Δεν αφιερώνουν χρόνο να βελτιωθούν. Άρα μένουν στάσιμοι. Ειδικά στον δικό μας φόρουμ το ποσοστό αυτών που συνεχίζουν είναι πολύ υψηλότερο, θα έλεγα 50%. Αλλά δεν είναι πλέον θέμα χρημάτων , αλλά ενασχόλησης συστηματικής με το αντικείμενο.

Αυτά τα λίγα και επανερχόμαστε αν θέλεις.

Φίλε Βλασίδη ευχαριστώ για τα σχόλια σου τα οποία και λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου . Θέλω να πιστεύω πω μετά την νέα αγορά θα ασχοληθώ πιο ενεργά . Έτσι έλεγα βέβαια και όταν πήρα την πρώτη μου αναλογική EOS 300 αλλά τότε με τα φίλμ το σπορ στοίχιζε αρκετά και ήμουνα πιτσιρικάς (19) . Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν με βλέπω με φακούς του χιλιάρικου , τουλάχιστον σύντομα . Απο την στιγμή λοιπόν που θα μείνω με τον στοκ φακό είναι καλύτερα ίσως να έχω ένα καλύτερο σώμα και στην πορεία βλέπουμε . Επιπρόσθετα στο θέμα του βίντεο (που με απασχολεί) η 650 νομίζω είναι μια κλάση μπροστά σε χαρακτηριστικά . Φαντάζομαι εσύ θα είσαι της λογικής , καλό σώμα , καλύτερο φακό και για βίντεο πάρε βιντεοκάμερα . Δεκτό και υπέρκατανοητό . Τέτοιο ενδεχόμενο το έχω αποκλείσει για διάφορους τόσο οικονομικούς όσο και πρακτικούς λόγους . Και επιστρέφω στο αρχικό ερώτημα . Για τα παραπάνω που προσφέρει η 650 αξίζει τα 130 ? Και κάτι ακόμα . Από οσο θυμάμαι την eos 300 http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EOS_300 την είχα πάρει κιτ με φακό 35-80 αν θυμάμαι καλά EF . Είναι συμβατός με την 650 ? Αν ναι γλιτώνω τον αρχικό φακό .

Ευχαριστώ

Φίλε Anritsu λάβε σοβαρά υπόψι σου αυτά που λέει ο Βλάσης, ειδικά στο κομμάτι επεξεργασία και συνθήκες χρήσης. Μου έτυχε κάποια στιγμή να κάνω upgrade τον raw editor που χρησιμοποιώ (Capture One), και ήταν σαν να αγόρασα καινούρια μηχανή...

Φίλε Βλασίδη ευχαριστώ για τα σχόλια σου τα οποία και λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου . Θέλω να πιστεύω πω μετά την νέα αγορά θα ασχοληθώ πιο ενεργά . Έτσι έλεγα βέβαια και όταν πήρα την πρώτη μου αναλογική EOS 300 αλλά τότε με τα φίλμ το σπορ στοίχιζε αρκετά και ήμουνα πιτσιρικάς (19) . Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν με βλέπω με φακούς του χιλιάρικου , τουλάχιστον σύντομα . Απο την στιγμή λοιπόν που θα μείνω με τον στοκ φακό είναι καλύτερα ίσως να έχω ένα καλύτερο σώμα και στην πορεία βλέπουμε . Επιπρόσθετα στο θέμα του βίντεο (που με απασχολεί) η 650 νομίζω είναι μια κλάση μπροστά σε χαρακτηριστικά . Φαντάζομαι εσύ θα είσαι της λογικής , καλό σώμα , καλύτερο φακό και για βίντεο πάρε βιντεοκάμερα . Δεκτό και υπέρκατανοητό . Τέτοιο ενδεχόμενο το έχω αποκλείσει για διάφορους τόσο οικονομικούς όσο και πρακτικούς λόγους . Και επιστρέφω στο αρχικό ερώτημα . Για τα παραπάνω που προσφέρει η 650 αξίζει τα 130 ? Και κάτι ακόμα . Από οσο θυμάμαι την eos 300 http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EOS_300 την είχα πάρει κιτ με φακό 35-80 αν θυμάμαι καλά EF . Είναι συμβατός με την 650 ? Αν ναι γλιτώνω τον αρχικό φακό .

Ευχαριστώ

όχι δεν θα σου πω να πάρεις βιντεοκάμερα. Θα σου πω να αγοράσεις τρίποδο. Είναι το πρώτο που χρειάζεσαι για να τραβάς βίντεο. Αν δεν έχεις τριπόδι και τραβάς στο χέρι, ό,τι και να τραβήξεις χάλια θα είναι. Δεν θα αξίζει καν να μιλούμε για καλύτερο ή χειρότερο βίντεο.

Ο 35-80 καλό είναι να μπει στο ράφι ως διακοσμητικός ή πάνω στο γραφείο για να κρατά χαρτιά να μην παίρνουν οι αέρηδες.

Από ότι φαίνεται ότι και να σου πούμε, εσύ θα ακολουθήσεις την πεπατημένη. θα αγοράσεις πιο ακριβό σώμα από ότι ήθελες αρχικά, θα κάνεις τσιγκουνιά στο φακό, δεν θα ασχοληθείς με το θέμα επεξεργασία στον ΗΥ .

Φίλε Anritsu λάβε σοβαρά υπόψι σου αυτά που λέει ο Βλάσης, ειδικά στο κομμάτι επεξεργασία και συνθήκες χρήσης. Μου έτυχε κάποια στιγμή να κάνω upgrade τον raw editor που χρησιμοποιώ (Capture One), και ήταν σαν να αγόρασα καινούρια μηχανή...

Μα δεν αντιλέγω κάπου . Τώρα επειδή με RAW δεν έχω ξαναασχολήθει προφανώς μιλάς για το software . Έχω κατεβάσει το lightroom 4.4 , Μου το συστήσανε σαν καλό εισαγωγικό , αλήθεια , ψέμα θα δείξει . Δεν βιάζομαι , μια και προβλέπεται μακρύς ο χειμώνας ...

Ευχαριστώ

όχι δεν θα σου πω να πάρεις βιντεοκάμερα. Θα σου πω να αγοράσεις τρίποδο. Είναι το πρώτο που χρειάζεσαι για να τραβάς βίντεο. Αν δεν έχεις τριπόδι και τραβάς στο χέρι, ό,τι και να τραβήξεις χάλια θα είναι. Δεν θα αξίζει καν να μιλούμε για καλύτερο ή χειρότερο βίντεο.

Ο 35-80 καλό είναι να μπει στο ράφι ως διακοσμητικός ή πάνω στο γραφείο για να κρατά χαρτιά να μην παίρνουν οι αέρηδες.

Από ότι φαίνεται ότι και να σου πούμε, εσύ θα ακολουθήσεις την πεπατημένη. θα αγοράσεις πιο ακριβό σώμα από ότι ήθελες αρχικά, θα κάνεις τσιγκουνιά στο φακό, δεν θα ασχοληθείς με το θέμα επεξεργασία στον ΗΥ .

Τρίποδο έχω , κινέζικο αλουμινίου αλλά νομίζω για αρχή καλά είναι . Σε κανένα φακό δεν κάνω τσιγγουνία γιατί προς το παρόν είτε 600 είτε 650 τον ίδιο φακό του κιτ θα έχουνε . Αν ο παλιός 35-80 μπαίνει και είναι πάνω κάτω των ίδιων δυνατοτήτων με αυτόν του κιτ της 650 μου μένει ένα 70αρι στην τσέπη αν πάρω μόνο σώμα και ξεκινάω σιγά σιγά να δω τι μπορώ σε μτχ . Όσο για τον υπολογιστή που λες , έχω όλη την καλή διάθεση να ασχοληθώ αρκεί να μπορεί να σηκώσει και το pc μου το φορτίο , που από όσο ξέρω δεν θα είναι και ελαφρύ .
Οπως και να έχει ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Τρίποδο έχω , κινέζικο αλουμινίου αλλά νομίζω για αρχή καλά είναι . Σε κανένα φακό δεν κάνω τσιγγουνία γιατί προς το παρόν είτε 600 είτε 650 τον ίδιο φακό του κιτ θα έχουνε . Αν ο παλιός 35-80 μπαίνει και είναι πάνω κάτω των ίδιων δυνατοτήτων με αυτόν του κιτ της 650 μου μένει ένα 70αρι στην τσέπη αν πάρω μόνο σώμα και ξεκινάω σιγά σιγά να δω τι μπορώ σε μτχ . Όσο για τον υπολογιστή που λες , έχω όλη την καλή διάθεση να ασχοληθώ αρκεί να μπορεί να σηκώσει και το pc μου το φορτίο , που από όσο ξέρω δεν θα είναι και ελαφρύ .
Οπως και να έχει ευχαριστώ για τις απαντήσεις

αν θέλεις καλύτερο φακό πάρε τον http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=51947.0 αν είναι σε καλή κατάσταση.