Canton AS 85.2 SC Active Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Ρυθμίσεις...)

jimcat

New member
10 February 2013
16
Καλησπερα παιδες..!!πριν λιγες ωρες παρελαβα το subwoofer CANTON AS 85,2 SC απο γερμανικο αμαζον αλλα θελω την βοηθεια σας....!!!εκανα τις αυτοματες ρυθμισεις του denon x1000 αλλα δεν το ακουω καλα...απο πισω εχει καποιες επιλογες αλλα δεν εχω ιδεα που πρεπει να τα εχω...μπορει καποιος να βοηθησει...???
http://www.amazon.de/gp/customer-me...WRPAU223/B002P8AWSA/ref=cm_ciu_images_pl_link

Re: Αγορά subwoofer έως 200 ευρώπουλα (τόσα έμειναν)....

Οι ρυθμίσεις φαίνονται σωστά αν είναι όπως το χεις στη φωτό, μόνο το amplifier mode ίσως θέλει στο on κι όχι στο auto, μπες στο μενού του υπογούφερ απ τον ενισχυτή και δες αν στο χει ρυθμίσει στο -12, αν ναι βάλτο στο -3 και ξαναδοκίμασε με χαμηλές πρώτα εντάσεις και μετά σιγά σιγά πειραματίσου εσύ σε ποια ακριβώς ένταση θα το βάλεις. Συνήθως το -12 σημαίνει ότι όταν το "άκουσε" ο ενισχυτής απ το μικρόφωνο ήταν εκτός ορίων οπότε ή ξανακάνεις ισοστάθμιση με το volume του υπογούφερ στο -10 ή κάνεις αυτό που σου έγραψα στην αρχή.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση οντως ηταν στο -12 το εβαλα στο -3 αλλα το σαμπ αρνειται πεισματικα να παιξει.....ξαναεκανα αυτοματη ρυθμιση αλλα οχι 200 rms που λεει αλλα ουτε 2 δεν παιζει....τι στο καλο κανω λαθος δεν μπορω να καταλαβω....!!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση οντως ηταν στο -12 το εβαλα στο -3 αλλα το σαμπ αρνειται πεισματικα να παιξει.....ξαναεκανα αυτοματη ρυθμιση αλλα οχι 200 rms που λεει αλλα ουτε 2 δεν παιζει....τι στο καλο κανω λαθος δεν μπορω να καταλαβω....!!

Καταρχήν βάλε τον ενισχυτή σου σε λειτουργία 2.1 και κλείσε τα speakers για να ακούσεις μόνο το SUB. Θα πρέπει να τραντάξει.

Σε πολυκάναλη λειτουργία, δήλωσε το κεντρικό σου small να δεις αν θα παίξει...

Τον γενικό διακόπτη τον έχεις στο on? Τα ηχεία τι μέγεθος στα έβγαλε ( small - large) και ποια; Η σύνδεση απ τον ενισχυτή είναι σωστή; Του δήλωσες ότι έχεις υπογούφερ; Οταν κάνεις την ισοστάθμιση τον γενικό διακόπτη τον έχεις στο on κι όχι στο auto? Τσέκαρέ τα όλα αυτά να σιγουρευτούμε και βλέπουμε. Στο εγχειρίδιο ποια λέει ότι είναι η είσοδος LFE?

Βάλε κατ' αρχήν το LPF for LFE στα 120Hz για να έχει πλήρες το εύρος του LFE.

Μετά για να "ανοίξει" η ανακατεύθυνση των χαμηλών των ηχείων προς το sub, στον Denon χρειάζεται να δηλώσεις τα ηχεία στα οποία θα λειτουργήσει αυτό ως small (σε άλλους δεν χρειάζεται αυτό το βήμα).
Τέλος επιλέγεις από ποια συχνότητα και κάτω θα οδηγούνται οι χαμηλές των ηχείων προς το sub, που στην περίπτωση του Denon αυτή η συχνότητα ρυθμίζεται ξεχωριστά για τα εμπρός, το κεντρικό και τα surround (σε άλλους είναι κοινή αυτή η ρύθμιση για όλα τα ηχεία).

Κάνε αυτά τα βήματα και βλέπουμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξέχασα το πιο σημαντικό. Βάλε περιεχόμενο αναπαραγωγής που να έχει όντως χαμηλές.

Δεν έχουμε το sub για να αναπαράγει κάτι που δεν υπάρχει, αλλά για κάτι που υπάρχει.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια..!Θα το δοκιμασω με το που γυρισω σπιτι γιατι ειμαι στη δουλεια τωρα,απο χτες παντως εχω σκασει γιατι υπαρχει η αμφιβολια μην ειναι τιποτα χαλασμενο και αντε να βρω ακρη μετα,,,ελπιζω να ειναι οι ρυθμισεις.....πολυ μανουρα ρε παιδι μου παντος....εγω νομιζα θα το βαλω στην πριζα και τελος....!

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια..!Θα το δοκιμασω με το που γυρισω σπιτι γιατι ειμαι στη δουλεια τωρα,απο χτες παντως εχω σκασει γιατι υπαρχει η αμφιβολια μην ειναι τιποτα χαλασμενο και αντε να βρω ακρη μετα,,,ελπιζω να ειναι οι ρυθμισεις.....πολυ μανουρα ρε παιδι μου παντος....εγω νομιζα θα το βαλω στην πριζα και τελος....!

Μην αγχωνεσαι.. αν τυχει και ειναι οντως προβλημα του προϊοντος, θα αναγκαστεις να το στειλεις πισω amazon (και να πληρωσεις τα μεταφορικα) αλλα αν διαπιστωσουν και αυτοι προβλημα, θα στα επιστρεψουν πισω.

Τέλος επιλέγεις από ποια συχνότητα και κάτω θα οδηγούνται οι χαμηλές των ηχείων προς το sub, που στην περίπτωση του Denon αυτή η συχνότητα ρυθμίζεται ξεχωριστά για τα εμπρός, το κεντρικό και τα surround

παιδια πανω στην ερωτηση του φιλου θα ηθελα και εγω να ρωτησω μιας και εχω και εγω denon σε ποιες συχνοτητες να ρυθμισω για τα μπροστα τα πισω και το κεντρικο?

παιδια πανω στην ερωτηση του φιλου θα ηθελα και εγω να ρωτησω μιας και εχω και εγω denon σε ποιες συχνοτητες να ρυθμισω για τα μπροστα τα πισω και το κεντρικο?

Ο ενισχυτής τι σου έβγαλε; Δεν σε ικανοποίησε; Με τα ηχεία σου που παρεμπιπτόντως τα χω ακούσει κι έμεινα έκπληκτος με τον ήχο που βγάζουν, τα μπροστινά θα τα βαζα στα 60Hz και τα υπόλοιπα στα 80Hz.

ολο περιεργος με τις ρυθμισεις του ενισχυτη μου εκανε "ανυπαρκτα" τα surround και το subwoofer οπου το εβαλε στο -12 !!!!!!!!!!
οποτε κρατησα ολες τις ρυθμισεις και αλλαξα αυτα τα δυο.
ο προβληματισμος μου ειναι οτι ενω παιζει ωραια το subwoofer δεν τριζει αρκετα κατι που μου αρεσει,αυτο βεβαια ισως οφηλεται στο οτι ειναι μονο 8´ αλλα απο την αλλη και ο χωρος ειναι μονο 12 τ.μ.
τα μπροστα ηχεια τα εχω δηλωσει σαν μικρα.οποτε ειπα να επι ευκαιριας να κανω και τις ρυθμισεις με τις συχνοτητες.
επισης εχω κρατησει τις υπολοιπες ρυθμισεις που μου ειχες προτηνεις στις αρχες οπου ειχα αγορασει τον ενισχυτη.
τα ακουσες σε μουσικη η ταινεια? με ποιον ενισχυτη παιζανε?αν θυμασαι απο εσενα εμπνευστηκα και κατεληξα σε ηχεια Q-acoustics :2thumb22sup:

Ανύπαρκτα τα surround? Μήπως τα είχες συνδέσει λάθος; Δηλαδή στην ισοστάθμιση σου έδειξε μόνο τα μπροστά και το κεντρικό; Περίεργο αυτό. Απ το μενού του ενισχυτή έχεις δηλώσει ότι το σύστημά σου είναι 5.1; Τα άκουσα αφού έγινε εδώ από μέλος μια δοκιμή με πολύ καλές κριτικές κι έτυχε εκείνη την εποχή φίλος που δεν ασχολούνταν κι ήθελε σύστημα, να του τα προτείνω και τα συνδέσαμε πάνω σε ένα Pioneer αφού πρώτα τα δοκίμασα κι εγώ στον δικό μου yamaha. Και στις δύο περιπτώσεις έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος απ το αποτέλεσμα, συγκρίσεις λόγω διαφορετικών ενισχυτών δεν θα κάνω γιατί οι δοκιμές έγιναν σε διαφορετικούς χώρους. Ομως και σε μουσική που δεν απευθύνεται είναι η αλήθεια, αλλά σε κινηματογραφικό υλικό που είναι το φαί τους έπαιξαν απροσδόκητα καλά στο χώρο μου που τότε ήταν μεγάλος και δικαιολόγησαν τα λεφτά τους και με το παραπάνω μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Αυτός ήταν ο λόγος που σε κάποιους φίλους όταν με ρωτάνε αν μπορούν να στήσουν σύστημα το έχω προτείνει κι έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι. Σε χώρους μέχρι και 30 τ.μ. πιστεύω τους καλύπτουν άνετα και τώρα που με τους ενισχυτές προσφέρεται ισοστάθμιση πιστεύω θα αποδόσουν ακόμα καλύτερα μιας κι εγώ όσες φορές τα έχω ακούσει ήταν με ενισχυτές που δεν είχαν αυτόματη ισοστάθμιση, απλά ό,τι ρυθμίσαμε εμείς με ντεσιμπελόμετρο.

λαθος μου, σε παραπληροφορησα, λεγοντας "ανυπαρκτα" εννοουσα οτι τα ειχε ρυθμισει ο ενισχυτης να παιζουν πολυ αδυναμα ετσι ουσιαστικα ηταν σαν να μην ειχα surround.
και εγω μεχρι στιγμης εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος και απο το 5.1 και απο το Hi-fi για τα χρηματα που διεθεσα.
anyway θα κανω τις ρυθμισεις και αμα χρειαστω καμια επιπλεον πληροφορια θα ανοιξω καινουργιο θεμα και θα σου ζητησω και παλι βοηθεια για να μην καταστρεψουμε εδω το νημα του φιλου.
σε ευχαριστω κωστα!!

Ένας μπούσουλας σε αυτό είναι 10Hz πιο πάνω από την κατώτατη συχνότητα που αναφέρουν τα ηχεία στα specs τους όταν αυτή αναφέρεται σε -3dB.

Μπορείς επίσης να ρυθμίσεις και όλα τα ηχεία στην ίδια συχνότητα, αποφεύγοντας την θεωρητική διαφορά φάσης που θα προέκυπτε λόγω του διαφορετικού σημείου αποκοπής χαμηλών μεταξύ των ηχείων.

Προτείνω να μην κόβονται γενικά και αόριστα συχνότητες, ανακατευθύνοντάς τες στο sub, γιατί έτσι φορτώνουμε το sub ανούσια. Άσε που κάτι τέτοιο θα είχε περισσότερο νόημα αν όλα τα ηχεία μας ήταν απολύτως ίδια.

Πρόσεξε πολύ με την ισοστάθμιση, πρέπει να γίνεται αργά το βράδυ που ο περιβάλλον ήχος είναι πιο χαμηλός γιατί επηρεάζει το αποτέλεσμα. Εγώ την κάνω πάντα όταν έχουν κοιμηθεί όλοι για να μαι σίγουρος ότι κανένας ήχος δεν θα μ αναγκάσει να την ξανακάνω απ την αρχή. Επίσης πρέπει οπωσδήποτε το μικρόφωνο να είναι στη σωστή θέση, στο ύψος των αυτιών και στην θέση ακρόασης να γίνει η πρώτη μέτρηση. Για να σιγουρευτείς αν είναι εντάξει βάλε το transformers 3 dark of the moon, έχει πολύ περιφερειακό ήχο σε σχέση με άλλες ταινίες κι εκεί θα καταλάβεις αν πραγματικά είσαι ευχαριστημένος ή όχι απ την ισοστάθμιση.

Όντως, με τις 8 θέσεις μέτρησης που έχει ο Denon, πρέπει σε κάθε σημείο το μικρόφωνο να έχει τοποθετηθεί στο σωστό ύψος.

Γι' αυτό προφανώς στα καινούργια μοντέλα περιλαμβάνεται στη συσκευασία ένα ρυθμιζόμενο σε ύψος τρίποδο (από χαρτόνι).

Εγώ πάντως αγόρασα τρίποδο απ το Πλαίσιο με 10 ευρώ και έκανα καλύτερα τη δουλιά μου απ το να προσπαθώ να στηρίξω το μικρόφωνο στον περίεργο καναπέ μου και ταυτόχρονα το ίδιο τρίποδο στηρίζει βιντεοκάμερα και φωτογραφική, αν δεν είχα τον ενισχυτή πιθανόν να μην αγόραζα ποτέ τρίποδο!!!!! Πάντως δεν είναι ανάγκη να γίνουν κι οι 8 μετρήσεις απ ό,τι λέει τουλάχιστον στο δικό μου εγχειρίδιο. Οι υπόλοιπες είναι απλά για επιβεβαίωση των μετρήσεων των αποστάσεων.

παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον,πραγματικα πολυτιμες οι πληροφοριες σας!
θα τα ξανακανω ολα απο την αρχη βημα-βημα,σαν νεος στον χωρο καθε μερα μα8αινω και κατι καινουργιο,οποτε συνεχως βλεπω μια βελτιωση στην ολη κατασταση κατι το οποιο με κραταει κοντα στο χομπι μου αυτο πλεον.
οσον αφορα τα τεστ ποτε δεν εχω ξεπερασει τα 3 που ειναι και τα αναγκαστηκα.. :flipout:

dHeoPr.jpg

k5K1sI.jpg

favGIV.jpg

gyqqgb.jpg

mhtlMZ.jpg

ehrnie.jpg

u7O7Di.jpg

Ριξτε μια ματια ρε παιδια στις ρυθμισες μπας και βγαλω καμια ακρη.....!!

Ωωωωωωωωωωωωωωωωχχχχχχχχχχχχχ sorry βγηκαν τεραστιες........................!!!!!!!!!!!!!:Banane0:

RbIP9V.jpg

Λοιπόν, κάτι Dynamic Volume και κάτι Dynamic EQ βγάλτα off.

Το sub γιατί το σύνδεσες με δύο καλώδια;
Έβαλες το volume στο μηδέν πριν μετρήσεις;
Το crossover στο sub βάλτο τέρμα δεξιά, δεν έχει άλλο τρόπο να το προσπεράσεις.
Άνοιξε και την επιλογή ότι έχεις surround.
Γιατί LFE+Main; Που τα έχεις βάλει τα σημεία αποκοπής των συχνοτήτων των ηχείων;

Γιατί δεν έφτιαξες καφέ; Έχεις δουλειά ακόμα... .
Κάνε αυτά και βλέπουμε... .