Canton AS 85.2 SC Active Subwoofer (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Ρυθμίσεις...)

Re: Αγορά subwoofer έως 200 ευρώπουλα (τόσα έμειναν)....

iANgye.jpg

UH4jsQ.jpg

Λοιπον το πισω μερος του denon ειναι αυτο στην 1 φωτο και η αλλη ειναι απτο μανιουαλ του σαμπγοοφερ..

Pleo εβγαλα τα dynamic volume και EQ off
εβαλα στο μηδεν το volume και ξαναμετραω τωρα..
crossover τερμα δεξια...
η επιλογη για surround δεν ανοιγει γιατι δεν εχω...θα τα παρω αργοτερα...!
LFE+Main να το βαλω επιλογη σκετο Main...?Τα σημεια αποκοπης των συχνοτητων που στον κορακα ειναι.....???:smash:

Να σε κερασω εγω ενα καφε καλυτερα και να μου τα φτιαξεις εσυ...??
Δοκιμη θα κανω αυριο γιατι τωρα δεν.......
Τη γερμανια μου μεσα......:violent-smiley-030:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχω ενα θεμα με τις τεραστιες φωτο....!!!
Pleo φιλε μου σε ευχαριστω εκ των προτερων οπως και τα υπολοιπα παιδια που ασχολειστε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τι ρυθμιση του phase να την αφησω στα 30...?

Καλά sorry κι όλας αλλά πως περιμένεις να βρει ο ενισχυτής surround ηχεία αν δεν έχει συνδέσει surround ηχεία;

Η φάση του sub ρυθμίζεται εκεί που το μπάσο ακούγεται πιο καθαρά. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ρυθμίζεις το μπάσο από τα ηχεία και του sub να πέφτει ακριβώς. Μην σε απασχολεί για την ώρα.

Που είναι η αποκοπή των ηχείων; Έλαμουντέ που θα λέγαμε και στα αραβικά. Κάπου θα λέει crossover.

LFE+Main θα πει το sub να παίζει τις χαμηλές που παίζουν και τα εμπρός ηχεία. Εσύ θέλεις Main σκέτο.

Δεν προλαβαίνω να έρθω για καφέ. Γράφω οβερτούρα σε Dolby Atmos. :flipout:

Δημήτρη θα μας τρελλάνεις; Δεν έχεις περιφερειακά; Τότε πως θα τα δει βρε μπαγάσα ο ενισχυτής; Λοιπόν να τα πάμε απ την αρχή. Καταρχήν Pleo γιατί λες να βάλει οφ το dynamic equaliser και το dynamic volume? Προσωπικά σε μένα με απενεργοποιημένα αυτά είναι σαν να μην έχει γίνει ισοστάθμιση. Εγώ λοιπόν προτείνω το dynamic equaliser στο on και το dynamic volume στο light, κυριολεκτικά άλλος ενισχυτής μ αυτά ενεργοποιημένα. Μετά πάμε στη σύνδεση, πιστεύω ότι εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, θέλει ένα καλώδιο απ το pre out subwoofer του ενισχυτή στο R-Mono του υπογούφερ, αυτό κατάλαβα στο εγχειρίδιο. Μετά το Aydyssey προτείνει η ένταση στο υπογούφερ κατά την ισοστάθμιση να είναι στο 50%, άρα θα πρέπει να ξεκινήσει με το -10, αν στον ενισχυτή του βγάλει -12 να ξανακάνει με το υπογούφερ στο -20 κ.ο.κ. Μετά speakers > subwoofer mode το LFE να το βάλει χωρίς το main, τη συχνότητα αποκοπής να την αφήσει στο 120 κι αν θέλει να δει τα crossover πάει στο μενού speaker>manual set up>crossovers και να θέσει εκεί τα κροσόβερ για τα ηχεία τα μπροστά και το κεντρικό τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να τα δηλώσει small στο ίδιο μενού αλλά στο speaker configuration.

Υ.Γ. Εδώ όσον αφορά την ένταση του ήχου του υπογούφερ υπάρχει ένα θέμα. Το Aydyssey ρυθμίζει έτσι ώστε όλα τα ηχεία να έχουν την ίδια ένταση αν βάλει κάποιος ντεσιμπελόμετρο. (Το χω κάνει κι όλα τα ηχεία συμπεριλαμβανομένου και του υπογούφερ έδειξαν 75db) Αυτό γίνεται έτσι ώστε αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ακούει κοντά στ 75db, που είναι η ένταση αναφοράς και προσομοίωσης με κινηματογραφική αίθουσα, να μην πάθει ζημιά από υπεροδήγηση το υπογούφερ ή κάποιο άλλο ηχείο. Επειδή όμως κανείς ή πολλοί λίγοι έχουν αυτή τη δυνατότητα, όπως εγώ με κλίμακα από το 0 έως το 100 ακούω ταινία στο 35, τότε είναι φυσικό να μας λείπει η ένταση και ο όγκος απ το υπογούφερ. Προσωπικά μιλώντας πάντα σ αυτή την γενική ένταση του ενισχυτή, (35) έχω ανεβάσει την ένταση του υπογούφερ 8 με 10db απ αυτή που έβγαλε το Audyssey. Προσοχή όμως αν κάποιος ακούει σε μεγάλες εντάσεις και δεν θέλει να πάθει ζημιά το γούφερ να μην το παρακάνει και να το αφήσει εκεί που το βγαλε η ισοστάθμιση.

Last edited:

Το Dynamic Volume το είχε στο heavy αν πρόσεξες. Αυτό μαζί με το Dynamic EQ είναι ρυθμίσεις για αργότερα. Τώρα ψάχνουμε να βρούμε πως θα παίξει το sub. Είναι προφανές ότι οι ρυθμίσεις είναι αλλού για αλλού. Τα βγάζουμε όλα στο off και πάμε βήμα βήμα.
Το Dynamic Volume είναι σαν το night mode αν θυμάμαι καλά που έχουν άλλοι ενισχυτές.
Επίσης το Volume για να έχουμε σημείο αναφοράς πρέπει να ρυθμιστεί να μην δείχνει 0-100 αλλά να ρυθμιστεί να δείχνει -80 έως +18 (δεν θυμάμαι ακριβώς μέχρι που φτάνει) με το 0 να είναι η ένταση αναφοράς που θα μας δώσει τα 75dB στα οποία αναφέρεσαι.

Λεπτομέρειες όλα αυτά. Κατ' αρχήν ψάχνουμε να βρούμε γιατί δεν παίζει το sub. Εννοείται πως χρειάζεται και περιεχόμενο για να παίξει. Θα έλεγα ότι μάλλον έχει το crossover πολύ χαμηλά στα ηχεία και έτσι αναπαράγει λίγη πληροφορία από το sub, η οποία ενδεχομένως δεν είναι και από πρόγραμμα 5.1.

Καλημέρα, έχεις δίκιο για το dynamic volume, στο heavy είναι το παλιό night mode και σίγουρα δεν αποδίδει σχεδόν καθόλου χαμηλές αλλά περίπου το ίδιο χάλια παίζει κι όταν είναι στο off γι αυτό του πρότεινα να το βάλει στο light το οποίο είναι ό,τι καλύτερο και για τις χαμηλές αλλά ταυτόχρονα και για τη διάυγεια των διαλόγων. Για μένα η σύνδεσή του είναι λάθος γιατί το υπογούφερ βλέπει άλλα πράγματα. Θέλει ένα καλώδιο να συνδεθεί στο σημείο Mono κι όχι διπλό το οποίο δεν ξέρω από που το χει πάρει! Οσο για την κλίμακα το αντίστοιχο 0 για τα 75db στην κλίμακα 0-98 είναι το 80.

Υ.Γ. Pleo βάσει της εικόνας του manual, δε συμφωνείς κι εσύ ότι πρέπει να ακολουθήσει την σύνδεση που απεικονίζεται στην εικόνα 2;

Last edited:

Λες να υπάρχει αυτόματη μείωση της έντασης με το διπλό καλώδιο; Δεν αποκλείεται, καθώς έχω δει σε άλλα ενεργά ηχεία να αλλάζει αυτόματα η καμπύλη απόκρισης μόλις συνδέσεις το sub στο RCA, αλλά δεν το ξέρω. Το sub πάντως έχει πρόβλεψη να ενωθεί με ένα καλώδιο όταν δουλεύει LFE. Εννοείται ότι αυτό είναι το σωστό.

Και εγώ νομίζω ότι το διπλό καλώδιο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σωστό. Ίσως μειώνει την τάση εξόδου.

It4Mb0.jpg

Καλημερα στα παιδια..!!Το καλωδιο που εχω βαλει το πηρα γιατι στο αμαζον μαζι με το σαμπ προτεινε ενα τετοιο καλωδιο οπως φαινεται στη φωτο...!Αν και το δοκιμασα και με το ενα βυσμα παλι το ιδιο ακουγοταν.....να παρω δηλαδη ενα μονο??
Λοιπον μετα τις τελευταιες ρυθμισεις το σαμπ ακουγεται λιγο πιο δυνατα....μου βγαζει ενα ''απαλο'' ηχο που ακολουθει τα ηχεια και για να καταλαβω οτι παιζει πρεπει να κολλησω το αυτι μου πανω του..!Αυτο πρεπει να ειναι το τελικο αποτελεσμα...?Να ακουγεται σαν ενα ολο το συστημα...??
Οσον αφορα τα surround στη ρυθμιση που γραφετε δεν πειραξα κατι γιατι οπως ειχα πει δεν εχω οποτε αυτοματα στο μενου τα εχει off....

Ναι μολις το εβαλα..όντως παιζει πιο δυνατα,και αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το volume (db) που βρισκεται στο μηδεν,με το που το κανω δεξια,δηλαδη στα + γινεται ενας μικρος σεισμος...!!Το ερωτημα μου σαν ασχετος που ειμαι,ειναι το γιατι και σε πια κατασταση ρυθμιζουμε το volume στα - του οποιου η ρυθμιση φτανει μεχρι τα -60....??
Το σημαντικο ειναι οτι το σαμπ δουλευει τελικα και ειναι θεμα ρυθμισεων τα υπολοιπα......!!!:award:

To ποτενσιόμετρο του υπογούφερ θα το αφήσεις σταθερό σε μία ένταση, από κει και πέρα το ρυθμίζεις πλέον απ τον ενισχυτή όσο θες εσύ ειδάλλως θα ξεχαστείς καμιά φορά και θα το κάψεις!!!!! Θα σου πρότεινα να κάνεις μία ισοστάθμιση με την ένταση του υπογούφερ στο -6 και να δεις τι ένταση θα σου το δώσει στον ενισχυτή. Αν στο δώσει πάλι -12 ξανακάνε ισοστάθμιση με την ένταση του υπογούφερ στο -16, εκεί σίγουρα θα σου βγάλει μεγαλύτερη τιμή στον ενισχυτή, ίσως -5 ή -7 ή -3. Οταν λοιπόν καταφέρεις να σου βγάλει τιμή καλύτερη απ το -12 θα πας μετά στις ρυθμίσεις του Denon και θα σηκώσεις την ένταση του υπογούφερ +10 και δεν θα ξαναπειράξεις την ένταση απ το ποτενσιόμετρο του υπογούφερ. Το +10 που σου έγραψα είναι σχετικό, μπορεί να σε ικανοποιήσει και το +8 ή το +5, απλά πρόσεχε μην το υπεροδηγήσεις και το πάρεις στο χέρι.

για να καταλαβω οτι παιζει πρεπει να κολλησω το αυτι μου πανω του..!Αυτο πρεπει να ειναι το τελικο αποτελεσμα...?Να ακουγεται σαν ενα ολο το συστημα...??

Ναι αυτός είναι. Η ιδέα είναι να παίζει σαν ένα σύστημα και από κει και πέρα αναλόγως περιεχομένου να αφήνεις το περιεχόμενο να κάνει τα δικά του. Σε 5.1 σε ταινία για παράδειγμα που το LFE είναι ηχογραφημένο στα +10dB το εντυπωσιακό του πράγματος θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου σε όλο του το μεγαλείο.

Εσύ μέχρι τώρα προσπαθείς να κάνεις να ακούγεται το sub παντού. Ξέρεις τι θα γίνει εάν βάλεις περιεχόμενο με LFE και έχεις ήδη τσιμπήσει το sub να ακούγεται; Θα έχεις παραμόρφωση. Το sub δεν το έχουμε για να λέμε ότι αφού υπάρχει πρέπει οπωσδήποτε να αναπαράγει σε κάθε περίπτωση χαμηλό. Βασικά σχεδόν πάντα αναπαράγει, απλά εμείς δεν το αισθανόμαστε. Πρέπει όλο το σύστημα να είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να υπάρχει χώρος, όταν το πολύ χαμηλό χρειαστεί να αναπαραχθεί, να μπορεί να το κάνει.
Δεν το βάζουμε σώνει και καλά να ακούγεται εντυπωσιακά σε όλα τα προγράμματα γιατί όταν θα χρειαστεί να γίνει εντυπωσιακό δεν θα μπορεί.

Πάω στοίχημα ότι δεν έχεις ακόμα βάλει περιεχόμενο με LFE.

Ναι οντως με την τελευταια ισοσταθμιση χθες βραδυ μου εβγαλε παλι -12 θα προσπαθησω να το ρυθμισω οπως μου περιγραφεις...(το βραδυ παλι)!
Παντως θελει πολυ ψαξιμο η δουλεια και μπραβο σας που ασχολειστε και μας ανοιγετε τα ματια....!!
Θα ηθελα πολυ να κανω μια περιγραφη για το συγκεκριμενο σαμπ για το πως παιζει και αν αξιζει η αγορα του τελικα αλλα δυστυχως δεν εχω καποιο μετρο συγκρισης.....!

Παρακαλώ ας γίνει sticky ,γιατί έχουν ειπωθεί πολλά χρήσιμα πράγματα εδω στο thread

Ναι αυτός είναι. Η ιδέα είναι να παίζει σαν ένα σύστημα και από κει και πέρα αναλόγως περιεχομένου να αφήνεις το περιεχόμενο να κάνει τα δικά του. Σε 5.1 σε ταινία για παράδειγμα που το LFE είναι ηχογραφημένο στα +10dB το εντυπωσιακό του πράγματος θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου σε όλο του το μεγαλείο.

Εσύ μέχρι τώρα προσπαθείς να κάνεις να ακούγεται το sub παντού. Ξέρεις τι θα γίνει εάν βάλεις περιεχόμενο με LFE και έχεις ήδη τσιμπήσει το sub να ακούγεται; Θα έχεις παραμόρφωση. Το sub δεν το έχουμε για να λέμε ότι αφού υπάρχει πρέπει οπωσδήποτε να αναπαράγει σε κάθε περίπτωση χαμηλό. Βασικά σχεδόν πάντα αναπαράγει, απλά εμείς δεν το αισθανόμαστε. Πρέπει όλο το σύστημα να είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να υπάρχει χώρος, όταν το πολύ χαμηλό χρειαστεί να αναπαραχθεί, να μπορεί να το κάνει.
Δεν το βάζουμε σώνει και καλά να ακούγεται εντυπωσιακά σε όλα τα προγράμματα γιατί όταν θα χρειαστεί να γίνει εντυπωσιακό δεν θα μπορεί.

Πάω στοίχημα ότι δεν έχεις ακόμα βάλει περιεχόμενο με LFE.

Τωρα αρχιζω και το καταλαβαινω ολο αυτο πως δουλευει.....!
Το κερδιζεις το στοιχημα για το LFE....!!!Θα το δοκιμασω εννοειται...!!
Εδω εχασα τον υπνο μου μπας και μου ηρθε το σαμπ νεκρο...!!!

Η αρχή απ το Fifth Element (5ο Στοιχείο) με τον Μπρους Γουίλις είναι μια καλή δοκιμή για το υπογούφερ. Επειδή φοβάμαι πως ο Pleo έχει δίκιο κι ακόμα δεν έχεις βάλει περιεχόμενο LFE, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με το υπογούφερ απ τον ενισχυτή στο -12 και ακούγοντας την έναρξη στη συγκεκριμένη ταινία ανεβάζεις μέχρι εκεί που θα το καταλάβεις ότι γεμίζει το χώρο, μ αυτή την ταινία τσεκάρω εγώ τη συμπεριφορά στο δικό μου.