Captain Phillips

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    99
Re: Απάντηση: Captain Phillips (2013)

ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στις κότες μου γίνατε...
γεράματα βλέπεις... :flipout:

Απο fatiglo μεχρι sexostabbin...
θα περνάγατε καλύτερα αν ήταν ο παπάι με μούσκουλα και σκοποβολή για ολυμπιάδα.
Ο Άρνυ έπρεπε να παίζει ρε γαμώτο :flipout:

Ντίνο να μου φιλήσεις αυτόν που στα κανονίζει βρε! και μακριά από ξενύχτια πες του :2thumb22sup:
:ernaehrung004:

:captain: :ernaehrung004:

Υγ, στο αλευρι, οχι στις κοτες βρε :flipout:

Απάντηση: Captain Phillips (2013)

Μετά από πολύ καιρό έκατσα και την είδα.Όλοι μου έλεγαν πως είναι "γαμάτη".Δυστυχώς απογοητεύτηκα.
Περίμενα ένα ψυχογράφημα για τους 2 captain, να αναδείξει τις διαφορές των αναπτυγμένων και υπανάπτυκτων λαών(μόρφωση, κουλτούρα κλπ.).Τελικά τίποτα από αυτά δεν είδα.Αμερικανιά, χαζό-Αμερικανιά και το μόνο που έλειπε ήταν ο jason statham ως αρχηγός των βατραχάνθρωπων.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται πως από το Αμέρικα σοβαρές ταινίες δεν πρόκειται να δούμε.Αυτό φάνηκε και από τον "πολύ λίγο" σκηνοθέτη.Τα πλάνα κατά την είσοδο του Τομ Χανκς στο καράβι, η επιλογή του κατά την επιβίβαση των τρομοκρατών για να δείξει τα χαζοαμερικάνικα(πυροβολισμοί στο λουκέτο και μπαίνουμε.......:rifle:) αντί να εστιάσει στις αντιδράσεις του πληρώματος, καθώς και άλλα πολλά.Κρίμα......

Αν αυτή η ταινία είχε Ευρωπαίο σκηνοθέτη ή έστω τον Αρονόφσκι, το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό.Περιπέτεια-δράση-δράμα δεν πάνε μαζί.Αν δεν υπάρχει όμως πλάνο.....

Πολύ καλή ταινία !

Χάλασε λίγο με τους βατραχάνθρωπους κ.τ.λ , αλλά σαν συνολική εικόνα μου άρεσε .

Re: Captain Phillips (2013)

Με απογοήτευσε πλήρως η ταινία. Δε ξέρω τι ακριβώς περιμενα να δω, αλλά σιγουρα όχι αυτό. Σαν να έλειπε κάτι από κάθε κομμάτι στης ταινίας. Ανολοκλήρωτη υπόθεση, ένα στόρι ανούσιο και άνευρο, ηθοποιοί που απλά περιφερόντουσαν και μιλούσαν. Μηδέν συναίσθημα, καμία κορύφωση καμια ταύτιση, τίποτα. Η σκηνοθεσία δε εντελώς επίπεδη και απέτυχε παντελώς (σε εμένα τουλάχιστον) να μου μεταφέρει το οτιδήποτε από τα δρώμενα που βλέπαμε επί της οθόνης.

Στα της εικονας...παρολο που διαβαζω εδω

http://bluray.highdefdigest.com/10187/captain_phillips.html

οτι εχει εξαιρετικη εικονα

μου φανηκε οτι ειχε αρκετο θορυβο στα σκοτεινα..(remux)

παρατηρησατε κατι αναλογο ή να ψαχτω στις πηγες-ρυθμισεις μου?

Καλη ηταν.την ειδα χθες το βραδυ. Για cinema δεν ειναι η αληθεια να λεγετε. Σαν στορυ εχουμε δει πολλα τετοια αλλα αν ξεκινησεις να την δεις πρεπει να σκεφτεις οτι ειναι μια αληθινή ιστορια και καποια απο αυτα που εζησαν οι ανθρωποι στο πλοιο θα τους στιγματισουν. η σκηνοθεσια δεν βοηθησε βεβαια σε αυτο.

Να ξέρετε ότι τα όσα γίνονται στην ταινια ειναι κατα 90% πραγματικά γεγονότα .

Εγω δυσκολεύτηκα να πιστέψω την επέμβαση των αμερικανών στο τέλος αλλά με ενημέρωσε φίλος που υπηρετεί στο πολεμικό ναυτικό και την συγκεκριμένη περίοδο βρισκόταν πολύ κοντά στον κόλπο που έλαβαν μέρος τα γεγονότα, ότι οτι είδαμε στην ταινια συνέβη πραγματικά.

Αυτό που ΔΕΝ μας είπαν στην ταινια ειναι οτι οι αμερικάνοι έσβησαν κυριολεκτικά απο το χάρτη το χωριό απο όπου ξεκίνησαν οι πειρατές .

Γέροι γυναίκες και παιδιά δεν τους απασχόλησε το γεγονός.Αυτα!

Όντως η ταινία περιγράφει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την πραγματικότητα, εκτός από ένα βασικό... βασικότατο στοιχείο της....

Τον ανύπαρκτο ηρωισμό του C.P. ο οποίος ήταν το εντελώς αντίθετο από την ταινία! Εγωκεντρικός και ισχυρογνώμων, χωρίς καμία αίσθηση του κινδύνου που ο ίδιος έβαλε το πλοίο και το πλήρωμα του ("έκοψε" δρόμο περνώντας μέσα από τη Σομαλία) και χωρίς κανένα πλάνο αντιμετώπισης των πειρατών! Όλη τη δουλειά την έκανε ο αρχιμηχανικός (που οδήγησε το πλήρωμα σε ασφαλές σημείο και έπιασε όμηρο και τον ένα πειρατή). Μάλιστα πολλά μέλη του πληρώματος -που δεν δέχτηκαν το ποσό των 5000$ από την Sony για να σιωπήσουν- έχουν κάνει μήνυση στην ναυτιλιακή εταιρία για τον τρόπο που ο καπετάνιος και ίσως οι οδηγίες που είχε, τους έθεσαν σε κίνδυνο...

Κατά τα άλλα η ταινία είναι αρκετά καλογυρισμένη, βλέπεται ευχάριστα, σε κρατάει σε αγωνία σε όλη τη διάρκεια της (πάντα σκεπτόμενος ότι αυτά που βλέπεις έχουν γίνει στην πραγματικότητα) και ο Τομ Χανκς θεωρώ πως για μια ακόμα φορά κρατάει μια ταινία μόνος του!

Σωστός!

http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/captain-phillips.php

http://entertainment.time.com/2013/10/12/movie-fact-check-captain-phillips/

Παρεπιμπτόντως γνωρίζω ότι ένα από τα πλέον προσοδοφόρα επαγγέλματα είναι η φύλαξη τέτοιων πλοίων από ειδικές ομάδες ασφαλείας. Υπάρχουν εταιρείες και στην ελλάδα ακόμα (δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται στην ταινιία για ελληνικό πλοίο), που πρασλαμβάνουν βατραχάνθρωπους, πεζοναύτες κλπ για να συνοδεύουν αυτά τα πλοία (εννοείται ένοπλοι) .
Μισθοί παρά πολυ καλοί για 10-15 μέρες όσο διαρκεί το ταξίδι, αλλά δεν ξέρεις αν προλάβεις να τα χαρείς κάθε φορά που επιβιβάζεσαι....

Take it or leave it....

Last edited:

ΗΤΑΝ (σε σχεση με σημερα) προσοδοφορο. 400 - 500 us$ την μερα.

Πλεον οι ταριφα εχει πεσει παρα πολυ... Δεν υπαρχει η "ζητηση" που υπηρχε...

nikosjc τα ειπες ολα !!!
Τι μανια αυτοι οι αμερικανοι παντως να ψαχνουν να κανουν καποιον ηρωα;
Τα ιδια και με το dallas buyers club.

Η ταριφα πλεον απο γνωστο έχει πεσει στα 1500 ευρω για 2 εβδομαδες

Προσφορα και ζητηση Τασο...

Και ναι, και εκει εχει πεσει κριση, και ζορικη

Οι επιθέσεις πειρατών στην περιοχή έκαναν peak το 2011. Το 2012 μειώθηκαν κατα πολύ και το 2013 ακόμα λίγο. Η κατάσταση πάντως δεν είναι πλήρως ελεγχόμενη (μιλάμε για ωκεανό!)

Οι ένοπλοι συνοδοί ανήκουν σε εξειδικευμένες εταιρείες που παρέχουν αυτό το service (οι ίδιες μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες σε convoy φορτηγών με υλικά στο Αφγανιστάν ή το Ιράκ ή προστασία υψηλών προσώπων για παράδειγμα). συνήθως επιβιβάζονται 3-4 άτομα για να μπορούν να είναι αποτελεσματικοί, αλλά και να τα καταφέρνουν σε 3 βάρδιες παρακολούθησης.
Η ταρίφα για ένα ταξίδι 12-14 ημερών για ένα πλοίο που φορτώνει χύδην (όχι δεξαμενόπλοιo ή container που είναι και τα primary target των πειρατών λόγω αξίας φορτίου) φτάνει τα 30-35.000 $ μαζί με τα έξοδα ταξιδιού και επιβίβασης. Τα έξοδα για τα υλικά (συρματοπλέγματα κτλ) είναι έξω και αφορούν την εταιρεία. Βέβαια όλο το ποσό το καλύπτουν οι ασφαλιστές των ναυτιλιακών (φυσικά αυτό έχει επίπτωση στο συμφωνητικό).

Πολλές σημαίες (οι μεγάλες) έχουν εγκρίνει λίστα εταιρειών security guards, ειδικά για ένοπλους (δεν είναι όλες οι συνοδείες με όπλα) είναι αυστηρά τα πράγματα,,, με ποινικά μητρώα και πλήρη στοιχεία των ένοπλων συνοδών.

Η μπίσνα είναι μεγάλη, όπως μεγάλη μπίσνα είναι και οι διαμεσολαβητές, δικηγορικά γραφεία, τράπεζες κτλ που αναλαμβάνουν την κατάθεση και απόδοση στους πειρατές των λύτρων, σε περίπτωση ομηρίας.
Μιλάμε για αστρονομικές προμήθειες και δεν ξέρω τι άλλο,,,

Αυτά...

Τεραστια μπιζνα σιγουρα....Ποτε μου δεν καταλαβα που πανε τα λυτρα....

Το 2009, εγγεζος negociator "γκουρου" πληρωνοταν με 4.000 (!!!) την μερα για να ειναι στο γραφειο του εφοπλιστη και να μιλαει / κανονιζει με τους πειρατες.
Σημερα δεν ξερω ποσο παει το μαλλι, θα εχει πεσει φανταζομαι :p

Αυτες ειναι "δουλειες"...

Απάντηση: Re: Captain Phillips (2013)

Το 2009, εγγεζος negociator "γκουρου" πληρωνοταν με 4.000 (!!!) την μερα για να ειναι στο γραφειο του εφοπλιστη και να μιλαει / κανονιζει με τους πειρατες.
Σημερα δεν ξερω ποσο παει το μαλλι, θα εχει πεσει φανταζομαι :p

Βασικά είναι απο τα πράγματα που δε θέλεις να μάθεις ποτέ...
με το καιρό αποκτάς και προσωπική επαφή με το πλήρωμα και παύει να είναι ταινία η υπόθεση.

Δόξα τον θεό μέχρι σήμερα εμάς δεν μας έχει συμβεί ούτε απόπειρα, αλλά έχει συμβεί σε άλλο πλοίο, 20 μίλια από δικό μας.
(ευτυχώς απ'ότι είδαμε δεν το πιάσανε)
Οι συνοδοί, μας είπαν ότι επιλέγουν μη προετοιμασμένα πλοία,,, άμα δουν μάνικες, συρματόπλεγμα και όπλα δεν το ρισκάρουν προφανώς.
Και εκεί ξεκινάει πλέον να γίνεται ανάγκη η προστασία από ένοπλους.

μέχρι οι πειρατές να φέρουν βαριά όπλα βέβαια.........