Car Audio-Video τι έχουμε, τι θα θέλαμε να έχουμε

Status
Not open for further replies.
Re: CAR AUDIO-VIDEO τι εχουμε ,τι θα θελαμε να εχουμε

Δικιο εχετε,υπαρχει μια επιλογη(δεν ξερω πως το κανει το συστημα αυτο)Και εγω πχ βλεπω το συστημα πλοηγισης ενω ο συνοδηγος βλεπει μια ταινια,αυτο απο την ιδια οθονη,το εκανα καταλαθος ψαχνωντας το,οσο πιο δεξια πηγαινες εβλεπες ταινια και αριστερα gps.

Απάντηση: CAR AUDIO-VIDEO τι εχουμε ,τι θα θελαμε να εχουμε

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο διαγωνισμός ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου της διοργανότριας αρχής ΕΜΜΑ hellas το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Οι ημιτελικοί το Σάββατο και οι τελικοί την Κυριακή αναστάτωσαν ευχάριστα την περιοχή του Αγ.Στεφάνου στα Goodys με τα πολλά decibel.

Το μόνο στενάχωρο είναι οτι λιγοστεύουν τα αυτοκίνητα quality σε σχέση με τα spl εν αντιθέσει με το εξωτερικό που ισχύει το αντίθετο.

Τα αποτελέσματα: :firstprize:
http://www.emmahellas.gr/index.html

καλημερα
θα εκτιμουσα εαν μπορουσατε να με βοηθησετε η να με κατευθυνετε αλλου
εχω ενα Daihatsu Terios και εχω ενα multimedia car audio της καταπληκτικης μαρκας Klarsonic (ηταν δωρο με το αμαξι).
μετα απο λιγο φυσικα τα επαιξε και θα ηθελα να παρω ατι αντιστοιχο
δλδ να διαθετει Gps,usb,cd και αν γινεται συνδεση με iphone(δεν θα πεθανουμε κι ολας)
το προβλημα ειναι οτι ειμαι ... στο Καταρ
στην προσπαθεια ανευρεσης κατι παρομοιου μου προτειναν μονο Pioneer αξιας 1000-1200 ευρω
εγω θα ηθελα να δωσω εως 400.
οποτε ρωταω εαν εχετε να προτεινετε καποιο καλο και αξιοπιστο που θα μπορουσα να παραγγειλω ιντερνετικα η να κοιταξω να φερω απο Dubai η εστω απο ελλαδα οταν ερθω,
δεν εχω υψηλες απαιτησεις οποτε καθε βοηθεια δεκτη

Παιδια καλησπερα.

Θα ηθελα αν ειναι ευκολο καποιες προτασεις για αγορα ενος radio-cd αυτοκινητου.

Το αυτοκινητο ειναι ford focus 2002 μοντελο και απο το εργοστασιο ειχε ενα jvc το οποιο εχει ψιλοχαλασει,δεν αποκρινονται τα κουμπια,κολλαει κτλ.

Αυτο που θελω ειναι ο ηχος να ειναι τυπικα καλος και ομοιογενης,με ξεκουραστο και μουσικο ακουσμα,μακρια απο εντονα μπασα πριμα εντασεις και τετοιες ιστοριες.

Επειδη το budget ειναι μεχρι 100 ευρω το πολυ,δεν εχω να πω κατι αλλο,εκτος του οτι αν ειχε καποια θυρα για να συνδεσεις ipod θα με ενδιεφερε,οπως επισης αν γινοταν εκτος απο μπασα πριμα να ρυθμιζες και τα μεσαια.Τωρα στην τιμη που λεω ισως αυτα ειναι πολυτελειες :frown:

Γιάννη,
Αν δεν κάνω λάθος το focus έχει πηγή ενιαία με την πρόσοψη, οπότε θα χρειαστεί όταν βγει να μπει κάποια πρόσοψη-αντάπτορας και μετά η νέα πηγή.
Έχεις καμιά φωτό από το εσωτερικό του ;

Καλημερα Μιχαλη.

Τελικα προχθες πηγα και εβαλα ενα clarion δε θυμαμαι καλα τον κωδικο του...
Στα 140 μαζι με την τοποθετηση.
Εχει και ipod control και ρυθμιση για μπασα μεσαια πριμα που ηθελα μπας και φερω λιγο τον ηχο εκει που θελω(προσπαθωντας να διορθωσω το αποτελεσμα απο τα κορυφαια ηχεια :frown: )

Πιθανως να μπορουσα να βαλω και τιποτα καλητερο,αλλα ενταξει ικανοποιητικο σχετικα ειναι...

Δε μπαινω που λες Μιχαλη στη διαδικασια για κατι παραπανω γιατι θελει και αυτο λεφτα,και λεφτα δυστυχως στην παρουσα φαση... :blink:

Α και για αυτο που ρωτησες,δεν ειχε της ford το μαμισιο,ειχε ενα jvc πολυ απλο πανω,και απ'οτι ειδα η τοποθετηση ηταν στην ουσια να τραβηξει το παλιο και να βαλει το καινουριο.

καλημερα
θα εκτιμουσα εαν μπορουσατε να με βοηθησετε η να με κατευθυνετε αλλου
εχω ενα Daihatsu Terios και εχω ενα multimedia car audio της καταπληκτικης μαρκας Klarsonic (ηταν δωρο με το αμαξι).
μετα απο λιγο φυσικα τα επαιξε και θα ηθελα να παρω ατι αντιστοιχο
δλδ να διαθετει Gps,usb,cd και αν γινεται συνδεση με iphone(δεν θα πεθανουμε κι ολας)
το προβλημα ειναι οτι ειμαι ... στο Καταρ
στην προσπαθεια ανευρεσης κατι παρομοιου μου προτειναν μονο Pioneer αξιας 1000-1200 ευρω
εγω θα ηθελα να δωσω εως 400.
οποτε ρωταω εαν εχετε να προτεινετε καποιο καλο και αξιοπιστο που θα μπορουσα να παραγγειλω ιντερνετικα η να κοιταξω να φερω απο Dubai η εστω απο ελλαδα οταν ερθω,
δεν εχω υψηλες απαιτησεις οποτε καθε βοηθεια δεκτη
Με 400 δεν υπάρχει επώνυμη multimedia πηγή που να διαθέτει και χάρτη.
Ο χάρτης είναι που κοστίζει στα επώνυμα. Χωρίς αυτόν υπάρχουν καλές τιμές ακόμα και μεταχειρισμένων.
Η άλλη λύση είναι σε κάποιο κινέζικο που τα κάνει όλα. Υπάρχουν πάρα πολλά κινέζικα που μερικά είναι για τον κάδο και μερικά πολύ αξιόλογα, ακόμα και σε ήχο. Μερικά που γνωρίζω και είναι αξιόλογα στο κόστος που ζητάς είναι: witson, lm, motevo, caska.

Αν σκοπεύεις να κρατήσεις για πολύ το αυτοκίνητό σου πάρε μια πηγή που είναι για Terios, αν όχι, πάρε μια 2DIN που στο μέλλον θα την χρησιμοποιήσεις και σε άλλο αυτοκίνητο.

Παγκόσμια ρεκόρ από τους Έλληνες διαγωνιζόμενους στον τελικό κόσμου που διεξάγεται στην Ιταλία.

1os στον κόσμο με παγκόσμιο ρεκορ ο Νίκος Αθανασιάδης nw 1-2 165.9
1ος στον κόσμο Team Power Music Street A 159.1
1os στον κόσμο Βεντούρης s.s 3-4 167.3
1oς στον κόσμο ο Τσιάρας Street B 159.9
1os ο Αντρέας Βεντούρης στο bass race 159.5 και 3ος στον κόσμο extreme 3+ 168.9
Πηγή

Το Car Audio Test συγχαίρει τους Έλληνες διαγωνιζόμενους που σηκώνουν ψηλά την Ελληνική σημαία.

Υπάρχει και συνέχεια με ισοπαλία δικού μας με Βραζιλιάνο, τους δόθηκαν 5 λεπτά χρόνο για να γεμίσουν μπαταρίες και το συγχαρητήρια ανήκουν στους Έλληνες, με 165,9 dB δείτε από το ποστ 145 και μετά.

ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ με τα Παγκόσμια ρεκόρ.

Last edited:

παιδιά, έχει βάλει κανείς το Zenec σε Ford? έχουμε άποψη? αξίζει τα λεφτά του αν και μάρκα not-so-famous?

ZE-NC3810.jpg

Απ' ότι γνωρίζω είναι κινέζικο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και αρνητικό! Τα κινέζικα multimedia παρέχουν όλα τα απαραίτητα ενός multimedia σε πολύ καλή τιμή, ενώ τα επώνυμα παρέχουν λιγότερα και είναι ακριβότερα.

Ο λόγος:

Επώνυμα
Η ποιότητα κατασκευής-αξιοπιστία, σε μερικά η ποιότητα του ήχου, καθώς περιλαμβάνουν eq, delay, x-over, high voltage pre-out, αθόρυβη μηχανισμοί αναδίπλωσης (2 DIN).
Κινέζικα
Τα περισσότερα δουλεύουν με οποιοδήποτε χάρτη μέσω κάρτας sd, οι λειτουργίες της οθόνης έχουν την ίδια σχεδόν ταχύτητα touch με τα επώνυμα.
Μερικές οθόνες έχουν ανάλυση 480Χ234 υψηλής ευκρίνειας.
Στην ανάγνωση των δίσκων υπερτερούν γιατί τα διαβάζουν όλα.

Προσωπικά θα αγόραζα επώνυμη αν ήθελα καλύτερες ρυθμίσεις στον τομέα του ήχου.
Κινέζικο επειδή είναι οικονομικό και τα κάνει όλα.

Υπάρχουν μερικά κινέζικα που είναι χάλια σε εικόνα και ήχο, θέλει προσοχή η αγορά τους.
Καλό είναι ο αγοραστής να επιλέξει κινέζικο μόνο από κατασκευαστή και υπάρχουν αξιόλογοι.

Για το συγκεκριμένο της φωτογραφίας έχω ακούσει θετικά σχόλια, (δεν είναι από τα βάθη της κίνας). :smileJap: :smileJap:

ευχαριστώ για τα σχόλια Νίκο, λίγο πολύ αυτά είχα καταλάβει και εγώ απο τα video που είδα στο youtube. Το συγκεκριμένο βασικά έρχεται στα ίδια λεφτά με το Pioneer F9220BT οπότε με προβληματίζει ιδιαίτερα η τιμή του.
Ενας σημαντικός παράγοντάς για εμένα είναι και η ποιότητα ήχου, οπότε δεν νομίζω να πιάνει το Pioneer (καλα σε σχέση με το P88RS που είχα στο προηγούμενο αμάξι ούτε το 9220 συγκρίνεται, αλλα δεν θα παίζει και χάλια).

Το μόνο πλεονέκτημα του Zenec είναι οτι συνδέεται με CAN και σου δείχνει τις ρυθμίσεις του διζωνικού και οτι παίζει video απο SD (το pioneer μόνο απο DVD).
Το πρώτο δεν με πολυαπασχολεί, το δεύτερο όμως είναι λίγο περιοριστικό.

κυριως 2din με αποσπωμενη προσοψη(αν δεν παιζουν πολλες εστω μονιμες)
μια για wrangler(χωρις χειριστηρια στο τιμονι) και μια για leon 2010(ειναι απαραιτητο να δουλευουν τα χειριστηρια στο τιμονι).
1)οι διαφορες στην τιμη ,εχουν να κανουν με την αναλυση((w)VGA 800×480 max?)/μεγεθος οθονης?
2)να εχει χαρτες ή να παιρνει navibox.να εχει πλοηγηση ενω παίζει παράλληλα τη μουσική.
3)οι ψηφιακες δεκτες tv δουλευουν σταθερα? εστω στην Αθηνα?
4)οτι καηκε μετα απο κανα χρονο το εργοστασιακο cdplayer εχει να κανει με καποια βλακεια που εκανε αυτος που εβαλε τα ηχεια ή τον ενισχυτη?
5)του παν για το λεον να ψαξει για oem οθονες ωστε να δουλευουν τα χειριστηρια

Last edited:

κυριως 2din με αποσπωμενη προσοψη(αν δεν παιζουν πολλες εστω μονιμες)
μια για wrangler(χωρις χειριστηρια στο τιμονι) και μια για leon 2010(ειναι απαραιτητο να δουλευουν τα χειριστηρια στο τιμονι).
1)οι διαφορες στην τιμη ,εχουν να κανουν με την αναλυση((w)VGA 800×480 max?)/μεγεθος οθονης?
2)να εχει χαρτες ή να παιρνει navibox.να εχει πλοηγηση ενω παίζει παράλληλα τη μουσική.
3)οι ψηφιακες δεκτες tv δουλευουν σταθερα? εστω στην Αθηνα?
4)οτι καηκε μετα απο κανα χρονο το εργοστασιακο cdplayer εχει να κανει με καποια βλακεια που εκανε αυτος που εβαλε τα ηχεια ή τον ενισχυτη?
5)του παν για το λεον να ψαξει για oem οθονες ωστε να δουλευουν τα χειριστηρια

1) όχι
2) ο Κινέζος δέχεται σχεδόν όλους τους χάρτες
3) Ναί
4) η εγκατάσταση κατα την δική μου άποψη είναι "όλα τα λεφτά". Γι αυτό υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις κόστους εγκατάστασης και οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι "ακριβοί" είναι και κλέφτες.
5) τα χειριστήρια δουλεύουν με ειδικό αντάπτορα για τα επώνυμα. Οι ΟΕΜ έχουν το πλεονέκτημα του (οπτικού) που προσαρμόζονται κατευθείαν στην υπάρχουσα θέση του κατασκευαστή χωρίς αντάπτορες, πλην μερικών επώνυμων μοντέλων που είδαν θετική αυτή την κίνηση κι έπραξαν αντίστοιχα.

Πλέον υπάρχουν και κινέζικες που αναπαράγουν πολύ αξιόλογο ήχο... αλλά δεν είναι και τόσο οικονομικές.

Εγω παντως αυτο που ηθελα να βαλω στο αμαξι μου το εβαλα. Δε το εχω μονιμα φυσικα και δε το βαζω συνεχεια...

Και δεν ειμαι καγκουρας =P

Οριστε....

199761_162610130462913_100001417821182_379408_7603587_n.jpg

Αυτές τις @@@@@@ έκανα κι εγώ στα 25-35 μου με αποτέλεσμα σήμερα να έχω ασταμάτητες εμβοές στ´αυτιά μου και πλήρη ακουστική απώλεια σε ορισμένες συχνότητες.

Τα λέω και ξαναλέω στους διαγωνιζόμενους, το αφτί δεν το αυτοεπισκευάζει ο οργανισμός. Αντιθέτως αθροίζει τα προβλήματα.
Ενώ για παράδειγμα το τσιγάρο αν το κόψει ο καπνιστής, ο οργανισμός σε 2-5-10 χρόνια θα έχει τελειώσει την αυτοθεραπεία.

Έτσι όπως τα λες είναι.
Η βλάβη στ´αυτιά δεν διορθώνεται η δε έκθεσή τους σε υψηλές εντάσεις,δεν υπάρχει περίπτωση να μην αφήσει κουσούρια.
Τα τελευταία 6-7 χρόνια έχω βολευτεί με ένα τετράγωνο Kicker πίσω,2 τουιτεράκια Pearless μπροστάπου διεγείρονται από έναν δικάναλο Soundstream Tarantula.

Status
Not open for further replies.