Car Pc...

....επειδή ετοιμάζομαι να χτίσω ένα τέτοιο γιά το αμάξι, θα μου ήταν απίστευτα χρήσιμο εαν κάποιος έχει ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο.
Ας δούμε λοιπόν εαν υπάρχει κανείς, γιά να μπορέσει και να συνεχιστεί το θέμα...

πάρε ένα κασετόφωνο με οθόνη Γιάννη πολλαπλών λειτουργιών που βρωμάει ο τόπος και έχουν φθηνήνει και άσε τα windows και στ' αμάξι.
Μη μου πεις ότι θες να βλέπεις και bluray σε 7 ίντσες...
Νο 1 προτεραιότητα στ' αυτοκίνητο αν μη τι άλλο είναι η απλότητα και η λειτουργικότητα.

Να σε δω να ρυθμίζεις με ακίδα στα φανάρια το refresh rate και δεν θέλω τίποτ' άλλο. ....:flipout::flipout::flipout:

Δεν ειναι και ασχημη ιδεα. Αμα εχει και wifi πανω μπορεις να μεταφερεις αρχεια απο το σπιτι στο αμαξι ασυρματα:2thumb22sup:

πάρε ένα κασετόφωνο με οθόνη Γιάννη πολλαπλών λειτουργιών που βρωμάει ο τόπος και έχουν φθηνήνει και άσε τα windows και στ' αμάξι.
Μη μου πεις ότι θες να βλέπεις και bluray σε 7 ίντσες...
Νο 1 προτεραιότητα στ' αυτοκίνητο αν μη τι άλλο είναι η απλότητα και η λειτουργικότητα.

Να σε δω να ρυθμίζεις με ακίδα στα φανάρια το refresh rate και δεν θέλω τίποτ' άλλο. ....:flipout::flipout::flipout:

Τάσο δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Με λίγα λόγια δεν θέλω να ακυρώσω το εργοστασιακό ηχοσύστημα της bose,ενώ παράλληλα αυτές τις ημέρες θα έχω στα χέρια μου, μετά απο αρκετό ψάξιμο την μηχανοκίνητη οθόνη αφής που μπαίνει σε συγκεκριμένο σημείο του ταμπλώ στο αυτοκίνητο.Η συγκεκριμένη οθόνη δινόνταν extra γιά λειτουργίες navi απλά στην Ελλάδα το συγκεκριμένο σύτημα ήταν άχρηστο, άσε που κόστιζε πανάκριβα.
Μόνο με ένα car pc μπορείς να έχεις τα πάντα στο αυτοκίνητο...ότι μπορείς να σκεφτείς, και με λίγα μόνο αγγίγματα απο την οθόνη.
Κοίταξε εδω πως θα βγεί το τελικό αποτέλεσμα και μάλιστα και στα Ελληνικά...
http://www.youtube.com/watch?v=OyFGlYKOi7A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=yBR-Vbvm1w8&feature=related

Last edited:
Υπάρχουν και συσκευές στυλ navigator αλλά σε πιο μεγάλο και με win xp.
Μέσα στην εβδομάδα θα έχω νεότερα να σας πω.

Τάσο δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Με λίγα λόγια δεν θέλω να ακυρώσω το εργοστασιακό ηχοσύστημα της bose,ενώ παράλληλα αυτές τις ημέρες θα έχω στα χέρια μου, μετά απο αρκετό ψάξιμο την μηχανοκίνητη οθόνη αφής που μπαίνει σε συγκεκριμένο σημείο του ταμπλώ στο αυτοκίνητο.Η συγκεκριμένη οθόνη δινόνταν extra γιά λειτουργίες navi απλά στην Ελλάδα το συγκεκριμένο σύτημα ήταν άχρηστο, άσε που κόστιζε πανάκριβα.
Μόνο με ένα car pc μπορείς να έχεις τα πάντα στο αυτοκίνητο...ότι μπορείς να σκεφτείς, και με λίγα μόνο αγγίγματα απο την οθόνη.
Κοίταξε εδω πως θα βγεί το τελικό αποτέλεσμα και μάλιστα και στα Ελληνικά...
http://www.youtube.com/watch?v=OyFGlYKOi7A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=yBR-Vbvm1w8&feature=related

Πολύ ωραίο δεν λέω, αλλά εγώ είμαι υπέρ του dedicated συστημάτων και εννοείται ότι υπάρχουν μάρκες που έχουν μαζί gps/dvd/tv tuner/aux για παιχνιδομηχανή κλπ
Τι άλλο θες στο αμάξι δηλαδή;

Προσωπικά ανατριχιάζω στην λέξη pc. Μακάρι να σου βγουν στην πράξη τόσο απλοϊκά όσο δείχνουν τα βίντεο. Προσωπικά θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ να δώ πριν απο οποιοδήποτε ξήλωμα, εγκατεστημένο σε άλλο αυτοκίνητο στην πράξη πως δουλεύει, γιατί από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει όπως ξέρεις.

@Βλάση εννοείται βρε συ... να μην σου πω ότι κλείνεις και την μηχανή για πιό ασφάλεια :flipout::flipout:

Γιάννη μου θα με πεις γκρινιάρη,αλλά αυτό το σύστημα θα το έβαζα σε καμιά μπουργάνα για να ξεχνιέμαι όταν την οδηγώ...
Έχοντας τόσα 4κίνητα άλογα στο πεντάλ,συγγνώμη αλλά το μόνο που θα μ´ενδιέφερε θα ήταν ν´ακούω τον θόρυβο του κινητήρα και να αισθάνομαι τα "κολλήματα" στο κάθισμα από τις ρεπρίζ.
Το σύστημα της Bose που έχει από την μάνα του,παίζει μια χαρά-το ίδιο είχα στο RX8-και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν το πείραξα ηχητικά,όχι τόσο για την ποιότητά του,όσο το ότι -όπως γράφω και πάνω- απολάμβανα την οδήγησή του κάθε στιγμή.

Αν παρ´όλα αυτά επιμένεις για αλλαγές,έχω 2 Soundstream Tarantula σφραγισμένους στα κουτιά τους σε τιμή λιώμα.

Attachments

• 47_SOUNDSTREAM TARANTULA700.2.jpg
    47_SOUNDSTREAM TARANTULA700.2.jpg
    23.7 KB · Views: 38
Πολύ ωραίο δεν λέω, αλλά εγώ είμαι υπέρ του dedicated συστημάτων και εννοείται ότι υπάρχουν μάρκες που έχουν μαζί gps/dvd/tv tuner/aux για παιχνιδομηχανή κλπ
Τι άλλο θες στο αμάξι δηλαδή;

Προσωπικά ανατριχιάζω στην λέξη pc. Μακάρι να σου βγουν στην πράξη τόσο απλοϊκά όσο δείχνουν τα βίντεο. Προσωπικά θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ να δώ πριν απο οποιοδήποτε ξήλωμα, εγκατεστημένο σε άλλο αυτοκίνητο στην πράξη πως δουλεύει, γιατί από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει όπως ξέρεις.

@Βλάση εννοείται βρε συ... να μην σου πω ότι κλείνεις και την μηχανή για πιό ασφάλεια :flipout::flipout:
Το έχω δεί Τάσο με τα ίδια μου τα μάτια και μάλιστα απο Ελληνικό club Mazda, γνωρίζω και κάποιο μέλος που μόνος του ,το έχει εγκαταστήσει στο δικό του MPS.
Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να ακυρώσω-βγάλω το εργοστασιακό σύτημα της bose απο το αμάξι,συν του ότι η συγκεκριμένη θέση που σας έδειξα θεωρώ ότι είναι ότι χιλιόμετρα καλύτερη απο ότι η θέση του εργοστασιακού μηχανήματος, ειδικά γιά navi-tv.

Γιάννη μου θα με πεις γκρινιάρη,αλλά αυτό το σύστημα θα το έβαζα σε καμιά μπουργάνα για να ξεχνιέμαι όταν την οδηγώ...
Έχοντας τόσα 4κίνητα άλογα στο πεντάλ,συγγνώμη αλλά το μόνο που θα μ´ενδιέφερε θα ήταν ν´ακούω τον θόρυβο του κινητήρα και να αισθάνομαι τα "κολλήματα" στο κάθισμα από τις ρεπρίζ.
Το σύστημα της Bose που έχει από την μάνα του,παίζει μια χαρά-το ίδιο είχα στο RX8-και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν το πείραξα ηχητικά,όχι τόσο για την ποιότητά του,όσο το ότι -όπως γράφω και πάνω- απολάμβανα την οδήγησή του κάθε στιγμή.

Αν παρ´όλα αυτά επιμένεις για αλλαγές,έχω 2 Soundstream Tarantula σφραγισμένους στα κουτιά τους σε τιμή λιώμα.

Σωκράτη μου, ίσως δεν έχεις καταλάβει.....δεν πρόκειται και δεν θέλω να πειράξω τίποτα ηχητικά.Εγω το σύτημα το θέλω μόνο γιά χρήση τηλεφώνου-navigation και γιά καμιά τηλεόραση γιά μικρούς φίλους στο αμάξι+κανά mp3 αφού το αργοστασικό δεν παίζει(βεβαίως γιά mp3 παίζουν και άλλες πολύ πιό απλές και λιγότερο δαπανηρές λύσεις).
Τα tarantula που μου λές εσύ που κολάνε;ενισχυτές δεν είναι;

Απάντηση: Re: Car Pc...

Γιαννη πως παει το project?

Βασικά περιμένω να μου έρθει η οθόνη μαζί με τον μηχανισμό απο Αυστραλία.
Εχω ξεκινήσει μιά έρυενα αγοράς παράλληλα γιά το pc ,και μάλλον έχω καταλήξει στην αγορά κομμάτι-κομμάτι απο εξωτερικό και συναρμολόγηση μόνος μου.
Την δύσκολη δουλειά της τοποθέτησης ,μάλλον θα την αναλάβουν έμπειρα χέρια απο γνωστή εταιρεία του είδους εδω.

Γιάννη προχώρα...και εμένα μου τριγυρίζει το μυαλό αυτή η ιδέα ΠΟΛΥ καιρό. Αν και σχεδόν έχω καταλήξει στο τι θέλω και πως το θέλω, δεν ξεκινάω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ασφάλεια ειδικά σε μένα που η οθόνη μπορεί να μπει μόνο στην μέση ψηλά στο ταμπλό και δυστυχώς θα φαίνεται όσο καλή πολυεστερική κατασκευή και αν κάνω, ενώ δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να γίνει πατέντα για να κρύβεται κάπως.
Η οθόνη κλασσικά μια μικρή 7 ιντσών με touch screen και ανάλυση κατά προτίμιση 1024χ768, ένα παλιό λάπτοπ κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και ένας transmitter fm για τον ήχο (ξέρω δεν είναι ότι ποιοτικότερο, αλλά πολύ πρακτικό). Το να φτιάξεις ένα Interface στα ΧΡ είναι εύκολο και έτσι θα είναι πρόχειρες εφαρμογές για εικόνα/ήχο, πρόγραμμα πλοήγησης, καθώς και ότι άλλο χρειαστεί.
Αν το χρειάζομαι...μάλλον όχι γιατί gps υπάρχει και το ραδιοcd παίζει και Mp3 οπότε για ήχο δεν υπάρχει ανάγκη.
Εκείνο που θα κρίνει όμως τελικά την τοποθέτηση η όχι είναι η δυνατότητα σύνδεσης του λαπτοπ με την EOBD θύρα του αυτοκινήτου και η μετατροπή της οθόνης σε ένα πολυόργανο που θα μπορεί να δείχνει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία λειτουργίας του κινητήρα όπως θερμοκρασία λαδιού κλπ κλπ.
Να δω τελικά αν θα το κάνω ή όχι (γιατί υπάρχει και η "άσχημη" εναλλακτική του όποτε χρειάζομαι κάτι υπάρχει έτσι και αλλιώς ένα λαπτοπ διαθέσιμο, οπότε ποιος ο λόγος της μόνιμης εγκατάστασής του στο αυτοκίνητο, αφού με ένα βραχίονα μπαίνει εκεί που χρειάζεται όταν χρειάζεται...)

Γιάννη προχώρα...και εμένα μου τριγυρίζει το μυαλό αυτή η ιδέα ΠΟΛΥ καιρό. Αν και σχεδόν έχω καταλήξει στο τι θέλω και πως το θέλω, δεν ξεκινάω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ασφάλεια ειδικά σε μένα που η οθόνη μπορεί να μπει μόνο στην μέση ψηλά στο ταμπλό και δυστυχώς θα φαίνεται όσο καλή πολυεστερική κατασκευή και αν κάνω, ενώ δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να γίνει πατέντα για να κρύβεται κάπως.
Η οθόνη κλασσικά μια μικρή 7 ιντσών με touch screen και ανάλυση κατά προτίμιση 1024χ768, ένα παλιό λάπτοπ κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και ένας transmitter fm για τον ήχο (ξέρω δεν είναι ότι ποιοτικότερο, αλλά πολύ πρακτικό). Το να φτιάξεις ένα Interface στα ΧΡ είναι εύκολο και έτσι θα είναι πρόχειρες εφαρμογές για εικόνα/ήχο, πρόγραμμα πλοήγησης, καθώς και ότι άλλο χρειαστεί.
Αν το χρειάζομαι...μάλλον όχι γιατί gps υπάρχει και το ραδιοcd παίζει και Mp3 οπότε για ήχο δεν υπάρχει ανάγκη.
Εκείνο που θα κρίνει όμως τελικά την τοποθέτηση η όχι είναι η δυνατότητα σύνδεσης του λαπτοπ με την EOBD θύρα του αυτοκινήτου και η μετατροπή της οθόνης σε ένα πολυόργανο που θα μπορεί να δείχνει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία λειτουργίας του κινητήρα όπως θερμοκρασία λαδιού κλπ κλπ.Να δω τελικά αν θα το κάνω ή όχι (γιατί υπάρχει και η "άσχημη" εναλλακτική του όποτε χρειάζομαι κάτι υπάρχει έτσι και αλλιώς ένα λαπτοπ διαθέσιμο, οπότε ποιος ο λόγος της μόνιμης εγκατάστασής του στο αυτοκίνητο, αφού με ένα βραχίονα μπαίνει εκεί που χρειάζεται όταν χρειάζεται...)

Πολύ καλό μου ακούγεται Γιωργή...

Απάντηση: Re: Car Pc...

car pc software !
και ειναι 100% free

Digital Dash is 100% Absolutely Free
However, please note that because this is a FREE product, no technical support via phone or e-mail is available.
Customized Digital Dash Versions For Car PC Resellers

http://www.gnetcanada.com/dd-carpc-software-overview.asp

Ωπα...δεν το είχα βρεί αυτό.......καλό Κώστα..