Car Pc...

Πες μας και το hardware αναλυτικά αν θέλεις και πόσο περίπου στοιχίζει (χωρίς τοποθέτηση).

Απάντηση: Re: Car Pc...

Πες μας και το hardware αναλυτικά αν θέλεις και πόσο περίπου στοιχίζει (χωρίς τοποθέτηση).
Γιά θέμα τοποθέτησης δεν γίνεται λόγος αφού τα έφτειαξα όλα μόνος μου.
Οσο γιά τα υπόλοιπα παίζω με laptop και σύντομα θα σας δώσω όλα τα στοιχεία μαζί με δέκτες και tv αναλυτικά.

Λοιπόν ξεκινάω με τις ανάλογες φωτογραφίες και τις απαραίτητες εξηγήσεις.....
1)Εδω βλέπετε το laptop στο πορπαγκάζ και το σημείο που πέρασαν τα καλώδια.Ευτυχώς στο πίσω μέρος δεν δυσκολεύτηκα να περάσω το καλώδιο vga γιά την οθόνη γιατί αυτό ήταν και το μεγάλο μου άγχος.Το αμάξι προσφέρει καλές διεξόδους γιά τέτοια περάσματα αρκεί να το ψάξεις και να λύσεις αρκετά πράγματα.Τα καλώδια όλα λοιπόν φτάνουν εκεί περνόντας διαδοχικά απο το πίσω μέρος της κονσόλας του ηχοσυστήματος, συνεχίζοντας πίσω απο το ντουλαπάκι του συνοδηγού, και στην συνέχεια παρνούν κάτω απο τα εμπρός και πίσω δεξιά μασπιέ ,όπυ και φτάνουν στο πίσω κάθισμα των επιβατών.Μετά κάποια απο αυτά περνούν πίσω απο τα καθίσματα φτάνοντας στο πόρπαγκάζ και κάποια περνούν πίσω απο τα πίσω καθίσματα και απο επάνω γιά να καταλήξουν στην κεραία τηλεόρασης.

2) Εδω βλέπετε το pc σε λειτουργία.Επάνω του υπάρχουν....αντάπτορας τροφοδοσίας ρεύματος που ενώνεται πίσω απο τον αναπτήρα στην καμπίνα έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τις μπαταρίες του laptop,bluethooth usb γιά την απαραίτητη ασύρματη επικοινωνία με το gps,σύνδεση vga γιά την οθόνη στην καμπίνα,δέκτης tv+radio usb συνδεμένος και αυτός γιά ρεύμα όπως και το pc.Επίσης υπάρχει και η σύνδεση γιά τον ήχο που περνάει απο το pc στο εργοστασιακό ηχοσύστημα, αριστερά εκεί που βλέπετε τα rca.Παράλληλα βλέπετε και τα 2 τηλεκοντρόλ που υπάρχουν γιά χειρισμό μέσα απο την καμπίνα τόσο της οθόνης όσο και του ραδιοτηλεοπτικού ψηφιακού και αναλογικού δέκτη.Φυσικά έχω ρυθμίσει το laptop έτσι ώστε κλείνοντας το καπάκι του, να μην σταματά.

3) Στο σημείο του ταμπλώ απο την μεριά του συνοδηγού επέλεξα να τοποθετήσω το usb gps το οποίο φυσικά μετά απο πατέντα πέρνει και αυτό ρεύμα πίσω απο τον αναπτήρα τσιγάρων, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ψάχνομαι γιά τις μπαταρίες του, αν και το συγκεκριμένο gps έχει πολυ μεγάλη αυτονομία απο αυτές.Θα μπορούσα να το εξαφανήσω κάπου, αλά προτίμησα αυτή την θέση, γιά καλύτερο σήμα λόγω αντιλιακών μεμβράνων και γιά να βλέπω τις ενδείξεις που έχει επάνω του στην κατάσταση επαφής με τους δορυφόρους και της ασύρματης επικοινωνίας με το pc.

4)Εδω βλέπετε το περίφημο καλώδιο data/audio link γιά την απαραίτητη μεταφορά του ήχου απο το car pc στο εργοστασιακό ηχοσύστημα.Το τοποθέτησα στο πλάι της κονσόλας ταχυτήτων έτσι ώστε να έχω πρόσβαση και στην προσθήκη sd κάρτας που βλέπετε στο επάνω μέρος, αλά και στην θύρα usb που μου παρέχονται εαν τις θελήσω κάποια στιγμή.

5)Στην συνέχεια πάμε στην κεραία τηλεόρασης με ενισχυτή(αυτοκόλητη...) γιά καλύτερη λήψη ψηφιακών και αναλογικών καναλιών.Και σε αυτήν ο ενισχυτής της πέρνει ρεύμα όπως και τα υπόλοιπα ,δηλαδή πίσω απο τον αναπτήρα τσιγάρων..(και λέω πίσω γιατί δεν ήθελα να καταργήσω τον αναπτήρα τόσο γιά πρακτικούς όσο και γιά αισθητικούς λόγους).Τοποθετήθηκε στο επάνω μέρος του πίσω τζαμιού και στο κέντρο.Φυσικά λόγω των αντηλιακών μεμβράνων το σήμα χάνει κάποια ένταση αλά αυτό συμβαίνει μόνο στα αναλογικά κανάλια.

6)Εδω τα δύο τηλεκοντρόλ που σας έλεγα πιό πριν.Ενα γιά την οθόνη και ένα γιά τον δέκτη.Υπάρχει όμως προς το παρών ένα πρόβλημα και το οποίο προσπαθώ να λύσω και αυτό είναι πως θα λειτουργήσει το κοντρόλ της τηλεόρασης μέσα απο την καμπίνα απο την στιγμή που το pc βρίσκεται στο πόρτπαγκάζ;αν και υπάρχει τρόπος θέλει πολύ πατέντα και υπομονή.Προς το παρών όταν χρειάζεται λειτουργώ με την γραφίδα η το χέρι μου επάνω στην οθόνη γιά ότι χρειάζομαι συμπεριλαμβανομένου και του δέκτη τηλεόρασης.

7)Εδω το car kit της Parot γιά ασύρματη bluetooth επικοινωνία με το τηλέφωνο και με αυτόματη σίγαση του ηχοσηστήματος γιά την αναμετάδοση της τηλεφωνικής συνομιλίας απο τα ηχεία του αυτοκινήτου.Φυσικά όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονται με φωνητικές εντολές.Στο κομμάτι αυτό αντιμετώπησα σοβαρό πρόβλημα της τοποθέτησής του, αφού δεν υπήρχε πουθενά χρηστικός χώρος.Μετά απο πολλές δοκιμές κατέληξα στην θέση της πόρτας της ποτηροθήκης, με την χρησιμοποίηση <σχράτς> έτσι ώστε όταν θέλω να την χρησιμοποιήσω να μπορώ εύκολα και γρήγορα να <ξεκολώ> το car kit και να το βάζω πρόχειρα κάπου γιά λίγο.Ενοείτε ότι γιά αυτό τον λόγο στα καλώδια που πάνε σε αυτό άφησα αρκετό <αέρα> γιά να μπορεί να μετακινείται.

8) Να και το μικρόφωνο του car kit.Τοποθετήθηκε ψηλά πάνω απο τον εσωτερικό καθρέφτη και η ευαισθησία του ρυθμίστηκε στο μέγιστο.

Last edited:
9) Ακολουθούν κάποιες νυχτερινές λήψεις με την τηλεόραση σε λειτουργία με αναλογικούς σταθμούς, αφού εδω στην επαρχία δεν υπάρχει ακόμη ψηφιακή τηλεόραση...

10) Διάφορες φωτογραφίες απο το car pc σε λειτουργία, και με διάφορα προγράμματα όπως destinator και centrafuse

Ελπίζω να μην σας ζάλισα και σας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη γιά την ποιότητα των foto, αφού ως γνωστόν δεν φημίζομαι και πολύ γιά τις φωτογραφικές μου ικανότητες.

Last edited:
Μου μένει ακόμη η τοποθέτηση και η σύνδεση με κάμερας οπισθοπορείας....
Τέλος τα τεχνικά χαρακτηριστικά του pc είναι:
Μοντέλο:2550-201.Τύπος Οθόνης:15.4'' WXGA BrilliantView.Ανάλυση:1280 x 800.Επεξεργαστής:Intel Core 2 Duo T5550 (1.83GHz).Μνήμη:2x1GB DDR2 667MHz.Σκληρός Δίσκος:250GB SATA.Κάρτα Γραφικών:ATI Mobility Radeon HD 2400 256MB up to 768MB.Οπτικά Μέσα:Multi-format DVD-RW Double Layer.Λειτουργικό:Windows Vista Home Premium GR/EN.Κάμερα:1.3 Mpixel.Δικτύωση:Gigabit Ethernet, Wi-Fi, Modem 56K, Bluetooth.Θύρες:3x USB 2.0 ports, 1x CIR, 1x DVI-D, 1x VGA, 1x modem, 1x LAN, 1x ExpressCard slot (34/54mm), 2x Audio In/Out

Last edited:
Συγχαρητήρια για το μεράκι και την υπομονή σου.
Ερώτηση: Πως ξεκινάς το laptop κάθε φορά; Η διαδικασία είναι να ανοίγεις το πορτ μπαγκάζ πριν ξεκινήσεις και να το κάνεις start ή έχεις βρει καποιον άλλο τρόπο;

Συγχαρητήρια για το μεράκι και την υπομονή σου.
Ερώτηση: Πως ξεκινάς το laptop κάθε φορά; Η διαδικασία είναι να ανοίγεις το πορτ μπαγκάζ πριν ξεκινήσεις και να το κάνεις start ή έχεις βρει καποιον άλλο τρόπο;

Αυτο είναι ένα σημείο που χρειάζεται βελτίωση αφού προς το παρών χρειάζεται να ανοίξω το πόρτπαγκάζ και να πατήσω απλά το on....τα υπόλοιπα γιά την έναρξη απο την οθόνη αφής,όπως επίσης φυσικά και ο τερματισμός.
Εχω κάποιες λύσεις γιά να ανάβει μέσα απο την καμπίνα, αλά χρειάζεται ψάξιμο και όχι πειράματα πριν την υλοποίηση και την εφαρμογή της.

Last edited:

και από πού παίρνει ρεύμα το laptop, γιατί μην μου πεις πως στηρίζεσαι στην μπαταρία του.

Το γράφω πιό πάνω....
Και το pc αλά και οτιδήποτε άλλο έξω απο αυτό που χρειάζεται ρεύμα δεν λειτουργεί μέσω μπαταριών.Τα έχω συνδέσει είτε απ'ευθείας, είτε μέσω των εξωτερικών τροφοδοτικών που έχουν, μετά απο πατέντα με το ρεύμα του αυτοκινήτου, στο σημείο του αναπτήρα και πίσω απο αυτόν έτσι ώστε να λειτουργεί και αυτός κανονικά.

μια ερωτηση

θεμα κραδασμων και laptop δεν παιζει? εδω τρομαζουμε να το βαλουμε με ειδικη τσαντα στο πισω καθισμα μην σκασει κανας σκληρος απο το ταρακουνημα

μια ερωτηση

θεμα κραδασμων και laptop δεν παιζει? εδω τρομαζουμε να το βαλουμε με ειδικη τσαντα στο πισω καθισμα μην σκασει κανας σκληρος απο το ταρακουνημα

Πάντα υπάρχει... Απλά οι 2.5' δίσκοι είναι μάλλον λιγότερο ευαίσθητοι σε αυτόν τον τομέα...

υγ. Οι SSD έρχονται, και τέλος και αυτό το πρόβλημα... Το μόνο που έμεινε είναι να φτηνύνουν οι για την ώρα απίστευτα ακριβές in-dash οθόνες (7' ~ 400 ). Mini-itx Μ/Βς υπάρχουν πια 2-3 επιλογές πάμφθηνες... Κουτάκια μικρά επίσης καλούλια... Ωστε να υπάρχει πια και πλήρης ενσωμάτωση στο αμάξι. Αν πάντως δεν ήταν τόσο ακριβές οι οθόνες με είσοδο VGA, προς τα εκεί (carputer) θα κατευθυνόμουν τώρα που αναβαθμίζω και εγώ στο αμάξι τα ηχητικά...

μια ερωτηση

Μέχρι τώρα και παρά του ότι το έχω δοκιμάσει σε δύκολα δοστρώματα με μεγάλες ταχύτητες δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα....

Γιάννη,όταν με το καλό τελειώσεις,πες μου και την τιμή του αυτοκινήτου,να το αγοράσω έτοιμο. :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Εσυ καλά θα κάνεις να περιμένεις κανά μήνα ακόμη γιατί θα το πάρεις και με πρόγραμμα πάνω απο 300 άλογα ,αλά και με νέες ολόσωμες εξατμίσεις και νέο καταλύτη, μαζί με νέο φίλτρο αέρα.Βλέπεις, γιά πρώτη φορά και επιτέλους έσπασε ο εγκέφαλος των mps!!!:Banane0:

Κανόνισε να μου το κάνεις καγκουρό...

Ενας τέτοιος κινητήρας με τέτοια υλικά γίνεται καγκουρώ με άλογα παραπάνω;.....γιά σοβαρέψου λίγο!!!:slapface:
Αν δεν σου κάνει, απλα είναι τα πράγματα....δεν το αγοράζεις!!!!

Για πες λίγο πιο αναλυτικά για την σύνδεση εικόνας του λάπτοπ με το μόνιτορ... Εχει vga-in το μόνιτορ? Τι μόνιτορ ακριβώς είναι αυτό?

Ενας τέτοιος κινητήρας με τέτοια υλικά γίνεται καγκουρώ με άλογα παραπάνω;.....γιά σοβαρέψου λίγο!!!:slapface:
Αν δεν σου κάνει, απλα είναι τα πράγματα....δεν το αγοράζεις!!!!

Μην μου θυμώνεις...
Το καγκουρό έχει να κάνει με τις εξωτερικές παραμβάσεις και όχι με την αύξηση της ιπποδύναμης.

Υ.Γ.
Πότε να περάσω να το πάρω;

Μην μου θυμώνεις...
Το καγκουρό έχει να κάνει με τις εξωτερικές παραμβάσεις και όχι με την αύξηση της ιπποδύναμης.

Υ.Γ.
Πότε να περάσω να το πάρω;

Εξωτερικά ακολούθησα την συμβουλή σου και το έχω <μαμά>!!!δύσκολο να το περιράξω και στο μέλλον γιατί μετά πως θα το πάρεις εσύ;:a0210: