Carmina burana

Θα αποτολμήσω μια επιστροφή στο (πολύ... αρχικό) θέμα του νήματος μνημονεύοντας μια ερμηνεία για το πιο εύστοχο εξώφυλλο που έχω δει ποτέ για το έργο. Πολύ μέσα στο πνεύμα του κειμένου.
Πρόκειται γι'αυτήν του Seiji Ozawa με Φιλαρμονική Βερολίνου και Gruberova, Aler, Hampson. Ως ερμηνεία χαρακτηρίζεται από αρκετά γρήγορα tempi, καλές ερμηνείες και καλή ηχογράφηση. Η ερμηνεία Jochum βέβαια παραμένει αναφοράς.

61ZVdQ8FkvL.jpg

Θα αποτολμήσω μια επιστροφή στο (πολύ... αρχικό) θέμα του νήματος μνημονεύοντας μια ερμηνεία για το πιο εύστοχο εξώφυλλο που έχω δει ποτέ για το έργο. Πολύ μέσα στο πνεύμα του κειμένου.
Πρόκειται γι'αυτήν του Seiji Ozawa με Φιλαρμονική Βερολίνου και Gruberova, Aler, Hampson. Ως ερμηνεία χαρακτηρίζεται από αρκετά γρήγορα tempi, καλές ερμηνείες και καλή ηχογράφηση. Η ερμηνεία Jochum βέβαια παραμένει αναφοράς.

61ZVdQ8FkvL.jpg

Τι λες τώρα!
Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να ακούσω το έργο!
Αν κρίνω από τα εξώφυλλα δύο πολύ αγαπημένων μου δίσκων…..

timthumb.php
61-KdorYvDL._SL500_AA300_.jpg

Τελικά έχουν δίκαιο αυτοί που λένε “Oσο πιο πολύ πλησιάζεις στον θεό, τόσο πιο πολύ σου βάζει πειρασμούς ο άλλος”. Θα ισχύει και το ανάποδο φαντάζομαι

Με την ίδια λογική ενδεχομένως, όσο πιο πολύ από την δισκογραφία της Samantha έχει καταναλώσει κανείς τόσο πιο εύκολα μπορεί να του αποκαλυφθεί το υπερβολικά στημένο της Μυθωδίας…

Με την ευκαιρία
frontblog36.jpg

Sex power - vagelis

Καλό και σπάνιο

Last edited:
Τι λες τώρα!
Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να ακούσω το έργο!
Αν κρίνω από τα εξώφυλλα δύο πολύ αγαπημένων μου δίσκων…..

Με την ίδια λογική ενδεχομένως, όσο πιο πολύ από την δισκογραφία της Samantha έχει καταναλώσει κανείς τόσο πιο εύκολα μπορεί να του αποκαλυφθεί το υπερβολικά στημένο της Μυθωδίας…

τότε κοίτα κι αυτό....

(αν το βρεις κάπου...)
deep+purple.jpg

...πιάσαμε το εικαστικό μέρος τώρα...
...τελικά έχει πολλά παρακλάδια αυτή η συζήτηση...

τότε κοίτα κι αυτό....

(αν το βρεις κάπου...)
deep+purple.jpg

Το έχω ακούσει, και όταν κάποια στιγμή το αναζήτησα (γιατι τον ήθελα φυσικά)
ο πωλητής μου είπε.......ΜΑ ΑΥΤΟΝ!τον δίσκο των Purple θέλεις?????????"Τι έχετε πάθει όλοι τελευταία...."
(.....μαλλον του το είχε ζητήσει και άλλος πρόσφατα:flipout:)

φαντάζομαι τον Ιερώνυμο να αυτοκτονεί όταν του προλαβαίνουν τα νέα για τους Περπλ, και τον μεγαλύτερο θαυμαστή τους, τον εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο νομικό ...

εξορκίζει τους απογόνους του να δίνουν δικαιώματα μόνον στους Πάτριτζ Φάμιλυ ...

Εμένα πάντως με άρεσε που το άκουσα σήμερα αυτό:

0002894782719_600.jpg

Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό; Καμία απολύτως, όπως ότι αναπτύχθηκε εδώ μέσα. Μια συσχέτιση που θα μπορούσε να γίνει είναι ότι το ρεπερτόριο στο παραπάνω άλμπουμ είναι άσχετο ή καλύτερα ασυσχέτιστο, παρόλα αυτά υπάρχει μια ευχάριστη αόρατη σύνδεση, ανεξήγητη.

Κάτι σαν παρόν νήμα δηλαδής

φαντάζομαι τον Ιερώνυμο να αυτοκτονεί όταν του προλαβαίνουν τα νέα για τους Περπλ, και τον μεγαλύτερο θαυμαστή τους, τον εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο νομικό ...

εξορκίζει τους απογόνους του να δίνουν δικαιώματα μόνον στους Πάτριτζ Φάμιλυ ...

ah the great Purple. In fact they came as great as they could.

Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ωμή δύναμη , παθιασμένα ριφς , σφιχτοδεμένη ρυθμ σέξιον , ένταση χιλιάδων db , και σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπέροχες μελωδίες που μόνον οι παίζοντες χαρντ και χέβι μπορούν να συλλάβουν ..... Ηδη αισθάνθηκα ζωντανός σε αντίθεση με κάποιους άλλους και την από 150ετίας πεθαμένη μουσική τους -bye-:grinning-smiley-043

Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ωμή δύναμη , παθιασμένα ριφς , σφιχτοδεμένη ρυθμ σέξιον , ένταση χιλιάδων db , και σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπέροχες μελωδίες που μόνον οι παίζοντες χαρντ και χέβι μπορούν να συλλάβουν ..... Ηδη αισθάνθηκα ζωντανός σε αντίθεση με κάποιους άλλους και την από 150ετίας πεθαμένη μουσική τους -bye-:grinning-smiley-043

Έχω την εντύπωση ότι το έναυσμα για αυτή την έκρηξη συναισθημάτων ήταν η αναφορά στους Partridge Family και όχι στους Purple.....:BDGBGDB55:

Έχω την εντύπωση ότι το έναυσμα για αυτή την έκρηξη συναισθημάτων ήταν η αναφορά στους Partridge Family και όχι στους Purple.....:BDGBGDB55:

μα εννοείται .... :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Carmina burana

Ειδικά αυτή η δισκάρα τους μέ την Συμφωνική τού Λονδίνου πακέτο μέ ανατριχιάζει..:grandpa:

Μου θυμίζει την διαφήμιση τού Ultrex....Shampoo και conditioner 2 σέ ένα..:BDGBGDB55::BDGBGDB55::flipout::flipout:

Σγα βρε ''ζωντανεμένε'' και μάς τρόμαξες..:BDGBGDB55:

δεν πά να λέτε ότι θέλετε ...από τα ελάχιστα πράγματα που θα κρατούσα εάν δεν λυπόμουν τα εκατομμύρια (σε δρχ) που έχω δώσει για δίσκους από μικρό παιδί. :bigcry::bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Carmina burana

Ειδικά αυτή η δισκάρα τους μέ την Συμφωνική τού Λονδίνου πακέτο μέ ανατριχιάζει..:grandpa:

Μου θυμίζει την διαφήμιση τού Ultrex....Shampoo και conditioner 2 σέ ένα..:BDGBGDB55::BDGBGDB55::flipout::flipout:

Σγα βρε ''ζωντανεμένε'' και μάς τρόμαξες..:BDGBGDB55:

Kλαίω ...Θεός!
Συμφωνώ αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτό! Απλά δεν βγήκε η περίπτωση….

και εδώ δεν βγήκε...
Ravi+Shankar+and+Andre+Previn+-+Shankar+Concerto+front.jpg

Αλλά δεν είναι "λίγοι" ούτε ο Shankar ούτε ο Previn....
Απλά δεν έδεσε το γλυκό.....

Λοιπόν, στην επανάσταση χρειάζονται όλοι…
Πηγαίνετε στην πάνω πλατεία εσείς με την Burana και μετά, άμα θέλετε κατεβείτε και στην κάτω (πλατεία):flipout::grinning-smiley-043
Παίζουμε καλά

http://www.youtube.com/watch?v=0ZWdDI_fkns

Έχουμε και τον “πίνακα” των Purple μαζί