CCcam 2.1.4 -Και επίσημα διαθέσιμο

Re: Απάντηση: CCcam 2.1.4 -Και επίσημα διαθέσιμο

Μήπως όμως επειδή δεν υπήρχαν τα "politic$" διέλυσαν έτσι άδοξα;

Συμφωνώ με όσα έγραψες, εκτός από το παραπάνω. Δε διέλυσαν άδοξα. Μόνο δόξα τους αρμόζει, αφού επί 4 χρόνια (Αύγουστο 2005 - Φθινόπωρο 2009) είχαν το καλύτερο πρόγραμμα για χρήση συνδρομητικών καρτών σε UCAS.

Απάντηση: Re: Απάντηση: CCcam 2.1.4 -Και επίσημα διαθέσιμο

Συμφωνώ με όσα έγραψες, εκτός από το παραπάνω. Δε διέλυσαν άδοξα. Μόνο δόξα τους αρμόζει, αφού επί 4 χρόνια (Αύγουστο 2005 - Φθινόπωρο 2009) είχαν το καλύτερο πρόγραμμα για χρήση συνδρομητικών καρτών σε UCAS.

Αυτό που ήθελα να πω...ήταν μήπως βαρέθηκαν να είναι τζάμπα κερατάδες και να 'κονομάνε στην πλάτη τους; Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

Μπορεί και αυτό φίλε ΜποκεΡας

Ξέρεις μήπως, σε τί γλώσσα είναι γραμμένο το CCcam ?

Aθ?

Εντάξει απλώς θέλω να μάθω πόσες γλώσσες μπορούν να χρησιμοποιηθουν για να προγραμματίσουμε τόν Dreambox μας. Ίσως ρωτώ αρκετά. Θέλω να μάθω δυστυχώς.

Κάποιος γνωρίζει κάποια πηγή με αυτές τις πληροφορίες?

Θανάσης.

Εντάξει απλώς θέλω να μάθω πόσες γλώσσες μπορούν να χρησιμοποιηθουν για να προγραμματίσουμε τόν Dreambox μας. Ίσως ρωτώ αρκετά. Θέλω να μάθω δυστυχώς.

Κάποιος γνωρίζει κάποια πηγή με αυτές τις πληροφορίες?

Θανάσης.

Η εύκολη απάντηση είναι :

Σε όλες τις γλώσσες για τις οποίες υπάρχει compiler σε Linux ο οποίος να δημιουργεί exetutables και libraries για το CPU που σε ενδιαφέρει (MIPS, PPC κλπ κλπ κλπ )....

Συνήθως C/C++, αλλά και assembly (αν το σηκώνει ο οργανισμός σου) :)

Η εύκολη απάντηση είναι :

Σε όλες τις γλώσσες για τις οποίες υπάρχει compiler σε Linux ο οποίος να δημιουργεί exetutables και libraries για το CPU που σε ενδιαφέρει (MIPS, PPC κλπ κλπ κλπ )....

Συνήθως C/C++, αλλά και assembly (αν το σηκώνει ο οργανισμός σου) :)

Τα ονόματα των CCcam files τελειώνουν σε .sh

Ο οργανισμός μου σηκώνει μέχρι Visual C++. Πέρα απ αυτό τίποτ αλλο ο πισινός μου δεν σηκώνει.

Απάντηση: Re: CCcam 2.1.4 -Και επίσημα διαθέσιμο

Ο οργανισμός μου σηκώνει μέχρι Visual C++. Πέρα απ αυτό τίποτ αλλο ο πισινός μου δεν σηκώνει.

Τότε θα σου πρότεινα να τον αφήσεις να συνεχίσει εκεί που κάθεται...
Αν δεν έχεις όρεξη να μάθεις νέα πράγματα και να μπεις σε νέα "μονοπάτια", δεν έχει νόημα να συνεχίσεις. Η Visual C++ σου είναι απλά άχρηστη για την περίπτωση αυτή...

Τα ονόματα των CCcam files τελειώνουν σε .sh

Τα .sh files είναι scripts που τρέχουν στο shell του λειτουργικού, κάτι σαν τα πάλαι ποτε .bat files στο DOS.
Τα executable αρχεία συνήθως βρίσκονται στο /bin ή στο /var/bin directory στο Dreambox σου.

Ο compiler της Visual C++ μπορεί να παράγει executables ΜΟΝΟ για περιβάλλον Windows. Για να τον χρησιμοποιήσεις θα χρειαστείς και ένα cross-compiler για να φτιάξεις executable που να τρέχει στο Dreambox.

Τέλος πάντων, αυτό είναι άλλη κουβέντα ...

Φίλιππος

Ευχαριστώ,

Σίγουρα με ενδιαφέρει να συνεχίσω. Απλά θέλω να κάνω μιά αρχή. Τουλάχιστο ένα προγραμματάκι "Hello World!" σε C++ στον Dreambox θα με ικανοποιούσε αρχικά. Είναι πολύ δύσκολο;

Όμως όπως ανέφερε και ο φίλος φ. πιό πάνω, χρειάζεται cross-compiler για Dreambox. Δεν ξέρω αν έχει το image του Dreambox προ εγκατεστημένο το Compiler αυτό η αν υπάρχει κάτι σε περιβάλλον Windows.

Θανάσης

Ευχαριστώ,

Σίγουρα με ενδιαφέρει να συνεχίσω. Απλά θέλω να κάνω μιά αρχή. Τουλάχιστο ένα προγραμματάκι "Hello World!" σε C++ στον Dreambox θα με ικανοποιούσε αρχικά. Είναι πολύ δύσκολο;

Όμως όπως ανέφερε και ο φίλος φ. πιό πάνω, χρειάζεται cross-compiler για Dreambox. Δεν ξέρω αν έχει το image του Dreambox προ εγκατεστημένο το Compiler αυτό η αν υπάρχει κάτι σε περιβάλλον Windows.

Θανάσης

Χρειάζεσαι linux. Υπάρχει gcc/g++ για windows αλλά θα δυσκολευτείς αρκετά να τα σετάρεις όλα.

Θα εγκαταστήσω Ubuntu σε Multi-Boot με XP σε κάποια φάση.

Μπαίνω σε παράξενα μονοπάτια, αλλά μου αρέσει η ιδέα!!!

Take Care.

Θ.

Θα εγκαταστήσω Ubuntu σε Multi-Boot με XP σε κάποια φάση.

Μπαίνω σε παράξενα μονοπάτια, αλλά μου αρέσει η ιδέα!!!

Take Care.

Θ.

Ξεκίνα το διάβασμα με αυτό.

http://www.saunalahti.fi/znark/dreambox/dm7025/enigma2_development_toolchain/

Είναι λίγο outdated αλλά θα πάρεις τη βασική ιδέα.

Πλέον χρησιμοποιείται το opendreambox framework, δες στο www.opendreambox.org και στο git repository, http://git.opendreambox.org/

Γεια σου φίλε malakudi

Ξετρύπωσες καλό πράμα βλέπω. Πολύ χρήσιμο το link σου.

Σε κάποια φάση θα το εξερευνήσω είς βάθος.

Thank you

Θ.,