CD απο BR player

Last edited:
Στο τελευταίο συγκριτικό του ήχου προτείνουν Pioneer και το ακριβό Philips ως τα καλύτερα ηχητικά. Φυσικά υπάρχει και η κλασική αξία του Oppo.
Δεν γράφουν όμως πουθενά για σύγκριση ανάμεσα στα BR και στα CD player!

Ευχαριστω απαντες.
Δεν προκειται για εμενα.

Μεχρι στιγμης εχουν βρεθει - και εχουν αγοραστει - τα ηχεια (elac inwall IW1230), o ενισχυτης οσονουπω, κατα πασα πιθανοτητα ο Yamaha o A-S1000, ραδιοφωνο το Yamaha T-S500, και μας λειπει η πηγη.

(Βασικα, το παρον, συνδεευται με αυτο:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59072

Στο τελευταίο συγκριτικό του ήχου προτείνουν Pioneer και το ακριβό Philips ως τα καλύτερα ηχητικά. Φυσικά υπάρχει και η κλασική αξία του Oppo.
Δεν γράφουν όμως πουθενά για σύγκριση ανάμεσα στα BR και στα CD player!

To ακριβο Philips ειναι το 9500 ??

Α, δεν έχω το τεύχος για να το δώ. Πάντως είχε δύο Philips στο τεστ, το ακριβό είχε τα ίδια μηχανικά μέρη και κυκλώματα εικόνας, αλλά μια πρόσθετη πλακέτα με DAC και αναλογικό στάδιο. Νομίζω ότι το 9300 ήταν το φθηνό και το 9500 το ακριβό.

Α, δεν έχω το τεύχος για να το δώ. Πάντως είχε δύο Philips στο τεστ, το ακριβό είχε τα ίδια μηχανικά μέρη και κυκλώματα εικόνας, αλλά μια πρόσθετη πλακέτα με DAC και αναλογικό στάδιο. Νομίζω ότι το 9300 ήταν το φθηνό και το 9500 το ακριβό.

Δεν έχω πάρει το τελευταίο τέυχος του Ήχου, αλλά λογικά πρέπει να έχει το 7500 και το 9500, τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφορούν από τη Philips. Το προηγούμενο ήταν το 9100 αν δεν κάνω λάθος. Εκτός αν έχει το 9100 με το 9500.

Τα κυκλώματα εικόνας και ήχου του 9500 είναι διαφορετικά από το 7500 πάντως, άστους να λένε ότι θέλουν και να τα παρουσιάζουν όπως θέλουν. Στο τέυχος του Δεκεμβρίου, έλεγαν ότι η διαφορά του 9500 από το 7500 είναι μια "κάρτα ήχου" με εξόδους 7.1 (αν είναι δυνατόν) και ο επεξεργαστής Qdeo!! Ξέχασαν να προσθέσουν όμως σε αυτή τη φράση ότι η "κάρτα ήχου" έχει εφτά Burr Brown επάνω της και ότι τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας φοράει και το LX91 που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 2.300 .

Το 7500 δεν έχει Burr Brown για τον ήχο, ούτε Qdeo επεξεργαστή στην εικόνα.

Φυσικά δεν πάω να συγκρίνω το LX91 με το 9500, εξ' άλλου δεν έχω δει - ακούσει τι μπορεί να κάνει το LX91, αλλά είναι λίγο πρόκληση ο τρόπος που γράφουν, για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους. Άκου κάρτα ήχου...:smash:

Και το τελευταίο High Fidelity είχε γράψει πολύ καλά λόγια για το Oppo BDP 83 SE, ότι και αν σημαίνει αυτό τέλος πάντων.
Τιμή γύρω στα 1000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος, το απλό Oppo (BDP 83) κάνει 750 ευρώ.
Το πλεονέκτημα του Oppo είναι ότι μιλάμε για universal player για όποιον το χρειάζεται αυτό.

Απάντηση: Re: CD απο BR player

Ευχαριστω απαντες.
Δεν προκειται για εμενα.

Μεχρι στιγμης εχουν βρεθει - και εχουν αγοραστει - τα ηχεια (elac inwall IW1230), o ενισχυτης οσονουπω, κατα πασα πιθανοτητα ο Yamaha o A-S1000, ραδιοφωνο το Yamaha T-S500, και μας λειπει η πηγη.

(Βασικα, το παρον, συνδεευται με αυτο:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59072

Για εμένα, είναι κρίμα να παίζουν αυτά τα μηχανήματα με br player, όποιο κ αν είναι αυτό...

Πάντως 800 για Blu-ray πεταμένα είναι κατά τη γνώμη μου.

Σε 2 χρόνια, θα κυκλοφορεί καινούριο μοντελάκι με 200 που θα κάνει αυτό που θα έχεις πάρει να κοκινίζει..... Είδη έχουν βγεί τα 3D ready με λιγότερα από 800 . Καλύτερα 300 για το player και με τα ρέστα ένα DAC....

Τότε ας πάρει ο φίλος το αντίστοιχο cd της Yamaha (το 1000 δηλαδή) αφού απ'ότι έχω διαβάσει "δένει" καλά, όπως αναμένεται, με τον ενισχυτή.
Γύρω στα 800 ευρώ δεν κάνει?
Άμα μπλεχτεί και με τα DAC.... και αυτά αλλάζουν συνεχώς....εγώ τουλάχιστον το δικό μου DAC το αγόρασα second hand.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι ΔΕΝ υπάρχει ένα μηχάνημα που να κάνει τα πάντα τέλεια. Με αυτό σαν γνώμωνα, αν θέλεις να ακούς ήχο απο CD τότε αγοράζεις CD Player, αν θέλεις να βλέπεις Blu-Ray παίρνεις Blu-Ray Player κ.ο.κ.

Πρίν απο την έλευση του Blu-Ray, το ίδιο θέμα το είχαμε με τα DVD. Τότε είχαν βγεί μερικά απίστευτα καλά Universal Players (πχ. Esoteric DV-50S) που ήταν κοντά στην κορυφή ανεξάρτητα απο το αναπαραγώμενο μέσο. Το κόστος ασφαλώς ήταν φωτιά και λάβρα αλλά, τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις, οπότε ....

ΑΝ πάντως ήθελα (προσωπικά μιλώντας) να πάω να πάρω ένα Universal Player που να μην τινάξει τον τραπεζικό μου λογαρισμό στον αέρα, τότε θα όδευα προς το Oppo BDP-83SE που έιναι κάτω απο το ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου.

Φιλικά,

Φίλιππος

Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Αν προσθέσεις το κόστος και τον χώρο ενός καλού cd, ενός καλού dvd, ενός καλού bluray, ενός καλού sacd... ε, πάρε ένα σωστό Universal να έχει το κεφάλι σου ήσυχο!

Απάντηση: Re: CD απο BR player

Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Αν προσθέσεις το κόστος και τον χώρο ενός καλού cd, ενός καλού dvd, ενός καλού bluray, ενός καλού sacd... ε, πάρε ένα σωστό Universal να έχει το κεφάλι σου ήσυχο!

Ένα καλό universal, όσο καλό κ να είναι, πάντα θα λειτουργεί με συμβιβασμούς σε κάποιον/κάποιους τομείς.

Re: Απάντηση: Re: CD απο BR player

Ένα καλό universal, όσο καλό κ να είναι, πάντα θα λειτουργεί με συμβιβασμούς σε κάποιον/κάποιους τομείς.

+1

Πάντα έτσι ήταν, πάντα έτσι θα είναι ! Δεν υπάρχει το "απόλυτο" Universal Player. Υπάρχουν όμως 2-3 που κάνουν ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά στα formats που υποστηρίζουν. Εκτός απο το Oppo, υπάρχουν και Denon και Marantz αλλά είναι απο αρκετά ώς πολύ ακριβότερα για παρεμφερείς επιδόσεις....