CD Απο πλανοδιους

DELTA

AVClub Enthusiast
15 August 2008
1,157
Σπάτα
Ξερει κανεις αν τα cd που πουλανε οι πλανοδιοι ειναι πιστα αντιγραφα απο τα κανονικα η τα φτιαχνουν με μετατροπη απο mp3 ?

Ενας φίλος είχε αγοράσει από πλανόδιο κι όταν το έβαλε στο ραδιοCD του αυτοκινήτου, αντί για μουσικη άκουσε μια ηχογραφημένη φωνή που έλεγε: "Ι got you 5 Euros! I got you 5 Euros!". Βγαλε συμπέρασμα τωρα... :flipout:

τζαμπα λεφτα ρε παιδια,αν ειναι καποιος να σκασει 5 ευρο τα δινει ειτε στο αμαζον ειτε σε καποια στιγμη που ειναι Αθηνα κεντρο κ το περνει οριτζιναλ μεταχειρισμενο σε αριστη κατασταση.Αυτα απο τους πλανοδιους ειναι ΑΙΣΧΟΣ.Μετα απο 1 χρονο δεν τα αναγνωριζουν τα πλειερ

Το μεγαλυτερο "προσον" του πλανοδιου ειναι πως βρισκεται τη σωστη ωρα στο σωστο σημειο. Προσωπικα, δεν εχω αγορασει ποτε τιποτα απο αυτους.

Πέρα από την πλάκα, διαβάστε πραγματικό γεγονός.

Πάει ο σκύλος ο μαύρος ο ταμ ταμ ταμ στο Πανεπιστήμιο σε αίθουσα υπολογιστών (χωρίς να είναι φοιτητής εννοείται) στρογγυλοκάθεται και όσα PC βρει ελεύθερα και βάζει τα κατεβαστήρια του ανενόχλητος.

-Τί κάνεις εδώ ρε φιλαράκι? ρωτάει κάποιος ενοχλημένος

-Άσε με κάνω ντουλιά.

Επειδή λοιπόν ο φίλος τα παίρνει, αλλά δεν θέλει (ή μπορεί ) να τον αρπάξει από τον σβέρκο και να τον πετάξει έξω πάει στην υπεύθυνο και τις λέει το και το.
Α του λέει, δυστηχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, κάτι άσυλα κάτι τέτοια. Η μόνη λύση είναι να βγάλουμε τα κατεβαστήρια και να μην επιτρέπουμε το installation επιπλέον εφαρμογών στους υπολογιστές (+ το καθάρισμα και επανεγκατάσταση των απαραίτητων εφαρμογών κατά το boot, πράγμα φυσικά που καθυστερεί την εκκίνηση, αλλά τί να κάνεις).
Μετά απο 2 μέρες ο blackie πάλι εκεί.Τα κατεβαστήρια στο stickάκι, καθώς π.χ. το Limewire εκκινεί και από κει.

Κατεβάζει ο τύπος το υλικό, πάει στα υπόγεια αλλά και διαμερίσματα στην Αγ.Δημητρίου κτλ όπου έχουν τα dublicators και κάθε μέρα φρέσκο υλικό βγαίνει στην πιάτσα.

Όπως τα λέει ο Νίκος , σιγά μην τους νοιάζει η ποιότητα , από μπ3 128 είναι όλα και γραμμένα σε 48χ
Παλιά υπήρχαν αυτά που έβγαιναν από βουλγάρικο εργοστάσιο και ήταν αλουμινένια όχι cdr αλλά και αυτά από μπ3 ήταν!
με αυτό τσεκάρετε τα cd http://true-audio.com/Analyzer.project
και με αυτό το πρόγραμμα τσεκάρετε τα downloads που ισχυρίζονται ότι είναι flac η ape
http://www.dester.hu/English/down_e.html

εχοντας τσεκάρει, ενα cd φίλου στον υπολογιστή με wavelab, το συγκεκριμένο cd ήταν σιγουρα απο mp3 και μάλιστα κακής ποιότητας. πιστεύω κι εγώ οτι δεν αξίζει. παλιότερα είχα αγοράσει για το αυτοκίνητο κανα2 και μέσα σε 10 μέρες δεν παιζανε σωστά.

Όλο αυτό το κύκλωμα του πλανόδιου λαθρεμπορίου, είτε μιλάμε για cd και ταινίες είτε για τσάντες κλπ. είναι κατά τη γνώμη μου μια αθλιότητα παρανομίας και 'μαύρης' -μεταφορικά και κυριολεκτικά :icon15:- οικονομίας. Είναι εξωφρενικό το θέαμα με τα πανιά με τις Louis Vuitton στο κέντρο της Αθήνας. Και δεν είναι μόνο οι μαύροι διακινητές αλλά και όλο αυτό το 'αόρατο' δίκτυο 'προστασίας' από πίσω.

Δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτε και ούτε πρόκειται. :angry:

Για εξηγήστε μου , γιατί πολλές κυκλοφορίες cd βγαίνουν απο τους πλανόδιους
μια εβδομάδα πριν από την επίσημη πρεμιέρα στις προσθήκες ?

τα κατεβάζουν από το διαδίκτυο ? ...

Ενας φίλος είχε αγοράσει από πλανόδιο κι όταν το έβαλε στο ραδιοCD του αυτοκινήτου, αντί για μουσικη άκουσε μια ηχογραφημένη φωνή που έλεγε: "Ι got you 5 Euros! I got you 5 Euros!". Βγαλε συμπέρασμα τωρα... :flipout:

:flipout::flipout:

Ίσως από τις λίγες φορές που θα γέλαγα..........

Όπως τα λέει ο Νίκος , σιγά μην τους νοιάζει η ποιότητα , από μπ3 128 είναι όλα και γραμμένα σε 48χ
Παλιά υπήρχαν αυτά που έβγαιναν από βουλγάρικο εργοστάσιο και ήταν αλουμινένια όχι cdr αλλά και αυτά από μπ3 ήταν!
με αυτό τσεκάρετε τα cd http://true-audio.com/Analyzer.project
και με αυτό το πρόγραμμα τσεκάρετε τα downloads που ισχυρίζονται ότι είναι flac η ape
http://www.dester.hu/English/down_e.html
Καποια cd απο πλανοδιους με αυτο το προγραμμα μου τα βγαζει η αναλυση cdda , και καποια αλλα mpeg.Των εταιριων μου τα βγαζει cdda.Αυτο σημαινει οτι των πλανοδιων που βγαινουν cdda ειναι καλης ποιοτητας η παιζει και κατι αλλο?

Για εξηγήστε μου , γιατί πολλές κυκλοφορίες cd βγαίνουν απο τους πλανόδιους
μια εβδομάδα πριν από την επίσημη πρεμιέρα στις προσθήκες ?

τα κατεβάζουν από το διαδίκτυο ? ...

Γιατί σου κάνει εντύπωση? Εδω υπάρχουν ταινίες που βγαίνουν στο δίκτυο για κατέβασμα πριν καν βγούνε στον κινηματογράφο... και θα κολήσουν στην μουσική?

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να τα χρυσοπληρώσεις αγοράζοντας τα από πλανόδιο. Όσον αφορά την ποιότητα, φαντάζομαι πως πλανόδιο από πλανόδιο διαφέρει. Όπως και πλανόδιος από πλανόδιο διαφέρει.

Τα cd των πλανόδιων μπορεί να παίζουν μια χαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα (σηνήθως με χειρότερη ποιότητα σε ήχο) και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ακούσεις και το "σου πήρα 5 Ευρώ κορόιδο" ή το CD να μην παίζει καθόλου ή να έχει μέσα 10 κομμάτια και να είναι και τα 10 ίδια.... Το ρίσκο είναι σε αυτόν που τα επιλέγει.

Το βασικότερο απ' όλα είναι ότι συντηρείτε μια τεράστια παραοικονομία, λεφτά που πάνε κι έρχονται χωρίς να φαίνονται πουθενά, με όλες τις συνέπειες, για τους ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο, σε οποιοδήποτε πόστο, είτε είναι πωλητές σε δισκοπολείο είτε στις εταιρείες που γίνονται οι ηχογραφήσεις και φυσικά σε όλους εμάς από φόρους και εισφορές στα ασφαληστικά ταμεία που έπρεπε να πληρώνονται, αλλά δεν.... και φυσικά όλα αυτά έχουν συνέπειες και στον κάθε έναν από εμάς....

Ο καθ' ένας λοιπόν επιλέγει ποιό δρόμο θέλει να ακολουθήσει...

Προσωπικά, προτιμώ να αγοράσω 1CD και να είναι αυθετνικό, παρά τρείς μαϊμούδες.

Last edited:
Απάντηση: Re: CD Απο πλανοδιους

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να τα χρυσοπληρώσεις αγοράζοντας τα από πλανόδιο. Όσον αφορά την ποιότητα, φαντάζομαι πως πλανόδιο από πλανόδιο διαφέρει. Όπως και πλανόδιος από πλανόδιο διαφέρει.

Και δε το κατεβάζεις καλύτερα εν τέλει.....
Ουτε να σε νοιάζει αν θα παίξει το cd η οχι......