CD Απο πλανοδιους

Ενας φίλος είχε αγοράσει από πλανόδιο κι όταν το έβαλε στο ραδιοCD του αυτοκινήτου, αντί για μουσικη άκουσε μια ηχογραφημένη φωνή που έλεγε: "Ι got you 5 Euros! I got you 5 Euros!". Βγαλε συμπέρασμα τωρα... :flipout:

Το κακό είναι ότι αν τον πιάσεις μετά αυτόν δεν μπορείς να τον κάνεις....μαυρο στο ξύλο !

Όσα Cd έχω από πλανόδιους αργά ή γρήγορα δεν έπαιζαν ή κολλούσαν ή έκαναν διάφορους θορύβους μετά από λίγο καιρό.

Βέβαια όταν βρίσκεσαι π.χ. σε διακοπές, μακρυά από τα μηχανήματά σου, καθήμενος πλάι στο κύμα,
και σκάσει μύτη ο Ουμπέντε Ουκουλέλε με ένα cd που όλως τυχαίως σου αρέσει - και που να βρίσκεις τώρα στη μέση του πουθενά κάτι καινούργιο να ακούσεις στο ραδιοCD του αυτοκινήτου - εεεε... υποκύπτεις στον πειρασμό.

Ξέρεις ότι δεν είναι για πάντα αλλά τη δουλειά σου την κάνεις.
Άσε που άμα του χρόνου ξαναπάς διακοπές στο ίδιο μέρος, δεν αποκλείεται να τον συναντήσεις πάλι στο ίδιο στέκι.
Εγώ δηλαδή μια φορά που έβλεπα τρεις συνεχόμενες χρονιές τον ίδιο στο ίδιο μέρος, τον είχα ρωτήσει αστειευόμενος αν είναι από τα μέρη μας.
Εκείνος βέβαια απάντησε "όχι δεν είμαι από εδώ, είμαι από τη Λάρισα!!!!!" :flipout::flipout:

Βγήκα λίγο off topic αλλά λίγο πολύ αυτή είναι η αλήθεια, τουλάχιστον στα cd που έστω μια φορά το χρόνο μπαίνω στον πειρασμό να τα αποκτήσω. :silly:

Πανε και αυτοι...τους εφαγε το ιντερνετ...:flipout:

Καποτε πουλαγαν τις ταινιες (κυριως) σχεδον οσο το εισητηριο του cinema ,τωρα εχουν πεσει στα 2,3 ευρω...αν δε παρεις και ποσοτητα η τιμη πεφτει και αλλο..:flipout:

ψωνίστε ρε και από τους μαυρουκους τι θα κάνουν και αυτοί κλέφτες θα γίνουν ? :afro:

κλέφτες είναι άλλοι ΟΧΙ αυτοί

ΝΑΙ στον μαυρουκο που πουλάει το cd και βγάζει ένα κομμάτι ψωμί ...
ίσως η μόνη καλή παράμετρο της μουσικής βιομηχανίας

και ας είναι και mp3 επι 3:a0210:

Απάντηση: Re: CD Απο πλανοδιους

ψωνίστε ρε και από τους μαυρουκους τι θα κάνουν και αυτοί κλέφτες θα γίνουν ? :afro:

Ας πουλήσουν κα'να τόξο, κα'να χαϊμαλί, καμιά μάσκα, κάποιο προϊόν της πατρίδας τους, τέλος πάντων. Όχι να γίνονται βαποράκια αυτού του κυκλώματος λαθρεμπορίου και των αόρατων 'προστατών':rolleyes: που τους εξασφαλίζουν προνομιακά 'στέκια' Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου γωνία, μέρα μεσημέρι. :bang:

Αυτοί μπορεί να βγάζουν το ψωμί τους, κάποιοι άλλοι όμως μέσω αυτών βγάζουν το παντεσπάνι τους. Όσο όμως υπάρχουν αγοραστές, το κύκλωμα θα συντηρείται...

εγώ πάλι πιστεύω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αγοράζουν cd από πλανόδιους,,
δεν έχουν περάσει ποτέ τους στα σοβαρά το κατώφλι ενός κανονικού δισκοπωλείου...
παίρνουν ένα δυο cd πίνοντας ταυτόχρονα τον καφέ τους για να πουν ότι τους
βρίσκονται μερικά στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου τους όταν θέλουν να τσιτώσουν τον
φουλ πριμαρισμενο οδικό τους γείτονα...
καλά πιστεύουμε ότι αυτοί θα σώσουν την μουσική?....μα αυτοί είναι "μουσικόφιλοι"
που τυγχάνει να μην έχουν pc...γιατί αν είχαν pc δεν θα είχαν ανάγκη τον φουκαρά
μαυριδερό...
και για την μουσική που προωθούν σωθεί δεν σωθεί,,το ίδιο μου κάνει...

Πάντως και οι "μαυρούκοι" έχουν μάθει πολύ καλά το μάθημά τους από τους αρχικλεφταράδες της επίσημης δισκογραφικής βιομηχανίας...

Όταν ένα CD-Writer κόστιζε 100.000 δρχ. και ένα άδειο δισκάκι 500 δρχ., οι μαϊμούδες πωλούνταν προς 1000 δρχ. με κανονική πλαστική θήκη και εξώφυλλο.

Τώρα που ένα CD-Writer έχει 10 Ευρώ και ένα άδειο δισκάκι 0,10 Ευρώ, οι μαϊμούδες πωλούνται 5 Ευρώ σε φάκελο...

Χμμμμμμ... :chinscratch:

εγώ πάλι πιστεύω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αγοράζουν cd από πλανόδιους,,
δεν έχουν περάσει ποτέ τους στα σοβαρά το κατώφλι ενός κανονικού δισκοπωλείου...
παίρνουν ένα δυο cd πίνοντας ταυτόχρονα τον καφέ τους για να πουν ότι τους
βρίσκονται μερικά στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου τους όταν θέλουν να τσιτώσουν τον
φουλ πριμαρισμενο οδικό τους γείτονα...
καλά πιστεύουμε ότι αυτοί θα σώσουν την μουσική?....μα αυτοί είναι "μουσικόφιλοι"
που τυγχάνει να μην έχουν pc...γιατί αν είχαν pc δεν θα είχαν ανάγκη τον φουκαρά
μαυριδερό...
και για την μουσική που προωθούν σωθεί δεν σωθεί,,το ίδιο μου κάνει...

Ελπίζω να μην εννοείς την αφεντομουτσουνάρα μου, που έχει πλερώσει τα SACD και DVD-Audio δισκάκια και τους ενισχυτές και τα SACD player και Blu-Ray player για 192/24 στα πολλά κανάλια και τις HD-Audio κάρτες ήχου στο PC και τα ηχεία με super tweeter και, και, και, και, και , και... στο βωμό της αναζήτησης του ποιοτικού ήχου!!!!!!!!!.

Ε, τι να κάνουμε; Το καλοκαιράκι για 2-3 βδομάδες όλο και κάποια έλλειψη θα έχουμε στο αμάξι πηγαίνοντας από παραλία σε παραλία.
Να ζήσουν κι αυτοί οι μαύροι που είναι μαύροι χωρίς ηλιοθεραπεία... :flipout::flipout::flipout:

Ελπίζω να μην εννοείς την αφεντομουτσουνάρα μου, που έχει πλερώσει τα SACD και DVD-Audio δισκάκια και τους ενισχυτές και τα SACD player και Blu-Ray player για 192/24 στα πολλά κανάλια και τις HD-Audio κάρτες ήχου στο PC και τα ηχεία με super tweeter και, και, και, και, και , και... στο βωμό της αναζήτησης του ποιοτικού ήχου!!!!!!!!!.

Ε, τι να κάνουμε; Το καλοκαιράκι για 2-3 βδομάδες όλο και κάποια έλλειψη θα έχουμε στο αμάξι πηγαίνοντας από παραλία σε παραλία.
Να ζήσουν κι αυτοί οι μαύροι που είναι μαύροι χωρίς ηλιοθεραπεία... :flipout::flipout::flipout:

οχι βρε εσύ,,,σε καμιά περίπτωση δεν μιλάω προσωπικά..εσύ την ψάχνεις
αλλού..εγώ λέω γι αυτούς που την ψάχνουν παντού και πουθενά...
γι αυτό τους αποκάλεσα και "πριμαρισμενους"..
και είναι αρκετοί εκεί έξω:violent-smiley-030:

OK, αν και διακινδυνεύω πάλι το off topic. Τελικά η μουσική τι είναι βρε παιδί μου;
Μήπως θα έπρεπε να είναι κάτι εύκολο και προσβάσιμο από όλους;
Αφού είναι μια ανάγκη για ψυχαγωγία!
Και στην τελική γιατί ο μαυρούκος που σου πουλάει τα cd να φταίει;
Κάποια ανάγκη δεν εξυπηρετεί και αυτός; Έστω της στιγμής;

οχι βρε εσύ,,,σε καμιά περίπτωση δεν μιλάω προσωπικά..εσύ την ψάχνεις
αλλού..εγώ λέω γι αυτούς που την ψάχνουν παντού και πουθενά...

Tι σημαινει παντου και πουθενα ? Οι περισσοτεροι ετσι την ψαχνουν.Δεν το επικροτω απαραιτητα ,απλως δεν βλεπω μεγαλη διαφορα απο το να μπεις σε ενα δισκοπωλειο και να αρχισεις να σκαλιζεις τους δισκους .

Απλως αγοραζεις με λιγοτερα λεφτα χειροτερη ποιοτητα.(μιλαω για το μουσικο του θεματος , οχι για το νομιμο η οχι )

Φυσικα επι p2p οι πλανοδιοι ειχαν περισσοτερες πιθανοτητες καθοτι ολιγον σπαστικος τροπος.Τωρα με τα ετοιμα links..επεσε η δουλεια τους...:flipout:

OK, αν και διακινδυνεύω πάλι το off topic. Τελικά η μουσική τι είναι βρε παιδί μου;

η μουσική πάνω απ όλα είναι κόπος του δημιουργού της...και ο δημιουργός
που μοχθεί για να φτιάξει μια μελωδία για να είναι σοβαρή αυτή η μελωδία
που δημιουργεί θα πρέπει να είναι εκατό τις εκατό αφοσιωμένος σε αυτή..
και για να είναι κάποιος αφοσιωμένος σε κάτι θα πρέπει αυτό να του
αποδίδει καρπούς...ως γνωστόν...νηστικό αρκούδι δεν χορεύει...
βέβαια υπάρχουν και τα χορτάτα αρκούδια που τα γυροφέρνουν οι γύφτοι
στα πανηγύρια...:flipout:

αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που σηκώνει ωτοασπίδες

Συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά και οι μουσικοί και οι ηχολήπτες θέλουν κι αυτοί να ζήσουν, δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους...

Το θέμα είναι πως αυτοί που τους πρωτοκλέβουν και χοντρά μάλιστα, τις περισσότερες φορές είναι οι χαρτογιακάδες των εταιρειών και τα καταστήματα λιανικής κι όχι οι πλανόδιοι "παράνομοι" πωλητές...

Tι σημαινει παντου και πουθενα ? Οι περισσοτεροι ετσι την ψαχνουν.Δεν το επικροτω απαραιτητα ,απλως δεν βλεπω μεγαλη διαφορα απο το να μπεις σε ενα δισκοπωλειο και να αρχισεις να σκαλιζεις τους δισκους .

αυτοί που πάνε και σκαλίζουν τους δίσκους σε ένα δισκάδικο ξέρουν ότι
εκτός από τους μεσάζοντες,τις εταιρίες και τους χίλιους δυο που θα φορτωθούν
στην καμπούρα τους,,,θα δώσουν και το κατιτίς σε αυτόν που το πάλεψε
να φτιάξει κάτι

Χμμμ... το να μπεις σε ένα δισκοπωλείο και να αρχίζεις να ψάχνεις έχει άλλη χάρη αλλά είναι για αυτούς που το συνηθίζουν ή για εκείνους που τέλος πάντων το έχουν κάνει και κάποιες στιγμές ξέρουν ότι για να βρουν αυτό που θέλουν, το δισκοπωλείο είναι μονόδρομος. Δηλαδή σιγά τώρα που ένας φανατικός του Dylan (παράδειγμα έτσι;) δε θα πάει στο δισκοπωλείο να πάρει το δίσκο με το booklet. Να μην πω δηλαδή ότι θα κατεβάσει και ό,τι βρει στο net. Τι φανατικός είναι άλλωστε;

Στο άλλο άκρο αυτός που δεν το πολυσκέφτεται και βολεύεται με ό,τι λάχει.

Εγώ δεν βρίσκω τίποτε το μεμπτό σε όλα αυτά. ο καθείς όπως βολεύεται και όπως κάνει τα κουμάντα του.

Το θέμα μου είναι αν φταίει ο μαυρούκος που εκμεταλεύεται την ανάγκη. Για μένα όχι!

Καλά άμα το θέμα μεταφερθεί στην κατηγορία επί παντός, εγώ θα φταίω να το ξέρετε!!!!! :HTEHETH63:

Νομιζα οτι το παντου και πουθενα το ειπες για τις μουσικες επιλογες που κανουν.Το οικονομικο , το νομιμο του θεματος , η πειρατια , τα πνευματικα δικαιωματα ειναι μια αλλη ιστορια .

Καλά άμα το θέμα μεταφερθεί στην κατηγορία επί παντός, εγώ θα φταίω να το ξέρετε!!!!! :HTEHETH63:

Φυσικα και θα φταις εσυ !! ....:flipout: :flipout:

Νομιζα οτι το παντου και πουθενα το ειπες για τις μουσικες επιλογες που κανουν.Το οικονομικο , το νομιμο του θεματος , η πειρατια , τα πνευματικα δικαιωματα ειναι μια αλλη ιστορια .

μα εμένα (και για πολλούς άλλους ισχύει αυτό) με ενδιαφέρει να πω έμπρακτα ένα μπράβο,
σε αυτόν οι αυτούς που θα με συντροφεύουν μια ζωή με της μουσικές
τους...ο κάθε μαύρος η άσπρος η ερυθρόδερμος μπορεί να κάνει τα πάντα
για να ζήσει...μπορεί να πουλάει κόκα στην ομόνοια η μπορεί να γίνει
πειρατής κάπου στην Σομαλία...δεν είμαι ικανός να ακολουθήσω το κάθε
του βήμα

Last edited:
μα εμένα (και πολλούς άλλους) με ενδιαφέρει να πω έμπρακτα ένα μπράβο,
σε αυτόν οι αυτούς που θα με συντροφεύουν μια ζωή με της μουσικές
τους...ο κάθε μαύρος η άσπρος η ερυθρόδερμος μπορεί να κάνει τα πάντα
για να ζήσει...μπορεί να πουλάει κόκα στην ομόνοια η μπορεί να γίνει
πειρατής κάπου στην Σομαλία...δεν είμαι ικανός να ακολουθήσω το κάθε
του βήμα

Mα δεν λεω οτι αυτη δεν ειναι σωστη αποψη .

Last edited:
Mα δεν λεω οτι αυτη δεν ειναι σωστη αποψη .Εχει ομως τη δυσκολια της , μια και οι πειρασμοι πολλοι, απο τη μουσικη και τις ταινιες ,μεχρι τα προγραμματα ,το λειτουργικο του υπολογιστη μας και τα games.Aπο και περα ο καθενας ξερει τις δυναμεις του..:grandpa:.:BDGBGDB55:

ναι σίγουρα...υπάρχουν όρια στον καθένα μας...αλλά εγώ νομίζω ότι μπορούμε να κατευθύνουμε τα πράγματα μέσα μας και να ορίσουμε προτεραιότητες...