cd η πλατώ?

CASTOR

New member
6 November 2008
31
Το ερώτημα ξεκινά από μια αφελή καταρχάς διαπίστωση ότι η σύγκριση "ισόβαθμων" οικονομικά μηχανημάτων είναι άνιση εφόσον ένα player πιθανόν να υπερέχει κατά πολύ σε ανάλυση ή tremble από ένα entry level πικαπ, έστω και αν το πρώτο αναπαράγει τον ήχο κάπως πιο "σκληρά". Τέλος πάντων είμαι μεταξύ των players της carat, nad, cambridge azur και πλατώ της project, clearaudio (entries πάντα), κοκ. An το ζητούμενο είναι πάντα η υποκειμενική προτίμηση στα πρίμα θα μπορούσα να πετύχω κάτι τέτοιο σε πικαπ ή θα έπρεπε να δώσω μια περιουσία? (δεδομένου και του φετίχ των πλατώ καμια 400αρια αισίως εδώ και 20 έτη). Αυτά τα ολίγα, συγγνώμη για τις αστοχίες της jargon, νεοεισαχθείς γαρ. Κατα τα άλλα δεν έχω καταλάβει ακριβώς τη διάκριση σε hi-end - hi-fi, εκτός ίσως από τη δυνατότητα (στην πρώτη ίσως περίπτωση) να πληρώνεις μόνιμα ένα live stage να παίζει κατά βούληση στον πύργο σου.
ευχαριστώ και συγχαρητήρια
cheers to all
:guitarist:

Τετρακοσια βινυλια σε καμμια περιπτωση δεν αποτελουν κριτηριο που να σου επιβαλλει να αγορασεις πλατω (εκτος και δεν μπορεις χωρις να ακους τακτικα αυτα τα βινυλια οποτε δεν τιθεται θεμα ερωτησης, πας αγοραζεις πλατω και συνεχιζεις). Δεν βλεπω κανενα λογο σημερα να αγοραζεις ψηφιακα γραμμενα βινυλια. Επισης αν δεν διαθετεις και μια αξιολογη συλλογη cd's ουτε cdp βλεπω τον λογο να αγορασεις. Αγορασε ενα media player (egreat, wd, popcorn κλπ), ενα ντακ καλο και ενα σκληρο δισκο και απολαυσε την μουσικη σου.Πηγαινε και στο πολυκαταστημα της γειτονιας σου παρε ενα dvd player που να εχει ψηφιακη εξοδο για να το συνδεσεις με το ντακ και καλες ακροασεις. Τα βινυλια που εχεις ψηφιοποιησε τα στον σκληρο σου. ΙΜΗΟ

Last edited:
γιατι δεν παιρνεις και τα δύο;
σε χαμηλότερο κόστος βέβαια.
προσωπικά θα διαλεγα player marantz
και πικαπ rega.

Θα συμφωνήσω πάνω-κάτω με τον Βαγγέλη. Πλατώ πάρε μόνο αν εχεις μανία με το βινυλιο και δεν μπορείς αλλιώς(μια και, απ' όσο γραφεις, εχεις κάποιο παρελθόν μ'αυτο). Οσο για τα ψηφιακά, πλέον περισσότερο συμφέρει να επενδύσεις σε DAC παρά σε cd-player. Όσο αφορά στη σύγκριση των δύο, ένα πικάπ μπορεί να παίξει καλά, αλλα θέλει κούραση και ψάξιμο για να γίνει αυτό και πάντα υπάρχει η δυσκολία εύρεσης δίσκων σε καλή κατάσταση. Στο ψηφιακό τα πράγματα είναι πολυ πιο στρωτά, χωρίς να εννοώ οτι εκεί δεν θέλει ψάξιμο και μεράκι η καλή αναπαραγωγή.

Aποφάσισε εν πρώτοις αν θα συνεχίσεις αναλογικά ή ψηφιακά, και βρίσκουμε την συνέχεια :)

Πρέπει να το δεις μακροπρόθεσμα.
Το ότι ένα καλό πλατο παίζει καλυτέρα το ίδιας παραγωγής βινιλιο από το cd είναι δεδομένο. Το έχουμε κάνει πολλές φορές το τεστ.

Γιατί τώρα πια θα αρχίσουν όλα να βγαίνουν σε 24/96 και άρα θα χτυπάνε το βινιλιο.
Και μην ξεχνάς ότι αργά ή γρήγορα για πολλούς και διάφορους λόγους το βινιλιο θα σταματήσει να παράγεται και εσύ θα κλαις τα λεφτά σου.
Δεν χρειάζεται ούτε καν να μετατρέψεις τα βινιλια σου αφού τα πάντα υπάρχουν είδη σε ψηφιακή μορφή. Δώσε και κανα 100 εβρω πάρε και κανένα μεταχειρισμένο πικαπ ετσι για να σου φύγει η καψα και ξέχνα το. Πάρε ένα μιντια πλειερ και κάνε τη δουλειά σου.

Last edited by a moderator:
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Αγοράζεις πλατώ αν έχεις την μούρλα του βινυλίου και σου αρέσουν οι μπελάδες (με την καλή έννοια). Εγώ παρότι διαθέτω την διαστροφή του βινυλίου , θα πρότεινα ένα φθηνό πικάπ της project (πχ. Debut ή Xpression III) για να κάνεις την δουλειά σου ή και μεταχειρισμένο , ομοίως ένα φθηνό player και επένδυσε το περίσσευμα σε κάτι άλλο .

Καλως ορισες στο φορουμ.

Αν σ' αρεσει η ταλαιπωρια (βινυλιο) και οντως γουσταρεις να παιζεις δισκους (κι εγω αυτο γουσταρω), παρε ενα entry level πικαπ οπως σου ειπαν και παραπανω τα παιδια πχ rega/project (αλλα εγω θα κοιταγα και τα dual που ξαναεμφανιστηκαν) και τα υπολοιπα σ' ενα dac με οτι πηγη μπορεις να σκεφτεις...

Αληθεια πως ακους αυτη τη στιγμη? Πες μας κατι για το υπολοιπο συστημα σου...-bye-

εγώ πάντως γιά τα 500 βινύλια που έχω, ασχολήθηκα μέρες πριν από 6 χρόνια και ξαναέφτιαξα το πλατώ μου, αργότερα αγόρασα 2 thorens td 160, καθώς και μιά denon dl103 και μιά dynavector d17D3 γιά να ακούω αυτά τα 500.

(όταν τα ακούω).
Και στο εγγύς μέλλον θα πάρω ίσως ένα νεο πλατώ...
πάντως μουσική (πολλή) ακούω με το pc πλέον.

Φίλε μου, για να ξαναστήσεις τη δισκοθήκη σου σε CD θα χρειαστείς πάνω από 2.500 ευρώ.
Εγώ θα έλεγα να χώριζες τα χρήματά σου και να έπαιρνες ένα πικάπ για να ακούς τη δισκοθήκη σου και ένα DAC για να το βάλεις στον υπολογιστή σου ή σε κάποιο DVD player που υποθέτω θα έχεις για τις ταινίες σου. -bye-

@supersonic: Κι εγω παντως καινουργιο πικαπ δεν πηρα. Απλα 'αναπαλαιωσα' ενα dual κι ενα pioneer που δουλευουν μια χαρα τωρα...:a0210:

να σου πω πάντως....
γιά ένα projekt perspektive ή ένα clearaudio με μαγνητικό πηγαδάκι θα τα έσκαγα (όταν στρώσει λίγο η κατάσταση) έστω και για τα 500 δισκάκια (που εννοείται τα μισά σχεδόν είναι ξανααγορασμένα σε σιντί) και γιά άλλα 50-100 που ίσως αγοραστούν...(μη λέμε μεγάλα λόγια...)

Το πας φιρι-φιρι να μας βαλεις στα εξοδα παλι.....ετσι? (χμμμ μαγνητικο πηγαδι ε..?:hmmmm2:) Αντε να δουμε αν και ποτε θα στρωσει και η ''παλιοκατασταση'' και τοτε ποσα θα μας εχουν μεινει για να 'σκασουμε'.

Συγνωμη αν ειμαστε λιγο ... off-topic.

Last edited:
Το πας φιρι-φιρι να μας βαλεις στα εξοδα παλι.....ετσι? (χμμμ μαγνητικο πηγαδι ε..?:hmmmm2:) Αντε να δουμε αν και ποτε θα στρωσει και η ''παλιοκατασταση'' και τοτε ποσα θα μας εχουν μεινει για να 'σκασουμε'.

όχι και πολλά....
μπορούμε όμως να απαλλοτριώσουμε άλλα μέσα ή ανάγκες...-bye-

τωρα που το ξαναδιαβαζω,

αν ειχα τοσους δισκους
και μου αρεσαν
θα επαιρνα ενα rega 3
με κεφαλη grado, δικη μου επιλογη, μπορεις να πας και σε goldring η αυτη την denon.
με τα ενισχυτικα και ηχεια που εχεις, αρκει να εχει phono ο ενισχυτης.

ΜΕΤΑ αν εχεις πολυ χρονο
περνας ολα αν σου αρεσουν τα LP στον υπολογιστη σε mp3.
αν δεν εχεις χρονο κι εχεις χρημα μπορει να το κανει καποιος αλλος για σενα η κανας κολητος.

ΤΕΛΟΣ παιρνεις ενα καλο DΑC, πχ το musical fidelity στα 200 περιπου ευρω.
και ακους την μουσικη σου απο τον υπολογιστη.

οποτε οταν εχεις διαθεση ακους απο το πικαπ, αλλιως απο τον υπολογιστη.

ΥΓ: μακαρι να ημουν σε μια τετοια κατασταση... :)

ΜΕΤΑ αν εχεις πολυ χρονο
περνας ολα αν σου αρεσουν τα LP στον υπολογιστη σε mp3.
αν δεν εχεις χρονο κι εχεις χρημα μπορει να το κανει καποιος αλλος για σενα η κανας κολητος.

αυτό είναι το ανέκδοτο της ιστορίας βεβαίως βεβαίως....:flipout:

χρειαζεται πολυς χρονος και γνωσεις σχετικα, αλλα δεν ειναι ακατορθωτα.
ξερω ατομα θεσσαλονικη,
που το κανανε, αλλα οχι για τοσα πολλα, δηλ. 400.
πχ. ολα τα αλπουμ των pink floyd, καμμια δεκαρια ειναι περιπου.
ακους τα ιδια σκρατσ που ειχες. καποιους τους αρεσει.

τωρα γιατι να μην τα κατεβασεις απο το δικτυο;
αυτο αλλο θεμα.

τελος εχω κανει αυτη την διαδικασια, αν καποιος θελει βοηθεια ειμαι στην διαθεση του.

μετά από καμμιά 2000 δίσκους και 1500 cd ( που εν τω μεταξύ έχω πουλήσει πολλά ) και καμμιά 700 τραγούδια που έχω σε σκληρό - ανάθεμα με κι αν θυμάμαι που είναι αυτός - αν μπορούσα μόνον βινύλια θα αγόραζα και θα τα πουλούσα και όλα τα cd ( εκτός ίσως από τα γιαπωνέζικα ).

Δίσκοι ????
CD ?????
Τι είναι αυτά ????
πόσα τερα έχεις να μας πεις. Αυτή είναι η μονάδα μέτρησης πια.
Εγώ πρέπει να έχω γύρω στα 2,5 τερα. Βασικά δεν έχω ακούσει ούτε το 1/50.
Χάσαμε τη μπάλα.

Δίσκοι ????
CD ?????
Τι είναι αυτά ????
πόσα τερα έχεις να μας πεις. Αυτή είναι η μονάδα μέτρησης πια.
Εγώ πρέπει να έχω γύρω στα 2,5 τερα. Βασικά δεν έχω ακούσει ούτε το 1/50.
Χάσαμε τη μπάλα.

το αδύνατό σου σημείο....

εγώ έχω ένα τέταρτο τέρατος και το έχω ακούσει μέχρι σήμερα 300-500 φορές...-bye-