Cd player & dvd ή μόνο dvd

tazio

New member
14 September 2008
86
Σπίτι μου.
Προσπαθώ να ολοκληρώσω το συστηματάκι μου το οποίο περιλαμβάνει. Δικάναλος Nad 315, ηχεία μόνιτορ της Wharfedale και προς το παρόν, πηγή ήχου και εικόνας το παλιό, δεκαετίας dvd Sony 715, συνδεδεμένο και στον 315 και στη τηλεόραση, LG 42 lcd hd ready. Έχω κολλήσει στο θέμα πηγή.
Οι επιλογές που έχω καταλήξει είναι οι εξής.

Α) Συνδυασμός cd player http://www.homecinema.gr/details.php?prid=823&preview=showtech μαζί με dvd player http://www.homecinema.gr/details.php?prid=1392&preview=showtech (το οποίο από εμφάνιση δίνει την εντύπωση συσκευής των 30 ευρώ αλλά έχει πολύ καλή εικόνα για τη τιμή του κι όχι μόνο.

Β) Μόνο dvd player http://www.homecinema.gr/details.php?prid=520&preview=showtech

Το Α έχει και μικρότερο κόστος (σύνολο 370 ευρώ) και περισσότερη ευελιξία σε μελλοντική αλλαγή της πηγής εικόνας και το cd προσφέρει ήχο πολύ πιο ακριβό από τα 235 ευρώ του κόστους του. Για το dvd σας είπα καλό αλλά από εμφάνιση ... . (Όσοι έχετε συζύγους με νοιώθετε:help: :laugh: )

Το Β έχει λίγο μεγαλύτερο κόστος (κατά 60 ευρώ) και τυπικά μειωμένη ευελιξία, αν και στο μέλλον κανείς δεν το εμποδίζει να παραμείνει σα πηγή ήχου, μιας και διαθέτει ικανοποιητικές επιδόσεις στον ήχο και να προστεθεί ξεχωριστή πηγή εικόνας.

Τι θα επιλέγατε από αυτά; Ευχαριστώ.

(Αν το θέμα δεν βρίσκεται στο σωστό χώρο:nounder: ας μετακινηθεί. )

Last edited:
Από DVD που παίζουν καλά μουσική και μπορείς να βρεις έχω ακούσει μόνο 1...
Κάποιο Oppo που κοστίζει περίπου 200

Βέβαια μπορείς να πας σε οποιοδήποτε DVD και να του κοτσάρεις ένα DAC για να παίζεις μουσική...

Αναλογως τη ζητας και τη δινεις.Απο το να παρεις δυο φτηνες (το φτηνο ειναι κατι το εντελως σχετικο για τον καθενα)συσκευες,καλλυτερα μια ακριβωτερη.Σε αυτη την κατηγορια παντως πιστευω καλλυερα μια συσκευη και οσο πιο καλη γινεται.....

Απάντηση: Re: Cd player & dvd ή μόνο dvd

Ρίξε μια ματιά και στα universal players της Cambridge Audio. Ειναι πολύ καλά και ως CD players, είναι στα χρήματα που ψάχνεις...είναι κι εμφανίσιμα ;)

Ευχαριστώ θα το ψάξω. :smile:

Από DVD που παίζουν καλά μουσική και μπορείς να βρεις έχω ακούσει μόνο 1...
Κάποιο Oppo που κοστίζει περίπου 200

Βέβαια μπορείς να πας σε οποιοδήποτε DVD και να του κοτσάρεις ένα DAC για να παίζεις μουσική...

Πρέπει μάλλον να εννοείς το DV 980 για το οποίο έχω ακούσει καλές κριτικές. Μια επίσκεψη στον αντιπρόσωπο ίσως δώσει αποτέλεσμα. Ευχαριστώ. :a0210:

Αναλογως τη ζητας και τη δινεις.Απο το να παρεις δυο φτηνες (το φτηνο ειναι κατι το εντελως σχετικο για τον καθενα)συσκευες,καλλυτερα μια ακριβωτερη.Σε αυτη την κατηγορια παντως πιστευω καλλυερα μια συσκευη και οσο πιο καλη γινεται.....

Κι εγώ θα προτιμούσα μια "καλή" (σχετικό κι αυτό όπως το θέμα φθηνό - ακριβό) συσκευή αντί για δυο. Η απόφασή μου είναι 70/30 προς μια με επιφύλαξη γιατί δεν έχω καταφέρει να ακούσω ακόμα το dv 6001, ενώ έχω ακούσει το cd της Marantz. :smile:

Ποιες οι εντυπωσεις σου απο το MARANTZ ;
Ακουσες μονο ενα μοντελο η και αλλα;
Οι φημες για καλο ακουσμα απο το 6002 ισχυουν;

Μα φυσικα ξεχωριστες συσκευες.Απο cd κοιτα και το NAD C515BEE που θα ταιριαξει και με τον ενισχυτη σου (απο καθε αποψη και θα τα δουλευεις με το μικρουλι remote του 315).Απο dvd θα σου προτεινα το 5990 της PHILIPS,παιζει καλα και μουσικη,εχει usb εισοδο,ενω το βασικο πλεονεκτημα ειναι το upscale που κανει στα μουσικα cd.Moνο με 310 ευρουλακια (και τα δυο εννοειται) εισαι οκ.

Ποιες οι εντυπωσεις σου απο το MARANTZ ;
Ακουσες μονο ενα μοντελο η και αλλα;
Οι φημες για καλο ακουσμα απο το 6002 ισχυουν;

Άκουσα τα Yamaha 497 και Nad 515 μια και έχω τον 315 σαν ενισχυτή και ταιριάζουν. Άλλο της Marantz δεν άκουσα. Πολύ καλές εντυπώσεις και απόδοση πολύ καλύτερη των χρημάτων που ζητά το 5001 πάντως.

Για το άκουσμα του 6002 κι εγώ μόνο ότι έχει γραφτεί ξέρω, δε το έχω ακούσει ακόμα. Πάντως οι κριτικές είναι ενθουσιώδεις. Αν και τα αυτιά του καθενός έχουν τα δικά τους στάνταρ για το καλό ή το καλύτερο.

Last edited:

Μα φυσικα ξεχωριστες συσκευες.Απο cd κοιτα και το NAD C515BEE που θα ταιριαξει και με τον ενισχυτη σου (απο καθε αποψη και θα τα δουλευεις με το μικρουλι remote του 315).Απο dvd θα σου προτεινα το 5990 της PHILIPS,παιζει καλα και μουσικη,εχει usb εισοδο,ενω το βασικο πλεονεκτημα ειναι το upscale που κανει στα μουσικα cd.Moνο με 310 ευρουλακια (και τα δυο εννοειται) εισαι οκ.

Το έχω ακούσει το cd της Nad, αρκετά καλό αλλά, κατά τα αυτιά μου πάντα, όχι καλύτερο του Marantz. Για να πω το κρίμα μου, το Marantz το έχω ακούσει αρκετές ώρες σπίτι μου γιατί το έχει φίλος και μου το είχε δώσει για δοκιμή, ενώ το Nad σε άλλο χώρο και τα δυο όμως με τον Nad.

Για το Philips δε με βλέπω. Έχω μια, ας τη πω αντιπάθεια, γι αυτή την εταιρεία. Ναι μπορεί τα περισσότερα μηχανήματα (και κάποια Marantz) να έχουν δικά της εξαρτήματα αλλά το όνομα πάνω στη συσκευή με διώχνει. Παραξενιές. :blush:
Άσε που αν πάρω ξεχωριστές συσκευές το να παίζει το dvd καλά τα cd δε θα το κοιτάξω. Θα προτιμήσω dvd με τις ικανότητες του Toshiba στην εικόνα. :smile:

Κάποιο Oppo

αν δεν με απαταει η μνημη μου τα τελευταια μοντελα παιζουν και SACD και DVD-A ενω κανουν και πολυ καλο απσκεαλινγκ

Όπως έγραψα και πιο πάνω, διαβάζω και ακούω πολύ καλές κριτικές για τα προϊόντα της Oppo, όπως και για τον αντιπρόσωπό της στη χώρα μας και θα πάω να δω και να ακούσω τα προϊόντα της.
Θα εμπιστευόσαστε όμως μια μικρή αντιπροσωπεία ότι θα συνεχίζει να παρέχει βοήθεια και στο μέλλον;
Δε μιλάω για το εγγύς αλλά για το απώτερο μέλλον μια και δε συνηθίζω, ούτε σκοπεύω, να αλλάζω συσκευές συνεχώς. Προς Θεού δεν εννοώ τίποτα για τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο γενικότερη παρατήρηση.

γιατι απο τις επωνυμες εταιριες ποια μπορει να σου εγγυηθει οτι μετα απο 5 χρονια θα υποστηριζει με ανταλακτικα το μοντελο της;

Tο ζήτημα είναι λίγο πιο πολύπλοκο... Πρέπει να μας απαντήσεις σε δύο (2) πολύ βασικά ερωτήματα:

(1) Η/Οι συσκευή/ές θα συνδεθεί/ούν με τον ενισχυτή αναλογικά ή ψηφιακά;

(2) Σκοπεύεις να ακούς CD ή/και SACD και DVD-A;

γιατι απο τις επωνυμες εταιριες ποια μπορει να σου εγγυηθει οτι μετα απο 5 χρονια θα υποστηριζει με ανταλακτικα το μοντελο της;

Δεν έχεις άδικο σε αυτό που γράφεις.
Αλλά, τυπικά έστω, μια αντιπροσωπεία μεγαλύτερη θα υπάρχει σε κάποια χρόνια κι έστω και με λίγο παραπάνω τρέξιμο να μπορεί πιθανόν να δώσει λύση. :smile:
(Ξαναλέω ότι δεν υπονοώ τίποτα για το συγκεκριμένο αντιπρόσωπο και είναι γενική τοποθέτηση. )

Tο ζήτημα είναι λίγο πιο πολύπλοκο... Πρέπει να μας απαντήσεις σε δύο (2) πολύ βασικά ερωτήματα:

(1) Η/Οι συσκευή/ές θα συνδεθεί/ούν με τον ενισχυτή αναλογικά ή ψηφιακά;

(2) Σκοπεύεις να ακούς CD ή/και SACD και DVD-A;

1) Αναλογικά θα συνδεθούν. Ο 315 δεν έχει ψηφιακές εισόδους.
2) Cd και λίγα dvd-A που έχω.

Θα μπορούσες ίσως να πάρεις μόνο το DVD και να πάρεις και ένα DAC που στιχίζει λιγότερο από 200 Ευρώ για να το συνδέσεις ψηφιακά με το DVD και σε σειρά αναλογικά με τον ενισχυτή, όπως αυτό που πήρε ένας άλλος φίλος και έχει πολύ καλές κριτικές απ' ότι είδα στο Internet το Σαββατοκύριακο.

Έτσι θα επικεντρωθείς μόνο στην εικόνα του DVD, οπότε θα κοιτάξεις να πάρεις κάτι που να είναι καλό σε εικόνα μόνο και το DAC θα αναλάβει τον ήχο. Πιστεύω ότι το συνολικό αποτέλεσμα που θα πάρεις με αυτό τον τρόπο θα είναι πολύ καλύτερο.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=30251&page=2
(Αυτό που αναφέρει σαν μειονέκτημα, ότι η σκηνή και τα σώματα εντός της είναι κάπως μικρά, το έχω διαβάσει και σε review)

http://www.beresford.me/others/main.html

Υπάρχει και αυτό παρακάτω, το οποίο είναι πολύ μικρό σε μέγεθος, στοιχίζει 270Ευρώ, το πουλάει απ' ευεθείας η εταιρεία και φαίνεται καλύτερο από το προηγούμενο με βάση ένα συγκριτικό που διάβασα.

http://www.tnt-audio.com/sorgenti/moodlab_dice_e.html
http://www.mood-lab.com/dice.htm
http://www.mood-lab.com/img/product/dice/dicedac-7.jpg

Last edited:
Χμμμμ.....:chinscratch:

Δύσκολη απόφαση... Άποψή μου είναι να πάρεις το Toshiba, που όλοι το έχουν εκθειάσει στον τομέα της εικόνας, κάνε μια δοκιμή από τις αναλογικές του κι αν δεν σε ικανοποιήσει, χτυπάς ένα εξωτερικό DAC σαν αυτά που ανέφερε ο προλαλλήσας. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα παραπάνω για λίγα DVD-A που θα τα ακούσεις δικάναλα...

Από την άλλη, μπορείς να ρίξεις μια ματιά, μήπως βρεις κανένα ξεχασμένο Toshiba XE-1 σε τιμή χώμα, το οποίο φορά HQV Reon για εικόνα DACS της SHARK στον ήχο...

+1

Toshiba + DAC. Μέσα στο μυαλό μου είσαι?

Το CD5001 το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Για τα λεφτά που ζητάει είναι αστέρι. Σκέφτομαι να του βάλω ένα από τα DAC που ανέφερα από περιέργια, για να δω τι θα μου δώσει παραπάνω.

Αν ο τύπος από το review που έχει το player των 4-5000 βάζει πάνω το Dice και συγκρίνει μεταξύ των δύο, μάλον καλό θα κάνει στο CD5001, οπότε η λογική μου λέει ότι θα είσαι κερδισμένος με DAC και από πλευράς χώρου και ήχου. Αν το κάνω πριν αγοράσεις, θα σου γράψω. Να κοιτάξεις όμως αν αποφασίσεις να πας σε αυτή την λύση, να πάρεις καλώδια με 20-25 Ευρώ το μέτρο για να κάνεις την αναλογική σύνδεση για τον ήχο (RCA-RCA). Από οπτικές ίνες δε σκαμπάζω.

"GeOrge" Καλή λύση και αυτή με το dac, την είχε προτείνει κι ο "Tzimisce", και μπόλικα τα link σου (διάβαζα αρκετή ώρα αλλά άξιζε) αλλά εδώ μπαίνει κι ένα άλλο δίλημα.
Έστω 150 ευρώ το dvd player, συν τα, έστω, 200 ευρώ του dac πλησιάζουμε περίπου στο συνδιασμό ξεχωριστού cd & dvd player σε κόστος. Επειδή έχω ακούσει, όπως έγραψα και πιο πάνω, το 5100, ξέρω τον ήχο του και θεωρώ ότι αν το πάρω θα έχω σίγουρα καλό ήχο ή έστω τον ήχο που ξέρω ότι μου αρέσει. Συνδιαζόμενο με το Toshiba XD-E 500 που σε όλες του τις κριτικές η εικόνα του θεωρείται από τις καλύτερες.
Ενώ με το συνδιασμό dvd με dac θα κινηθώ προς το άγνωστο, τουλάχιστον στον ήχο. Ο οποίος ήχος πιθανόν και να είναι καλύτερος, αλλά μόνο μετά από την αγορά του dac και τη δοκιμή θα το γνωρίζω.
Ευχάριστα διλήματα μεν αλλά ... .

"JL ?" το XD1E με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα, κοστίζει 400 ευρώ. Οπότε + dac πάει αρκετά ψηλά.

Last edited: