Cd player & dvd ή μόνο dvd

Re: Απάντηση: Re: Cd player & dvd ή μόνο dvd

"GeOrge" Καλή λύση και αυτή με το dac, την είχε προτείνει κι ο "Tzimisce", και μπόλικα τα link σου (διάβαζα αρκετή ώρα αλλά άξιζε) αλλά εδώ μπαίνει κι ένα άλλο δίλημα.
Έστω 150 ευρώ το dvd player, συν τα, έστω, 200 ευρώ του dac πλησιάζουμε περίπου στο συνδιασμό ξεχωριστού cd & dvd player σε κόστος. Επειδή έχω ακούσει, όπως έγραψα και πιο πάνω, το 5100, ξέρω τον ήχο του και θεωρώ ότι αν το πάρω θα έχω σίγουρα καλό ήχο ή έστω τον ήχο που ξέρω ότι μου αρέσει. Συνδιαζόμενο με το Toshiba XD-E 500 που σε όλες του τις κριτικές η εικόνα του θεωρείται από τις καλύτερες.
Ενώ με το συνδιασμό dvd με dac θα κινηθώ προς το άγνωστο, τουλάχιστον στον ήχο. Ο οποίος ήχος πιθανόν και να είναι καλύτερος, αλλά μόνο μετά από την αγορά του dac και τη δοκιμή θα το γνωρίζω.
Ευχάριστα διλήματα μεν αλλά ... .

"JL ?" το XD1E με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα, κοστίζει 400 ευρώ. Οπότε + dac πάει αρκετά ψηλά.

Παρε ενα OPPO με 200 και ενα DAC με αλλα τοσα η λιγοτερα και καθαρισες. Παρε πρωτα το ΟΡΡΟ και περιμενε μεχρι να ερθει το Cambridge DAC Magic. Εχει κορυφαια τσιπακια για τη μετατροπη και καλο αλγοριθμο, που βρισκονται στα ακριβα player της εταιριας.

Λενε τα αγγλακια οτι ειναι κατι μεταξυ του 640 και του 740.

Και τα αγοραζουν σαν καραμελες. Θα κανει κανα 300αρι.

Last edited:
το XD1E με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα, κοστίζει 400 ευρώ. Οπότε + dac πάει αρκετά ψηλά.

Μα το HD-XE1 στο πρότεινα γιατί δεν θα χρειαστείς DAC. Έχει επιβεβαιωμένα εξαιρετικούς DACs και καλά χτισμένα τελικά αναλογικά. Είμαι σίγουρος οτι θα υπάρχει και σε χαμηλότερες τιμές, 400 το είχαν ρίξει τον Γενάρη...

Από την άλλη, αν αποφασίσεις τη λύση των χωριστών, πάρε πρώτα το XDE-500.
Μπορεί στην τελική ο ήχος του να σε ικανοποιήσει και να τη βγάλεις φτηνά...-bye-

Έχουμε μια διαφορετική εξέλιξη στην αναζήτηση.
Τώρα έχω σπίτι και δοκιμάζω το Denon dvd 1940 το οποίο μέχρι στιγμής με έχει αιφνιδιάσει ευχάριστα στην εικόνα και θα έλεγα και στον ήχο.
Κι επειδή όσο ψάχνει κανείς (και με την βοήθεια φίλων :adore: ) κάτι βρίσκει, αύριο μεθαύριο θα έχω και το Marantz 6001 έστω για λίγη ώρα για να μπορέσω να το ακούσω και αυτό. :music-smiley-005:

To Denon στην εικόνα πλησιάζει τη κορυφή (και τα δυο, σε μόλις 42 ίντσες τηλεόραση, δε δυσκολέυονται καθόλου) και στον ήχο είναι πάρα πολύ καλό, αλλά το Marantz έχει εικόνα και ήχο (να τολμήσω να πω ότι πολλά cd player θα ήθελαν τον ήχο του; ) που αγγίζουν τη κορυφή.

Με λίγα λόγια. Δεν είναι τυχαίο ότι το Denon γράφει στη πρόσοψη "DVD AUDIO-VIDEO / SUPER AUDIO CD PLAYER" ενώ στο Marantz η σειρά είναι, "SUPER AUDIO CD / DVD PLAYER".

Με την τιμή και των δυο να είναι ίδια, Δευτέρα κάνω την παραγγελία. :coool:

Και γιατί να μην το πάρεις κατευθείαν από την Ελλάδα;

Το να το πάρεις μεταχειρισμένο είναι πολύ χειρότερο από το να αγχώνεσαι για το αν ο αντιπρόσωπος θα σε καλύψει σε περίπτωση βλάβης!

Last edited:
Για άλλο πήγαινα (Denon dvd 1940) σε άλλα κατέληξα. :blush:
Άκουσα ξανά το Nad 515 και τελικά για πηγή ήχου αγόρασα αυτό και σαν πηγή εικόνας το Toshiba xde 500 (αποδέχθηκε την εμφάνισή του και η σύζυγος :silly: ) . Το Toshiba τελικά επιλέχθηκε γιατί όσο το έψαχνα έβλεπα ότι η αγορά dvd player αξίας μεγαλύτερης των 150 ευρώ με την πορεία που έχει το μέσον ήταν, ας το πω, υπερβολικό.
Αμφότερα είναι σε διαδικασία "στρωσίματος".

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, τις προτάσεις και γενικά για τη βοήθειά σας. :smile:

Πολλές απολαυστικές ώρες να σου προσφέρουν!!!

Περιμένουμε εντυπώσεις από αμφώτερα...
(Κανένα HTPC για σύγκριση με το 500άρι υπάρχει εύκαιρο; :D )

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλορίζικα.

JL ?
Το cd ακόμα δεν έχει φτάσει ακόμα τον ήχο που είχε αυτό που δοκίμασα. Λογικά με κάμποσες ώρες λειτουργίας ακόμα θα έρθει κι αυτό.

Για το dvd κάποιες πρώτες εντυπώσεις έχω γράψει στο θέμα http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=31175&page=4
Να προσθέσω ότι χθες βλέποντας ξανά τη ταινία Vidocq (μια από τις λίγες ταινίες τότε, παραγωγή του 2000, γυρισμένη σε high definition) που η συσκευή την βοηθά να δείξει το καλύτερό της.

Htpc δεν υπάρχει, οπότε το λύσιμο της απορίας αναβάλεται. :smile: