CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Μα; Αφού; :(
Μιλάμε για το αν είναι καλύτερα να δώσω τα λεφτά μου για dac που θα πάει ζευγαράκι με το 1930 ή να δώσω τα λεφτά μου για player...
Αν αγοράσω player δεν θα δώσω μετά λεφτά και για dac.

Τότε γιατί δεν δοκιμάζεις καναδυό dac στο σπίτι σου με το 1930, κι αν σου κάνει κάποιο το κρατάς. εάν πάλι κάτι σου λείπει τότε ψάχνεις για άλλη πηγή ....

Καλές οι εμπειρίες των άλλων , αλλά τα δικά σου αυτιά θα αποφασίσουν τελικά .... φόρτωσε λοιπόν κανα δυό-τρία dac για δοκιμή και βλέπεις .

Last edited:
Τύφλα νάχει ο Οδυσέας δηλαδής... :p
Μιλάτε για αυτό το Ultramach?
Παρατηρώ στο Club μία κλήση προς τα επαγγελματικά προϊόντα... Ειδικά της Behringer. Ασχημούτσικα βέβαια για να μπαίνουν στο σαλόνι μας αλλά αν κάνουν δουλειά, ειδικά ένα dac που μπορείς να το κρύψεις κάπου και να μην φαίνεται γιατί όχι;
Πάντος αν είναι αυτό το DAC της Behringer που κοστίζει λίγο πολύ 160 , το να το αντικαταστήσω αργότερα με κάτι άλλο δεν θα πονέσει και πολύ. :)

Κάποια ιδέα για το που τα πουλάνε αυτά (Behringer, Benchmark κλπ επαγγελματικές μάρκες);

Re: Απάντηση: CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Θα περιμένω . Το δικαίωμα χρήσεως που έχω στο Ultramtch εκτείνεται χρονικά έως τον Σεπτέμβριο .
( Παρ' όλ' αυτά , ούτε εσείς ξέρετε τι αλλαγές επέφερε στο σύστημα μου , ούτε εγώ ξέρω τι επέφερε στο δικό σας , οπότε πάλι θεωρητικά μιλάμε , όπως για τα περισσότερα πράγματα στον τομέα αναπαραγωγής της μουσικής )

μη βιάζεσαι....
δε θα πάθουμε και τίποτα....

Ας είναι και Οκτώβρη και Νοέμβρη. Να σφίξουν τα κρύα...

Πάντως και εγώ είμαι της άποψης μακρόχρονης ακρόασης και μετά ...στέρησης...

Απάντηση: Re: Απάντηση: CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

μη βιάζεσαι....
δε θα πάθουμε και τίποτα....

Ας είναι και Οκτώβρη και Νοέμβρη. Να σφίξουν τα κρύα...

Πάντως και εγώ είμαι της άποψης μακρόχρονης ακρόασης και μετά ...στέρησης...

Ας είναι Οκτώβρη , ας είναι Νοέμβρη , ας είναι Δεκέμβρη .. μήπως το πουλάς να ησυχάσουμε ; -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Ας είναι Οκτώβρη , ας είναι Νοέμβρη , ας είναι Δεκέμβρη .. μήπως το πουλάς να ησυχάσουμε ; -bye-

μπααα
αφού πρέπει να νοιώσεις και τη στέρηση πρώτα...

-bye-

Τύφλα νάχει ο Οδυσέας δηλαδής... :p
Μιλάτε για αυτό το Ultramach?
Παρατηρώ στο Club μία κλήση προς τα επαγγελματικά προϊόντα... Ειδικά της Behringer. Ασχημούτσικα βέβαια για να μπαίνουν στο σαλόνι μας αλλά αν κάνουν δουλειά, ειδικά ένα dac που μπορείς να το κρύψεις κάπου και να μην φαίνεται γιατί όχι;
Πάντος αν είναι αυτό το DAC της Behringer που κοστίζει λίγο πολύ 160 , το να το αντικαταστήσω αργότερα με κάτι άλλο δεν θα πονέσει και πολύ. :)

Κάποια ιδέα για το που τα πουλάνε αυτά (Behringer, Benchmark κλπ επαγγελματικές μάρκες);

Στο www.thomann.de. Φέρνουν και σε Ελλάδα με λογικό κόστος.
Το ότι πολλοί έχουν το Βehringer εδω μέσα δεν λέει τίποτα παραπάνω από το ότι καλό είναι να το δοκιμάσεις μια και είναι πολύ φθηνό. Ξανά, κριτήριο είναι τα αυτιά σου. Το SRC2496 δεν είναι πανάκεια, ούτε εγγυημένα αναβαθμίζει οποιαδήποτε πηγή. Συνήθως δουλεύει καλά με φθηνές πηγές σαν τη δική σου γι αυτό και το προτείνουν εδω. Αν είσαι διατεθειμένος όμως να πας στο χιλιάρικο για DAC, οπωσδήποτε πρέπει να ακούσεις αρκετά πρίν διαλέξεις. Επίσης, η γνώμη μου είναι να διαθέσεις το χρόνο σου σε ακροάσεις περισσότερο παρά σε reviews.

Στο www.thomann.de. Φέρνουν και σε Ελλάδα με λογικό κόστος.
Ευχαριστώ. :)

Το ότι πολλοί έχουν το Βehringer εδω μέσα δεν λέει τίποτα παραπάνω από το ότι καλό είναι να το δοκιμάσεις μια και είναι πολύ φθηνό.

Βασικά αυτό περιμένω και για αυτό έκανα και το post μου... Ιδέες για μηχανήματα που μπορεί να μην είχα ακούσει καν για την ύπαρξή τους και μπορεί να είναι διαμάντια. :)

Ξανά, κριτήριο είναι τα αυτιά σου. Το SRC2496 δεν είναι πανάκεια, ούτε εγγυημένα αναβαθμίζει οποιαδήποτε πηγή. Συνήθως δουλεύει καλά με φθηνές πηγές σαν τη δική σου γι αυτό και το προτείνουν εδω. Αν είσαι διατεθειμένος όμως να πας στο χιλιάρικο για DAC, οπωσδήποτε πρέπει να ακούσεις αρκετά πρίν διαλέξεις. Επίσης, η γνώμη μου είναι να διαθέσεις το χρόνο σου σε ακροάσεις περισσότερο παρά σε reviews.

Τα Reviews για μένα είναι εργαλείο. Και εξηγούμαι...
Όλος ο κόσμος εξημνεί τα Audio Spectrum. Πήγα τα άκουσα και απλά αποφάσισα ότι εμένα δεν μου αρέσουν. Έχουν πολύ "ευγενικό" χαρακτήρα για μένα. Απλά και όμορφα σαν τη φασολάδα που εγώ μπορεί να τρελένομαι και ο άλλος να τη σιχαίνεται. :)
Το ότι σε κάποια reviews μπορεί να έχει πάρει ένα ηχείο ή ένας ενισχυτής 95% εμένα δεν θα με κάνει να πάω να τον αγοράσω τυφλά. Θα με κάνει όμως να πάω να τον ακούσω.
Επείσης σε ένα review μαθαίνεις τα υπέρ και τα κατά μίας συσκευής, όπως το τι συνδεσμολογίες έχει, τι εισόδους, αν χρησιμοποιεί ειδικά βύσματα (κάτι που σιχαίνομαι) κλπ...
Το μόνο που με φοβίζει στην όλη κατάσταση είναι κατά πόσο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει μία πηγή + DAC των 1500 ευρώ σε ένα πακέτο ηχεία + ενισχυτής των 6.000. :(
Από την άλλη μπορεί να ακούγομαι βλάκας ακόμη και σε μένα γιατί ξέρω ότι δεν θα κάτσω καλά στα αυγά μου και θα θέλω να χαλάσω και άλλα λεφτά μετά από 1-2 ή το πολύ 3 χρόνια... :(

Ταπεινή γνώμη:
Τα cd players ειναι παράλογα ακριβά. Τελευταία εμφανίζονται reviews για φτηνα και καλα (http://www.oppodigital.com/
βλεπε stereophine (giant killer).

Τα transports ακομη περισσοτερο (το μονο σε normal τιμή ειναι το stello που ομως ειδα στο site οτι δεν παραγεται προς το παρον)
Τα dac εξελισσονται ραγδαίως ...
Δια ταύτα ...
προσωπικως οδευω προς
HTPC ως πηγή (με fanless ομορφο κουτι) και usb dac οπως το benchmark dac1 η αλλο...
Παρένθετα και στο ψηφιακό κομματι ίσως και DEQ

Φιλε μου ειχα και εγω το ιδιο διλλημα με εσενα μεχρι λιγο καιρο αν και η πηγη μου ηταν ηδη αρκετα καλη (ESound E-5 Signature Edition) και ειχε χαρακτηριστει πολλες φορες σαν giant killer σε forum του εξωτερικου. Η λυση που βρηκα για καλυτερη αποδοση χωρις εξωφρενικα χρηματα ηταν το CD player της Audio Technologies το οποιο ειναι το μοναδικο που εχω δει να χρησιμοποιει το transport CD Pro2LF της Philips κατω απο 3000 Ευρω!!. Με το προηγουμενο cd player που ειχα ειχα δοκιμασει το Benchmark DAC1 και απλως δεν ακουσα ουσιαστικη διαφορα οποτε συμπερανα οτι ηταν το transport και οχι το DAC που αποτελουσε περιοριστικο παραγοντα. Παντως το νεο μου CD μου εδωσε πολυ μεγαλες διαφορες οχι στις χροιες αλλα κυριως στην στερεοφωνικη εικονα.... Αρα πολυ πιθανο το transport CD Pro2LF της Philips να προσφερει πιο ακριβη αναγνωση της πληροφοριας

Αυτό με το transport δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται...
Σήμερα παίρνεις ένα CD για τον υπολογιστή που δεν επιτρέπεται να κάνει κανένα λάθος στο διάβασμα του CD σε μιά ταχύτητα 40 φορές πιό γρήγορη από αυτή του οικιακού CD και σε μία τιμή ξεφτίλα των 10 - 20 ευρώ.

Διαδυκά διαβάζει, δυαδικά δίνει! Δεν κάνει κάποιο convert!

Φτιάξτε βρε έναν αλγόριθμο που να διαβάζει το cd σε 40χ ταχύτητα, να το βάζει σε ένα buffer και μέχρι εγώ ο κακομοίρης να φτάσω στο σημείο που θέλω να το ελέγχει ξανά και ξανά και ξανά x 40 για να δεί μήπως και του ξέφυγε κανένα bit λάθος!

Τι κοστίζει δηλαδή; Το transport που ένα CD 40x έχει καταλήξει πια στο μουσείο φυσικής ιστορίας; Το buffer που το 1GB (νάχει ρε παιδί μου να βάλει όλο το CD μέσα) που έχει φτάσει στα 20 - 30 ευρώ; Οι εταιρίες που φτιάχνουν CD και DVD για τους κομπιουτεράδες δηλαδή έχουν μεγαλύτερα κοχόνες από τις εταιρίες που φτιάχνουν transport? Ή μήπως οι εταιρίες στερεοφωνικών έχουν πιάσει τον παπά από τα φρύδια;

Αν ένα DVD που έχω στον υπολογιστή μου χάσει έστω και 1 bit πληροφορία, το αρχείο που το περιέχει θα βγάλει checksum error και θα το ξαναδιαβάσει για να βγάλει το σωστό bit! Το CD που το πληρώνεις 1000 και 2000 ευρώ δεν μπορεί να το κάνει δηλαδή... Τσκ τσκ τσκ...

Απάντηση: Re: CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Σήμερα παίρνεις ένα CD για τον υπολογιστή που δεν επιτρέπεται να κάνει κανένα λάθος στο διάβασμα του CD σε μιά ταχύτητα 40 φορές πιό γρήγορη από αυτή του οικιακού CD και σε μία τιμή ξεφτίλα των 10 - 20 ευρώ...
Κι'όμως το ζήτημα της ανάγνωσης δίσκου έχει μέλλον -bye-

Chief, μια ερώτηση:

Το ultramatch που δάνεισες στον Ντοκ είναι με αλλάγμένο κρύσταλλο, όπως του Στέργιου ή μανίσιο;

Γιατί δεν τον κόβω τον Ντοκ να αλλάζει κρύσταλλο μόνος του έτσι και το αγοράσει...

Απάντηση: Re: CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Chief, μια ερώτηση:

Το ultramatch που δάνεισες στον Ντοκ είναι με αλλάγμένο κρύσταλλο, όπως του Στέργιου ή μανίσιο;

Γιατί δεν τον κόβω τον Ντοκ να αλλάζει κρύσταλλο μόνος του έτσι και το αγοράσει...

Αλλαγμένο . Εγώ όχι ...δεν χεριάζω τίποτα . Θα βρούμε τον ειδικό , αν χρειαστεί .

Σήμερα παίρνεις ένα CD για τον υπολογιστή που δεν επιτρέπεται να κάνει κανένα λάθος στο διάβασμα του CD σε μιά ταχύτητα 40 φορές πιό γρήγορη από αυτή του οικιακού CD και σε μία τιμή ξεφτίλα των 10 - 20 ευρώ.

Διαδυκά διαβάζει, δυαδικά δίνει! Δεν κάνει κάποιο convert!

Φτιάξτε βρε έναν αλγόριθμο που να διαβάζει το cd σε 40χ ταχύτητα, να το βάζει σε ένα buffer και μέχρι εγώ ο κακομοίρης να φτάσω στο σημείο που θέλω να το ελέγχει ξανά και ξανά και ξανά x 40 για να δεί μήπως και του ξέφυγε κανένα bit λάθος!

Τι κοστίζει δηλαδή; Το transport που ένα CD 40x έχει καταλήξει πια στο μουσείο φυσικής ιστορίας; Το buffer που το 1GB (νάχει ρε παιδί μου να βάλει όλο το CD μέσα) που έχει φτάσει στα 20 - 30 ευρώ; Οι εταιρίες που φτιάχνουν CD και DVD για τους κομπιουτεράδες δηλαδή έχουν μεγαλύτερα κοχόνες από τις εταιρίες που φτιάχνουν transport? Ή μήπως οι εταιρίες στερεοφωνικών έχουν πιάσει τον παπά από τα φρύδια;

Αν ένα DVD που έχω στον υπολογιστή μου χάσει έστω και 1 bit πληροφορία, το αρχείο που το περιέχει θα βγάλει checksum error και θα το ξαναδιαβάσει για να βγάλει το σωστό bit! Το CD που το πληρώνεις 1000 και 2000 ευρώ δεν μπορεί να το κάνει δηλαδή... Τσκ τσκ τσκ...

Κι εγω εκει εχω καταληξει, για καποιον περιεργο οντως ,λογο.:BDGBDGB53:
Εχω ενα DAC Audio Synthesis DAX Decade Balanced "χεριασμενο" απο τον σχεδιαστη τον ιδιο, και σαν οδηγο ενα Escient Music Server.
Τελικα ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του....:BDGBGDB55:

ps: και η ερωτηση που εγινε και πιο πριν, γιατι δεν εβγαινε ετσι απο τη "μανα" του απο την αρχη....
Ειπαν οτι τα 40-50 πυκνωτακια, κλπ που αλλαζουνε γενικα αλλα και τα αλλα υλικα, θα επρεπε το DAC να εχει 700-1000 ευρο λιανικη παραπανω τουλαχιστον. Η διαφορα απο αυτο το σημειο και μετα αρχιζει να βαραινει σε κοστος παραγωγης την ολη κατασκευη, χωρις να δινει τις αναλογες ακουστικες βελτιωσεις.

Last edited:
διαβασα πολυ καλα πραγματα (εξαιρετα για την κατηγορια τιμης του) για το cambridge azur 840c στα 1300 ευρω -εχει και εισοδο για να ακουσεις και το denon σου μεσα απο το dac του.
Οσο αφορα τα cd rom υπολογιστων ποιος ειπε οτι δεν κανουν λαθη κατα την αναγνωση (απλως ξαναπροσπαθουν να διαβασουν τα δεδομενα συνεχεια)

Οσο αφορα τα cd rom υπολογιστων ποιος ειπε οτι δεν κανουν λαθη κατα την αναγνωση (απλως ξαναπροσπαθουν να διαβασουν τα δεδομενα συνεχεια)

E, και καταλήγουν σε ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. That's the point και με το 1/1000 της τιμής ενός super duper transport. :BDGBGDB55:
Πάντος με τη συζήτηση καταλήγω στο να πάρω το DVD μου αγκαλιά και να γυρίσω τον κόσμο να βρώ καλό DAC για αρχή...
Ελπίζω να μην έχουν και τα DAC-Transport θέμα matchαρίσματος και τρέχουμε μετά να βρούμε transport που να κολάει στο DAC που θα πάρω! :flipout:

Μερικά ονόματα που έχουν ξαναειπωθεί:

Benchmark
Lavry
Apogee minidac
RME

Ενημερωτικά, δοκίμασα προσφάτως ένα non-os DAC κινέζικο (του Έκτωρα) στο σύστημά μου. Έπαιξε καλά μόνο όταν είχα τον λαμπάτο μου προ στην αλυσσίδα. Παθητικά δεν μπόρεσε να διεγείρει την αλυσσίδα...
Επίσης, νομίζω ότι δεν είναι του γούστου μου τα non-os. Ενώ έχουν μια πρωτόγνωρη αμεσότητα στην (κρίσιμη) μεσαία περιοχή, εκτιμώ ότι έχουν αδυναμία στα άκρα, κάτι που δε μπορώ να το αντέξω.
Προτιμώ το μπεριντάκ μου...

Ένα μίνι-ρεβιού...

Στεργιο , οταν λες μπεριντακ εννοεις deq2496 και αν ναι ειναι modded ή οχι ?
(περιμενω τον δικο μου και καθομαι σε αναμενα καρβουνα)

Re: Απάντηση: CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Μερικά ονόματα που έχουν ξαναειπωθεί:

Benchmark
Lavry
Apogee minidac
RME

Ενημερωτικά, δοκίμασα προσφάτως ένα non-os DAC κινέζικο (του Έκτωρα) στο σύστημά μου. Έπαιξε καλά μόνο όταν είχα τον λαμπάτο μου προ στην αλυσσίδα. Παθητικά δεν μπόρεσε να διεγείρει την αλυσσίδα...
Επίσης, νομίζω ότι δεν είναι του γούστου μου τα non-os. Ενώ έχουν μια πρωτόγνωρη αμεσότητα στην (κρίσιμη) μεσαία περιοχή, εκτιμώ ότι έχουν αδυναμία στα άκρα, κάτι που δε μπορώ να το αντέξω.
Προτιμώ το μπεριντάκ μου...

Ένα μίνι-ρεβιού...

Για δείτε και αυτό το πολύ καλό review με πολλά και καλα ονόματα
http://www.head-fi.org/forums/showthread.php?t=229294