CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Απάντηση: Re: CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Στεργιο , οταν λες μπεριντακ εννοεις deq2496 και αν ναι ειναι modded ή οχι ?
(περιμενω τον δικο μου και καθομαι σε αναμενα καρβουνα)

Μιλάω για τον συνδυασμό SRC2496 ως upsampler (με αλλαγμένο τον κρύσταλλο) συνδεδεμένο με AES/EBU με το DEQ2496 (το οποίο και προορίζω για ψηφιακή ισοστάθμιση...μελλοντικά).

Πω πω διάβασμα που έχει να πέσει... :p
Από διάφορα κείμενα που έχω διαβάσει για το Benchmark, οι περισσότεροι λένε ότι είναι υπεραναλυτικό και πολύ επαγγελματικό. Δηλαδής καλέ κύριε αυτό να το θεωρήσω κακό; Βέβαια πολλοί αναφέρουν ότι δεν θα παίξει καλά με φτηνά cd/dvd γιατί θα αναδείξει και τα λάθη (?).
Η αναζήτηση player έχει καταντήσει κάτι ωσάν Οδύσεια ειδικά τώρα που μπορεί να βγεί κανένα Blue Ray που θα το εκθιάζουν σαν Θεό στα 1500 ευρώ και εμείς οι μουσικάδες θα μείνουμε να γλύφουμε το δάχτυλό μας που δώσαμε παραπάνω λεφτά για ένα combo CD + DAC...
Με βλέπω πάντος να βγαίνω στη γύρα για DAC τον άλλο μήνα (πάνε οι διακοπές) και στο επόμενο δώρο πάμε για τα άλλα... :p
Τώρα βέβαια σαν ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να μου δώσω το δώρο πριν από τα Χριστούγεννα...

Πω πω διάβασμα που έχει να πέσει... :p
Από διάφορα κείμενα που έχω διαβάσει για το Benchmark, οι περισσότεροι λένε ότι είναι υπεραναλυτικό και πολύ επαγγελματικό. Δηλαδής καλέ κύριε αυτό να το θεωρήσω κακό; Βέβαια πολλοί αναφέρουν ότι δεν θα παίξει καλά με φτηνά cd/dvd γιατί θα αναδείξει και τα λάθη (?).
Σώπα καλέ τώρα -- δεν ξέρω πόσο καλό μηχανικό μέρος έχει το ντιβιντι σου, αλλά ένα της σειράς 39χχ που δοκίμασα ήταν μιά χαρά. Απ'την άλλη το Benchmark καλό ήταν όταν το άκουσα -- με σύρμα ακριβώς 75 Ω. Τώρα, αν χρησ/σει κανείς USB τα πραγματα μάλλον θάπρεπε να βελτιώνονται.
Η αναζήτηση player έχει καταντήσει κάτι ωσάν Οδύσεια ειδικά τώρα που μπορεί να βγεί κανένα Blue Ray που θα το εκθιάζουν σαν Θεό στα 1500 ευρώ και εμείς οι μουσικάδες θα μείνουμε να γλύφουμε το δάχτυλό μας που δώσαμε παραπάνω λεφτά για ένα combo CD + DAC...
Ναι, ή HD. Βέβαια χρειάζονται και οι ανάλογοι δίσκοι -- που δεν έχεις προς το παρόν (υποθέτω ότι δεν έχεις).
Με βλέπω πάντος να βγαίνω στη γύρα για DAC τον άλλο μήνα (πάνε οι διακοπές) και στο επόμενο δώρο πάμε για τα άλλα... :p
Τώρα βέβαια σαν ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να μου δώσω το δώρο πριν από τα Χριστούγεννα...
That's the spirit και καλή διασκέδαση!
Πάντως, έξω από ψαγμένα προιόντα, άκουσα αποσπασματικά ένα Χάρμαν Κάρντον του κιλού (ήγουν, πωλείται φτηνά με το κιλό -- κι'είναι ελαφρύ σχετικά με το δικό μου σιντόφωνο), με επεξεργαστή 384 (δηλ: 96*4);;; -- κάτι τέτοιο -- αγνώστων λοιπών στοιχείων: ωραιότατα έπαιζε. Έχανε λίγο στην 8η Μάλερ, αλλά τι δεν βαρυέσαι: με την διαφορά τιμής πάς και στο Μέγαρο για λάιβ εκτελέσεις...

Μόλις το βρήκα (το Χάρμαν κλπ): "970".
Κατω από : 300
Δε του ρίχνεις ένα ακουσματάκι -- για να περνά η ώρα;;;

Σώπα καλέ τώρα -- δεν ξέρω πόσο καλό μηχανικό μέρος έχει το ντιβιντι σου, αλλά ένα της σειράς 39χχ που δοκίμασα ήταν μιά χαρά.

Τέτοια να μου λέτε για να χαίρομαι και εγώ! Ουφ!

Ναι, ή HD. Βέβαια χρειάζονται και οι ανάλογοι δίσκοι -- που δεν έχεις προς το παρόν (υποθέτω ότι δεν έχεις).

Ουχί... Κάτι SACD μου έχουν πέσει στα χέρια αλλά είναι από μουσική που δεν μου αρέσει οπότε δεν έδωσα βάση...

That's the spirit και καλή διασκέδαση!
Πάντως, έξω από ψαγμένα προιόντα, άκουσα αποσπασματικά ένα Χάρμαν Κάρντον του κιλού (ήγουν, πωλείται φτηνά με το κιλό

Ω μην μου το χαλάτε τώρα... Έχω ήδη το DVD... :(

Re: Απάντηση: Re: CD player ή DAC; Ιδού η απορία...

Μιλάω για τον συνδυασμό SRC2496 ως upsampler (με αλλαγμένο τον κρύσταλλο) συνδεδεμένο με AES/EBU με το DEQ2496 (το οποίο και προορίζω για ψηφιακή ισοστάθμιση...μελλοντικά).

Αλλαγμένο τον ταλαντωτή ? με τι αντικαταστάθηκε αν επιτρέπεται ? να ρωτησω αν η είσοδος απο την πηγή στον SRC ειναι αναλογική ή ψηφιακή? Any pointers για μπερι mods (ξερω την audiosmile)?
Ευχαριστω

Τελικά, και για να καταλήξει κάπου αυτό το post, αγοράστηκε το CD Copland CTA 823 καθαρά για λόγους matching με τον ενισχυτή της ίδιας εταιρίας (405) και επειδή... έχει το ίδιο τηλεκοντρόλ με τον ενισχυτή.
Επείσης δεν αγοράστηκε DAC γιατί δεν θα είχα που να το βάλω... Το DVD είναι πιό πολύ καιρό στην αντιπροσωπεία παρά στα χέρια μου.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. -bye-